Ga naar inhoud

Sem wordt maandag gecastreerd


Sherrifke

Aanbevolen berichten

Komende maandag is het zover, Sem wordt gecastreerd.

Haar baarmoeder zit zo vol met vocht dat het de organen naar voren duwt. Een ontsteking in de baarmoeder maakt dat het alleen chirurgisch te verhelpen valt.

Risico is natuurlijk altijd aanwezig bij een castratie, maar bijkomstigheid is het drukverschil in de vaten nadat de volle baarmoeder verwijdert is. Omdat het gecompliceerd is heb ik besloten iom met dierenarts om de operatie bij dieren kliniek Wilhelmina Park te laten uitvoeren.

Maandag ochtend tussen 9 uur en 10 uur worden we verwacht. Ze zal een nachtje blijven en dinsdag mag ik haar hopelijk mee naar huis nemen.

De zenuwen beginnen nu al aardig op te spelen, maar ik hoop dat haar huidige fitheid in haar voordeel werkt en dat ze zich hier doorheen weet te slaan.

Fingers crossed...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel iedereen voor de geruststellende reacties. 

De laatste dag, de laatste uurtjes... 

Ik heb er een goed gevoel bij. Heb gisteravond uitgebreid geknuffeld met Semmeke en haar verteld wat er gaat gebeuren. Daarbij ook heel duidelijk gemaakt dat het geen optie is om er tussen uit te piepen en naar het licht te gaan. 

Morgenvroeg wordt enigszins een lange rit. Sem is niet een konijn dat stokstijf van de stress zit met autorijden. Ze legt zich languit in haar vervoersbak en heeft een iets wat versnelde ademhalen, ze draait nu en dan een beetje maar vindt er niet veel aan. Een dekentje, flesje water en wat biksies gaan mee. Als ik iets vergeet, geef me gerust een gilletje.

Na het gesprek met de dierenarts morgenvroeg zal ik vragen of ik bij Sem mag blijven tot ze in slaap gebracht is. Dat werkt geruststellend voor haar; een vertrouwd gezicht in de omgeving en misschien ook wel geruststellend voor mij. 

 

Ik zal in Utrecht blijven tot ik telefoon heb gehad over de behandeling. Als alles goed is gegaan hoop ik haar nog even te zien. Mocht het onverhoopt toch anders lopen dat ik hoop, dan kan ik haar die zelfde dag mee naar huis nemen. Fritz kan dan ook afscheid nemen als we thuis zijn. 

 

Oef.. de gedachte... :(
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze wordt als het goed is momenteel geholpen. Ik zit in een cafeetje om de hoek.. Tijd maar even weg te kijken en te wachten op het telefoontje..

Ik heb er een goed gevoel over al merk ik dat ik zelf een hoog stress level heb nu :)

Maar Evert Jan de Boer heeft de stress met zijn geruststellende stem aardig weg weten te nemen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor Sem is het toch een zwaardere operatie dan voor Rakker. Met Sem gaat het ook goed komen. De nijnen zitten in ieder geval bij elkaar in de buurt.. Ik ben zelf weer naar huis gegaan. Het is voor mij 35 minuten rijden, dus vanmiddag weer terug naar Utrecht om Rakker op te halen. Krijg je Sem vandaag weer mee naar huis omdat je in Utrecht ben gebleven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zijn daar bij Wilhelminapark best wel makkelijk daarin, dus ik denk dat je Sem nog wel even mag zien voordat je op terugreis ga. Ze zal nog wel suffies zijn van de narcose, maar goed dan heb je haar toch nog even gezien. Ben ook heel benieuwd hoe het met haar gaat. Als ik Rakker vanmiddag op ga halen zal ik ook nog eventjes bij Sem kijken. Beetje op ziekenbezoek zeg maar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben net even naar binnen gewandeld, ze waren net klaar met de operatie en Semmie is nu langzaam aan wakker aan het worden. Ze hebben mij de verwijderde baarmoeder laten zien... 1,8 kilo en meerdere keren getorpedeerd.. En Sem heeft nooit niet een taken van pijn laten zien..

Ik schrok van de grootte... Ongelofelijk.

Ik snap niet dat ze vorig jaar niks op de foto hebben gezien bij mijn dierenarts. De bult zat er toen al en leek even weg te zijn gegaan toen hij onlangs weer zo groot werd. Nu kan ik alleen maar denken dat de baarmoeder toen gekanteld is waardoor het leek dat het weg was maar dat er meer en meer vocht in is gekomen waardoor het weer zichtbaar werd aan de buitenkant...

Blij dat het gebeurd is. Over een half uurtje mag ik haar knuffelen aks ze helemaal wakker is.. Kan niet wachten nie! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .