Ga naar inhoud

geen controle


wava

Aanbevolen berichten

Ik heb vandaag mijn rammetje laten castreren. Op jullie advies heb ik een konijnkundige dierenarts uitgekozen. Nu ben ik er achteraf toch iets minder tevreden over, want mijn konijn is begin van de ochtend geopereerd en begin van de middag moest ik hem al ophalen. Het darmstimulerend moest ik zelf naar vragen(werd niet automatisch gegeven). En ik kreeg het konijn mee zonder dat het had gegeten. Ook vroegen ze toen ik kwam niet o zijn eigen voer(waar ik zelf natuurlijk wel aan dacht) en toen vroeg de dierenarts laat je he castreren zodat hij bij een mannetje komt. Verder hadden ze geen couveuse maar alleen een warmtematje. Ik was eigenlijk hier best verbaasd over want ik vond ze helemaal niet konijnkundig. Ook is er geen nacontrole na 1 week. terwijl een dierenarts bij mij in de straat dit wel allemaal op orde had, maar odat jullie toch echt een konijnkundige dierenarts adviseerde heb ik jullie advies gevolgd, maar een tweede keer bij deze dierenarts gaat het voor mij niet worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kan je een andere dierenarts proberen...

Het klinkt in ieder geval inderdaad niet zo konijnkundig.

Ik weet niet waar je woont maar ik kan wel deze dierenarts gespecialiseerd in kleine dieren aanraden..

Ze hebben mijn konijnen gecastreerd en ik ben er zeer tevreden over.

Ook geven ze goede antwoorden op je vragen.

En geven ze alles mee.

Dieren arts De Limes

Reijerscopse Overgang 3 Harmelen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoef ook nooit voer mee te geven, en wat is er mis met een warmte matje? Het gaat er om dat ze niet afkoelen. Hoe dat wordt voorkomen maakt toch nier uit? En als het konijn goed wakker is, waarom zou hij langer moeten blijven? En darmstimulerend middel, lagen de darmen stil dan? ( twijfel of opvangda dit ooit geeft en die castreert heeeeel veel rammen) ;) nacontrole heb ik ook nog nooit gehad bij castratie ram. Over het algemeen stelt het ook weinig voor en de meeste doen al snel of er niks gebeurd is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je die konijnkundige dierenarts van onze site? Die lijst is opgesteld op basis van ervaringen van leden. Als iemand zegt dat hij of zij vertrouwen en goede ervaringen heeft met een bepaalde dierenarts, dan komt die op de lijst. Wij controleren de dierenartsen zelf niet. Als iemand een slechte ervaring heeft met een bepaalde dierenarts die op de lijst staat, dan zetten we dat er bij. Dat een dierenarts niet op onze lijst staat wil absoluut niet zeggen dat die niet konijnkundig is.

Verder zijn er erg veel dierenartsen die geen darmstimulerend middel meegeven na castratie van een ram. Meestal hebben ze dat ook helemaal niet nodig, dus dat is niet echt een teken of iemand wel of niet konijnkundig is. Ook een nacontrole wordt bij een castratie van een ram lang niet altijd uitgevoerd, ook niet bij voedsters trouwens, dus dat is ook niet meteen heel vreemd. Met een warmtematje is ook niks mis en het is ook niet heel raar dat je je konijn al mee kon nemen als hij goed wakker was. Wel apart dat hij vroeg of hij gecastreerd moest worden om bij een mannetje te kunnen, dat getuigt inderdaad niet echt van verstand van gedrag en koppelen, maar ook dat wil niet zeggen dat ze geen medische kennis hebben.

Jammer dat je er geen prettig gevoel bij hebt. Luister vooral naar je eigen gevoel als het om dierenartsen gaat, dat is toch het belangrijkst. De volgende keer dus gewoon naar je eigen vertrouwde dierenarts gaan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij da, staat ook hier op de lijst, gebruik warmtematjes en warme lampen na een operatie. Warmte nadat ze onder narcose zijn geweest is wel belangrijk om te temperatuur goed te houden. Weet dat het bij mijn konijntje na een gebitsbehandeling niet altijd goed verloopt, zijn temperatuur is dan niet hoog genoeg en dan kan hij echt niet zonder de warmte. maar een couveuse vind ik ook wel teveel van het goeie. Mijn ram heeft ook geen nacontrole gehad, de voedster wel maar hierbij is de operatie ook meer in het lichaam en dus meer risico's.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij onze dierenarts hebben ze een couveuse maar dit was voor Mars niet nodig dus toen hebben ze heb ook op een warmte matje gelegd. Voer moesten wij wel meenemen ook omdat ze voor de operatie nog wat eten neer zetten. Ik heb het het ook niet eerder anders gehoord dus dat vind ik wel gek inderdaad. Maar ik kan me voorstellen dat niet bij alle dierenartsen een controle afspraak in zit ook als ik hier vaak lees dat het maar 40 euro kost, dan vind ik dat niet vreemd. Daar in tegen, betaal je 100 euro, dan zou ik het persoonlijk wel verwachten.

Maar zijn dit niet dingen die je allemaal voor de castratie hebt besproken? Je neemt dat soort dingen toch door?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook niet zo gek klinken, nou heb ik nog niet zoo veel ervaring met konijnen maar Eefjes verklaringen klinken mij meer dan logisch in de oren. Nog toe te voegen: zou het niet kunnen zijn dat de DA vroeg of je hem aan een mannetje wilde koppelen, om je dat af te raden? Of misschien was hij even in de war over of je konijn een mannetje of een vrouwtje was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .