Ga naar inhoud

Kan dit gemeld worden als dierenmishandeling?


Stamperlove

Aanbevolen berichten

Bedankt dat je mij begrijpt! Ik vind dit echt heel moeilijk.

Met de ouders praten is geen optie ze luisteren gewoonweg niet,en als je er gaat aanbellen doen ze niet open. De ouders zijn vrijwel altijd weg of zitten te 'spelen' met de Ipad. Ze hebben een hond daar gaan ze nooit met wandelen zijn ze lui voor. Ik ga als ik ze nog eens zie proberen duidelijk te maken dat dit niet zomaar wat eten en hup is maar veel meer dan dat alleen. Miss kan ik haar dan ompraten dat ze het uiteindelijk wel goed gaat doen,of het konijn aan mij 'schenkt'. Maar eigenlijk met mijn 'vriendin' is normaal praten niet te doen,die wil altijd het kind spelen en onnozel gaan lachen en je weet wel wat allemaal. Als ik het hok schoonmaak enzo dan is het ik zal het wel doen en dan verwend ze die en ja dan is het konijn heilig maar als ik er niet mee begin is het een stom konijn in een hokkie .....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 63
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik denk niet dat je bij je 'vriendin' veel resultaat kan bekomen, ze is gewoon niet zo geïnteresseerd in dieren als jij en heeft nooit geleerd respect voor dieren te hebben. Getuige de kippen. Je kan proberen haar zover te krijgen het dier af te staan, maar waarschijnlijk zal ze er net tegenin gaan en het dier persé willen houden.

Misschien de omgekeerde aanpak? Als je bij haar gaat: 'Wat een vervelende beesten zijn het toch, he? Dat hok stinkt altijd en dan moét je na school er nog voor zorgen, en dan heb je er geen zin in, en ze bijten en poepen overal en je kan nooit ergens naartoe omdat je op tijd thuis moet zijn om het te verzorgen ... ' op een verveelde toon. Want dàt vind ze écht van het dier. Als jij telkens konijnen zit op te hemelen, vind ze dat gewoon onzin omdat ze het niet begrijpt, omdat jullie niet op dezelfde golflengte zitten. Als je daarentegen hetzelfde vertelt als zij al vindt, zal ze misschien wel instemmen om dat 'lastige beest' weg te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien wel ja,ze zou dan wel een paard willen maar een konijn? Nee dat is te veel werk.

Dan ziet ze mijn konijn zo blij met de ruimte waar ze mag rondlopen en met divers speelgoed spelen en dan is het lief enzo en ik zeg zou jij ook niet blij zijn als jouw konijn ook zo gelukkig is? Zei op een vervelende toon :Jaaa ! man man man...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onthoud wel één ding: je kan niet de hele wereld redden. Lukt het je dit konijn te helpen, des te beter. Lukt het niet, dan is het misschien het meest wijze om je er gewoon van af te keren. Je kan je er blijven druk in maken, maar als ze niet wil meewerken, zal het niet lukken en dan maak je het jezelf alleen maar moeilijk door jezelf ermee te blijven confronteren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gekkie, ik denk niet dat dat een goed plan is je "beloont"nu die vriendin voor zeer slecht gedrag, denk zij mm makkelijk verdient neem nog wel een konijn/cavia/hamster krijg ik zo weer 10 euro voor haha...nou ja je snapt me wel, nee ik zou er nooit geld voor geven, dan hou je dit gedrag in stand, maar een reiskooi meenemen, en zo die vriendin overtuigen van haar keuzes, of goed voor het konijn zorgen of inladen en naar een opvang, maakt het ook misschien duidelijker dat Stamperlove het meent, misschien een toch wel een goed idee? (zonder geld te geven natuurlijk!!!)

Sorry, ik was een beetje boos over deze situatie, en een beetje impulsief met reageren... :mdr: Maar bedoel het wel goed hoor. Geld geven is idd geen optie want dan denkt ze idd: "o, ik krijg iets voor de slechte dingen die ik doe". Gewoon veel praten met dat mens en anders de dierenberscherming opbellen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp dat het heel moeilijk is Stamper, er zijn helaas veel mensen die niet weten of gewoon niet willen zorgen voor hun huisdier(en). En dat je geen ruzie met haar ouders wil, dat snap ik ook. (Al is het maar omdat het doodeng is om dat gevecht aan te moeten gaan, en je er waarschijnlijk weinig mee bereikt.)

Wat een rotsituatie. :arf:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weten jouw ouders hoe de situatie is en hoe erg je hiermee zit? Ik denk dat ze je wel goed zullen begrijpen (wij hier allemaal wel, je ouders vast ook wel want je hebt gewoon gelijk dat je je zo voelt) en misschien mee willen helpen door bijvoorbeeld met de ouders van dat meisje te gaan praten of met dat meisje zelf. Vraag je ouders om je te helpen, dan sta je al sterker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tjah, wat wil je dan? Dat een kind van 11 jaar zélf een dier kan verzorgen? Sommige kinderen misschien, maar lang niet alle kinderen. Ja, ik vind dat de ouders in dit geval méér dan verantwoordelijk zijn. Toen ik 11 was, had ik meer dan één dier, maar mijn ouders keken altijd mee, hoewel ze wel wisten dat ik het goed deed, was er altijd die controle. Daarbij, mocht ik een dier niet verzorgd hebben, zou het binnen de kortste keren een nieuw baasje gekregen hebben. Maar dan moet je er wel zijn als ouder.

Ben het helemaal met je eens! Je kunt als ouder niet verwachten dat kinderen van die leeftijd alles alleen kunnen, mijn dochter van 15 jaar verzorgd al jaren dieren maar uiteraard kijk ik altijd mee. Al moet ik zeggen dat ze wat dieren betreft altijd een zeer groot verantwoordelijkheids gevoel heeft gehad en heel goed is met dieren.

aangepast door Babbely
Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas 11 jaar, ah.......dus zijn de ouders verantwoordelijk, hum.

# Gridje...niet alles in het leven hoeft "slim" te zijn, ik dacht dat de gehele familie op stap was dan weet niemand wie het konijn heeft meegenomen. Wist niet dat dit verhaal over kinderen gaat. En trouwens je komt niet in de gevangenis wegens het ontvreemden van een konijn!

Nee niet zozeer voor het ontvreemden van een konijn maar eerder inbraak, maar hier in NL zal het eerder neigen naar taakstrafje of een minimale boete, nou ja het ging me meer om te zeggen dat je deze dingen beter legaal aan moet pakken anders ben jezelf de klos hoe goed je het ook bedoelt, maar ik snapte je goede bedoeling hierbij wel hoor Babbely, en in dit geval zijn inderdaad de ouders verantwoordelijk...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmmm.. wat een vervelende situatie... zorgen de ouders nu ze weg is wel voor het konijn? want als ik dat zo hoor over die hond & die kippen vraag ik me af of er nu iemand is die het beestje verzorgd.. ik denk dat de beste optie is om je ouders met haar ouders te laten praten, misschien dat ze wel naar je ouders luisteren. en anders zou ik gewoon de dierenbescherming bellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het nu echt zat! Ze kwam net aanbellen om te fietsen en ik vraag: gaan we naar je nijn ? Nee dat is saai en ik weet ni dat die nog leeft! Man ik zit hier uit te huilen bij Stamper,ik wil nu Gwn meteen de dierenbescherming bellen maar mijn mama zegt dan wij kunnen daar niks aan doen het is haar konijn! Maar toch wel?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuurlijk kan je daar wel wat aan doen. Als je vriendin haar konijn niet verzorgd en geen eten geeft is dit een vorm van mishandeling. Dn mag je de dierenbescherming hierover berichten. Ik had er zelf allang wat aan gedaan. Ik weet we kunnen niet al het dierenleed voorkomen, maar weten dat een dier zo behandeld wordt, en er dan niets aan doen, dat zou ik niet kunnen. Laat je moeder dit topic anders eens lezen. Hoe zou ze reageren als een kind niet verzorgd wordt en niet te eten krijgt, reageer ze dan ook zo? Ook een dier heeft gevoelens en het recht op een liefdevolle en goede verzorging. Helaas zijn nog een hoop mensen hier niet van doordrongen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

144 is niet in België, dus dat haalt weinig uit. Sorry maar dat zijn toch niet echt tips waar Stamperlove iets mee kan?

Bel anders de plaatselijke dierenbescherming, of de plaatselijke konijnenopvang anders, die weet vast ook wel wie je kan bellen.

Niet geschoten is altijd mis. Ik denk dat de tijd van praten nu wel een beetje lang duurt, dit is niet iets waar je weken mee moet wachten, het wordt ook een keer tijd om knopen door te hakken en actie te ondernemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

'k Heb even wat opzoekwerk gedaan.

Ik denk dat je in eerste instantie best naar de plaatselijke politie kan bellen, maar het is maar de vraag of zij tijd hebben om in te gaan op dergelijke 'kleinere' zaken.

Je kan ook via bv dierenhulp vzw http://www.dierenhulp.infowebsite.be/ klacht indienen. Dit is maar één instantie, er zijn er vast nog te vinden en ik weet ook niet of ze in A'pen werkzaam zijn.

Je kan ook het fov mailen, dierenwelzijn@health.fgov.be of dierenwelzijn.gent@health.fgov.be, die gaan over dierenwelzijn in België.

Als laatste BLID: http://new1.blid.be/formulieren.html. Goede raad, kijk niet op de website van BLID als je er niet moet zijn, staan op elke pagina gruwelijke foto's die je écht niet wil zien.

Maar blijft de vraag of ze effectief iets zullen of kunnen ondernemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo iedereen!

Ik heb wat nieuws!

Woensdag kwam dus mijn 'vriendin' aanbellen om ff te gaan fietsen. Ik vraag dus dat we naar haar konijn gaan en zei zegt : "Neen,het is er saai jij wil altijd saaie dingen doen en ik weet niet dat Knabbel nog leeft hoor" Ik zeg : "stel je voor dat jij zo moet leven,denk is dat het vreselijk is?" Ja ja ik weet het en dan ! zegt ze en ik kwaad weggefietst en ff een uurtje liggen huilen (:O)

Mijn moeder en vader willen de dierenbescherming wel bellen,maar die ouders weten zowieso dat wij dan gebeld hebben want ik ben de enige die bij het konijn komt en mijn moeder zegt ik wil geen ruzie met zo'n mensen (zijn erg moeilijke mensen) en wie weet komt die stiefvader hier nog wat stuk maken (durft die allemaal) dus ik weet me echt geen raad meer....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .