Ga naar inhoud

Dilemma.. Wie kan mij ermee helpen?


Megan

Aanbevolen berichten

In principe is panacur zelf niet zo duur, ligt ook aan je dierenarts.

De pasta kost gemiddeld zo'n 9 euro, maar afhankelijk van gewicht en tijdsduur hoe lang je het moet geven.

De dierenarts kan ook suspensie 2,5% overtappen in een flesje en dat is meestal ook niet heel duur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou resultaat tot nu toe:

1e konijnkundig DA: antibiotica gehad, niet aangeslagen, advies is sterillisatie. hier heb ik nog niet voorgesteld of het misschien Ec kan zijn

2e konijnkundig DA: ec kan het niet zijn volgens haar, want dan moeten er meer problemen zijn dan enkel de blaas en zogenaamd werd ec niet met panacur behandeld. Dat werd gebruikt voor wormen en niet voor ec. Vaag gevoel bij!

Opvang: kan ec zijn, niet steriliseren om enkel haar te bekijken, problemen met blaas zouden dan niet opgelost zijn. Adviseert om naar een andere DA te gaan of bij hen langs te komen. Dit is alleen te ver weg (zeker een halfuur met de auto)

3e DA: daar ga ik vanmiddag langs met ze.

Het zit niet me niet lekker. Ik heb nog nooit zoveel advies gevraagd bij verschillende dierenartsen, maar ik wil haar niet laten sterilliseren zonder dat ik weet of haar blaasproblemen hiermee opgelost zijn.

Dus tot nu toe nog niets verder. Ik wacht vanmiddag even af.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tweede dierenarts weet er dus weinig vanaf dat EC gewoon kan voorkomen met slechts 1 van de symptomen. Vaak in een erger stadium kunnen er 1 of 2 symptomen bij komen, maar anderen blijven ook gewoon met 1 symptoom lopen wat alleen verergert.

Betekend nog niet dat ze echt EC heeft, persoonlijk had ik nog steeds urineonderzoek en eventueel aanvullend bloedonderzoek laten doen. In ieder geval dat eerst nog voor een eventuele castratie.

Al gaan konijntjes die hier veel drinken en plassen sowieso op panacur en bij de meeste slaat deze kuur aan. Zo niet laten we aanvullend bloedonderzoek doen. Urineonderzoek wordt sowieso van te voren gedaan.

Misschien dat de dierenarts Fenbendrops wel kent waar wel in de bijsluiter staat dat het voor EC helpt: http://www.astfarma.nl/html/bijsluiters.aspx?id=228 Echter is dat volledig dezelfde werkzame stof als Panacur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja inderdaad. Ja de 2e DA had er sowieso weinig verstand van. De 3e DA zei toen ik een afspraak ging maken voor vanmiddag en ik dus heel mijn verhaal eerst had uitgelegd dat bloedonderzoek bij konijnen zelden of nooit wordt gedaan en dat urineonderzoek ook lastig wordt. Pff ik ben benieuwd vanmiddag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uh dat is apart. Bloedonderzoek wordt wellicht relatief weinig gedaan (ten opzichte van bij katten/honden) maar toch echt met enige regelmaat hoor, bij een dierenarts die veel konijnen behandeld. Ik heb in elk geval van twee van mijn huidige zes konijnen redelijk recent bloed laten onderzoeken bijvoorbeeld. En urine laat ik regelmatig nakijken, anders kun je immers niet vaststellen of er een blaasontsteking is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net terug van de DA. Wat een stress weer voor die beestjes, het vrouwtje is van slag af. Mannetje zit nu weer hooi te eten. Bij allebei zijn beginnende haakjes op de kiezen gevijld en het vrouwtje is weer helemaal nagekeken. Geen rare dingen te voelen in haar buik of wat dan ook. Plan is om nu urine thuis op te vangen en dit te laten onderzoeken.

Hopelijk heeft het vrouwtje niet te veel last van de stress en is ze straks weer bijgekomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm de voedster gedraagt zich een beetje raar nu we weer thuis zijn. Ze trok net met haar linker voorpootje, ik denk omdat ze zo springerig was bij de DA dat ze zich misschien bezeert heeft. En nu neemt ze wel heel rustig biks aan maar hooi moet ze niet echt van hebben terwijl ze normaal aanvalt op het hooi. Pas een kwartier thuis maar ze gedraagt zich anders dan normaal na een bezoek aan de dierenarts. Soms doet ze haar kopje een beetje schuin lijkt het. Mannetje huppelt weer vrolijk rond en zit hooi te eten. Zij ligt stil en hij zit haar te wassen. Ze verplaatst zich naar waar het hooi ligt en ze eet wel wat hooi maar ze doet wel anders dan normaal.

Moet ze gewoon even bijkomen van het dierenarts bezoek? Of heeft ze pijn in haar bekje of pootje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vaak moeten ze even bij komen, maar stress maakt EC erger en kopje wat schuin... tjah ik wil je niet bang maken, maar hoe langer het starten van de behandeling duurt hoe moeilijker het is om het stabiel te krijgen.

Ik vind het zorgelijk het elke keer afwachten..

Sterkte voor haar hopelijk is ze snel de oude.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou waarschijnlijk toch EC. Weer teruggegaan naar DA en die vond het nu toch echt wel verdacht en het kon geen toeval zijn. Ik heb panacur en een andere antibioticakuur meegekregen. Ik hoop maar op het beste!

Bedankt iedereen voor de adviezen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .