Ga naar inhoud

Help 'De kleine' is ziek


smurfkuh

Aanbevolen berichten

Vanmorgen toen ik opstond viel mij op dat de voerbak nog niet leeg was. Bijna altijd als ik beneden kom is deze leeg, heeel af en toe laten ze wel eens wat liggen en dan is het aan het einde van de middag op. Dus ik besloot de middag af te wachten, was sm

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 103
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

(Sorry telefoon was sneller dan ik blijkbaar)

Dus ik besloot de middag af te wachten, was smiddags overigens ook niet thuis. Maar toen ik thuis kwam was de bak nog steeds niet leeg.

Heb "de kleine" meteen allerlei lekkere dingen voorgeschoteld maar ze wilde het niet. Er kwam wel een raar geluid uit dr mondje, alsof er iets in dr keel bleef steken, en bijna stikte.

Ben dus meteen richting de kkd gegaan. Natuurlijk maakte ze daar dat geluid niet. De da heeft haar helemaal onderzocht maar kan echt werkelijk niets vinden, ook geen haakjes....

Ze heeft een injectie metacam en primperid gekregen en ik heb voor thuis metacam en metocloral om te geven. Nu we thuis zijn heb ik dat geluidje niet meer gehoord. Maar ze wil nog steeds niet eten, wat ik dr ook voorschotel. Zelfs dr lievelingsplant (die ze van mij niet mag hebben, maar zij vind van wel. Geen schadelijke plant) wil ze zelfs niet. Ze liep er zelfs van weg :s Ze blijft ook maar knarsetanden ondanks ze een injectie pijnstillers heeft gehad

Ze is in maart ingeent met dat nieuwe vaccin.

Iemand enig idee wat er nog kan zijn ? Abcessen, haakjes, zijn niet gevonden. Temperatuur en gewicht was goed.

aangepast door smurfkuh
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe oud is ze? Is ze gecastreerd?

Zo niet, hebben ze ook naar de baarmoeder gevoeld?

Het klinkt namelijk precies hetzelfde als Pip hier, dat bleek later de baarmoeder te zijn.

Omdat ze ook geen haakjes had en andere dingen ook niet aan de orde bleken te zijn hebben ze verder gezocht.

Ze had daar blijkbaar heel veel last van.

Hier begon Pip bij de eerste keer binnen 4 uur weer te eten, en de 2de keer pas 12 uur later.

Maar ze keutelde ook niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ze niet keutels zou je zeggen het zit toch in de darmen. Echter kan het natuurlijk ook bijv. in de keel zitten. Een keer konijntje met een tumor in de keel gehad, konden ze ook niet zo zien daar moest ze voor onder narcose, echter was dit wel een oud konijntje.

Ik zou me niet druk om maken dat ze geen brokjes eet, belangrijkste is wat eten en het gezondste voor een konijn is hooi en groen. Brokjes liggen zwaar op de maag met de eiwitten en is van latere zorg. Dus lekker veel lekkers voorschotelen andijvie, witlof, paardenbloemblad, gras zolang de boel maar weer gaat draaien.

En kleine beetjes dwangvoeren zou ik ook niet geheel onverstandig vinden, maar dat zou ik even met de dierenarts overleggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net terug van de DA.

De kleine is weer onderzocht 3 kwartier lang. Hij dacht dat de EC weer opgespeeld was, maar daar waren de symptomen toch te vaag voor. Het rare geluid zou uit zijn neus komen. Ik gaf aan volgensmij komt het toch echt vanuit zijn keel... Toen hebben we dr even laten lopen op de grond (stabiliteit) En overlegt hoe of wat, heb toen aangegeven of hij niet nog eens met zijn stethoscoop kon luisteren.

Toen heeft de DA nogmaals heel aandachtig geluisterd, en goed zijn keel nagevoeld. Hij voelde niets vreemds maar als je bij zijn adamsappel dat stukje even oppakt en daarna loslaat gaat het ademmen heel wat beter. Conclusie een ontsteking, of een abces, omdat het rontgeapparaat voor onderhoud weg is heb ik baytril meegekregen. Haar keel zit niet zodanig dicht dat ze zou stikken, en met de baytril zou de eventuele ontsteking verminderen. Maandag zoiezo terug naar mijn eigen DA, en verder laten checken.

Hopelijk doet de baytril goed zijn werk,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wilde de keel nog opperen, omdat we inmiddels 2 keer een konijn verloren zijn met een tumor in de keel.

Ik wilde het niet meteen aanhalen om je de schrik te geven en ik nog niet direct het idee is of het soortgelijk zou zijn, maar de ene voedster was rond de 8 jaar en de andere was slechts 2 a 3 jaar.

Het zou zoiets kunnen zijn en dan doet slikken veel pijn. Zij wilden alleen nog maar kleine stukjes en zacht voedsel. We gaven haar toen babyhapje peer en wortel. Ik hoop dat het een ontsteking of abces is zodat het in ieder geval te behandelen is. Echter bij een abces zal baytril mogelijk niet goed genoeg aanslaan. Wellicht handig om een breder spectrum in te zetten baytril met duplocilline.

Zie: http://www.dierengebit.nl/konijn-abces/antibioticum.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

De DA heeft een injectie Marbocyl gegeven, en ik heb dan baytril mee naar huis gekregen. Ze heeft nu wel een manier gevonden hoe ze vrijwel pijnloos kan liggen. Mja als ik haar zo zie liggen, huilt mn hart :( Heb dr net wat doorweekte brokjes kunnen voeren.

Maandag word er bij mijn eigen DA een röntgenfoto gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net weer naar de DA geweest. De koort is nu iig gelukkig gezakt. Ze heeft een injectie dexameth en marbocyl, door de dexameth zou de zwelling slinken. Als het nu niet wat beterder word moet ik richting een andere stad om rontgefotos te laten maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag weer terug geweest naar mijn DA, nu weer mijn eigen DA en niet die van de weekend dienst.

Mijn eigen DA kon niets vreemd vinden, en heeft haar tanden weer geraspt (dat word om de zoveel weken gedaan, alleen afgelopen keer niet omdat het niet nodig was) Enigste zat er wel wat slijm in haar keel, waar ze wel last van zou kunnen hebben. Om een rongtefoto te maken, vond de DA niet noodzakelijk, omdat ze door de injectie van gister wat is opgeknapt. En voor een röntgenfoto zou ze onder narcose moeten, en dat is niet zonder risico omdat ze nu zwak is..

De DA vermoed dat ze iets gegeten heeft, en dat er iets in dr keel is beschadigt en dat dat wat is gaan ontsteken. Ik moet gewoon doorgaan met de antibiotica en darmstimulatie, en over 2 dagen even laten weten hoe het is.

Natuurlijk maakte 'De kleine' dat vreemde geluid niet bij de DA, maar nu thuis weer wel, en knarstand ze ook weer. Ook wil ze weer niet eten, of drinken. Denk dat ik dadelijk toch maar weer even langs ga. Heb geprobeerd dat vreemde geluid op te nemen, alleen dat lukt helaas niet :(

aangepast door smurfkuh
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees dit topic nu pas! Wat een gedoe, en ontzettend vervelend dat ze bij de DA niet laat zien wat ze thuis wel doet. Dit deed Hupje ook met de haken, toen heb ik der maar een paar keer gefilmt zodat de DA begreep wat ik bedoelde.

Ik heb verder geen advies maar wil je wel veel sterkte wensen. Het is nooit leuk als je beestje ziek is en al helemaal niet als je niet weet wat ze hebben!

Ik ben benieuwd hoe het nu met hem/haar gaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben vandaag weer naar de dierenarts geweest. Het lijkt met kleine stapjes vooruit te gaan. Wat ze precies heeft weten ze niet. Gister avond kwamen er in ieder geval een hoop kettingkeutels uit, met meer haren als keutels. Ze heeft bij de dierenarts daarom iets gekregen voor een eventuele verstopping. Verder heeft ze wat gas in haar maagje zitten, het spul wat ze heeft gekregen voor de verstopping werkt ook meteen voor de gas. Ze drinkt gelukkig wel weer uitzichzelf, en af en toe neemt ze een brokje en een sprietje hooi. Enigste wat ze echt goed wil eten is bleekselderij.. Het knarsetanden is gelukkig ook afgenomen, en de vreemde geluiden heb ik gelukkig niet meer gehoor.

Oh ze heeft overigens nog wel een kleine dosis dexameth, omdat dit 2 dagen geleden goed werkte.

Verder moet ik van de dierenarts geduld hebben, want ze was behoorlijk levendig (bij de dierenarts) en oogde niet ziek.

Onderweg naar de dierenarts is ze nog 2x uit haar kattenbak gesprongen, om vervolgens de binnenkant van de auto te voorzien van een laagje kattenbakkorrels :x

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er ookal aan zitten denken dat het stress is. Tegenover mijn huis staan 4 rijen rijtjeshuizen en die zijn ze aan het slopen, en daar komen enorm veel trillingen vanaf. Ze beginnen smorgens al om 6:30, ik word dan mijn bed uit getrild... dus kan goed zijn dat zij daar last van heeft ?

Mja ik zou het fijn vinden als ze weer normaal gaat eten. Had ze net eens buiten gezet om te kijken wat ze deed. Maar ze ging meteen in het zand liggen, en toen ze "eten" rook vloog ze meteen erop af. Die wilde ze dus wel opeten, mja ze mag geen onkruid uit mijn tuin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

en nu overal kleine klasjes, en ze niest...

Blaasontsteking, blaasstenen, longontsteking doet het me nu aan denken pfff, het zou fijn zijn als ze dit gedrag ook bij de dierenarts zou vertonen :( Dat zou het een stuk makkelijker maken. Heb het ook al proberen op te nemen, maar het rare geluid wat ze maakt is niet te horen als ik het afspeel :(

Het rare geluid is overigens ook weer terug. Weet ondertussen ook waar het geluid me aan doet denken 'aan uitlaat die verstopt zit :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .