Ga naar inhoud

nazorg castratie


LovelyNijn

Aanbevolen berichten

dankje Tara ik ben daar ook bang voor...ze heeft wel weer gegeten maar hou het even heel erg goed in de gaten..ze leek wel geschrokken dus pijn zal het sowieso gedaan hebben dus geef eventjes wat pijnstilling..en ja die ruimte krijgt ze echt even niet meer.. zo stom ik zag dit echt niet aankomen :-(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hoi LovelyNijn,

Sterkte met je konijntje! Inderdaad maar even voorzichtig zijn, maar ik denk niet dat die sprong inwendig kwaad heeft gedaan als ze zich nog normaal gedraagt. Wel goed in de gaten houden.

Goed van je dat je haar hebt laten castreren, ik weet niet hoe oud je konijn is, maar na ongeveer 6 maanden kunnen ze last krijgen van de hormonen en humeurig worden, met een castratie is dat meestal grotendeels verholpen. Mijn konijn had daar heel erg last van en werd ontzettend vervelend, door de castratie is ze nu weer lief. Daarnaast overlijdt 80% van de voedsters aan baarmoederkanker en met een castratie neem je dat risico weg. Je doet er dus zeker goed aan! Ik wil ook nog even zeggen dat het een tijd kan duren voordat het haar op de buik weer terug groeit, bij één van mijn konijnen duurde dat wel iets van 2 maanden, maar het groeit terug! Slechts een enkele keer niet, maar je moet in ieder geval dus even geduld hebben. Oh, en let op dat ze de hechting er niet uit trekt, dat kan ook nog gebeuren!

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

En ja hoor ze is weer de oude!!! Ze slaat echt ineens om... ze loopt nu rond in de tuin en is takjes en blaadjes aan het zoeken en neemt af en toe een klein sprintje en ze kijkt ook ineens heel anders uit haar ogen. Echt heel apart dit!! Ook eet ze nu ineens alles op wat ik haar geef. Dus hier gaat het goed!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik snap er niks van bij Nijn, ze is alert en levendig.. als ik met kruiden aan kom zetten eet ze ze direct op..Maar plassen en keutelen doet ze niet.. Nu heft ze vanmorgen enorm veel geplast en gekeuteld toen ze rondrent.. Nu dacht ik zou het kunnen dat ze haar wc niet meer als wc ziet? Heb ook echt het idee dat ze haar kooi uit wil maar na haar sprong van vanmiddag durf ik da echt niet..

Haar biks eet ze trouwens nog niet super vind ik..

Maar misschien toch even pijn door de sprong.. Neem aan dat als data echt iets bij beschadigd was dat ze dan wel slechter eraan toe zou zijn..

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh ik vind mn Nijntje zo sneu...ze zit maar in die kleine kooi...normaal loopt ze hele dagen los maar durf dat nu echt niet. Heb zitten denken aan een panelenren maar weet zeker dat zr ook daar zo overheen springt...dus ik weet niks beters dan haar toch even opsluiten..ga morgen wel bellen of de hechtingen ook eerder eruit kunnen aangezien dat nu pas na Pasen op agenda staat..misschien kan het net ervoor.. pff dat mensen hun beestjes altijd dit aan kunnen doen klein hok en eenzaam..

Link naar reactie
Delen op andere sites

SOms moeilijk in te schatten he dnies of het nou goed gaat of niet. Ik let nu ook op alles, terwijl het misschien gewoon "normaal"gedrag is wat me eerder niet opgevallen was..

Ik leer mn konijn nu wel steeds beter kennen omdat ik er nu echt bovenop zit, geeft wel een fijn gevoel.

Ben je inmiddels bj WOelie geweest?En hoe ging het met de medicatie?

Ik ben gestopt met de pijnmedicatie, ze stribbelt zo enorm tegen en vind het erg vies...ze eet drinkt en poept dus ik laat het maar zo..

Loslopen en gekke sprongen lijkt me zeker geen probleem hoor maar NIjn loopt in de woonkamer en springt altijd op en af de bank, dat lijkt me nu nog niet goed.

Heb wel een andere kamer maar dat is nu nog neutraal terrein en aangezien ik eind volgende maand wil gaan koppelen wil ik dat ook zo laten even..Ze moet het er maar even mee doen..

Wel bizar, Nijn had eigenlijk nog nauwelijks geplast..Gister die enorme plas in de woonkamer maar daarna niks meer..Nu bedacht ik me dat de wc erg goed schoongemaakt was vorige week.. Heb nu uit de prullenbak(ja je moet er wat voor overhebben) een keukenpapiertje gevist waarmee ik haar piesje had opgeruimd en deze in het toilet gelegd en nu plast ze weer volop..Het arme beest heeft het dus gewoon bewust steeds opgehouden! Zo dom dat ik ook daar niet eerder aan dacht., ik leer met de dag hihi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha wat grappig en wat goed van jou konijn .. hoe zindelijk is ze!! Die van mij doen het nog wel op andere plekken soms:(..

Maar ik heb Woelie net de medicatie gegeven en helaas eet hij deze niet zo. Heb hem dus moeten dwingen, echt zielig. Hij vond het super vies en probeerde het ook uit te spugen. Nou fijn, nu moet ik dus 10 dagen lang 2 keer per dag dat beest ''vangen'', want hij vertrouwd mij totaal niet meer en hem gaan dwingen iets wat hij vies vindt op te eten, arm ding. Heb hem daarna wel beloond met een stukje pruim dus hopen dat dat het een beetje goedmaakt:yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen hij een nachtje op mijn slaapkamer stond heb ik echt goed kunnen horen hoe het werkelijk met hem gaat. En hij knorde bij elke ademhaling en nieste ook veel. Nu is hij weer buiten en het waait gruwelijk hard hier dus ik kan niet goed naar zijn ademhaling luisteren. Toen ik zijn medicatie gaf heb ik geen geknor gehoord en zijn neus leek droog. Helaas was dit met de antibiotica hiervoor ook zo ... De eerste dagen leek het weg te zijn, maar kwam na 2 dagen weer terug. Hopen dat het met deze wel weg blijft.

Ik kan het inderdaad proberen op een stukje fruit maar als hij het niet opeet, kom ik dan niet tekort die 10 dagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe gaat het nog met de dames?

Nog enkele vraagjes :$. Ik ben mij al wat aan het voorbereiden op volgende week. Ik zal na de castratie Roxy best apart houden van Stitch, maar nu vroeg ik mij af hoeveel plaats ze nodig heeft. Ik zou een rennetje (5 panelen) tegen de andere ren zetten waar Stitch zit (dus 7 panelen van 60cm breed) maar vroeg mij af of dit groot genoeg is. En of het wel slim is om ze enkel te scheiden door 2 panelen. Als Stitch los loopt, zal hij ook rond haar kunnen lopen en gezien ik van plan ben om het huis niet uit te komen de eerste dagen, zal hij dus veel rond kunnen lopen.

Wat hebben ze allemaal nodig? Ik was van plan om een handdoek te leggen, eventueel een dekentje voor in het begin als ze nog kou heeft, drinken, hooi en takken. Hebben ze ook behoefte aan speeltjes (niet dat ze er anders veel mee doen)?

En hoelang hebben jullie ze gescheiden gehouden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Ruthie, spannend he..vond het ook zo spannend en ik ben ook zo blij dat het zo goed als achter de rug is.. Mijn konijn zit nog alleen dus daarover kan ik je geen tips geven. Ik had wel het idee dat mijn voedster heel fijn had gevonden als ze wat steun gehad had van een maatje, dus misschien kun je ze best bij elkaar laten, mits de ram rustig is en niet gaat rijden enzo..

Verder had ik een fleecedeken in haar kooi gelegd en een kruik, maar zodra ze een beetje bij gekomen was van de narcose heeft ze die weggegraven en de kruik keek ze ook niet meer naar om (dat was rond de avond) daarvoor vond ze inderdaad die deken wel lekker ook om in te verstoppen had ik het idee.

Wat betreft eten, lekker veel groenvoer wat ze lekker vond. Hier was het loof van wortels eigenlijk het eerste wat er echt inging en wat verse kruidentakjes..Biks is eigenlijk sinds zondag (donderdag was castratie) weer een beetje op gang aan het komen, maar misschien ook minder behoefte aan omdat ze flink werd verwend met groen.

Ik had haar toilet uit haar hok gelaten(zindelijk) maar ik kon telkens maar geen plasjes vinden, toilet was helemaal gereinigd met azijn enzo en ook daar deed ze niks in, bleek achteraf dat ze haar eigen luchtje miste en dus daarom niet plaste, echt heel apart vond ik maar wel iets om aan te dnken..soms is superschoon niet altijd beter hihi

En wat betreft afzettn van omgeving, ik weet niet hoe jou konijntje is met springen enzo, maar ik had dus ook alles afgezet (bank waar ze normaal op springt) en ondanks pijn/wond ed nam ze een enorme sprong over alle afzettingen. Nu in overleg met de dierenarts haar gister weer voor het eerst gewoon haar gang laten gaan want ja je houd ze nou eenmaal niet altijd tegen..

Alvast veel sterkte! Het zijn echt even rotdagen om je konijntje zo te zien, maar heb vertrouwen, het heeft gewoon echt tijd nodig..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn mannetje viel haar aan. Ze zitten nu dus nog apart. Eerste 2 dagen heeft ze niet veel ruimte nodig. Ze moet natuurlijk wel plek hebben om lekker languit te liggen en een ander plekje voor de behoefte.

Ik ga mijn konijnen vanavond herkoppelen :-) ik vind het echt spannend want ze lijken beide zo erg in gedrag veranderd sinds ze apart zitten! Wat nou als het niet goed gaat!?!? :-( mja dat is een zorg voor vanavond/ vanacht

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ze wel gewoon bij elkaar gelaten en dit ging heel goed. Het mannetje steunde haar enorm. De eerste dag leek het heel slecht te gaan.. maar de dag erna at ze al biks, groente en fruit (in kleine hoeveelheden). En ik heb haar toen al naar buiten gedaan. Na 2 a 3 dagen leek ze alweer de oude en nu is ze weer net zo ondeugend als altijd. Ik merk nog niet veel verschil in haar gedrag.... Jullie wel?? Wel lijkt ze al zindelijker. Niet overal poepen en plassen:-D ... maar mag niet te vroeg juichen :)..

Ik had in de kooi een handdoek een snugglesafe (kruik), groenvoer en hooi. Meer hebben ze de eerste dagen denk ik niet nodig, omdat ze toch bijna alleen maar liggen.

Groetjessss

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was inderdaad het toilet vergeten, maar dat komt er ook in :). In de ren zou ze zeker 1m² meter ter beschikking hebben. Maar als ik zie dat ze wat fitter is, mag ze er natuurlijk uit. Mja, twijfel nu weer of ik ze samen zou laten. Misschien eens proberen in het begin en dan wel zien. Hij is normaal rustig, hij berijdt haar bijna nooit, enkel als zij het bij hem doet. Haar wassen doet hij ook al niet. Het is meestal zij die hem opzoekt. Dus we zien dan wel :). Inderdaad spannend, maar ga ook erg blij en opgelucht zijn als het achter de rug is.

Succes Eline!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .