Ga naar inhoud

Konijnkundige dierenarts?


Stamperlove

Aanbevolen berichten

Het komt op mij niet in het bijzonder konijnkundig over. Dat wil niet zeggen dat het een slechte dierenarts is hoor, maar ik zou gewoon eens bellen en meer vragen stellen.

De informatie op de website is heel erg standaard. Ook in het menutje staat het konijn onder "overige kleine huisdieren"

Ik krijg aan de hand van deze site niet de indruk dat er in deze praktijk veel konijnen behandeld worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan toch gewoon naar deze praktijk van je link bellen en vragen stellen? Zo kom je er vanzelf achter. Wie weet zijn ze inderdaad niet bijzonder konijnkundig, maar weten ze dat zelf ook en verwijzen ze netjes door / raadplegen ze wel een konijnkundige dierenarts als er iets opdoet.

En het is echt niet slecht om een dierenarts in de buurt te hebben voor reguliere zaken zoals een inenting, maar voor castraties en moeilijkere zaken wel naar de konijnkundige praktijk te rijden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moeilijk he om te bepalen of je ze je konijn toe kunt vertrouwen..ik kan er echt wakker van liggen.

"mijn"dierenarts staat op de lijst van konijnkundige dierenartsen, althans er werkt dus wel iemand die konijnkundig is.

Maar de laatste keer dat ik daar kwam werd als tip gegeven om haar tam te maken, gewoon elke dag even optillen, als ze tegenstribbelt went ze er uiteindelijk toch aan..(NIET DUS!) ik neem dus aan dat hij niet de konijnkundige was van het stel..en ook mijn ervaring met hun behandeling van mijn cavia was niet zo positief...Er werd toen gezegd (had veel gezwellen) dat ze nog maar enkele weken zou leven en dat ik moest bellen voor euthanasie als ik zag dat ze pijn had. Met dikke tranen naar huis gereden om vervolgens nog zeker 2 jaar van het beestje te kunnen genieten, en zonder leed is ze rustig ingeslapen door wat ik denk gewone ouderdom..

Maarja dat zijn ook maar mijn ervaringen. Het is een sterkliniek, ze wisselen veel ervaringen uit dus dat maakt me echt aan twijfelen..Denk dat ik maar gewoon eens ga rondbellen voor ik een afspraak maak voor castratie..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stamperlove, van waar in Belgiƫ zijt ge? Ik woon in Antwerpen en ga naar deze dierenartsenpraktijk: http://www.sintjan.be/

Ze hebben een praktijk in Antwerpen stad en een "ziekenhuis" in Brasschaat. Ze hebben 1 dierenarts die echt gespecialiseerd is in konijnen, namelijk dokter Bleyen. Ze is suuupervriendelijk en kent Ć©cht veel van konijnen, volgt opleidingen erover, en geeft zelf ook opleidingen aan de andere minder konijn-kundige dierenartsen van de praktijk. Ze organiseert ook elk jaar een vaccinatiedag voor konijntjes en dan krijg je een cadeaupakket met staaltjes van konijneneten en informatie enzo :). Dankzij haar wist ik enkele jaren geleden dat ik Bobke veel te veel biks gaf bv. Echt een aanrader! Ik maak met de konijnen wel altijd een afspraak bij dokter Bleyen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet het niet hoor.

Vind de info over konijnen hier en daar niet correct.

2 mannen bij elkaar kan agressie veroorzaken en een castratie kan dit verhelpen?

2 mannen samen is gewoon niet goed eveneens als 2 vrouwen niet ideaal is. Maar ook daar raden ze aan om de dominanste te steriliseren?

Ik zou er mijn konijnen in ieder geval niet heen brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om te checken of alles in orde is en vaccinatie, waarom niet?

Voor chirurgie heb ik zelf een dierenarts gekozen die gespecialiseerd is in kleine gezelschapsdieren, meer specifiek hond, kat en konijn en die extra gestudeerd heeft voor chirurgie bij deze dieren. Dat vond ik erg belangrijk.

En eerst een keer op visite geweest, in het achterhoofd houdende wat ik allemaal gelezen heb dat belangrijk is.

Mijn Blacky is ook gevaccineerd door een minder konijn kundige dierenarts en algemeen nazicht.

Al denk ik wel dat ze niet gezien heeft dat ze wel parasieten hadden. Nu ze met stronghold pipet behandeld zijn, krabben geen van beide nog erg veel, terwijl ze dat voorheen wel deden. Ik had er thans specifiek achter gevraagd om het na te kijken, maar is helemaal over gekeken en tis omdat ik zelf niet zeker was en aan de andere dierenartse vroeg, dat mijn vermoeden werd bevestigd. Nu zijn ze ok.

Ik neem Grijsje volgende week ook weer mee als Blacky gecastreerd wordt, kan deze dierenartse haar nog es helemaal nakijken, zodat ik zeker ben van haar algemene gezondheid.

Het doet er veel toe hoe jij je zelf voelt bij die dierenarts. Wil die al je vragen beantwoorden? Klopt wat je hoort? Geven ze zelf raad?

Stellen ze zelf dingen in vraag die jij doet? (zoals de dierenarts mij om verduidelijking vroeg over de voeding en mij daar advies in gaf, die wel klopt, dat gaf me een super goed gevoel hoor).

Ik ben nu aan de 3de dierenarts toe voor de knagers.

Ik woon wel in Mol, dus dat is een heel eind bij Putte vandaan natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik hoef niet speciaal naar een konijnkundig dierenarts , een goeie arts is een goeie arts ,mijn kundige dierenarts stuurt mij zelf wel door als hij iets niet kan ,is 1 keer gebeurd voor oorinfuus bij konijn , hij zei dat er maar 3da's in nederland zijn die dat goed kunnenm , 1 daarvan in Driebergen , dat is vlak bij mij

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .