Ga naar inhoud

Konijn met grote rode kale plek rondom oog


Groot konijntje

Aanbevolen berichten

Hallo forumgebruikers,

Mijn konijntje (vrouwtje, ong. 2,5 jaar oud) heeft al sinds ongeveer twee maanden last van rode kale plekken rondom het oog. Vanaf ongeveer twee weken geleden is deze plek gaan groeien en lijkt het een beetje op een wond met een korst erop. Ze lijkt er geen last van te hebben. Ze eet en drinkt normaal, en ze is net zo actief als dat ze altijd is geweest. Ze is niet ingeënt tegen myxomatose, maar ik denk niet dat ze dat heeft, omdat ze deze plek al een langere tijd heeft, en ze eet normaal. Ik heb verder zelf op internet gekeken naar wat dit zou kunnen zijn. Ik ben op niets uitgekomen. Kunnen jullie mij helpen?

Hier nog wat foto's van het oog:

Deze foto's zijn van vandaag (5 januari):

IMAG0599.jpg

IMAG0600.jpg

IMAG0602.jpg

En deze zijn van een week ervoor (29 december, lijkt iets minder erg te zijn dan op vorige foto's):

IMAG0539.jpg

IMAG0541.jpg

Groetjes, Groot Konijntje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt mij een fikse ontsteking, het ziet zo vurig rood. Voelt het ook warmer aan?

Ik zou hier echt zsm mee naar de dierenarts gaan, want dit gaat niet vanzelf over. Diagnoses over het internet zijn ook niet echt handig, want wij zijn natuurlijk leken (de meesten dan) en je kunt van een foto moeilijk gaan kijken wat het is. Ga er echt zsm mee naar een specialist. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar twee weken is toch al erg lang? Als mijn Nijn dit zou hebben zou ik direct gaan!?! Ben expres verzekerd zodat geld ook geen excuus is..Vindt ik zowiezo geen excuus maar zou gaan..

aangepast door Reza
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een fikse ontsteking en als je daar mee wacht en wacht is het ontzettend moeilijk te genezen.

Meestal komt dit door een probleem vanuit de kies.

Zoals Sorro hier had een rotte kies die getrokken is. Daarna nog tijden duplocilline antibiotica moeten spuiten en we zijn nog bezig.. Bij jouw konijn ziet het er exact hetzelfde uit.. Doet gigantisch zeer, dus met spoed naar een dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms word ik zo moe van dit soort dingen.. Mensen die bepaalde dingen gewoon vertikken omdat ze het simpelweg niet nodig genoeg vinden of dat het teveel kost.. Je bent aan huisdieren begonnen om daar je verantwoordelijk op te nemen. Niemand ontneemt jou de huisarts of misschien zelfs de eerste hulp als je van de trap donderd.. Ik heb geen zin meer om antwoord te geven op sommige topics, je antwoord heb je gehad van de BBers hierboven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is echt gewoon een zeer grote ontsteking, met waarschijnlijk een abces eronder waar het pus zich de afgelopen weken zich heeft opgehoopt. Bij konijnen zijn dergelijke abcessen gevaarlijk, omdat het veel langer duurt voordat ze genezen zijn. Inderdaad niet wachten en naar de dierenarts ermee. En niet op zeer korte termijn, maar gewoon gaan. In het vervolg veel eerder gaan zodat je erger kan voorkomen. Een ontsteking gaat vaak niet vanzelf over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ook heel spoedig naar een goede konijnkundige dierenarts gaan en daarbij zeker vragen om de tandjes te controleren want zoals hierboven al aangegeven kan het daar wel eens gestart zijn. Het is positief dat ze goed eet en drink en actief is, een klein wonder zelfs, als ik het zo zie. Het lijkt mij ook geen myx maar het lijkt mij wel heel verstandig daartegen te enten, het vacin is niet zo heel duur (vind ik, voor een euro of 30 was ik klaar) en het kan wel eens veel elende gaan voorkomen. Als het geld een beetje krapjes zit is rondbellen een goed idee, de prijzen willen wel eens erg verschillen per dierenarts.

Ik kan mij inbeelden dat je niet vanaf dag 1 gaat met een klein prutsje aan het oogje en dat het vanaf dan stees groter geworden is, heeeel geleidelijk aan. Je trekt nu aan de alarmbel door hier eens te informeren, maar ik ben van mening dat je dat een beetje eerder had moeten doen. Ik zou zelf na een week al gegaan zijn denk ik, als ik in die week het prutsje had zien groter worden tot een halve cm ofzo. Fijn dat je nu alsnog gaat, ik hoop dat het helemaal goed komt, ik vrees er alleen een beetje voor, de ontsteking ziet er wel echt behoorlijk groot uit.. Straks slaat het naar binnen (of heeft het dat al gedaan) en wil ze niet meer goed eten. Iedereen weet hoe snel het dan helaas gaat he.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet zeggen dat ik het ook wel erg lang vind om het 2 maanden aan te kijken en dan nog eens 2 weken terwijl het er al zo naar uit ziet.

Klopt, maar wat heeft TS eraan om te weten dat iemand er moe van wordt..? Daarbij weten wij niet wat de reden is dat ze er niet mee heen is gegaan. Ik vind ook dat het niet aan ons is om te beslissen dat ze geen goed baasje is. (want zo schildert fuerza haar af) En ze heeft er niks aan om nu 30x te lezen dat ze véél eerder had moeten gaan, het zou niet de eerste keer zijn dat we op die manier mensen wegjagen. Natuurlijk heeft dit beestje medische hulp nodig, maar tis niet ineens genezen nadat we haar even goed de les lezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fuerza wordt om de oren geslagen omdat ze hier haar ongezouten mening geeft. Dit is in mijn ogen dierenmishandeling aan de hand van de foto kan ik ook wel zien dat dat beestje veel pijn moet lijden.

Wat koop je ervoor om TS hier te houden smeken en bidden of ze met het diertje naar de da wil gaan? ze had haar tijd beter kunnen steken in een bezoekje aan de da ipv foto's van het arme diertje te maken en hier te plaatsen.

Het is niet meteen genezen nadat hier goed de les is gelezen maar pappen en nat houden is het beestje ook niet mee geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Smeken en bidden staat er niet, maar ik vind het des te belangrijker dat iemand hier met een dergelijk probleem een volgende keer als er weer iets is nog terug durft te komen om advies te vragen. Dit is een openbaar forum, en als baasje met een ziek konijn zou het mij zeker ervan weerhouden een nieuw onderwerp te openen als ik dit soort uitspraken tegen zou komen. En dan bedoel ik ook de jouwe kaatje..

Je mag vinden wat je wilt, maar je ergernis van dit geval en "de zoveelste" ventileren is alleen maar voor jezelf en je helpt er het konijn niet mee. Dat is het enige wat ik probeer te zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is niks voor mezelf ventileren wordt gewoon doodmoe van alle ellende die ik voorbij zie komen aan dierenleed en dit is dan net even de druppel. En waarom zou je iemand als TS hier terug willen zien? Zo iemand moet gewoon niet meer aan beesten beginnen lijkt mij. Volgende keer een pluche knuffel nemen.

En bovendien nouck zou jij nooit van je leven zo'n topic openen. Je bent een BB trouwe ziel en had waarschijnlijk de volgende dag al bij de da gezeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is niks voor mezelf ventileren wordt gewoon doodmoe van alle ellende die ik voorbij zie komen aan dierenleed en dit is dan net even de druppel.

Daar kan ts niets aan doen, dat dit het zoveelste geval is. Dat bedoelde ik er ook mee te zeggen.

En waarom ik zo iemand terug wil zien? Omdat, als dit beestje blijft leven, er altijd weer iets kan gebeuren. Stel het loopt ec op. Dat is een ontzettend vage ziekte, en zeker voor iemand die niet zoveel ervaring heeft met zieke konijnen. Dan hoop ik dat ts terug durft te komen en advies vraagt.

Geen aanval op jou of fuerza verder hoor :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .