Ga naar inhoud

KONIJN MET TUMOR: wie heeft tips voor overleving?


MyleneSnuffie

Aanbevolen berichten

Mijn konijn Snuffie heeft sinds vorige week dat zijn ogen erg uitpuilen. Als je hem optilt, waar hij niet van houdt en dus wat zenuwachtig van wordt, kreeg hij hele grote witte randen om zijn oogjes. Omdat we dit niet vertrouwden zijn we afgelopen maandag naar de dierenarts geweest. Die wilde foto's maken, om te kijken of er een tumor of abces in zijn lichaam zat. Dit abces zou ervoor kunnen zorgen dat de ogen naar voren worden geduwd. Nadat de foto was gemaakt bleek dat hij inderdaad een abces heeft in zijn borst. Er was een mogelijkheid om hem te laten opereren, maar dit moet ver weg gebeuren en de kans dat hij de operatie overleefd is maar 50 %, en dan nog niet gesproken over de kans dat de operatie ook daadwerkelijk slaagt. We willen niet dat hij zoveel stress ondergaat en hij heeft een mooi leven gehad bij ons en is ondertussen al bijna 9 jaar. Snuffie heeft trouwens ook last van kortademigheid. Volgens de dierenarts zal Snuffie waarschijnlijk niet langer dan nog een paar weken te leven hebben. We zijn hier allemaal kapot van, omdat we dol op hem zijn. De symptomen zijn ook heel plotseling gekomen. Nu las ik op internet dat kurkuma bij mensen een remmende werking kan hebben op de groei van tumors, en soms kan het de tumor zelfs verwijderen. Dit is op dieren getest, dus het zal niet giftig zijn voor dieren.

Nu is mijn vraag: Wie heeft er ervaring met kurkuma of weet hier meer vanaf? En als dit inderdaad werkt, hoe kan ik hem dit dan geven? Ook zou ik héél graag andere manieren horen om Snuffie zo lang mogelijk gezond te houden. We willen niet dat hij pijn krijgt, maar het is een verschrikkelijke gedachte dat het kan gebeuren dat hij er over een tijdje niet meer is.

Ik hoor heel graag jullie meningen!

aangepast door Laura1984
Dubbel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb helaas geen tips voor je op dit gebied, maar wel onwijs knap dat jullie die beslissing hebben genomen! Veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat jullie nog heel lang van Snuffie kunnen genieten en vooral dat dat kan gebeuren terwijl hij zelf ook nog van het leven geniet zonder pijn etc.

Ik weet wel dat wilgentakken een goede pijnstiller zijn overigens... misschien heb je daar wat aan voor in een later stadium.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een abces is iets anders dan ene tumor. Je dierenarts zegt dat hij een abces heeft. Dat is dus geen tumor. Ik snap dat je voor ene moeilijke keuze staat. Ik heb dit twee maanden geleden ook gehad. Mijn Franse Hangoor had een abces aan zijn kaak waardoor zijn oog naar buiten kwam. Wij hebben hem in laten slapen om ongeveer dezelfde redenen als die jij geeft.

Ik heb dus geen ervaring met het behandelen van een abces. Ik denk alleen niet dat een middeltje tegen een tumor werkt bij een abces, aangezien dat hele andere dingen zijn.

Sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik niet helemaal begrijp is dat je beschrijft dat je konijntje last heeft van uitpuilende ogen maar dat het abces in zijn borst zit. Ik begrijp die conectie niet zo goed.

Ik kan je helaas geen info of tips geven.

Wat ik je echter wel mee kan geven is dat je wel goed moet nagaan inhoevere je het konijntje nog een konijnwaardig bestaan kan geven, Weet wanneer het genoeg is geweest.

ik wil je heel veel sterkte wensen de komende tijd,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het niet van de pijn? Dat de ogen uitpuilen als je hem pakt? Een konijn laat pas heel laat merken dat ie wat mankeert. En dat ie kortademig is, lijkt mij dat hij er flink last van heeft.

Ik denk dat je voor een rotbeslissing staat, maar denk dat je niet te lang door moet willen gaan. Wat Camila ook al schrijft. Bedenk goed voor jezelf tot hoeverre het nog een konijnwaardig leven is voor Snuffie. Mijn dierenarts zei mij afgelopen jaar, benauwdheid is erger dan pijn. Mijn konijn was erg benauwd en stelde me voor de keuze. Of er een punt achter zetten, of ze zal binnenkort stikken. Toen heb ik voor mijn gevoel de meest waardige keuze voor mijn konijn genomen en heb haar laten gaan.

Ik zou als ik jou was nog eens goed met je dierenarts bespreken hoe hij het ziet. En of er nog konijnwaardige perspectieven zijn.

Hoe rot het misschien ook zal zijn, maar heel veel succes met je beslissing!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het een abces is, dan is dat ook gewoon een ontsteking en heeft het konijn waarschijnlijk al pijn. Als je als mens zijnde ergens een ontsteking hebt of een abces is dat ook niet prettig, laat staan als je bloedvergiftiging krijgt daar weet ik alles van. Is het leven rekken dan niet iets dat ten koste gaat van Snuffie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties. Het lijkt me verstandig om nog eens te bekijken of het voor je konijn wel zo fijn is om zijn leven te rekken. Benauwdheid is verschrikkelijk en hij kan je niet vertellen hoe vervelend hij zich voelt.

Over kurkuma, ik heb daar geen ervaring mee, zoektochten op google naar konijn en kurkuma leverde vooral veel recepten op. Wel heb ik gezien dat het in tabletvorm te krijgen is, of je zou het over het eten kunnen strooien, maar nu blijft de vraag of je konijn het op wil eten en of het zinvol is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het een tumor of een abces?

Ik heb wel vaker gehoord en gelezen dat Kurkuma tegen heel veel dingen zou helpen. Voor een echt kanker gezwel (=tumor) zou hennepolie werken.

Maar heel eerlijk.. Ik geloof niet dat ook maar 1 van beiden daadwerkelijk een kankergewel laat verdwijnen, minderen of niet meer groeien..

Ik zou denk ik voor de operatie gaan..

aangepast door Nicky_the
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm lastig. Tegen de pijn kan je wilgentakken geven (als het konijn nog wel goed kan eten en knagen)

wilg helpt erg goed tegen pijn, wel even opletten dat je niet teveel geeft want het kan last van de maag/gas geven. Maarja, een gewone medicijnen pijnstillihng werkt nog altijd het beste!

Kurkuma zou ik niet geven aan mijn konijnen omdat het een pittig kruid is. En als konijnen ergens niet tegen kunnen is het pittigheid. Krukuma is te vergelijken met gember. En gember is heel slecht voor konijnen omdat het in werkt op de darmen.

Dus ik zou het zeker niet geven.

Wat bij een mens werkt, werkt niet hetzelfde als bij dieren in veel gevallen. Ook al is het getest op dieren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedereen bedankt voor de reacties, de dierenarts wist voordat de foto was genomen niet of het een abces of tumor zou zijn. Nadat ze de foto hadden genomen bleek het een tumor te zijn. Ze denken niet dat Snuffie pijn heeft, hij eet namelijk nog goed, heeft nog dezelfde energie als altijd en is niet suf. Aan zijn gedrag is dus gelukkig niets aan te merken.

We willen de operatie niet doen omdat er heel veel stress bij komt kijken, en we willen dat als hij overlijdt dit wel rustig gebeurd. Het is namelijk verschrikkelijk voor zo'n beestje om de laatste tijd van zijn leven in allerlei nare situaties terecht te komen. Deze operaties zijn ook experimenteel omdat ze wel op mensen zijn uitgevoerd, maar niet vaak op dieren.

De kortademigheid viel ons trouwens pas op toen de dierenarts er over begonnen was, het is gelukkig niet extreem. Als hij gewoon rustig in zijn ren / hok is hier ook niks van te merken, pas wanneer je hem optilt hoor je dat hij sneller gaat ademen.

We houden hem heel goed in de gaten, zodra we merken dat hij echt last begint te krijgen zullen we de moeilijke beslissing moeten maken.. Maar zolang het allemaal goed gaat blijven we hem gewoon lekker verwennen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit lijkt een beetje op wat een ram van mij heeft gehad. Die bleek ook een tumor in z'n buik te hebben. Dierenarts legde me uit dat het zeer moeilijk was om het te opereren omdat het waarschijnlijk aan allerlei organen vast zou zitten. Een tumor bij een voedster in de baarmoeder is op zich vrij eenvoudig te verwijderen omdat een baarmoeder met zo'n 3 punten vast zit in het lijf. Maar zo'n tumor bij een ram in de buik zit waarschijnlijk aan alles verweven.

Je eerste berichtje kwam anders over als de info die je nu geeft. Niet erg hoor, maar zo is de situatie wel iets duidelijker. Hou hem maar goed in de gaten inderdaad. Je merkt het als het goed is wel aan hem als hij niet meer wil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou je konijn erg goed in de gaten houden, desnoods binnen zetten en goed kijken hoe hij het verder doet. Ik heb een konijn gehad met kwaadaardige tumors in haar buik (melkkliertumoren). Ze kwamen steeds terug dus ik had er voor gekozen de tumoren te laten zitten en haar te laten gaan als ze er last van kreeg. Ik merkte op den duur dat ze liever in het hok bleef zitten dan lekker rondhuppelen. Ik heb redelijk vroeg de beslissing gemaakt om haar te laten gaan omdat konijnen niet snel laten zien dat zij pijn hebben. Daarom dat ik elke keer weer mn konijn goed observeerde om te voorkomen dat ze echt te veel pijn had op het laatst. Sterkte met je konijn!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, jammer genoeg weet ik precies wat jullie doormaken.

Kyla kad een tumor in haar bostholte zitten, deze drukte een ader tegen haar rug/nekwervel aan waardoor het bloed niet goed terug kon stromen en vandaar dat Kyla uitpuilende ogen had die er bijna uitvielen. DE DA wilhamninapark utrecht heeft ons toen heel duidleijk gemaakt wat het was. En wat ook jammer genoeg het verhaal er achter was. Onze eigen DA( die we nu niet mer hebben) gaf ons steeds een oog zalfje omdat het ontstoken was. Terwijl Kyla veel pijn had en piepte terwijl ik weer haar oogjes in moest smeren. We vertrouw het niet en gingen opzoek naar een specialist op gebied van Konijnen. In utrecht zit er dus een en hier in waalwijk waar we nu bij zitten zit ook ene goede. Dat even ter extra info, terug naar Kyla. Ze had het ook benouwd. en die ogen waren bol. DA in Utrecht had dan ook gezegd dat het bloed in haar kpooie niet goed meer terug kon stromen naar de rest van het lichaam door die tumor. Advies, pijnstillers mag en kan je geven en verder kunnne we niks doen. Je kan een puncie leten doen om te zien wat voor tumor het is aar de vraag is moet je een konijn in deze dat nog wel aan doen? We hebben Kyla een mooie huisje en een leven gegeven alleen twee dagen later was ze dan wel over leden. Haar 100% zus hebben we in nov dit jaar in laten slapen die had precies hetzelfde, alleen deze bleeft vechten en op het laatst bleef ze liggen kwam soms nog eens omhoog om van plekkie te verwisselenmaar je zag in alles gewoon dat ze op was. We hebben bij haar zelf de beslissing genomen, wel hard maar wel blij dat ze niet meer heeft moeten lijden.

Ik weet het is niet leuk om te lezen, maar toen ik het las kwam alles weer boven en zitten er nu weer tranen in mijn ogen omdat heel de film weer wordt afgespeeld, En omdat ik zo met jullie mee leeft.

Geniet van jullie konijnten zolang ie er nog is geeft lekker te eten zolang het nog kan. Verwijt jezelf niks je heb gedaan wat je moest doen. Je doet alles wat in je macht zit. Snuffie heeft een mooi leven als ik het zo lees 9 jaar die van ons Kyla 5 en Shiva 6.

Geniet elke dag van Snuf en koester die momenten. En als je gevoel langzaam afscheid gaat nemen accepteer dat, al is het hard. Ik heb van Shiva elke dag een beetje afscheid genomen, vanaf het moment dat wij te horen hebben gekregen dat er een tumor zat.

En toen voelde het goed om definitief afscheid te nemen, deed wel pijn en had het wel zwaar zeker. Maar het was goed zo ze was op en kon niet meer.

Nogmaals geniet van Snuffie elke dag uur.hoop dat snuf nog lang bij jullie mag blijven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, bedankt voor je ontroerende bericht. Echt verschrikkelijk dat jij dit ook met jouw Shiva en Kyla hebt moeten doormaken. Ik denk dat je inderdaad wel gelijk hebt dat het beter is dat je het wel van tevoren weet. Als we hem gelijk die dag hadden moeten inslapen, was het denk ik nog zwaarder geweest. Nu kunnen we tenminste nog aan het idee wennen, hoe verschrikkelijk dat ook is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .