Ga naar inhoud

Luna is niet lekker.


Domino

Aanbevolen berichten

Ik loop al een tijdje met Luna te kwakkelen. Ze woont binnen sinds Leo is overleden omdat ik het geen goed idee vond om haar de winter alleen buiten te houden. Ze heeft ondertussen een nieuwe toekomstige partner (een jong rammetje die nog moet opgroeien, dus ze zitten niet bij elkaar maar lopen wel samen los als ik erbij ben)

Maar het viel me al een tijdje op dat ze vrij snel buiten adem is, of moe, ze gaat in ieder geval vrij snel liggen. Nu lag ze voorheen ook wel vrij veel te slapen, maar dit ziet er anders uit vind ik.

Ik was al eens met haar naar de dierenarts geweest maar die kon weinig aan haar vinden. Ik heb ook speciaal naar haar longen laten luisteren omdat Leo een fikse longontsteking had, maar die klonken gewoon goed. Voor de zekerheid heeft ze wel een kuurtje gehad, maar die heeft niet veel uitwerking gehad.

Nu maandagavond wilde ze inene niks meer eten, ging steeds in een hoekje zitten en liggen. Ik denk foute boel, dus heb haar maag en darmstimulerende middelen gegeven en pijnstilling. Maar toen ik haar dat had gegeven liep ze heel raar weg, ze was even de controle kwijt over haar pootjes. Haar spieren trokken vreemd samen. Het leek naar mijn idee niet op EC want ze sleepte niet met haar pootjes ofzo. Maar als ze ook even stil had gezeten liep ze daarna weer normaal weg.

Ik gok achteraf dat ze flink pijn had na het gestribbel en dat ze daardoor zo reageerde.

Gisteren is ze de hele dag bij de dierenarts geweest, die heeft haar geobserveerd en uiteindelijk ook foto's gemaakt. Er zat een en ander aan gas in haar darmen, dus waarschijnlijk had ze een gasaanval eerder die dag en nacht. Maar omdat ik al medicijnen had gegeven was die al redelijk weg aan het gaan. Ze heeft zich bij de da ook gewoon zitten wassen en hooi zitten eten.

Maar punt is nu, ze eet nog steeds alleen maar wat hooi en wat gedroogde kruiden. En een beetje andijvie. Maar de SS biks laat ze gewoon liggen. Terwijl ze daar altijd verzot op was.

Ze krijgt nog steeds primeran en cisaral, maar ik weet niet zo goed wat ik ermee moet. Ik vind haar maag wel redelijk hard aanvoelen, maar niet opgezwollen ofzo. Maar ik weet niet zo goed wat ik nu nog meer kan doen en wat er nog meer mis kan zijn. De Da kon zien dat er eten in haar maag zat, maar geen rare dingen verder.

De foto's zijn ook doorgestuurd naar een specialist en als het goed is hoor ik morgen zijn bevindingen. Maar hoe krijg ik het nou weer goed zoals het was? :(

Normaal vrat ze echt, hooi, biks, niks was te gek, alles was lekker. Maar nu... zo de andere kant op gegaan :(

heel verhaal, maar hopelijk heeft iemand nog wat advies voor me.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt wel of ze minder interesse heeft sinds leo er niet meer is. Ik denk dat ze die als grote beschermer zag ofzo. Ze is ook wat banger nu.

Ze keuteld nog wel. Eet ook wel hooi en gedroogde kruiden, maar dus geen bix. En dat hok is puur slaaphok. Ze kon de hele dag/nacht in de ren. Ik had ookvoordat het echt koud werd een stuk plexiglas voor het gaas gemaakt zodat het niet zo door zou waaien. Ze zit nu al ruim anderhalve maand binnen.

Maandag was het wel extreem, ze begon eindelijk weer enthousiast te worden voor eten, maar maandag was dat inene over. Ik was al eerder met haar naar de da gegaan omdat ik mijn twijfels had over haar ademhaling, maar de da kon niks vinden. De foto's van dinsdag zijn nu bij een specialist dus het is even afwachten of hij iets vreemds ziet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat rot dat de klachten niet helemaal concreet zijn.... Dat is erg tobben en wekt ook spanning op bij baasjes. Zeker als je recent afscheid hebt moeten nemen van je andere popje! Herken het! Lukt het om haar op schoot te hebben en piano te spelen op haar buikje terwijl ze met haar bips naar je toe zit? Hoe zien de keutels eruit? Neusje wel droog? Stress door verandering situatie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De keutels zijn wel iets donkerder dan dat ik van haar was gewend. Voorheen toen ze nog met Leo samen woonde at ze echt veel hooi. Ik kon de keutels niet eens goed onderscheiden van elkaar. Luna is toch een heel stuk kleiner als dat Leo was, maar de keutels waren er niet minder om!

Nu zijn ze ietsje kleiner en donkerder. Maar ze eet wel hooi en gedroogde kruiden. Ow en andijvie vind ze erg lekker. Verder oogt ze wel vrolijk en loopt ook vrolijk rond nu. Ik vind het maar weer vaag.

Ik heb iedere keer van die vage dingen, kan nooit concreet iets zeggen bij de da. Die zoekt op zijn beurt zich ook weer een pukkel. Schiet niks op zo..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vindt ze het wel fijn binnen? Toen ik mijn rammetje binnen had omdat hij alleen was, kreeg hij ook allemaal vage klachten. Vanaf het moment dat hij weer buiten was, waren de klachten over. Verder kan het alleen zijn inderdaad ook een reden zijn. Sommige konijnen kwijnen echt weg zonder soortgenootje.

Sterkte met Luna.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft al een nieuw vriendje, maar daarmee zit ze niet samen. Hij is nog jong en wil er nog wel eens op duiken. En dan krijgt zij geen rust. En zijn ballen zijn er nog niet. Maar ze lopen wel vaak samen los en op zich gaat dat wel heel goed. Alleen is hij heel speels en druk, soms doet ze mee en soms denkt ze, nu even niet.

Ik denk ook wel dat ze er binnen geen klap aan vind. Maar ik kan haar nu niet meer buiten doen. hij al helemaal niet want hij heeft totaal geen wintervaht. Hij is van eind aug.

Ik hoop dan ook dat de winter snel voorbij is. Dan kan ze weer lekker buiten ravotten. Hopelijk trekt ze het binnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durfde hem nog niet te introduceren omdat hij twee dagen nadat hij bij mij was, snot kreeg. blijkbaar toch stiekem wat opgepakt in de opvang. Maar ik was bang om hem te verliezen. Maar hij groeit goed en is knettergek :D . Komt dus uit de opvang :) hij heet Joep en lijkt qua kleuren op een gele van bourgondie. Ik zal vanavond wel wat foto's van hem plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm vaag, hier ook kleinere keutels en minder hooi eten na verlies van Gijs maar da zegt: komt omdat de situatie is veranderd en dat veroorzaak stress wat op zijn beurt weer voor lagere weerstand zorgt etc etc... Miep heeft een flinke neusverkoudheid en pruttelt daar en is niet 100% maar eet en drinkt wel... ook vaag allemaal maar goed hopelijk went ze aan de nieuwe situatie want kan geen nieuw konijn nemen, nu niet ivm verhuizing over 1 maand en misschien wel helemaal niet meer...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar op zich, echt stress, weet ik niet, volgens mij heeft ze dat niet echt gehad? Maar ik kan ook niet in haar koppie kijken, misschien speelt het wel een rol.

Ze had de vorige keer een minuscule haak, maar die was dusdanig klein dat ze daar geen last van kon hebben. En ze eet nog wel harde dingen zoals hooi en wilg, dus dan zou je ook niet zeggen dat ze haakjes heeft. Het is en blijft vreemd.

Bij deze de beloofde foto's van "Joep"

http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?63943-Joep-z-n-introductie&p=1681362#post1681362

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ze harde dingen blijft eten zegt niet zoveel vrees ik. Mijn ram at ook alles nog terwijl er een haak in zijn tong zat.

Als het geen haken zijn dan vind ik nog steeds het meest voor de hand liggend de verandering (geen vriendje meer en binnen zitten) , maar goed daar kan je momenteel ook niet veel aan doen natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ze harde dingen blijft eten zegt niet zoveel vrees ik. Mijn ram at ook alles nog terwijl er een haak in zijn tong zat.

Als het geen haken zijn dan vind ik nog steeds het meest voor de hand liggend de verandering (geen vriendje meer en binnen zitten) , maar goed daar kan je momenteel ook niet veel aan doen natuurlijk.

Nee helaas, ja er zit wel een nieuw vriendje naast haar, maar nog niet direct bij haar omdat hij nog moet groeien ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .