Ga naar inhoud

Aangekoekt dik oogje


Cubi

Aanbevolen berichten

Onze Cubi heeft (waarschijnlijk) zijn oogje gestoten, het begon met een rood wondje langs zijn bovenste ooglid en dat is nu aan het helen maar het is een beetje ontstoken. Er zit wat aangekoekt spul en het onderste en bovenste ooglid is verdikt.

Ik las hier net al iets over myxomatose oid en ik heb eigenlijk geen idee wat het is maar ik hoop echt dat hij niets ernstigs heeft :s

Het leek gewoon een wondje te zijn want nu een beetje is gaan ontsteken...

Kan ik hier zelf iets aan doen, moet ik het laten rusten/schoonmaken, moet ik ermee naar de dierenarts?

Hier een foto;

2yyxo8z.jpg

2gtx1u9.jpg

Ik snap niet waarom die foto's steeds op zn kop gaan, sorry!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan het bericht niet meer bewerken maar wilde nog even vragen of iemand me meer kon vertellen van een kostenplaatje van de dierenarts? Op hoeveel moet ik rekenen als ik naar een konijnenspreekuur ga? Bij bvb http://www.merelsdierenkliniek.nl? (Die schijnt gespecialiseerd in konijnen te zijn.) Ligt dat onder de 100 euro?

Ik woon voor het eerst op mezelf met dier dus heb daar nog niet zoveel weet van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien het nu weekend is, zal het meer kosten als je dit weekend heen gaat. Ik durf je niet te zeggen wat het is.

Misschien kan je het in ieder geval voorzichtig schoonmaken met afgekoeld gekookt water. Maar verder weet ik het niet zo goed. Soms krijg je een zalfje mee of soms een druppeltje voor in het oog. Maar dan moet er wel goed gekeken worden of het hoornvlies niet is beschadigd, want dan mag 1 van die middelen niet gebruikt worden.

Maar het hangt er vanaf wat het is.

Is je konijntje ingeënt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

goed schoonhouden met water (gekookt hoeft niet persé want wij kunnen het water ook drinken ;) ) en dan toch naar de dierenarts na het weekend (of het moet morgen ineens helemaal erg zijn..)

het oog zal dan wss gekleurd worden en aan de hand daarvan een druppel of een zalf, zelf denk ik een zalf met vitamine A, eventueel kan je ook nu bellen naar een willekurige DA en vragen om Cavasan/caf zalf, dit mag ook bij beschadigingen gebruikt worden ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tips, ik heb op aanraden van een bevriende veearts Oculoheel druppels gekocht en Cubi's oogje gaat echt met sprongen vooruit. Zit geen viezigheid meer in en de zwelling is bijna weg. Maandag nog meer even langs de dierenarts om te checken of er niets beschadigd is maar het lijkt gelukkig niet ernstig te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cubi is nog jong toch? Onze Bodri had ook snel last van dr oogje toen ze nog klein was. Misschien een babykwaaltje? ;)

Fijn om te horen dat het beter gaat! Dan is het waarschijnlijk niks ergs. Myx. geneest volgens mij niet zo snel, dus dat zal het gelukkig dan niet zijn. Wel slim om het inderdaad nog even te laten checken :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .