Ga naar inhoud

Onslow eet niet meer


happy211

Aanbevolen berichten

Is hij in zijn gedrag nog wel actief enzo?Want anders is het echt een ernstige kwestie, als hij ook al zo koud is. Kan je niet op zijn minst even een kruik bij hem leggen, zodat hij wat meer warmte krijgt? Vind dit echt heel sneu, en snap ook heel eerlijk gezegd niet dat je ouders als volwassen niet hun verantwoording nemen, gaat hier wel om een levend beestje, waar jij zelf ook nog eens erg gek op bent. Dus zowel voor het konijn als hun kind zouden ze naar de dierenarts moeten wat mij betreft...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na een nacht in de garage, onder een dekentje, met nog een dekentje over de vervoerskist waar hij in zit, heeft hij het bakje water dat ik voor de zekerheid weg had gezet helemaal leeggedronken! Ook het worteltje dat ik weggelegd had is weg. Intussen heeft hij zo'n vier bakjes water op, nog een worteltje en de hoeveelheid biks die hij normaal altijd 's ochtends krijgt. Ook hooi ligt er voldoende in zijn hokje, dus kan hij eten als hij er zin in heeft. Hij kijkt weer heel alert en hupst gewoon rond. Ik heb hem ook mee naar boven kunnen smokkelen want mijn vader is weg. Ik zal de dierenarts bellen zo bellen en dan kijken wat ze zeggen. Ik ben zo blij!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onslow eet en drinkt nog steeds goed. Hij heeft vanochtend bij mij boven gezeten, maar aangezien het zo goed ging en het best warm buiten is, heb ik hem buiten in de ren gezet waarin ze normaal op het gras zitten. Geen zorgen, hij zit gewoon op de stoep. Zo heeft hij ook meer ruimte om wat rond te lopen dan in de (toch best krappe) reisbox(zo'n kattenreisbox).

De dierenarts zei dat alles wel goed zou komen aangezien hij nu weer gewoon eet en drinkt en adviseerde om het gewicht in de gaten te houden. Mocht het binnen korte tijd nog eens gebeuren, dan moet ik langskomen om de tanden na te kijken. Maar dat denk ik eerlijk gezegd niet, als ik zie hoe hij nu gewoon zijn brokjes op eet. Kan ik hem nu gewoon alles geven wat hij normaal krijgt, of moet ik oppassen met bepaalde groenten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt heel veel geluk gehad dat het zo is goed gekomen, meestal lost het namelijk zo vanzelf niet op bij konijnen. Een engeltje op Onslow zijn schouder.

Wellicht is het handig om toch een medicijnkoffertje voor je nijntjes aan te gaan maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat hij zich niet lekker voelt kan aan de broccoli liggen. Een van mijn konijnen vind het heerlijk, maar krijgt er snel last van. vertoond dan ook exact dezelfde symptonen als onslow. Ook wortel is niet echt goed voor een konijn als die last heeft van zn darmpjes volgens mij.

Als ik jou was zou ik de broccoli even vermijden en meer naar witlof/andijvie gaan. is veel rustiger voor de darmen :)

Wel erg fijn dat het goed is gekomen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .