Ga naar inhoud

Melkkliertumoren


Mice

Aanbevolen berichten

Vanochtend voelde ik een knobbeltje Snoetje's buik. Het zat precies onder een tepeltje. Ik heb toen vanmiddag de DA gebeld en we konden meteen langskomen. Wat blijkt, waar ik stiekem al bang voor was, ze heeft kleine melkkliertumoren, mogelijk vanuit de baarmoeder omdat die ook wat opgezet was. Ik vind het echt heel erg. We hebben nu twee opties:

1. Niets doen, gewoon afwachten. Misschien blijft het gewoon zo, van deze kleine tumoren heeft ze geen last. Maar misschien, als het kwaadaardig is, zaait het uit en dan kan het in de longen komen waardoor ze uiteindelijk heel erg benauwd gaat worden.

2. Opereren, ze sterilliseren haar en halen baarmoeder + tumoren weg. Als we geluk hebben blijft het dan zo, maar misschien komt het terug op een andere plek. Ook rekening houdend met haar leeftijd (6,5), weet ik niet wat ik moet doen... Dit is echt heel erg onverwacht voor mij :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 181
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik zou haar laten opereren. Zolang zij verder gezond is, zou ik dat wel doen. Een narcose en operatie is altijd risicovol, maar misschien leeft ze daarna nog jaren bij jou. Om het zo te laten lijkt mij niks. Want als ze daar wel last van krijgt, is het niet leuk voor haar om haar te laten 'lijden'. Wat zegt je DA?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erg moeilijk inderdaad. Maar als het mijn konijn was zou ik voor opereren gaan. Dit zou misschien haar kunnen genezen, of in ieder geval sneller uitzaaien misschien voorkomen. Maar ik heb er persoonlijk geen ervaring mee. Had ze nu echt baarmoederkanker, of was dit maar een vermoeden van de DA?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar het is zo'n grote operatie voor zo'n klein beestje.. En ik ben zo bang dat ze niet meer uit de narcose komt..

Maar als het uitzaait, hoe groot zal die kans zijn? Ik wil gewoon het beste en ik weet het echt niet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn eerste konijn heeft dat ook gehad, de dierenarts hield het eerst op cystes, maar op den duur was ik wat wijzer geworden met het hele gebeuren en heb ik het op de man gevraagd of het kanker was. Hij vermoedde van wel. Maar toen wist ik nog niet zoveel van het opereren enzo af. (dit is ook zo'n ruime 10 jaar geleden)

Zij is uiteindelijk 7,5 geworden, niet superoud dus.... bij haar was het uitgezaaid op den duur en werd ze ook benauwd op het laatst. Ik ben toen naar de dierenarts gegaan om een foto te laten maken en na de foto belde de dierenarts op, dat ze was ingeslapen uit zichzelf.

Ik had achteraf eerder heen moeten gaan, maar dat wist ik toen ook niet.

Maar goed.... jij bent er optijd bij.

Ik zou het wel laten opereren als ik jou was. Ik heb geen idee of het zo is, maar mijn gevoel zegt dat het dan wat wordt afgeremd. (geen idee of dit klopt, maar als het in de baarmoeder is begonnen, is de "bron" weg.) Maar nogmaals, ik ben geen arts en heb ook niet genoeg verstand van kanker bij konijnen. Maar dat is mijn gevoel erbij.

Als je het laat opereren heb je best kans dat ze nog een paar jaar langer te gaan heeft. Ik heb 2 jaar geleden ook een voedster gehad met baarmoederkanker, ook laten verwijderen op 8 jarige leeftijd, en ze is er nog steeds. Wordt nu wel een oud dametje, maar de levenslust is er absoluut nog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je verhaal Domino. Het is niet zeker dat ze ook echt baarmoederkanker heeft, maar de DA vermoedt dus van wel. Maar dan is het dus eigenlijk al uitgezaaid naar de melkklieren. Had je 8jarige voedster ook tumoren bij de melkklieren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zij er foto's gemaakt om te kijken of er al zichtbare uitzaaingen zijn. Bij zichtbare uitzaaingen zou ik niks doen, anders zou ik het misschien over wegen. Vergis je namelijk niet in de operatie. Alle tepels moeten worden weg gehaald, dus ze krijgt een soort ritssluiting ven boven tot onder op de buik. Niet alleen het ene knobbeltje.

Of je het wel of niet doet moet je idd zelf beslissen. Jij kent je konijn het beste en kan het beste beoordelen of ze zo'n operatie aan zou kunnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee er zijn geen foto's gemaakt voor uitzaaiingen. Niet alle tepels worden weggehaald bij de operatie, alleen de tepel met tumor en de baarmoeder. Dus gelukkig komen er niet twee hele grote sneedes. Maar ik zit zo te denken, ik ben zo bang dat ze niet uit die narcose komt en dan vergeef ik het mezelf niet. En misschien blijft het wel heel lang zo... En ze heeft er geen last van ( op dit moment )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat vreselijk!

Ik snap je gedachte gang heel goed, maar ik zelf zou juist andersom denken. Het is heel duidelijk dat er uitzaaingen gaan komen (als dat er nu nog niet is) en dat de knobbels zullen groeien. Het is dus maar de vraag hoe lang ze hiermee zonder lijden kan leven en bij een konijn is het heel moeilijk om te zien wanneer ze lijden.

Als je haar laat opereren kan het 2 kanten op: ze overlijd zonder lijden of ze leeft langer en hopelijk zonder lijden..

Dit is de rede waarom wij onze 12 jaar oude hond destijds wel hebben laten opereren. Wij zouden ons hoe dan ook schuldig voelen als ze een paar maanden later zou overlijden door de melkklier kanker zonder dat wij een operatie hadden geprobeerd.

Ik weet dat een hond anders is als een konijn, maar inprinciepe zaten wij destijds in dezelfde situatie.

Achteraf zijn wij ook heel blij dat wij het gedaan hebben. Tijdens de operatie kwamen ze erachter dat het ook uitgezaaid was. Toch heeft ze er geen last meer van gehad.

Ze is uiteindelijk 2 of 3 jaar later overleden aan vocht achter de longen en om het hart wat een hartstilstand veroorzaakte op het moment dat mijn vader haar dwong om haar mand in te gaan. Achteraf had ze dus een rede waarom ze niet haar mand in wilde. Ze ging haar mand in, pakte haar koekje aan. Het koekje viel uit haar mond, ze piepte 1x. ze zuchte en ze was weg.

Ze overleed op de avond dat de da ons vertelde dat de medicijnen aangeslagen waren, dat het vocht aan het verdwijnen was en dat ze uit de gevaren zone was. Ze had toen namelijk 1 of 2 weken plas pillen ivm dat vocht.

Ze is dus niet overleden aan de kanker en heeft met de operatie 1,5 - 2,5 jaar langer gelukkig mogen leven. De da had haar zonder operatie max. 2 maanden gegeven.

Kortom: Ik zou wel opereren.

aangepast door Nicky_the
type fouten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je verhaal Domino. Het is niet zeker dat ze ook echt baarmoederkanker heeft, maar de DA vermoedt dus van wel. Maar dan is het dus eigenlijk al uitgezaaid naar de melkklieren. Had je 8jarige voedster ook tumoren bij de melkklieren?

Nee dat had ze niet, er is toen wel een foto gemaakt om te kijken of ze uitzaaiingen bij haar longen had. Maar omdat de foto bewogen was en zij enorm benauwd werd tijdens de foto is de dierenarts gestopt en leek het of er wel wat zat, maar zeer klein.

Ze is nog wel steeds snel benauwd, maar als ik haar gewoon met rust laat en haar dingetje laat doen, kan ze het goed hebben. Alleen als ze erg druk gaat lopen doen zie ik duidelijk dat ze benauwd wordt. Maar ze heeft nog enorm veel levenslust.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is ook een optie, maar dat kan wel betekenen dat niet alleen de bestaande tumoren groter worden, maar dat er ook nieuwe ontstaan. Dat is dus wel een risico. Persoonlijk zou ik nu in elk geval een foto laten maken om te kijken of er uitzaaiiingen zijn. Sluit me in dat opzicht wel bij Michelle aan, het heeft geen zin om haar te laten opereren als het al door haar hele lichaam zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .