Ga naar inhoud

Konijnen geluiden.


Nicky_the

Aanbevolen berichten

Ik vroeg me eens af.. Hebben jouw konijnen wel eens geluiden gemaakt? Dan bedoel ik dus niet knarsetanden of spullen rond gooien, maar echt piepen, knorren etc..

Ik had het er net met mijn vriend over, maar ik heb het nog nooit gehoord en ben even benieuwd naar de ervaring van andere bb-ers..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lena gromt wel eens naar me als ze schijnzwanger is en ik ergens aankom in haar hok.

Mijn vorige konijn Koenijn zoemde heel veel. Achja, ongecastreerd rammetje. Dan wil dat wel eens gebeuren :P.

Echt krijsen heb ik gelukkig nooit gehoord!

Soms hoor ik ook wel eens een heel zacht gepiep. Dat is meestal als ik een konijn lekker aan het aaien ben. Eigenlijk doen ze dat geluid alleen als ze helemaal ontspannen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pluis (ex-ram) zoemt regelmatig, als Kruimel in de buurt is

Woeps is een knorrepot en Pluis bromt af en toe als hij eten krijgt. (Bij mij niet, maar bij mijn kinderen en de oppas dus wel)

Ik heb 1x een konijn horen gillen, toen het een oormerk kreeg bij een fokker. dat ging me echt door merg en been, brrrrr

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn konijnen maken weleens piepgeluidjes, best hard. toen heb ik even op internet gekeken en het bleek dat ze dan willen zeggen: "ik vindt het fijn als je hier komt" of "kom niet bij mij in de buurt" tegen het andere konijn. en als ze drinken dan maken ze ook een soort hoge knorgeluidjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb jaren geleden een konijn gehad, dat hoknijd had en echt verschrikkelijk naar mij kon grommen/knorren.

Lani krijgt halverwege de avond een pluk vers Mucki Bergweidehooi, als ze het bijna op heeft of niet genoeg hooi eet naar mijn zin, en dan hoef ik de zak maar te pakken of ze rent al knorrend om me heen. Die gaat dan echt van enthousiasme knorren.

Verder komt er weinig geluid uit bij haar, op het knarsetanden na. Oh ja, ze wil nog wel eens een soort kreunend geluid maken als ze een moeilijk bereikbaar plekje aan het wassen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Milo een paar keer horen gillen, verschrikkelijk.... brrr. Je hoeft zoiets nooit gehoord te hebben om op dat moment te weten wat het is. Maaike kan goed trappen als ze ongewenst bereden wordt...

Milo bromt en gromt ook wel eens om te laten merken dat 'ie het er niet mee eens is. :)

En Maaike maakt een hoop geluidjes als ze drinkt ;)

En knarsentanden natuurlijk. Heerlijk stille beestjes :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Charlie maakt niet zoveel geluid, heel af en toe met oppakken als ie echt boos wordt.

Lola daarentegen die kan gewoon echt grommen als ze haar tarwe aren niet snel genoeg krijgt.. en ze heeft momenteel beetje last van haar hormoontjes dus mocht haar kontje niet borstelen.. en dan zit ze gewoon echt te knorren ofzo! Heel appart geluid wel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

mocca heb ik nog nooit geluid horen maken, of ja de luxeflex in de serre vind hij wel interresant dus die gaan geregeld met een hoop lawaai op en neer :mdr:

molly heeft soms van die dagen dat ze piept/ knort tegen mocca. en ze wil nog wel eens tegen het hok stampen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 2 konijnen horen gillen, maar dat was uit angst en pijn. Verder maakt vooral Dirkje hier veel geluid, zij kan echt piepen als een cavia. Chevy en Dirkje hebben ook een heel schattig mopper zuchtje als ze boos zijn. Woody zoemt momenteel veel, maar dat is een niet gecastreerde ram van 3 maanden oud, dus dit is vrij normaal. Dat zoemen kunnen Jet en Guusje ook doen als ze last van hun hormonen hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mijn 2 konijnen al horen gillen. Dat gaat door merg en been!!! Fluffy bij de DA toen de thermometer in zijn poepje moest, en zijn dame omdat ik haar onverwacht optilde toen ze net bij mij was, nadat ze ontsnapt was uit haar hok!

Verder durft onze dame wel eens hard grommen als ik hun hok aan het uitkuisen ben met 'vreemd' materiaal (schepje en borstel enzo) en Fluffy laat zich soms wel eens horen als hij niet akkoord is als ik hem oppak en onderzoek!

Fluffy knorde altijd toen hij cirkeltjes rond mijn voeten sprong voor hij gecastreerd was en hij nog binnen zat. Nu heb ik hem dit niet meer horen doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik herinner me nu na het lezen van de berichten dat mijn ex ram wel eens geluidjes maakt, maar dat ik dat al een tijdje niet meer gehoord heb.

Knarsetanden heb ik meegemaakt toen ze ziek waren, maar ik bedoelde idd de dagelijkse geluidjes.

Vind het wel intressant. De een maakt bijna geen geluidjes en de ander piept de hele dag door. Zou het ene konijn dan gelukkiger zijn als het andere konijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is het wel net zoals bij katten. Siamesen mauwen meer dan andere rassen en zijn echte praters. Dat het ene konijn gewoon ook een prater is en de ander niet.

Dat denk ik inderdaad ook. Daarbij wordt in veel berichten over grommen/knorren gesproken en dat is toch vaak om aan te geven dat ze iets niet waarderen. Het ene konijn is daar feller in dan het andere, wat te maken kan hebben met hun verleden of een hormonale oorzaak kan hebben. Of natuurlijk gewoon hun karakter, de één accepteert meer dan de ander.

Plus dat er natuurlijk nog medische dingen kunnen spelen. Eén van mijn rammetjes heeft een grote massa in zijn borstkas, die waarschijnlijk de oorzaak van zijn gesnurk is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dino begint hoe langer hoe meer te knorren; meestal als hij aan het eten is. Soms dan hoor je een hele harde knor maar dan vindt hij het gewoon lekker. Verder maakt hij buiten het knarsentanden niet veel geluid.

Ik hoor hem wel soms ademhalen, lijkt een beetje piepend. Hij heeft al een ab-kuur gehad die het wat minder maakte maar soms hoor ik het toch nog. Verder gaat alles goed en is hij een blije nijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .