Ga naar inhoud

Ik ben bang dat Kiddo myxomatose heeft?


kb1988

Aanbevolen berichten

Ik heb me wel vaker voor niets zorgen gemaakt, maar ik wil het lot graag een stapje voor zijn. Gisterenavond viel mij ineens op, dat de oogleden van Kiddo hingen, wat als je erover nadenkt de indruk geeft van een bedroefd konijnensnoetje. Ik heb wel even gegoogled, maar konijnen emoties zijn niet zichtbaar volgens Google (?).

Nu las ik een topic over Myxomatose en heb Kiddo eens even bekeken. Ik zie wel een rode rand om de oogjes. Ik maak me zorgen... Misschien om niets, misschien terecht.

Welke stappen kan ik nu het best ondernemen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb toch maar geprobeerd om even een foto te maken. Deze heb ik een paar minuten geleden geschoten. Het lijkt op een slaperig oog en een lichtelijk rode rand.

p1020683fu.jpg

Na deze foto nog een gemaakt van zijn andere kant, waar het symptoon iets duidelijker is.

p1020685p.jpg

aangepast door kb1988
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het hoeft niet direct een specialist te zijn, maar een konijnkundige dierenarts is wel zo handig.

(Zie lijst met KK dierenartsen op het forum.)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt iets geks zie, maar dat is lastig beoordelen van een foto.

Check anders de geslachtsdelen ook even, of die rood/gezwollen zijn of niet.

Zit Kiddo trouwens binnen of buiten? Aangezien ik ergens zag dat hij los in de tuin loopt, maar ik zie ook foto's van binnen.

Pas op met deze kou dat hij niet te vaak van buiten naar binnen gaat en terug. Die temperatuursveranderingen zijn niet zo goed voor konijntjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou hem ook echt meteen permanent binnen houden, je weet maar nooit.

Heb je al eens kunnen kijken of zijn anusje & geslachtsdelen een beetje rood en of gezwollen staan? Dat is vaak ook een eerste symptoom.

De foto's zien er in elk geval niet echt verontrustend uit vind ik.

Ik duim voor bij de DA!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou eerst vanavond afwachten wat de dierenarts zegt voor je hem naar binnen haalt..straks is het niks.. en hij heeft zn wintervachtje nu al wel. Als ze ziek zijn dan hebben ze moeite om zichzelf warm te houden en dan is t niet zo'n probleem inderdaad..maar dat merk je ook wel aan t beestje als die koud aan voelt..oortjes koud enz.. op de foto is niks raars te zien eigenlijk.. heb ook wel eens gehad dat een konijntje een wat roder randje om de oogjes heeft dan normaal..kan ook stof zijn van hooi of stro.. wat even in t oogje is gekomen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh ja en over dat hangoogje..konijntjes kunnen als ze hun wintervachtje krijgen er totaal anders gaan uitzien..en boller snoetje.. een hele andere uitstraling.. haren en plukken op plekken waar t normaal niet zit..zo ook rond de oogjes kan dit..dus misschien dat er nu wat meer haar zit wat een beetje hangt waardoor t een hangoogje lijkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijn is wel onder de indruk van het dierenarts bezoek. Alleen toen ik met de terugweg hem een koekje gaf, bleek dat eten voor angst ging. Sinds thuiskomst heel erg rustig en huppelt voortdurend achter me aan door het hele huis. Het actieve is er helemaal uit! :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanochtend voor de eerste keer het zalfje proberen aan te brengen. Kiddo doet echter zijn oogjes steeds dicht, als de tube in de buurt komt. Zodra het me eindelijk lukt, kom er een dikke klodder uit, die amper uit te smeren is. Tevergeefs geprobeerd en nu wast Kiddo alles weg. Wat doe ik verkeerd en heeft iemand nog tips? Ik ben hier absoluut geen held in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat goed dat hij geen myx heeft... ik hield mijn hartje vast, je hoort bijna niks anders tegenwoordig!

Hopelijk is hij het DA bezoek al een beetje vergeten na een goede nachtrust!

En qua zalf smeren, ik zette mijn konijn tussen mijn knieën op de grond zodat hij niet weg kon, dan met 2 handen aan het kopje het oogje in kwestie opentrekken, met 1 hand openhouden en dan met het andere de zalf er proberen uit te krijgen!

(Ik heb ook wel eens de zalf eerst op mijn vinger gedaan alvorens het in het oog te smeren omdat hij erg tegenwerkte en dan kon die tube hem pijn doen in zijn oog, maar dan had ik mijn handen uiteraard wel goed ontsmet...)

aangepast door ChloëC
Link naar reactie
Delen op andere sites

Brr, eng idee! Ik ga het vanavond nog maar eens proberen. Vanavond heb ik ook bezoek die me eventueel kan ondersteunen hierin. Ik vind het maar een eng idee om aan zijn oogjes te zitten.

Kiddo sparteld niet of nauwelijks tegen, alleen doet hij de oogjes dicht he. Afentoe schudden met hoofdje om ongenoegen te tonen.

Bedankt voor deze tips! :)

aangepast door kb1988
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .