Ga naar inhoud

Konijntje niet levendig


bupsie

Aanbevolen berichten

een nieuw konijn vanaf vrijdag middag. bij thuis komst in zijn nieuwe hok gedaan en verder met rust gelaten om uit te rusten van de reis naar huis. de volgende dag ook nog met rust gelaten maar mocht al wel in de ren los lopen die aangesloten is op zijn hokje. diertje is gewend aan een hond dus schrok niet van de kat die rond liep

Rond de middag begonnen met koppelen en het ging hartstikke goed. Af en toe wat gejaag maar uit eindelijk werd het konijntje gewassen en toe gelaten in de groep. Toen heb ik ze naar buiten gedaan in zijn eigen hokje en daar weer wat gejaag en toen ging het weer goed, resultaat allemaal languit naast elkaar op het gras aan het rusten. Toen heb ik ze van elkaar gescheiden en het diertje weer alleen in zijn hokje en ren gelaten om bij te komen van koppeling.

tegen de avond ging ik kijken en trof een levenloos slap konijn aan.

het diertje heb ik niet zien eten en dat was waarschijnlijk de oorzaak.

op internet gezocht wat ik het best kon doen en heb het diertje dwangmatig wat laten drinken en zijn buikje gemasseerd om zijn darmpjes toch op gang te brengen. het diertje was naar mijn idee al bijna dood en zo doende heb ik met hem een uur op schoot gezeten. daarna op een handoek in zijn hok gelegt en de volgende ochtend trof ik een goed gemutst beestje aan, flink actief en goed opgeknapt. zijn oortjes waren niet meer ijskoud, geen paarse lipjes en zat weer netjes recht op.

ik heb hem daarom weer wat dwangmatig laten drinken omdat ik het diertje niks heb zien drinken of eten, het kan ook dat hij dat snachts heeft gedaan maar toch heb ik hem wat extra gegeven. ook heb ik hem dwang matig wat laten eten omdat zijn fruit en groente wat ik gister heb gegeten on aangebroken lag.

het gaat steeds beter met hem maaar ik wil toch graag weten wat i knu op dit moment het best kan doen. Hij vertoont geen tekenen meer van zwakte of dat hij ziek of pijn heeft.

hij eet alleen niet als ik hem iets aanbied en ook drinken heb ik hem niet zien doen, daarom geef ik hem met kleine beetjes om het halfuur dwangmatig .

wat kan ik het best met hem doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan zijn dat het er niets mee te maken heeft, maar is het bij jou ook zo pokkeheet vandaag? Al m'n konijnen liggen voor dood in de schaduw. Geef zeker genoeg te drinken. Kan je hem overhalen om een beetje groenvoer te eten? Krijgt hij het eten dat hij gewend was te krijgen bij de vorige eigenaar? Ze raden nl. aan om geleidelijk aan pas over te schakelen op nieuw voer, als het niet hetzelfde is als hij kreeg.

Volgens mij ben je goed bezig hoor! Als je je echt zorgen maakt, vb als het slap worden terugkomt en hij niets eet, bel dan toch even naar de DA.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan hem niks laten eten, ik heb verschillende stukjes fruit geprobeerd, groente ook, blaadjes van een appelboom gegeven, ook een appeltje geplukt, ik heb gras aangeboden, en er hangt een bal hooi in zijn hokje, er groeid ook gras binnen zijn bereik en er ligt gemengd hardvoer in zijn hok, buiten in de ren hangt een drinkfles maar ook in zijn hok staat een bakje met vers water. HIj drinkt niet, hij eet niet. Hij is actiever als gister. Hij probeerde uit mijn armen te springen toen i khem terug wou zetten, hij is weer warm en heeft kleur op zijn lipjes, gister avond was het natuurlijk niet zo warm en de symptomen ( geen keutels, niet eten, slap, niet drinken ) waren in de avond.

ik blijf hem om het kwartier een aantal druppels dwangvoer geven ( banaan met perzikdoor de blender met water erbij in een drinkfles ) . ik doe het in zijn bekje en druk een beetje op zijn tong zodat hij het weg slikt. hij slikt het in iedergeval weg en daarna spoel ik na met wat water wat hij ook weg werkt, gister liet hij het uit zijn bekje lopen, slikte het niet door. nu doet hij dat wel dus het gaat beter. hij blijft in zijn hokje stil zitten maar word al iets actiever, ik blijf het dwangvoeren aanhouding in kleine beetjes en heb af en toe zijn buikje gemasseert wat wat hard aan voelt. hij vertoont geen tekenen van pijn ( gillen, weg willen springen als ik aan zijn buik zit, happen of verkrampen ) . als zijn toestand over een uur niet verbeterd ( hij word niet actiever dan nu en eet niet zelfstandig ) bel ik de dierenarts. ik wil alleen graaag wat advies over hoe ik hem verzorg, wat ik er aan kan doen en wat er met hem is want ik maak me ernstig zorgen.

Gister was hij naar mijn idee bijna dood. hij lag slape in mijn armen en deed totaal geen moeite om rechtop te zitten, zijn achterpoten gestrekt achter zich, voorpoten uit elkaar echt plat op de grond lag hij als ik hem op de grond legde, heb hem toen vast gehouden in een natuurlijke houding omdat hij die zelf niet aan kon nemen.

graag reacties over wat ik het best zou kunnen doen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is moeilijk in te schatten met dit weer. Tigger komt ook alleen vanop haar rustplekje als ze denkt dat er iets lekkers te rapen valt. Zelfs mijn hamster had het gisterenavond superlastig! Ik moet zeggen dat het dan ook superwarm is vandaag. Ze ligt voor dood op haar favo schaduwplekje en ik merk ook dat ze sneller adem haalt dan gewoonlijk... Ik vind dat Tigger ook te weinig drinkt, dus heb ik haar vandaag wat (voor ik het hier op mijn dak krijg: BELGISCHE) komkommer gegeven... Zit aardig wat vocht in ook...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn toont pas heel laat tekenen van pijn, als het al bijna te laat is. Daarvoor merk je ontzettend weinig. Het zou best wel eens kunnen dat je konijn last van gas heeft, omdat je zegt dat de buik hard aanvoelt. Ik heb ook een konijn gehad die had een verstopping, haar maag kwam tussen haar ribben uit. Ik ontdekte het toen ze stilletjes in een hoekje was gaan zitten, maar daarvoor heb ik helemaal niks gemerkt. Ze kwam gewoon iedere keer aanrennen voor het eten.

Je kan naar mijn mening het beste in ieder geval even een telefoontje plegen met de dierenarts. En met hem/haar overleggen wat te doen. Als die het nodig vind om langs te komen, kan je dat meteen afspreken.

Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het konijn keutelde gister niet en eergister ook niet, vandaag heb ik een aantal keutels aangetroffen. Sinds ik hem drinken heb gegeven heb ik ook een wat meer diareeachtig keuteltje aangetroffen, ik hou zijn keutels in de gaten en ben in iedergeval opgelucht dat hij keutelt wat betekend dat het een beetje door loopt, hij eet en gelukkig komt er ook wat uit. ik zal eens voelen aan het buikje van mijn andere konijn en vergelijken of het echt hard aan voelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zijn de fotos van de keuteltjes.

In het begin waren het losse mini keutels wel droog maar zaten veel haartjes aan vast en wat stro.

Vervolgens trof ik een halfuur geleden een klontje met 3 keuteltjes aan wat wat plakkeriger was.

nu net heb ik een goede keutel gevonden die een normale grootte heeft en ook goed droog zonder haren.

bupsie-albums-keuteltjes-konijntje-picture46010-04-06-11-12-19-001.jpg

[/img]http://www.bunnybunch.nl/community/members/bupsie-albums-keuteltjes-konijntje-picture46009-01-01-09-23-44-001.jpg

op deze foto zie je alleen de kleine keuteltjes die als eerste gevonden werden vanochtend, waarschijnlijk van de nacht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De keutels komen nu wat meer,

ik heb vanochtend hele kleine keutels gevonden met haren eraan en stro eraan, waren klein en droog.

heel veel, een soort ketting leek het wel.

Een halfuur / uur geleden een hoopje kleverige keutels

en nu net heb ik een goede keutel gevonden van normale grootte en goed droog zoals ze horen.

bupsie-albums-keuteltjes-konijntje-picture46009-01-01-09-23-44-001.jpg

bupsie-albums-keuteltjes-konijntje-picture46010-04-06-11-12-19-001.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe veel en wat eet je konijn nu? Is dit detzelfde voeding als in het vorige huisje?

Dwangvoer van banaan en perzik lijkt me niet ideaal omdat het suikers bevat en darmproblemen kunnen verergeren. Misschien is het een idee dwangvoeding te halen bij de dierenarts?

Ik maak het van de 'gewone' biks (Science Selective) geweekt in water.

Fijn dat je konijn wel een beetje keutels.

Maar jij kunt het beste inschatten hoe veel zorgen je je moet maken. Jij ziet je konijn en je hebt een groep, dus meer ervaring met konijnen. Als je je ernstig zorgen blijft, zou ik langs gaan bij een dierenarts, mits je een vervoersmiddel kunt regelen waarin het niet te heet is. Dat is vandaag wel een probleem.

Ben je bekend met 'konijnkundige' dierenartsen? Anders dan je zou verwachten, hebben lang niet alle dierenartsen voldoende kennis van konijnen. Daar is een vervolg-specialisatie voor nodig en sommige dierenartsen hebben zelf een interesse en ervaring ontwikkeld op gebied van konijnen. Op BB staat een lijst met konijnkundige dierenartsen in Nederland en België:

Op BB is een lijst met konijnkundige dierenartsen in Nederland en België: http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/19037-lijst-konijnkundige-dierenartsen-vernieuwd.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankje voor het advies, ik zal de biks met water eens geven.

Ik ga nu direct bij hem kijken. Helaas heb ik op dit moment

dus geen vervoersmiddel wat veilig en rustig voor het dier is.

Daarom wil ik zijn situatie nu zo goed mogelijk maken tot ik wel

de mogelijkheid heb de dierenarts te bezoeken.

Omdat zijn situatie verbeterd maak ik me minder zorgen.

Ik heb het buikje van mijn andere konijn gevoeld vergeleken met dat buikje van het konijn dat gister zo slap was.

Het verschild niet dus ik denk dat het geen hard buikje is.

Ze zitten gescheiden en allebei staat het hok in de schaduw.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat hij verstopt zit of gas, ik zou toch zo snel mogenlijk een da inschakelen, dit klinkt niet egt goed,

is het alleen niet eten of alleen niet keutelen of alleen beetje moe slap dan kan kan het nog wel vanzelf over gaan ,maar alles bij elkaar?

ik zou direct beginnen met olvarit wortel elke 2 uur een beetje voeden, idd een buik massage voorzichtig.

maar schakel wel vandaag nog als het kan een da in ookal bel je ze alleen even dan kunnen hun je tips geven!!

want het gaat helaas zo snel met ze.

succes!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De keutels zijn nu echt diaree, geen keuteltjes meer maar gewoon een soort drap dat er uit komt, heb he tkontje even goed schoongemaakt met oog op maden en vliegen en het dier kan terrrecht om half 5 bij de DA , ben heel bezorgd want hij moet toch weer eens gaan eten. geef hem om het kwartier dwangmatig een beetje water te drinken.

Foto van de keutels, van heeel erg klein naar plak poep. Toen vond k een mooie keutel en nu is het echt weer plak poep.

bupsie-albums-keuteltjes-konijntje-picture46010-04-06-11-12-19-001.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

De keutels zijn nu echt diaree, geen keuteltjes meer maar gewoon een soort drap dat er uit komt, heb he tkontje even goed schoongemaakt met oog op maden en vliegen en het dier kan terrrecht om half 5 bij de DA , ben heel bezorgd want hij moet toch weer eens gaan eten. geef hem om het kwartier dwangmatig een beetje water te drinken. Ook heb ik biks met wat water gegeven maar dat werd echt een zootje, ik heb hem wel wat daarvan gegeven maar gelukkig kan ik bijna terrecht bij de da. Het is niet zo heel spoed want hij is nog redelijk actief, hij ziet er op het oog gezond uit, vergeleken met gister dat hij nog amper ademde gaat het nu goed met hem maar hij moet zelf eten en drinken, keutelen doet hij amper en plassen helemaal nog niet gezien dus de afspraak is wel van belang. we vertrekken wat eerder dus zijn rond 4 uur kwart over 4 zoiezo bij de Da.

aangepast door bupsie
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik vertrek nu richting dieren arts, hij zit er nogsteeds redelijk actief bij alleen de hele tijd in zijn hokje maar dat kan ook omdat het warm is buiten. benieuwd en hopelijk is het makkelijk weg te krijgen arm beestje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wilde net zeggen inderdaad; Dierenarts!

Onlangs een zelfde verhaal gehoord van iemand van BB (wijsbeekie). Konijn krijgt én nieuw huis, én nieuwe vriend / vriendin én nieuw baasje, dus wellicht neemt de stress de overhand en willen ze niet meer eten.

Daarnaast is het dodelijk warm vandaag en liggen mijn beestjes ook al de hele dag languit voor pampus op de houten vloer of koude bodem van het hok. Nog verbazingwekkend dat ze tegen elkaar aan gaan liggen :s

Ik wens je veel sterkte toe!!! zorgen dat ze gaan eten, keutelen en drinken met dit weer! @ bupsie, laat je weten hoe het is gegaan???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met het konijntje gaat het op dit moment goed, ik heb een paar potjes gekocht van babybvoeding met een geweldig leuke kleur oranje ( het is een spierwit konijn dus ziet er leuk uit nu XD ) .

een spuitje waarmee ik het mooi kan geven en hij heeft net gegeten. ging goed. daarvoor heb ik zijn medicijnen gegeven.

1 x per dag een soort laxerend drankje met een spuitje

+- 3 x per dag 10 ml baby voeding.

ik hoop dat het goed komt, hij heeft net goed gegeten, gaf een zootje en nu rust hij lekker uit.

Het is ook ontzettend warm, gelukkig heeft hij een mooi plekje dat de hele dag in de schaduw staat ( het hok en een deel van de ren ) en het hok staat op balken zodat de frisse lucht er ook onder door kan.

Ook heeft hij last van diaree wat door de medicjinen nog even aan zal houden dus dat maak ik ook schoon als dat nodig is.

ben benieuwd hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft de dierenarts je babyvoeding aangeraden? Want bij diarree hebben ze echt speciale dwangvoeding nodig, in babyvoeding zitten niet de vezels die ze juist nu zo hard nodig hebben. Net al wat mist in de banaan en perzik.

Ik zou het konijntje wel binnen houden als die diarree heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de dierenarts heeft mij de babyvoeding aangeraden en heeft het medicijn mee gegeven.

het gaat nu al beter met het konijn. hij heeft nu keutels die geen diaree meer zijn. tenminste ik neem aan dat de diaree weg was, er hingen wat keuteltjes aan zijn vacht die er qua grootte en droogheid goed uit zagen. geen plakkeutels meer of hele kleine. verder is hij nu veel actiever en ligt niet meer in zijn hokje te kijken maar is in de ren weer lekker aan het rond kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op dit moment gaat het heel goed met hem. Hij eet zelfs al hooi af en toe. Toch wil ik hem blijven voeden tot hij ook biks en groente eet. Dat doet hij niet als ik het aanbied. Ook drinkt hij nog niet dus ik blijf hem voeden en medicijntjes geven tot hij dat allemaal doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .