Ga naar inhoud

Duo kruidenelixer van Jan Smit


Hannnneeee_

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

ik heb hier de laatste tijd veel gelezen over de kruidenelixer van Jan Smit. Ik heb begrepen dat dit volgens sommige zeker aan te raden is om als kuur te geven bij een opstoot van de parasiet E.C.?

Voor zover ik weet hebben mijn konijnen deze parasiet niet, maar komt dit toch bij ongeveer 80% van alle konijnen voor (klopt dit?) Dus was ik aan het denken om deze elixer te proberen om algemeen hun weerstand te verhogen, zodat de kans op een opstoot in geval ze de parasiet toch hebben kleiner wordt. En ook omdat een goede weestand voor zowat alles voordelen heeft.

Wie heeft hier ervaringen mee (positief of negetief)? Welke soort moet ik geven (witte, rode of blauwe dop?) Waar kopen jullie het? Zijn er neveneffecten? Is er misschien een onderzoek naar gebeurd? e.d. Alle tips en ervaringen zijn welkom :)

Lieve groetjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij opvang Aa&Hunze, waar ik vrijwilliger ben, krijgen alle konijnen het. Zeker bij snot en EC merk je wel duidelijk verschil. De konijnen met chronisch snot zitten nog steeds te snotteren, we hebben een EC-konijn dat ondanks het elixer niet helemaal meer is opgeknapt, een wondermiddel is het niet (altijd), maar ze zijn zeker vooruit gegaan. En soms knappen ze wél ontzettend op. Zieke dieren krijgen als het goed is de anti coli voor twee weken. (Pin me daar niet op vast..) De rest krijgt de elixer met de witte dop.

Mijn eigen konijnen krijgen het ook, als het goed is ook die met de witte dop. (Tsja bij mij zit er inmiddels een blauwe dop op haha maar da's niet de dop die er op hoort.. :he::P) Ik kan niet zeggen dat ik een gigantisch verschil merk, maar goed. Een verhoogde weerstand hoef je natuurlijk ook niet te zíen. Het kan geen kwaad, dus ik blijf het lekker geven.

Overigens is het wel zo dat mijn voedster, die vorig jaar drie keer snot heeft gehad (laatste keer in november, daarvoor in september, juli) nog steeds niks heeft. Ze krijgen het elixer nu sinds februari. Misschien toeval, maar misschien ook niet.

Als het goed is zijn er ook wel onderzoeken naar gedaan, maar ik weet niet of dat bij konijnen was en ik weet ook niet of en waar je die onderzoeken zo terug vind. Je kunt het online bestellen als het goed is, ik weet het niet, het is ook via de opvang verkrijgbaar dus ja da's voor mij het makkelijkste natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik het nu 2 weken en merk duidelijk verschil bij mijn konijn met staar (wel of niet door EC is niet duidelijk). Hij was al 3 jaar blind/ zeer slecht zient, dus vanaf zijn geboorte. Met 1 week dacht ik al verbetering te zien, maar met 2 weken al helemaal..

Ik gebruik de blauwe en de rode dop. Deze 2 heb ik door elkaar gemengd en ik geef 1 theelepeltje op 500ml water.

Ik heb het besteld op graankorrel.nl. Die zijn de goedkoopste.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een paar jaar geleden verkocht Jan Smit kleinere hoeveelheden naast de literflessen. Jammer dat dit nu niet meer zo is, waardoor het een grote, minder efficiënte aanschaf is voor mij, particulier met pakweg twee konijnen. Vraag is hoe lang een literfles goed blijft na openen of dat je een hoeveelheid na een tijdje kunt weg gooien.

Kleinere testjes/proefjes zijn trouwens ook niet te krijgen. Ik had het graag gegeven aan mijn helaas net overleden konijn, maar men wilde (kon?) geen proefje zenden ondanks mijn verhaal over mijn erg zieke konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vond de flessen ook erg groot en daardoor ook de prijs. Maar uiteindelijk heb ik dus toch de stap genomen en met succes. Na openen is het minimaal 15 maanden houdbaar. Het is eigenlijk net als VSM: er moet volgens de wet een houdbaarheidsdatum op staan, maar eigenlijk is het heel lang houdbaar.. VSM gebruik ik ook zonder problemen na de verval datum..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

wij kopen het in de winkel, het wordt veel onder de duivenmelkers gebruikt.

wij kopen het volgens mij bbij van tilburg, weet even nietmeer waar dat is, heb er in ieder geval ook mijn konijnenhok vandaan, daa verkopen ze voer voor konijnen vogels, paarden, en gespecialiseerd in duivenspullen, ook drinkensbakken etc, en zijn daar erg goedkoop in(in alles)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .