Spring naar bijdragen

Kim1982

Members
 • Aantal bijdragen

  202
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

13 Goed

Over Kim1982

 • Rang
  BB hulpje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dankjewel voor jullie reacties, net weer een deel opgeruimd, blijf dat de komende dagen doen
 2. Kim1982

  Taxus haag verwijderd

  We hadden als afscheiding met de buren een taxus haag, deze hebben we tot aan de grond weg gesnoeid. Daarna is er een bedrijfje gekomen om de stammetjes van de haag een stukje uit te graven en te versnipperen, zodat een houten schutting geplaatst kon worden. Nu is mijn vraag of iemand weet of stukjes versnipperd hout/stukjes wortel van een taxus haag ook giftig voor konijnen zijn? Uiteraard hebben we alles zoveel mogelijk opgeruimd, maar we blijven stukjes tegenkomen..
 3. Dat is ook nog een idee om dat back 2 nature door het hele hok te gebruiken. Was ook nog aan het denken om tijdelijk zaagsel als bodembedekking te gebruiken omdat dat zacht en egaal is, weet namelijk niet of back 2 nature lekker ligt..maar zaagsel is eigenlijk niet goed. Heb ook eens iets gezien van matjes die je op maat kunt knippen
 4. Dat artikel had ik inderdaad gelezen 🙂 Ben vorige week bij de dierenarts geweest voor de inenting en hebben we ook de pootjes besproken en toen hebben we afgesproken dat ik een andere mat zou proberen en het in de gaten houd.
 5. Kim1982

  Pododermatitis - zere hakjes

  Heb net op de site de informatie gelezen over Pododermatitis - zere hakjes 1 van m'n huiskonijnen heeft er ook last van. Het volgende ben ik al aan het doen: -Ik smeer sinds vorige week calendula crème van De tuinen op haar achterpootjes 2x per dag, tot nu het geluk dat ze nog genoeg haar op haar pootjes heeft en ik de haartjes erover heen kan leggen zodat de pootjes meer beschermd zijn en ze niet op haar huid zeg maar hoeft te lopen of is sudo crème een beter idee? - we hadden een soort kokosmat in de woonkamer, deze ligt sinds het weekend op zolder en heb ik vervangen door een zachte mat -in de kooien ligt hennepvezel met een laagje hooi erover heen en in hun toilet had ik eerst van die houtkorrels die uit elkaar vallen als ze nat worden, sinds een tijdje heb ik die vervangen door back 2 nature korrels Zou dit goed zijn? En wat vinden jullie van die hennep vezel, zijn eigenlijk ook harde stukjes?
 6. Bedankt voor jullie ideeën, handdoeken genoeg en die wilgenbruggetjes heb ik, ga ik proberen! Qua beschutting zit het hier wel goed, ze staan binnen tegen een muur en boven de kooien (heb er 2 aan elkaar vast gemaakt zodat ze kunnen overspringen) hangt een dressoir en in 1 kooi nog zo'n ding waarin ze zich kunnen verstoppen. Dat ze inderdaad maar eens wat gaan vernieuwen! Heb bij een andere kooi al eens een tralie eruit geduwd, brak over, kon ik het deurtje niet meer dichtdoen. En moet vaker zuigen voor de bodembedekking, opzicht vind ik dat nog niet zo erg, maar blessures vind ik wel erg!!!
 7. 1 van mijn konijnen bleef net tijdens het uit de kooi springen met haar pootje hangen, ze is 9, dus dacht misschien is er een hulpmiddel waarmee ze makkelijker uit de kooi kan springen? Op internet had iemand een doos voor de opening gelegd maar dan moet ik het deurtje eruit slopen en dat gaat niet want deurtje moet ook dicht kunnen voor als ik niet thuis ben. Iemand een idee wat ik zou kunnen proberen? Het gaat goed met haar, is zich aan het wassen en net wat gegeten. En ik houd het in de gaten of het bv niet dik wordt of dat ze raar gaat lopen.
 8. Heb van zowel de gewone selective als de 4+ nog zakken, hoe zouden jullie dat aanpakken? bv. 1 soort zakken eerst opmaken en daarna de andere soort of de zakken om en om? Of de zakken mengen?
 9. Thanks voor de uitleg!
 10. Heb die terra brokken opgezocht en daar zit aardappelzetmeel in, aardappel is toch niet goed voor konijnen? En in die selective graanvrij zitten wat vreemde ingrediënten zoals gehydroliseerde gist, zegt jullie dat iets?
 11. Daar heb je zeker een punt, dat ga ik proberen. Op welke groenten doen ze het bij jou goed? Ze krijgen hier onbeperkt hooi, maar wel maar echt weinig groenten aangezien 1 van de 2 heel snel plakpoep heeft als ik beetje meer groente geef 😞
 12. Bedankt voor jullie reacties, ik wissel af omdat ik dan denk dat ik zelf ook niet steeds hetzelfde wil eten 🙂
 13. Kim1982

  Selective graanvrij

  Heeft er iemand ervaring met Selective graanvrij? Heb normaal de gewone Science selective (krijgen ze 's avonds) en de 4+ (krijgen ze 's ochtends) maar ben aan het denken om deze eens te proberen om af te wisselen, wat vinden jullie? En is het sowieso wel goed om af te wisselen en 's ochtends en 's avonds niet hetzelfde te geven?
 14. Kim1982

  Goed hooi gezocht

  Timothy hooi van bij Tom & Co en Bunny nature hooi vallen hier goed in de smaak
 15. In Maastricht, heb het bij WML opgevraagd
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .