Ga naar inhoud

Coma?


evelien v

Aanbevolen berichten

Hallo,

mijn lief klein dwergkonijntje is bijna 5 jaar. Een tweetal weken terug ben ik met hem naar de dierenarts gegaan omdat hij precies een ontstoken oogje had. De DA zei me dat hij vachtmijt had. Elke dag moesten we hem een inenting geven. Hij legde zich vaak op zijn zij, wat we niet gewoon waren. Maar sinds dinsdag gaat het enorm slecht met hem. Hij heeft al van dinsdag niks meer gegeten of gedronken. Hij ligt hier op mijn schoot, klaar om te sterven. Ik vind het super erg, want het is zo'n lief, onschuldig, tam konijntje dat zeer goed naar ons luistert, nog nooit meegemaakt. Ik vraag me af of ik nog iets kan doen (maar vrees dat alles te laat is en niet meer helpt). Ik vind het immens raar dat mijn Mopske het zolang uithoudt, zonder eten of drinken, nu toch al 4 dagen. Ligt hij in een soort coma? Zijn hartje blijft gewoon kloppen, maar de oogjes gaan niet meer open. Vreselijk!!!

Grtjes

Evelien

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 74
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hij heeft gisteren de hele tijd op mijn borstkas gelegen, heel rustig. Deze nacht is mijn vriend thuisgekomen en ik had hem in een handdoek in zijn kooi gelegd, zodat hij geen kou zou krijgen. Hij heeft zich helemaal uit de handdoek gewrongen en zat gewoon rechtop zoals vroeger. Heel raar, de eerste keer dat hij dat deed. Nu probeert hij zelfs te kruipen en doet zijn oogjes weer open. Hij zat nog steeds rechtop. Ik vind het heel vreemd dat hij nog leeft, heeft nu toch al van dinsdag niets meer gegeten. Af en toe drinkt hij, maar dat is het dan ook.

Ik ga dadelijk eens naar de DA bellen. Hij wilt precies overleven, zo sterk. Misschien kan de DA hem aan een infuus hangen? Maar ik zie ook wel dat hij precies schilfers in zijn vacht heeft hangen, denk niet dat dat een goed teken is. Het is thans nog altijd een heel mooi, schattig konijntje dat ik echt niet graag een spuitje wil geven, ocharme mijn Mopske.

Bedankt voor jullie reacties

Grtjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juist terug van de DA. Ze kon het niet geloven dat hij nog altijd leefde. Sinds deze nacht kruipt hij ook terug een beetje, en gaan zijn oogjes vaker open. Hij streelt zelfs af en toe met zijn pootjes over zijn neusje. De DA vindt het echt vreemd dat hij nog zo sterk is en dat het hartje blijft kloppen. Ze geeft hem nog een kans op overleven. Hij heeft 2 grote vitaminespuiten gekregen en antibiotica. Dit eerst om er weer goed bovenop te komen. Afwachten wat het resultaat geeft en dinsdag terug... Mopske wilt precies nog niet weg bij ons...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een merkwaardig verhaal..

ZEKER van die dierenarts...

Wat doet hij nog:

Eet hij zelfstandig ? (zo ja, wat ?)

Keutelt hij ?

Wat is de temperatuur ?

Heeft de dierenarts in zijn bekje gekeken naar de tandjes ?

en wellicht heb je hier iets aan:

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/19037-lijst-konijnkundige-dierenartsen-vernieuwd.html

aangepast door ZaZa
Link naar reactie
Delen op andere sites

Of ga naar een konijnkundige dierenarts.. lees nergens dat je darmstimulatie en pijnstilling en dwangvoeding hebt meegekregen.

Jammer dat je pas na 3 dagen niet eten actie hebt ondernomen.. konijnen kunnen met 12 uur niet eten al in de gevarenzone zitten!

Ik hoop uiteraard wel dat je konijntje het haalt :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dit een afschuwelijk verhaal. Een nijntje dat zo in leven blijft, dat vind ik echt walgelijk, sorry. Dat is geen leven. Verlos hem uit zijn lijden!!!

Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit zegt. Dit was ook mijn eerste reactie toen ik alles las, maar halverwege veranderde die gedachte bij mij.

Het konijn geeft zelf aan dat hij er nog niet klaar voor is. Hij blijft volhouden en dat is op zich al wonderbaarlijk, dus vind ik dat je zijn wens moet respecteren en dat je niet moet stoppen met behandelen. Elk ander konijn was al gestorven.

Wat mij zorgen baart, is dat vrijwel wel zeker zijn darmen stil zijn komen te liggen. En zoals we allemaal weten, is dat dus levensbedreigend. Ik vind het dan ook vreemd dat die DA geen dwangvoer heeft geadviseert.

Het is op zich een goed teken dat hij nog drinkt. Maar hij moet zo snel als mogelijk iets in zijn darmen krijgen.

Hij heeft ook geen darmstimulerend middel gekregen. Heeft de DA ook gezegd wat er allemaal mis?

Vachtmijt krijgt een dier volgens mij alleen, als zijn conditie slecht is en waardoor is dat zo?

Waar heeft die ontstoken oog mee te maken. Dat staat los van die mijt.

Je kunt hier op BB genoeg verhalen vinden over dwangvoeren en wat je ze het beste kunt geven.

Misschien een andere DA? een DA die wel precies zegt wat er allemaal mis is?

Zonder dat je met vraagtekens blijft zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat vooral onkunde hier een grote rol speelt...

Onkunde van de eigenaar die niet weet dat een konijn ALTIJD MOET eten en dirnken en keutelen.

Die niet weet dat het vrijwel direct levensbedreigend is wanneer een konijn hiermee stopt.

En dus afwacht....want van de medicijnen moet hij toch beter worden ? Dat zei de dierenarts...

En ook de dierenarts maakt dan een inschattingsfout...

Die heeft geen idee dat de eigenaar dit allemaal niet weet en controleert de (on)kunde van de eigenaar niet....

Waarschuwt niet ?

En zo kom je dus in een vreemde situatie terecht.......

En eerlijk is eerlijk...

Hoeveel wisten wij van konijnen vóór we lid werden van Bunnybunch ?

Mensen worden vaak pas lid van een forum als BB wanneer er zich problemen voordoen..

En dan wil het wel eens gebeuren dat je bepaalde essentiële voorinfo mist, die je eigenlijk gewoon zou horen te weten..........

Tja..................

Hopen dat het konijntje het redt en dat de dierenarts toch kundig genoeg is om méér te doen dan zeggen dat het vreemd is dat het beestje nog leeft...................................................

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .