Ga naar inhoud

Fred - Vage verrassing..


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 244
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nee precies, je bent pas 7 hoor, dus je bent eigenlijk net pas kleuterkonijn-af zeg maar en je zou nog jaaaaaaren mee moeten kunnen hoor, dus nou niet opgeven maar snel weer beter worden!

Wel zorgwekkend dat hij benauwd werd toen je hem oppakte. Wat die massa in zijn borstkas ook is, blijkbaar past het er nu nog netjes in, maar zodra je de borstkas induwt duwt het blijkbaar op de longen... :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd, dat was ook mijn idee.. En nu is druk op de borst natuurlijk sowieso niet prettig, maar echt benauwd er van worden?? Ik ga hem vanmiddag even wassen en dan bel ik maandag de dierenarts weer, tegen die tijd moet ik ook wel weten of het opnieuw vies wordt of niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog iets anders bedacht waar hij benauwd van kan worden, maar dat ga je niet leuk vinden... benauwd wordt je ook van een slecht werkend hart, maar weet niet of dat ook door 'druk op het hart' kan komen. Dat zit ook inde regio... Toch maar even niet meer zo oppakken lijkt me, maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het wordt wel erg lastig om zijn voetje goed in te smeren zonder hem "bij zijn borst" te pakken vrees ik, hij houdt niet even netjes zijn poot omhoog. Dus heb niet echt een andere keuze hĆØ. Ik heb het gisteren al niet eens zelf gedaan, maar gelijk iemand anders het in laten smeren terwijl ik hem vast had. Het is niet anders, dat hakje moet ook niet erger worden. Arme schat is het ook.

Een slecht werkend hart hoor je toch wel lijkt me? Er is vaak genoeg naar zijn hartje geluistert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

benauwdheid door een slecht werkend hart komt doordat het hart te zwak is om het bloed goed rond te pompen waardoor er vocht vast gehouden wordt. dan zou Fred dus zwaarder zijn ipv lichter en dat wordt niet erger door druk op de borst (wel kunnen bepaalde houdingen benauwdheid opwekken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag niks gemerkt met oppakken enzo. Alleen zat hij bij mijn broertje op schoot terwijl ik even in de keuken bezig was, hij zat zijn appel met Panacur te eten. Roept mijn broertje, aaaah hij kwijlt heel erg!! Dus ik loop heen en inderdaad, wat een rotzooi! Terwijl zijn tanden en kiezen Ć©cht goed nagekeken zijn.. (Met een roesje.) Ik al balen.. Bleek dat de appel gewoon heel sappig was.. :he:

Maar goed mijn broertje heeft even foto's gemaakt. Zijn hakje is al minder rood dan gisteren. Heel vreemd is dat zijn rechterachterpoot wƩl vies is en dat links eigenlijk gewoon schoon is. De kale plek zit ook rechts. De foto's zijn niet heel duidelijk helaas.

IMG_3678.JPG

Echt vies is het niet, ik heb het wel anders mee gemaakt, maar schoon is het zeker niet en dit is wel het begin natuurlijk. Het is al erger dan het was.

IMG_3680.JPG

En de kale plek. Zoals je al een beetje ziet zit er toch wel beschadigde huid, dat loopt verder door dan op de foto te zien is, maar de huid daarboven was gisteren ook erg rood en dat valt vandaag mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik knipte de nagels van Zoƫ altijd door een beetje haar klem te zetten onder mijn elleboog met haar koppie onder mijn oksel zo'n beetje en dan kon ik een voor een de achterpootjes optillen om de nagels te knippen. Misschien kan je zo ook het pootje van Fred insmeren? Dan hoef je hem niet onder de borstholte te ondersteunen en staat daar minder druk op.

Wel fijn om te horen dat het hart niet slechter gaat werken van meer druk op de borstkas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had haast :he: maar ik heb vanochtend niet de tijd gehad om hem goed te bekijken (Marjanne en Richard van de opvang hadden autopech en er moest wel iemand zijn, dus ik moest onverwacht eerder van huis) ik ga de boel zo weer insmeren. Ben benieuwd.

Wat kan het nog zijn als het geen EC is? Problemen met de nieren zijn uitgesloten, net als blaasstenen en een blaasontsteking.. Marjanne was het wel met me eens dat het niet echt normaal is dat een konijn slechter wordt als de behandeling voor EC al gestart is, het duurt even voor je verbetering merkt maar achteruitgang zou toch niet moeten.. Ik denk dat ik het elixer dat de konijnen in de opvang krijgen nog ga proberen, dit werkt in principe gewoon weerstandsverhogend en in de opvang zien ze er goede resultaten mee, bij EC en ook bijvoorbeeld bij snot. Het kan in elk geval geen kwaad dus ik probeer het gewoon. Ben het alleen vergeten mee te nemen.. :he::P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aah, ik kwam er net op Hyves achter dat kleine Fredje problemen heeft! :frown:

Wij hebben zelf ook een nijn gehad met E.Cuniculi, maar daar waren de symptomen heel anders dan die vocht bij Fred zijn longetjes (als dat het is...)

Ik kan je niet echt advies geven, maar wil je een hele dikke knuff geven, en ook een zachte voor Fred!:love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel Kareltje en Mandy!! :) het is ook maar de vraag of de "EC" en de plek op de foto met elkaar in verband staan hĆØ, gezien de behandeling (nog) niet aanslaat is het zelfs maar de vraag of het wel EC is.. Heb ook twee keer EC gehad hier, maar toen was het een stuk duidelijker dan nu..

Het kunnen nog 30.000 dingen zijn net als bij mensen... maar het meest voor de hand liggende is toch dat hij op een of andere manier toch problemen in zijn lijfje heeft door die massa - wat het dan ook moge zijn... :s

Het meest voor de hand liggende? :P nou, sore hocks door urineverlies door een massa die in je borst zit, ja dat ligt voor de hand :P wil het niet uitsluiten hoor, maar of het heel logisch is..

De calendulan helpt in elk geval. Maar dat is symptomen bestrijden natuurlijk.. Morgen maar eens bellen dus.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is Fred wel incontinent? :s Al is dat wel een symptoom van EC...

En ja, die Sore Hocks komt waarschijnlijk van het feit dat ie zijn voetje niet meer schoon/droog kan houden?

Maar dat kortademige vind ik zo maf...Dat past helemaal niet bij EC?

Ik hoop dat er snel duidelijkheid is meid!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat kortademige past wel weer bij wat er inz ijn borst zit, misschien zijn er gewoon twee dingen los van elkaar. Maar ik wil dat kortademig zijn ook niet groter maken dan het is, hij heeft het niet weer gedaan terwijl ik hem wel opgepakt heb en hij heeft het eerder ook nooit gedaan. Het is iets om in de gaten te houden, maar niet iets om gelijk van in paniek te raken.

De sore hock zal inderdaad komen door het urine verlies en wie weet is dat inderdaad "gewoon" incontinentie, hij wordt wel wat ouder natuurlijk. Maar toch. Waar komt het afvallen dan vandaan.. Het paste allemaal heel goed bij EC..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zucht..... Had hem net op schoot, net zijn voetje ingesmeerd (en was ook net door hem ondergeplast :party:) en hij zat nog even bij me zodat de zalf wat in kan trekken en toen werd hij op een gegeven moment ook weer wat kortademig , ging ook vrij lang door.. En had hem toen niet vast, geen druk op zijn borst ofzo. Dus......

:s:frown:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .