Ga naar inhoud

Gezocht: konijnenkapper


Hart16

Aanbevolen berichten

Ik vind angora's die geknipt zijn, zelfs al gebeurt dit door een expert, superlelijk, echt superlelijk in vergelijking met wanneer ze mooi lang haar hebben, maar het moet nu eenmaal, angora's moeten nu eenmaal geknipt worden. En zolang je het dier geen pijn doet, waarom zou je het niet zelf doen? Tenslotte leer je het maar door het te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is idd niet zo mooi mystique;) Heb er vandaag weer 4 geknipt, erg jammer! haha. Maar 2 weekjes later hebben ze weer een egale vacht en valt het weer reuze mee. Maar moet toch zeggen, als je het heel mooi egaal knipt vind ik het nog wel meevallen. Misschien ben ik het gewoon gewend ;)

En de enige manier om te leren is om het zelf te doen. Als je niet zomaar bij iemand langs kan is de angora site superhandig en dan doe je het lekker zelf. En wat maakt het uit dat je het uiterlijk verpest, als het konijn zich daarna veel beter voelt? Lijkt mij belangrijker.

De keer daarna zal het alweer stukken beter gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leer het dan van iemand die er veel van weet. Nee je snapt wel wat ik bedoel, je verpest het uiterlijk. Dit is toch zonde om maar wat aan te klooien. Doe dat op een nepkonijn.

Maar met AB aanklooien mag wel? ;) daar verpest je méér mee dan het uiterlijk. Wat kan het dat konijn schelen dat zijn haar niet prachtig zit zeg??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al zei, het is prima gelukt met het knippen, en mijn konijn is zelf ook veel gelukkiger. Nog meer binkie's dan normaal :D. Ik had wel ervaring met het knippen van cavia's maar de anatomie van konijnen is natuurlijk anders, en ik was ook bang dat hij niet stil zou blijven zitten. De knipsporen in het haar heb je altijd de eerste tijd, maar dat heb je ook bij cavia's, is niets aan te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind juist angora's in model vele malen mooier dan als ze niet in model geknipt zijn, dan is het gewoon een bal haar

Maar volgens mij gaat je konijn van een verkeerd geknipt kapsel niet dood, en van zelf aanklooien met sivotine wel.

Ik knip Chevy ook altijd zelf. Nu in de winter is het wel vrij lang, en zorg ik alleen dat het op zijn koppie een beetje kort blijft, maar straks in de zomer wil ik hem een keer goed kort hebben, en ik denk dat ik daarvoor de trimster laat komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook een beetje een overdreven reactie van Saskiaa..

Ik knip mijn konijn ook zelf..Ze is één keer naar een trimster gegaan (vorig jaar) Toen heb ik helaas zelf niet goed genoeg haar vacht bij kunnen houden ivm omstandigheden...Maar eigenlijk knip ik haar zelf..De eerste dagen nadat ze geknipt is is het inderdaad niet mooi, maar ze voelt zich er heelijk bij!Gaat dan gelijk weer lekker rennen! In de zomer houd ik het lekker kort en in de winter iets langer..niet te lang, anders gaat het weer zo snel klitten..

Als het dadelijk april/mei is dan zal ik haar weer goed kort knippen (als het weer het toe laat)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .