Ga naar inhoud

Castratie bij voedster


Quin

Aanbevolen berichten

Lieve mensen.. Ik weet niet wat ik moet doen... Gos & Ebbe zijn echt een heerlijk stel, ze zitten nu ongeveer drie maanden bij elkaar en dat gaat prima..

Nu is het echter zo dat Gos (voedster) te veel op Ebbe rijdt naar mijn zin... Ze doet het echt vaak en krabt hem ook vaak op z'n rug.. Ebbe laat het vaak gewoon gebeuren (man zonder ballen hè zou m'n moeder zeggen) en soms rent hij weg maar Gos rent dan net zo lang achter 'm aan tot ze hem te pakken heeft.. Ik vind het zo sneu voor m'n mannetje! Hij is ook heel onderdanig geworden, normaal kon ik lekker met hem knuffelen en aaien maar als ik hem nu aai duikt hij ineen...

Laatst was ik er achter gekomen dat de nagels van de achterpootjes van Ebbe helemaal waren afgesleten tot het leven.. Iemand hier op BB kwam het bekend voor, haar konijntje werd zo vaak achterna gezeten dat hij heel veel rende en daardoor ook de nagels zo ver waren afgesleten.. Ik denk dat het bij Ebbe ook komt doordat hij zo vaak moet vluchten voor Gos..

Nu zit ik aan castratie te denken bij Gos.. Ik weet dat het geen garantie geeft voor gedragsverandering maar voor Ebbe zou het zo veel prettiger zijn als madame een beetje rustiger zou worden..

Ik vraag me nu zoveel dingen af, een castratie bij een voedster schijnt een zware en hefige ingreep.. Ik wilde Gos eigenlijk na de zomer laten castreren vanwege de risico's op baarmoederkanker maar is het verstandiger om het nu te laten doen?

En hoe gaat dat dan in z'n werk? Hoe lang duurt zo'n ingreep? Hoe zwaar is deze? Moet ik het stel na de castratie weer scheiden? En wat is de nazorg van de ingreep?

Alle informatie over castratie bij voedsters is welkom (link van andere topic waar mijn vragen in worden beantwoord is ook goed hoor, kon het alleen niet zo goed vinden)..

* Gos wordt half september 2 jaar..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi!

Ik herken je verhaal heel erg..

Begin dit jaar speelden bij Tinka de hormonen erg op. Ik vond het erg zielig voor Gijs, dus ik heb meteen actie ondernomen.

Je brengt je voedster voor 1 dagje naar de dierenarts, dezelfde dag kun je haar weer ophalen. Ze heeft dan veel pijn, dus je moet zeker zorgen dat je pijstillers meekrijg.

Ik heb haar tijdelijk in de woonkamer geplaatst zodat ze het niet koud zou hebben. Op die manier kun je haar ook in de gaten houden en een beetje voeren met de hand.

De dag na haar castratie heb ik Gijs weer bij haar gezet, vanaf dat moment is het herstel eigenlijk heel snel gegaan!

Ze hebben elkaar echt nodig wanneer ze zich niet lekker voelen. Je moet alleen wel een beetje opletten of beide konijnen van het wondje afblijven.

Je kunt mijn verhaal hier lezen: http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/33564-vandaag-castratie-tinka.html

Als ik jou was zou ik het nu doen en niet in het najaar.

Gijs zit veel lekkerder in z'n vel sinds Tinka geholpen is. Hij geniet veel meer nu! Hij maakt ook veel vaker binkies.

Bovendien moeten ze in het najaar een wintervachtje opbouwen, dat gaat niet als ze binnen zitten! Voor het herstel is het echt beter als ze binnen op een handdoekje zitten.

Succes, ik hoor t wel als je nog vragen hebt.

Groetjes,

Susanne

aangepast door Suzimoo
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het ook lekker rond deze tijd doen.

Bij ons zijn alle dames gecastreerd en dat is allemaal goed gegaan.

De 1e drie zijn gecastreerd toen we alleen nog maar de dames hadden en die hebben we we gescheiden gehouden maar wel in hokjes tegen elkaar aan.

Sisi is vorig jaar gecastreerd en is alleen van haar vriendje gescheiden geweest bij de da. Op de terugweg hebben we ze weer bij elkaar gedaan en ze zijn daarna niet meer uit elkaar geweest.

Hoe je voedster reageerd na de operatie is per konijn verschillend.

Sisi was echt gewoon haarzelf en deed alleen een weekje wat rustiger aan met springen en rennen. Ze at dezelfde avond alweer zelf en deed het hartstikke goed.

De andere 3 dames waren wel wat zieliger. Luck en Snuf kwamen redelijk op gang en waren de volgende dag weer wat actiever en Knuffel was echt van slag en die hebben we dus ook moeten dwangvoeren voor een dag of 2.

Wat belangrijk is na de operatie is dat je pijnstilling, darmstimulering en dwangvoer in huis hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze Fluf is ook gecastreerd en dat heeft een grote verbetering in haar gedrag opgeleverd. Ze is nog steeds de baas, maar hoeft dat niet meer zo nodig steeds te bewijzen. Voor de ingreep heb ik haar 's morgens, samen met Tinus in het mandje, weggebracht en 's middags om 15.00 uur kon ik haar weer ophalen, met een flesje pijnstillers. Voor de nazorg hebben we haar in de woonkamer gezet en Tinus lekker los laten lopen en hij zocht haar direct op om te gaan wassen. Die eerste dag at Fluf alleen maar wat rucola, maar het keutelen is nooit opgehouden. Op dag twee hupte ze al weer de kooi in en uit en de derde dag hebben we ze weer samen gezet. Geen enkel probleem gehad!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ze hier wel gescheiden gehouden, toen ik probeerde om ze weer samen te zetten vond Muts Pet alleen maar een vervelende indringer. Terwijl hij helemaal niks deed, maar misschien was dat het probleem en was het beter gegaan als hij haar was gaan wassen. Maar zij was op dinsdag geopereerd en in het weekend zaten ze weer samen in hun hok.

De operatie zelf ging heel snel, ze werd heel snel nadat ik haar had gebracht al geopereerd en 2 uur na de operatie mocht ik haar al weer ophalen.

De eerste 24 uur waren wel moeilijk, toen at ze nog niet veel, maar dat lag ook aan de pijnstilling. Ik was er toen nog niet voldoende van op de hoogte dat die injecties ook niet meer dan 12 uur werken, waardoor ze pas na 24 uur weer pijnstilling heeft gekregen. (Omdat ik er achteraan ben gegaan.) Dat was voor haar het zetje om er door heen te komen en weer goed te gaan eten. Daarna werd het meer zorgen dat ze de kooi niet afbrak.

Overigens heb ik niet de hele tijd handdoeken gebruikt, toen ik overtuigd was dat ze weer goed keutelde ben ik care fresh gaan gebruiken. Dat was een optie die ze bij de dierenarts hadden genoemd en dat was toch makkelijker omdat je dat gewoon weggooit en ze er minder baldadig mee kon zijn dan met handdoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Svennie is ook pas gecastreerd.

Belangrijk is dat je een goede konijnkundige dierenarts zoekt.

Svennie zat alleen (twee keer kort achter elkaar haar maatje verloren), daarom heb ik er voor gekozen haar eerst te laten castreren voordat ze gekoppeld gaat worden. Ik heb het als eerste rede gedaan om baarmoederkanker te voorkomen. Svennie is van haarzelf al heel rustig en lief, dus qua gedragsverandering kan ik niet veel merken.

Mijn dierenarts zegt dat de ingreep eigenlijk altijd wel lukt. Maar als het mis gaat is het bij de nazorg, die is dus heel belangrijk. Dat je zorgt dat ze eet en goed keuteld. En op tijd haar medicatie krijgt (pijnstilling en darmstimulerende medicijnen).

Ik heb even van de site van mijn dierenarts een stukje gehaald waarin staat beschreven hoe zo'n ingreep gaat:

Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Iedere dierenarts heeft zijn eigen behandel- en operatiemethodes. Hierna wordt beschreven hoe een sterilisatie van een konijn bij Dierenkliniek Roerdalen wordt uitgevoerd. In principe wordt dezelfde methode toegepast voor een gezond konijn, als voor een konijn met baarmoederkanker. Bij een ziek konijn wordt natuurlijk wel rekening gehouden met de bijbehorende mogelijke complicaties.

De operatie dient vanzelfsprekend onder een volledige en veilige narcose te worden uitgevoerd.

Het konijn mag niet vasten voor de operatie, in tegenstelling tot honden en katten. Een konijn dat geen eten krijgt, wordt binnen een halve dag doodziek doordat het maagdarmstelsel stil valt!

Voor de operatie wordt het konijn eerst grondig lichamelijk onderzocht, waarbij de vitale functies zoals de hartslag en de ademhaling worden gecontroleerd.

Vervolgens wordt het konijn eerst onder narcose gebracht door middel van 2 injecties in de spier (Domitor® en Ketamine®). Het is af te raden om een konijn direct met gasanesthesie onder narcose te brengen, dit veroorzaakt namelijk erg veel stress.

Als het konijn slaapt, wordt er een braunüle aangebracht in het voorpootje of in het oor. Dit is een lijntje in een bloedvat, waarlangs medicatie en vocht direct in het bloed toegediend kunnen worden. Door dit ‘waaklijntje’ kan men ook direct ingrijpen, als er iets mis dreigt te gaan tijdens de operatie! Ook krijgt het konijn via dit lijntje extra pijnstilling vóór de operatie toegediend. Door dit direct in het bloed te geven, werkt het veel sneller dan dat het onder de huid wordt gespoten. De pijnstilling werkt dan al voordat de operatie begonnen is.

De buik van het konijn wordt geschoren, waarna het konijn naar de operatiekamer gebracht wordt. Het konijn wordt geïntubeerd, dit wil zeggen dat er een buisje in de luchtpijp wordt geschoven, waarlangs zuurstof en gasnarcose toegediend worden. Gasnarcose is de meest veilige vorm van narcose. Een konijn intuberen is vrij lastig. Als het na 3 pogingen niet lukt, moet men stoppen omdat anders de keel teveel opzwelt. Als het niet lukt, dan wordt er een kapje met zuurstof op de neus gezet en kan er eventueel ook gasnarcose via het kapje worden toegediend. Het voordeel van intuberen is dat je de ademhaling kan monitoren en het CO2 gehalte in het bloed kan controleren. Bovendien lekt er op deze manier geen gasnarcose in de ruimte, dit gebeurt bij een narcose met een masker wel.

Het konijn krijgt tijdens de operatie extra vocht toegediend via het infuus. Het konijn ligt tijdens de operatie op een warmtematje, om afkoeling te voorkomen. Na het wassen en ontsmetten van het operatiegebied, kan de operatie beginnen.

Een sterilisatie is een echte buikoperatie en daarmee een vrij grote ingreep. De buikholte wordt geopend door middel van een incisie in de middenlijn van de buik.

Vooral oudere konijnen hebben enorm veel buikvet, dit kan de operatie sterk bemoeilijken. De eierstokken en de baarmoeder worden opgezocht en in zijn geheel verwijdert.

De operatiewond wordt zoveel mogelijk onderhuids gehecht om te voorkomen dat het konijn aan de hechtingen kan komen nadien. Ook komt er een pleister over de wond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties! Dit heeft me doen besluiten om Gos binnenkort te laten castreren. Ik zal vanmiddag even m'n eigen DA bellen of hij dit doet en hoe hij te werk gaat.. Ik zal voor de zekerheid ook nog een paar andere dierenartsen in de buurt bellen..

Het is een zware ingreep dat zie ik in maar het feit dat alle konijnen hierboven een gelukkiger en wie weet langer leven er voor terug hebben gekregen stelt me echt zeer gerust. De castratie van Gos is niet alleen voor Gos beter maar ook voor Ebbe en als het voor hun goed is maakt dat mij ook een stuk geruster en gelukkiger.

Ik heb het verhaal van Tinka ook gelezen, zielig maar mooi hoe twee konijnen elkaar kunnen missen.. Ik wil even bekijken hoe ik de nazorg ga aanpakken.. Ik kan Gos niet in de woonkamer houden, wel in het halletje naar de tuin toe.. Daar heb ik Ebbe ook gehouden na zijn castratie.. Hij zat toen wel in een kooi.. Nu heb ik deze niet meer en ik kan Gos inprincipe daar wel los laten lopen maar ik heb over de hele begane grond een oude houtenvloer liggen en het is zo ontzettend lastig om deze bacterie-vrij te maken..

En wat betreft het wederzien van de konijnen.. Ze leven buiten dus ik neem aan dat Gos pas na minimaal een week weer naar buiten kan? Moet ik Ebbetje dan naar binnen halen voor een weekje? En levert dit niet veel stress op?

Ik vind het zo zonde wat die twee het afgelopen half jaar allemaal hebben moeten doorstaan.. Gos onverwachts zwanger, werpt drie prachtige heren (waaronder Ebbe).. Gos afscheid moeten nemen van haar drie zonen en Ebbe van zijn moeder en twee broertjes.. Vervolgen een chagerijnige Gos omdat ze weer alleen is.. Ebbe gecastreerd.. Een koppeling, een nieuw onderkomen, inentingen, Ebbe met z'n nagelprobleem en nu dit weer.. Ahw, ik vind het zo sneu voor ze en binnenkort ook nog eens verhuizen..

Ik hoop dus echt voor beide dat de castratie van Gos niet zo veel stress met zich meeneemt en dat ze snel weer naar de huidige situatie kunnen.. En natuurlijk dat het er uiteindelijk alleen maar beter van wordt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat betreft het wederzien van de konijnen.. Ze leven buiten dus ik neem aan dat Gos pas na minimaal een week weer naar buiten kan? Moet ik Ebbetje dan naar binnen halen voor een weekje? En levert dit niet veel stress op?

Mijn eigen voedster gaat binnenkort ook en ik wil haar wel graag samen houden met Fred. Het is de bedoeling dat ze samen naar de dierenarts gaan en hopelijk ook vrij snel weer samen kunnen na de castratie, dat moet ik nog even overleggen als ik straks de afspraak maak. Daarna komen ze samen binnen in huis, ik heb een binnenkooi van 1.20 en ik denk dat ik daar een panelenren aan maak. Mocht het nodig zijn, kan ik ze dan ('s nachts) scheiden, Fred in de ren en Feline in het hok, zonder dat ze bij elkaar weg hoeven.

Konijnen herstellen vaak toch sneller als hun maatje bij ze is en bovendien brengt het scheiden nog weer extra stress met zich mee. Daarbij komt ook nog dat ik absoluut geen zin heb in een herkoppeling.

Ik denk dat ik ze de dag vóór de castratie al naar hun tijdelijke binnenverblijf verhuis, zodat dat niet compleet vreemd is als ze terugkomen van de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Overigens heb ik niet de hele tijd handdoeken gebruikt, toen ik overtuigd was dat ze weer goed keutelde ben ik care fresh gaan gebruiken. Dat was een optie die ze bij de dierenarts hadden genoemd en dat was toch makkelijker omdat je dat gewoon weggooit en ze er minder baldadig mee kon zijn dan met handdoeken.

Wat is care fresh? Het klinkt interessant omdat Gos ook een krauwer is dus die gaat vast flink aan de haal met handdoeken..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik ze de dag vóór de castratie al naar hun tijdelijke binnenverblijf verhuis, zodat dat niet compleet vreemd is als ze terugkomen van de dierenarts.

Dat is wel een goeie inderdaad.. De dag er voor al binnen halen.. Dan zijn ze natuurlijk allebei in hun huidige conditie en kunnen ze alvast een beetje wennen.. Anders wordt het wel heel veel in 1x.. Goeie Iris!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, helemaal zelf bedacht :he:

Het lijkt mij in elk geval wel fijner voor ze, of voor Feline met name, toch een bekende geur en omgeving. En de laatste tijd hebben ze vaak toch even strijd om de rangorde als ze voor het eerst op nieuw terrein komen.

Misschien dat ik ze zelfs nog eerder naar binnen haal, maar dat weet ik nog niet, dan zit ik zo lang in de troep.. :$:whistle2::P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is care fresh? Het klinkt interessant omdat Gos ook een krauwer is dus die gaat vast flink aan de haal met handdoeken..

Dat is op papierbasis, maar zonder inkt of iets dergelijks. Het zijn grijze vlokken opgedroogd papierpulp, is van supreme.

Als ze weer voor de zoveelste keer het waterbakje had omgegooid kon ik makkelijke die ene natte hoek leeg scheppen. Volgens de dierenarts kon dat katoenspul ook, maar dit was voor mij makkelijker te verkrijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is op papierbasis, maar zonder inkt of iets dergelijks. Het zijn grijze vlokken opgedroogd papierpulp, is van supreme.

Als ze weer voor de zoveelste keer het waterbakje had omgegooid kon ik makkelijke die ene natte hoek leeg scheppen. Volgens de dierenarts kon dat katoenspul ook, maar dit was voor mij makkelijker te verkrijgen.

Is dat gewoon in de winkel te verkrijgen? Ik had bij Ebbe de eerste tweedagen een dierenkleed als bodembedekking en in het toilet kranten.. Daarna heb ik nog 5 dagen inderdaad dat Coton Comfort gebruikt.. Ik heb dat sowieso in huis, dat gebruik ik 's zomers in de toiletten.. Maar om een groot oppervlak te bedekken is dat een prijzig-grapje ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het gewoon bij een van de dierenwinkels hier gekocht. Ik weet niet hoe duur cotton comfort is, maar dit was ook wel duurder dan wat ik normaal gebruik. Maar het was wel zuinig in gebruik. Ik heb dus een aantal dagen de kooi van 80 cm gebruikt en daarna heb ik het ook nog in hun toilet gebruikt toen ze weer samen zaten en ik heb nog wat over van het tweede pakje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dame is vandaag gecastreerd. Alles is goed gegaan. Ze keutelt nog steeds, drinkt water uit een bakje en is zich ook al aan het wassen...

Bij mij ligt ze op een ouwe slaapzak. Die wissel ik om de dag af met een oud dekbed. Allebei zacht, vocht trekt er wel in en je kunt een groter oppervlak bedekken...

En Meiske is afwisselend soezerig en actief... Ze is al van de bank gesprongen om een rondje te gaan lopen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn voedsters zijn beide vorige week gesteriliseerd

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/35880-sterilisatie-mijn-meisjes.html

Ik ben wel blij dat ik het gedaan heb, blijkbaar had 1 van m'n voedsters een beginnende baarmoederontsteking, en dat wist ik niet.

Ik heb ze op een vrijdag laten helpen, omdat ik er dan een heel weekend was om voor m'n meisjes te zorgen. Ik vond het dwangvoeden verschrikkelijk, maar ik deed het natuurlijk voor m'n nijntjes.

M'n meisjes hebben nooit alleen gezeten, ze hadden steun aan elkaar (Merel is Yasmine haar dochter, en ze zitten al heel hun leven samen en zijn altijd al hecht geweest)

Een halve week later, toen ze terug goed aten en keutelden, zijn ze terug bij de mannetjes gekomen.

Als je konijntje aan de betere hand is, is het belangrijk dat het voldoende beweging heeft, om de darmen te stimuleren en om verveling tegen te gaan. Als ze zich beginnen vervelen zouden ze wel eens aan de wonde durven beginnen te prutsen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net de DA gebeld, degene waar ik altijd naar toe ga... Ik heb hem wat vragen gesteld maar ik twijfel toch een beetje..

Toen ik vroeg hoe ze onder narcose zou gaan kregen ik een paar rare termen te horen waar ik nog nooit van gehoord heb.. Ik had de info over Domitor en Ketamine en vervolgens gasnarcose op papier staan maar hij had het over hele andere dingen en gasnarcose.

Ze zou ook alleen na de operatie pijnstilling krijgen die 12 uur zou werken.. "dat moet voldoende zijn, mocht ze nou niet binnen die 12 uur eten, moet je gaan dwangvoeren. Als ze daarna nog sukkelig is kan je altijd nog om pijnstilling komen maar je krijgt het niet gelijk mee" Aldus de DA.. Dat vond ik een beetje vreemd aangezien ik veel hoor over om de 12 uur cisaral en een pijnstilling caprofen/methacam).

De nazorg klonk zo eenvoudig: "naar binnen halen, niet te groot temperatuurverschil met buiten uiteraard. Gewoon even goed in de gaten houden, het is belangrijk dat ze goed drinkt en eet" en daar was het verhaal mee uit...

Hmm, ik weet nu wat ik vergeten te vragen ben.. Hoeveel castraties bij voedster hij doet.. Ik twijfel echt sterk, ik weet dat het een goede DA is maar het klonk allemaal zo van "doen we wel even" (misschien ook een tactiek om me niet ongerust te maken hoor, ik weet het niet). Kosten waren overigens maar 85 euro.. Is wel een beetje verdacht weinig of niet? Awel, Ebbe z'n castratie was ook maar 35 euro en dat is prima gegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Krijg een beetje de kriebels van dat stukje over pijnstilling.. Komop zeg, het is een buikoperatie.. Je hebt écht écht écht pijnstilling nodig.

Persoonlijk zou ik denk ik een andere DA opzoeken (in elk geval kijken of je andere, betere opties hebt, dus even rondbellen) en anders gewoon zelf Carprofen of Metacam in huis halen (medpets.nl verkoopt het wel) want pijnstilling bij de castratie van een voedster MOET echt.. Ik kan je nu al garanderen dat ze niet gaat eten zolang ze pijn heeft en dat ze behoorlijk veel pijn zal hebben de eerste dag(en) na de ingreep.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Krijg een beetje de kriebels van dat stukje over pijnstilling.. Komop zeg, het is een buikoperatie.. Je hebt écht écht écht pijnstilling nodig.

Persoonlijk zou ik denk ik een andere DA opzoeken (in elk geval kijken of je andere, betere opties hebt, dus even rondbellen) en anders gewoon zelf Carprofen of Metacam in huis halen (medpets.nl verkoopt het wel) want pijnstilling bij de castratie van een voedster MOET echt.. Ik kan je nu al garanderen dat ze niet gaat eten zolang ze pijn heeft en dat ze behoorlijk veel pijn zal hebben de eerste dag(en) na de ingreep.

Bedankt voor je reactie... Ik twijfel nu niet meer, ik moet gewoon op zoek naar een ander. Ik heb er al een gevonden die ook goed schijnt te zijn. Ze hebben een mailadres dus ik mail ze maar even. Dan heb ik hun aanpak zwart op wit en kan ik ook makkelijker bekijken of het goed is of niet..

Link naar reactie
Delen op andere sites

85 is geen raar bedrag, maar dat is buiten pijnstillende medicatie om..

Zou idd wel naar een andere arts gaan.

Ik was ong. 115 euro kwijt, incl pijnstilling, een flesje cisaral en een zakje critical care (dwangvoer) En deze da gaf idd carprofen en gebruikte de ketamine-domitor. Gasnarcose was niet nodig, omdat alles vlot verliep.

Vergeet niet te vragen, of ze ook de baarmoeder verwijderen! Beter van wel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor 40 liter Cotton Comfort betaal ik 15,99.. Met 40 liter kan ik 20 toilletten vullen.. Ik heb twee toilletjes en verschoon ze iedere dag.. Dus dat vind ik aardig aan de prijs, zeker in vergelijking met aubiose ;)

Een detail, ik betaal voor 40 liter Cotton Comfort via internet 7,90 euro, in de winkel 10 euro. Dat scheelt haast de helft..

Succes met je zoektocht naar een konijnkundige dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Lonka, over de baarmoeder verwijderen heb ik gevraagd.. De desbetreffende dierenarts doet dat ook..

@ Suuzi, dat scheelt veel zeg! Ik kan beter ook gaan bestelen dan!

Ik heb de andere dierenarts gemaild met al mijn vragen er in maar ik heb (nog) geen respons.. Als ik in de middag nog geen antwoord heb dan bel ik ze even.. Het is toch wel prettig om het zo snel mogelijk goed te laten doen.. Ik kan dan ook zelf een beetje gaan plannen met de nazorg..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Castratie van Feline kostte me 91 euro (excl. pijnstilling, dat vonden ze toch niet nodig, ze at al goed en de pijnstiller die ze gekregen had zou twee dagen werken, bovendien is het beter als het gevoelig is want dan doen ze niet te veel.. Zucht.. Maar ik heb zelf altijd pijnstilling in huis en eerlijk gezegt lijkt ze het nog niet nodig te zijn ook..) gisteren. 85 vind ik dus nog niet zo vreemd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .