Ga naar inhoud

Welke tijd voeren


Laura

Aanbevolen berichten

Met jou bedoel ik de topic starter. Dan blijft nog wel even mijn vraag of elke dag dan niet teveel is? Door het lezen op deze site kreeg ik de indruk van wel, wat vindt jij dan?

Ik vraag het aangezien ik ook elke dag een stukje brood gaf omdat ze dit zo lekker vinden maar na het lezen op deze site ben ik hier mee gestopt.

Ik weet dat brood niet zo goed is voor ze, ze vinden het lekker en het vult hun maag wel goed. Mijn ene konijn is erg mager en de ander is in de groei dus dik zou mijn ene konijn er niet echt van worden en de ander is mager en mag het wel hebben, en ze krijgen ook allemaal groente enzo dus het zou ook niet heel erg erg zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Zoef en Sofietje krijgen hier 's ochtend tussen 7 en 9 een bak biks, wordt de hooibal weer gevuld en vers water in de fles. En meestal krijgen ze 's avonds tussen 5 en 7 hun groente en weer hooi als die hooibal leeg is. Soms stop ik ze tussendoor ook wel eens wat groente of fruit toe.

Dat doe ik precies hetzelfde!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

's ochtends wat groenvoer van mijn moeder(vaak worteltje of een blaadje witlof of zoiets) en die kijkt of happy nog toe kan(met voer hooi en water) tot ik om ong. 4 uur terug kom van school. zoniet, vult ze aan, anders neit.

in de loop van de dag hebben we bijvoorbeeld nog wat appelschillen van de appel van mijn ma, die gaan naar de kippen, maar happy krijgt ook een kleintje vaak.

en dan rond 4 uur als ik terugkom geef ik happy nog wat groenvoer, hooi en water en haar portie biks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij is het nu een paar dagen een beetje door elkaar aan het gaan, dan inenen in de ochtend groenvoer en middag biks en avond dan ochend broodje en groenvoer en avond biks dan in de ochtend groenvoeer en in de middag biks en hooi hebben ze altijd en ik geef pas water als ze hun flesjes allemaal leeg gedronken hebben meestal hebben ze dat binnen een dag a anderhalve dag.

Komt omdat ik nu stage hebt op de kinderboerderij en ik mijn eigen konijn doe en mijn ouders geven echt niet tussendoor even snel iets hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

S'ochtends: per konijn 2 eetlepels SS, hooi wordt bijgevuld en water gechecked.

S'avonds: eventueel wat groente dat ik aan het klaar maken ben voor het avondeten

Voordat ik naar bed ga: per konijn 2 eetlepels SS, hooi bijvullen, schoon water, andijvie, witlof en eventueel nog andere groente of kruiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich hier en vast patroon kwa voeren hier in the house....

morgens een schijfje wortel of een blaadje witlof.

om 2 uur of 5 uur avonds alles bixgemengd met een nieuwe fles water.

( zo kan ik goed zien dat iedereen drinkt per dag en hoeveel ze drinken)

rond 10 uur avonds een hele dot hooi.

2 keer per week wilgentakken

Uitzondering nesten met voedsters krijgen meerdere keren bix en groen per dag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .