Ga naar inhoud

29 oktober castratie Sophie


bikkel

Aanbevolen berichten

  • Reacties 338
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Sophie heeft vandaag een goede dag....ze is actief en eet regelmatig.

Om 16.00 de 1e plakkerige poep weer gevonden dus dat zit nog niet goed maar misschien omdat ze nu beter eet dat het wel op gang komt....

Ze heeft vanmorgen de metocloral, carprofen, bactrimel en fibreplex gehad.

Vanavond heb ik alleen de bactrimel en fibreplex gegeven, kijken hoe ze het doet zonder de pijnstilling en darmmedicatie.

Haar darmen rommelen wel, je hoort ze goed als je met haar knuffelt.

Tevens hebben we vandaag besloten dat d ekonijnen naar buiten gaan in het voorjaar, ze hebben vandaag weer even buiten mogen rennen en je ziet ze de ene binkie na de andere maken dus ik denk dat ze het wel prima vinden!

aangepast door bikkel
Link naar reactie
Delen op andere sites

nee ze rekt zich niet uit en ze is op dit moment weer droog van onder. Ze eet goed en ze is actief dus we wachten nu op de keuteltjes....ze heeft niks meer gekeuteld sinds het laatste berichtje en dat was nog steeds plakkerige ontlasting...ik neem aan nu ze goed eet dat ie keuteltjes vanzelf goed komen of niet? En is het toch raadzaam om de metocloral te blijven geven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

vanmorgen weer een trage start....heb vanmorgen toch weer de metocloral, bactrimel en carprofen gegeven want met oppakken was aan het knarsen. Ook lag ze in een plasje op het laken dus was ze weer nat vanonder....een klein beetje ontlasting gevonden maar wederom niet noemenswaardig. We hebben het idee dat ze het rechtstreeks opeet omdat ze zich veel wast, kan dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ,dat kan.Ollie heeft na de vorige narcose ook zoveel problemen gehad maar at op een gegeven moment ook haast niks meer dan alleen al zijn eigen keutels;ging zelfs lunchen uit de plasbak.Dit ging gepaart met likken aan de muur en aan de ijzere stoelen buiten....

Daarna viel de maag en darm stil en stopte hij volledig met eten en heeft het heel veel moeite gekost de boel weer op gang te krijgen.

aangepast door nathalie b
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb de ontlasting laten checken en daar kwam niks uit dan alleen 1 miniscuul wormeneitje en geen coc.

Ik vind het alleen raar dat het gisteren leek alsof er niks aan de hand is en vandaag gaat het weer moeizamer....heb haar ook gemasseerd maar alles voelt heel soepel aan dus waar blijven die keuteltjes dan? Zit nu op dag 7 met bactrimel, stel het is een urineweginfectie, helpt bactrimel dan ook?

Heb 2 plasjes kunnen opzuigen, is het erg dat die samen in 1 spuitje zitten?

Da belt dadelijk, was aan het opereren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ze eet biks, knabbelt van de wilgenbal, en eet groente en hooi dus op zich gaat er wel wat in, ze eet nog niet op het niveau van voor de castratie. Ze heeft geen verstopping maar waar blijven de keuteltjes dan? zal even een foto maken van de poep van gisteren en vandaag.

Na de foto vond ik weer een dik stuk poep.

aangepast door bikkel
Link naar reactie
Delen op andere sites

da heeft gebeld, ik moet wat ontlasting brengen en dit word dan op kweek gezet, uitslag duurt ong een week.

Verder vanavond en morgen nog bactrimel maar ze geeft aan dat het weinig effect zal hebben omdat de bactrimel zn werk al had moeten doen....ze heeft niet het idee dat ze buikpijn heeft dus carprofen is eigenlijk ook niet meer nodig en de ciseral en metocloral doen volgens de da ook niks.....dus er zijn 2 opties: ontlasting op kweek en kijken wat daar uit komt en optie 2 is doorsturen naar een collega da die gespecialiseerd is in konijnen want de da weet het ook niet meer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag weer naar de da.....ze heeft weer haar standaard shots gehad en jawel hoor mevrouw begint thuis weer haar ding te doen en eet. Raar Raar Raar....de ontlasting is op kweek gezet, krijg woensdag of donderdag de uitslag. Urine was in orde.

Morgen voor de laatste keer bactrimel....en de rest van de medicijnen mee doorgaan. Hopelijk krijgen we gauw goeie keuteltjes.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .