Ga naar inhoud

Hypoliet longontsteking


zwarte panter

Aanbevolen berichten

  • Reacties 983
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Sorry dat het verhaal een beetje laat is, maar ik moest eerst even de auto uitladen… het leek bijna dat ik een halve volksverhuizing had gedaan voor de konijnen :$

Had namelijk gerekend dat we heen een terug wel 4u in de auto konden zitten.

Bij het aanmelden hadden we een beetje moeite met de taalbarrière…

Deze halve Nederlander had er geen probleem mee haar noorderburen te verstaan, maar omgekeerd ging het wat moeilijker. De assistente had heel veel problemen met het invoeren van mijn postcode (geen letters hier), gsm-nummer (ze kon er niet bij dat mijn 06-nummer niet met 06 begon)…en toen kwamen we bij de namen van de konijnen en toen begon een spel spelletje. Maar uiteindelijk is het helemaal gelukt hoor.

Ik heb het hele verhaal mogen vertellen en alle medicatie die gebruikt is.

Hij heeft eerst Eufrasie even geobserveerd. Aangezien ze een nat neusje heeft, heeft hij deze even gespoeld en zoals verwacht kwam er geen pus uit. Ze heeft dus wel terug wat last van een verzwakte achterhand. Haar temperatuur was net op het randje, maar ze hadden een paar uur eerder nog Metacam gehad. Dat ze hoge koorts blijven hebben, snapt hij niet helemaal en wil hij verder observeren. Haar tanden zagen er prima uit (moest natuurlijk ook nagekeken worden aangezien ze al weken zo goed als niets zelfstandig eten).

En dan nog mooi nieuws… haar longen klinken eigenlijk zuiver. Maar ze heeft wel een zeer versnelde ademhaling, wat dus wel verder bekeken moet worden.

Aangezien hij na het onderzoeken van Eufrasie en het verhaal al overtuigd was dat ze best werden opgenomen heeft hij Hypoliet nog niet helemaal nagekeken. Dat wordt straks gedaan als ze wat gewend zijn.

Deze AB wordt onmiddellijk gestopt. Eufrasie haar diarree zal hiervan komen en hij snapt dan ook niet dat 2 DA’en hebben aangeraden hier mee voort te gaan i.p.v. onmiddellijk te stoppen.

Ze gaan haar iets geven om er voor te zorgen dat die diarree in ieder geval stopt.

Hij vraagt zich ook af in hoeverre ze op dit moment ziek zijn van de longontstekking en/of van (de mogelijke nevenaffecten) van alle AB’s.

Ze eten natuurlijk ook slecht en dat moet ook geobserveerd worden.

Hij ziet nu dus absoluut geen reden om ze in te slapen. Ze zagen er volgens hem absoluut niet uit alsof ze opgaven. Ook niet dat ze helemaal doodziek zijn (ze hadden wel een paar uur eerder nog metacam gehad, dus hij moet ook even zien hoe ze het doen als de metacam is uitgewerkt) of enorm lijden. Het is wel duidelijk dat ze momenteel ziek zijn, maar volgens hem niets dat hopeloos is. Er moet gewoon even goed en grondig gekeken worden wat er nu precies aan de hand is en hoe we dat best moeten behandelen. Ook die diarree bij Eufrasie moet opgelost worden, want daar voelt ze zich natuurlijk ook slechter door. Tja, de EC is dus ook terug actief… maar ze gaan gewoon verder met de panacur en dat ziet hij momenteel eigenlijk niet als het grootste probleem.

Hij heeft ook gevaagd of we niet op de hoogte waren van Inge Thas, die in BE een specialiste is op gebied van konijnen. Maar ik heb dus gezegd dat ze momenteel ook op congres is, daar was hij niet van op de hoogte.

We zijn hier momenteel echt héél erg blij. We zijn er natuurlijk nog niet. Maar hij heeft echt goede hoop en dat goede nieuws na al het slechte is gewoon even super.

De DA gaat mij volledig op de hoogte houden, dus ben benieuwd wanneer ik iets van hem hoor.

En nu ga ik even leren alsof mijn leven er vanaf hangt…heb namelijk morgenvroeg een examen.

En jullie zijn natuurlijk 1000x maal bedankt voor het duimen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wauw zeg... ik ben er even stil van. Dr. De Boer krijgt een dikke pluim van mij. Ik hoop dat hij Hypoliet en Eufrasie beter kan maken. Hij klinkt in elk geval heel positief en dat is fijn om te horen. Wat een nieuws zeg...

We duimen verder, ook voor jou en je examen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .