Ga naar inhoud

SPOED! Twee rammetjes, oren kapot


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 218
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Haha, dat je het zo fascinerend vind, vind ik grappig. Je zou Melvin, Rose of Sage eens moeten zien als ze hun favoriete hooi krijgen, ene spriet na de andere gaat erin. Babbel doet alles op zijn gemakje, hihi.

Maar terug naar Evert, fijn dat het nu goed met hem gaat. Hij klinkt als een heel lief konijntje, dit heeft hij niet verdiend. Hij is duidelijk in goede handen bij jou ;) Ik denk dat het geen kwaad kan als hij kruiden krijgt hoor, hij zal het vast lekker vinden. Je hebt gewoon een beetje "ongeluk" dat jouw konijntjes zo kieskeurig zijn, haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha dat geeft me weer een beetje hoop voor toekomstige konijnen :he: al heb ik ook niet zoveel problemen met dit dieet, qua voedingsstoffen lijken ze het niet te missen, alleen de tandjes..

Overigens heb ik weer een fototoestel (wel een flutding) dus ik kan foto'sm aken morgen!! :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Brokjes zou ik niet wisselen, is wat teveel voor zijn arme darmpjes als hij een week later weer ander voer krijgt.

Op zich niets mis met gedroogde kruiden voeren.. Geef het anders samen met het hooi.

En.. Ik wist niet eens dat C1000 hooi verkocht:bounce:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet het.. Maar moet echt niks hebben van die gemengde troep (terwijl mijn ouders het ook jaren gegeven hebben, tot nog niet zo lang geleden) meng er ook heel veel biks doorheen (wel opgebouwt, direct begonnen toen ik er voor moest zorgen) gelukkig eet hij wel alles op, maar hij krijgt ook niet zoveel. Charlie eet niet alles op nu, eerst was het bakje wel helemaal leeg. Ik denk dus dat Evert moest wachten tot Charlie uitgegeten was, dan was er alleen nog biks, dus Evert had geen keuze. Ik probeer ze over te halen over te stappen. Er zit nu wat gemaait gras in de hooiruif (zat, tenminste, weggegooit natuurlijk) en ze kopen hun normale voer ook bij C1000, heb vertelt dat voer van supermarkten (geldt voor de meeste diersoorten) nooit echt geweldig is, en vertelt wat ze wél kunnen geven en dat dat echt niet zo duur is, waarschijnlijk ongeveer hetzelfde kost. Maar als ze perse wat bij de C1000 willen kopen kunnen ze dus ook hooi mee nemen :P is ook wel zo handig, ze lijken me nogal 'lui', de katten krijgen ook supermarkt voer, hoor ze nooit over een DW, toen ik vroeg welke DW zij altijd gingen wist Lucas het ook niet echt.. Dus als je gewoon een grote zak biks haalt.. Bijv. 5 kg, moeten ze één keer in de drie maanden (twee dwergjes, 50 gram per dag) naar de dierenwinkel.. Dat is toch niet teveel moeite. Als ik kijk hoe vaak ik daar kom :whistle2: en bij hoeveel verschillende...

Zal eens met de gedroogde kruiden beginnen :yes:

edit; Ja, zij voeren dus ook gemengd van de C1000, ik heb eens uitgebreid gekeken van de week, maar er staat niet eens biks tussen. Dan was het nog makkelijker geweest. Zal ook geen geweldig voer zijn maar beter dan gemengd in ieder geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Evert's rechteroogje (het oogje dat beschadigt is en 4x daags oogdruppels krijgt) is wel wat rood (de randjes) en heel 'dun'.. Als je hem 'recht aankijkt' (dan kijk je hem niet aan maar je snapt wat ik bedoel) zie je ook dat het andere oog heel bol is en deze zie je eigenlijk nauwelijks. Dat is allemaal wel normaal verder?

Pff hij wordt steeds lastiger met de AB...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Foto's van Evert's oogje en oren.. (Ze zijn slecht, ik weet het.. Kan toch niks met die camera worden.)

PIC01531.jpg

PIC01484.jpg

Hier zie je goed hoe plat het beschadigde oogje is.

PIC01533.jpg

PIC01534.jpg

En alvast even een leuke foto, er zit niet veel bij, maar ik plaats zo meer in het Fotohoekje:

PIC01483.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.bunnybunch.nl/community/fotohoekje/25223-evert.html#post551479

Net/nu contact met Lucas.. Hij komt morgen even langs, heeft wat voor me meegenomen uit Turkije en gaf uiteindelijk toe dat ze nooit aandacht kregen (kom op zeg, mij hou je wat dat betreft niet voor de gek) en dat ze daar echt verandering in gaan brengen. Hopelijk krijg ik hem nog zo ver dat ze biks gaan geven en fatsoenlijk hooi, meer kan ik niet voor Evert doen vrees ik..

Link naar reactie
Delen op andere sites

ach... en het is toch zo'n scheetje... ik hoop maar dat z'n baasjes gaan beseffen hoeveel mazzel ze hebben met ene vriendin als jij.. misschien moet je ze dit toppic eens laten lezen? ik zou me kapot schamen als ik hen was!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lucas heeft een aantal keer gebelt vanmiddag, maar ik was aan het werk. Op de één of andere manier is het heel lastig om te begrijpen dat je niet de hele dag met je telefoon mag rondlopen dan. Of heel lastig om te luisteren wanneer ik vertel dat ik de hele vrijdag moet werken. Krijg ik een smsje dat hij 'm morgen ochtend wel komt halen. Nee, de afspraak was vanavond. Morgenochtend wil ik uitslapen en rustig aan doen en voor mijn éigen konijnen zorgen en m'n pyjama niet uittrekken tot ik moet werken om één uur. Het zou eventueel dus wel kunnen, maar het was de afspraak niet en ik heb er geen zin in én wel heel apart om daar van uit te gaan, voor hetzelfde geld had ik wel de hele zaterdag moeten werken.. Dat konijn interesseert ze niets en dat vind ik heel erg, maar ze maken zich verder ook niet druk om mij, hoewel ik weet dat ik voor mezelf op kan komen en arme Evert niet, vind ik dat laatste soms haast kwetsend. En arme Evert.. Het doet me echt pijn dat hij terug moet, het is zo'n bijzonder beestje.. En dat met een KLEIN BEETJE aandacht en liefde.. Want eerlijk is eerlijk, ik heb hooguit een kwartiertje bij hem gezeten per dag, hij heeft af en toe eens rondgelopen en een keer een tijdje met m'n broertje in een ren gezeten. Er zal vast nog wel eens iemand naar binnen zijn gelopen, maar verder was het 4x per dag medicijnen en tegelijk met mijn konijnen eten. (Ontbijt - biks -, lunch of om zes uur - biks -, groente en kruiden 's avonds.) En ik zou voor Evert net zo goed 's nachts wakker blijven mocht dat nodig zijn, daarnaast zorg ik met liefde voor élk dier, maar het is niet te vergelijken met mijn eigen konijnen.. Maar goed ook, want de enige reden dat ik het verschrikkelijk vind dat hij weg gaat, is omdat hij weer dáár heen gaat, als ik hem ook nog eens enorm zou missen..........

Overigens heeft Lucas net gebelt en komt hij er nu aan. Ben benieuwd..

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Okay, Evert is weg.. Met een 'verwenpakketje' :P hij wou niet in het vervoersmandje, tenminste, ik kreeg 'm er makkelijk in, maar toen het deurtje dichtzat begon hij direct te knagen en met z'n pootjes ertegen aan.. Of hij wou naar mij toe, dat kan ook. Vader van Lucas was mee, die heeft volgens mij alleen 'hallo' en 'tot ziens' gezegt......

EN.. Ik heb m'n geld nog steeds niet terug! Daar mag ik nu dus om gaan zeuren!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onbegrijpelijk die mensen! Je vraagt dan toch meteen hoeveel kosten je oppas heeft moeten maken als je dat dier weer komt halen? Ik vind het echt sneu voor Evert dat 'ie nu weer terug is daar. Zou hij nu weer bij dat andere konijn gezet worden, of heb je daar niks meer over gehoord?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij zou zeker weten niet bij Charlie gezet worden. Ik weet dat er wetten en dergelijke zijn en dat ik toch geen gelijk had gekregen, daarnaast zouden mijn ouders het er ook niet helemaal mee eens zij ngeweest (al begrepen ze het wel), maar waren ze dát van plan geweest, was Evert bij mij gebleven. Hij komt nu volgens mij eerst in hun bench en ondertussen zoeken ze een hok. (Hadden ze ook al een week voor, maar ja..)

Als ze wel samenkomen, vermoordt Lucas bewust één van zijn konijnen én liegt hij gewoon keihard tegen één van zijn beste vriendinnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .