Ga naar inhoud

SPOED! Twee rammetjes, oren kapot


Dollie

Aanbevolen berichten

Ja heb wel bagagedrager, maar de mand is net iets te groot bovendien zijn de snelbinders véél te strak om erover heen te doen. Maar ik heb hem gisteren ook zo opgehaalt, het is een klein konijntje dus in dat mandje wil prima. (Jaja, es een keer iemand niet bedrogen toen ie een 'dwerg' kreeg.. Al komt deze niet van DW..) Ik heb nog wel een geschikte tas voor als we er zijn, heel veel handdoeken erin want als hij plast zal mijn mama niet blij zijn.......

Met Evert gaat intussen alles goed, hij keutelt goed, eet goed, drinkt goed. Hij is wel erg rustig, ik had hem vanochtend in de kamer lopen net als ik met mijn eigen konijnen altijd doe maar hij begreep het niet leek het wel, hij bleef aldoor op dezelfde plek zitten, terwijl hij heel veel ruimte had. Toen ik met Lucas aan het bellen was ging ik bij hem zitten en toen ging hij opeens wel de hele kamer door.. Arme jongen.

Maar ik had allang weg willen zijn en ga dus gauw!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 218
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Succes!!!

En inslapen tsss lijkt me niet nodig.. Maar oef ik word er al boos om.

Heb je ook al kunnen vragen hoe het straks opgelost word met de konijnen? Blijven ze nog wel voor Evert zorgen? Wat een arm zielig mannetje, hoop dat het niet ernstig is en hij snel weer opknapt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal, ik ben er weer! En super tevreden over deze DA! :D Maar dat later :P

Evert is uitgebreid onderzocht, zijn oogje was inmiddels weer open, ik heb het natuurlijk wel genoemt, het oogje was ook wel wat gezwollen (zei DA, zoveel zag ik dan weer net niet :P) dus DA heeft er kleurstof ingedaan, geen diepe beschadiging gelukkig, maar wel een beetje. Evert heeft dus oogdruppels meegekregen: Caf oogzalf, dosering: 4 x daags rechter oog druppelen. (Heb ik nog nooit gedaan.. Ben benieuwd. Ze hebben me wel duidelijk uitgelegt hoe, gelukkig.)

Verder heeft Evert dus de kapotte oren en de korstjes over zijn hele lichaam. Dat laatste zou een indicatie voor schurftmijt kunnen zijn, maar aangezien het net zo goed van het vechten kan komen vond de DA dat behandeling daarvoor nu nog niet aan de orde is. Voor de wondjes heeft Evert antibiotica meegekregen, namelijk: Baytril, dosering: 2 x daags 0,3 ingeven, gedurende 7 dagen. Zijn de korstjes over zeven dagen niet weg, moet Evert (en Charlie, maar daar hebben we het niet over gehad) behandelt worden voor mijt. Om mijn eigen konijnen te beschermen moet Evert 'in quarantaine', dat wil zeggen, ik moet aparte spulletjes voor hem gebruiken, rechstreeks contact moet natuurlijk vermeden worden en ik moet even iets over mijn kleren aantrekken als ikzelf met hem in contact kom, daarna grondig handen wassen.

Als testvraag heb ik dus gevraagd of de E cuniculi die mijn konijnen met zich meedragen gevaarlijk kunnen zijn voor Evert, DA vroeg een aantal dingen over de EC bij Indy en Fred (of ze symptomen hadden, behandelt werden) en vond het vooralsnog niet nodig dat Evert twee weken Panacur krijgt. Vond ik zelf ook niet.

Vond dit echt een fijne DA, assistente ook, vriendelijk, en ze stonden open voor wat ik te melden had, bij mijn eigen DA(-en) durf ik nauwelijks wat in te brengen terwijl ik écht wel wat weet, ik ben dit jaar nu twee keer (nou ja, voor twee/drie dingen) bij ze geweest en ik heb elke keer zelf van te voren al precies kunnen vertellen wat zij later als diagnose stelden. (Behalve dan Indy's EC, nog een reden daar niet heen te gaan.) Vragen durfde ik ook nauwelijks te stellen en ik vergat de helft altijd omdat ze me zo zenuwachtig maakten. De assistentes konden zelfs na drie keer vragen Twiggy's naam niet even uit de computer halen waardoor wij laatst alweer een kaartje kregen voor de jaarlijkse enting. Daarnaast is deze DA zelfs op de fiets heel makkelijk te doen (goed ik deed er wel een tijdje over, maar dat komt omdat ik heeeeel voorzichtig gefietst heb met Evert..) en onze normale met de auto al dik twintig minuten.

De kosten: €35,18. Nou, als ze daarover gaan zeuren.. Nu alleen even hopen dat Evert geen schurftmijt heeft. Overigens lijkt het mij het handigst als ik de medicijnen geef en blijf geven, dan weet ik zeker dat het gebeurt, dat het goed gaat en is voor de eigenaren ook wel prettig, met hun vele ervaring met konijnen... Bovendien kunnen ze intussen tijd een hok zoeken. Dat ga ik dus zo overleggen.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt geweldig gehandeld Iris. De DA klinkt goed ja, dat is natuurlijk ook fijn voor jezelf om in je achterhoofd te houden. Ben benieuwd hoe ze erop gaan reageren. Bij jou is Evert beter af. Succes met de medicatie, ik hoop dat hij zich snel beter voelt. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat er hier minstens vijf dierenartsen zitten waaronder een aantal überhaupt niet kundig. Op het moment dat er nog geen sprake was van het nodig hebben van een konijnkundige DA, zijn mijn ouders bij Dierenkliniek Noord (in een andere plaats) terecht gekomen, die voor de kat die wij destijds hadden wél geweldig is geweest. Zij heeft ondanks haar huidkanker nog drie jaar painfree kunnen leven. Daarnaast positieve verhalen uit onze omgeving (niet wat betreft konijnen) en nooit wat negatiefs. Als je geen klachten hebt, ga je niet weg, zeker als je geen alternatief hebt. Deze DA was het dichtst bij, daarom ben ik daar nu heen gegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .