Ga naar inhoud

SPOED! Twee rammetjes, oren kapot


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 218
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat is wel zo, maar ik vraag me af of het anders wel indruk maakt. Ze snappen geloof ik de ernst van de situatie niet helemaal als ik het zo begrijp, ik zou zulke mensen ook het liefst wakkerschudden met duidelijke, harde taal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik verstuur 'm niet zo.. Hij wordt nog langer :whistle2: nee, ik maak 'm af en loop 'm dan bij langs om 'm wat 'vriendelijker' te maken..

In principe is het een goede vriend van me, maar wel heel oppervlakkig. Ik zou hem niet missen. Het feit dat zij zo met dieren om kunnen gaan, dat ik nauwelijks naar het beestje kan kijken zonder te huilen.. Ik weet het niet. Dat gaat tegen alles in bij mij. Zo zorg je niet voor je dieren. Gemengd voer geven, nou ja.. Okay.. En dat het flesje een beetje smerig is.. Ook slordig en verkeerd, maar daar kan ik me overheen zetten.. Er zijn heel wat dingen waar ik me over heen kan zetten, maar nu lukt dat niet echt meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij nader inzien stuur ik misschien liever een feitelijk mailtje met onderaan even een zinnetje dat het ook wel duidelijk maakt, maar niet té.. Zoiets handel je misschien beter face to face af, al zullen de tranen (van woede, als ik boos ben huil ik nog harder dan als ik heel verdrietig ben..) me dan wel over de wangen stromen...

Ik weet het niet. Het liefst stuur ik ze een portie van wat ze Evert aan hebben gedaan. Kijken wat zij van een gat in hun oor vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iris, even zeggen dat je het super doet! Echt waar! (Oh ja, en wat een super buurman!)

1 cm valt al beter mee en wat Petra zegt klopt ook als een bus (niet aan gedacht), maar natuurlijk gaat geen DA dat hechten als je niet weet wanneer het gebeurd is.

Ontsmet het gewoon af en toe nog een keertje.

Voor zo'n wondjes is terramycine ook super. Heb het er vandaag nog met mijn DA over gehad (is ook wat ik heb gebruikt op het wondje op Hypoliets lip). Dus als je dat toevallig in huis hebt, zou dat super zijn.

Zo niet, ook geen ramp, maar het is wel een handig iets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik smste, een uitgebreider verhaal van wat er gebeurt is. Ik weet niet of je dit leest voor je thuiskomt, maar ik vind het best vervelend dat je niet even terug smst, ik zit hier met een konijn wiens oren helemaal stukgebeten zijn, en ook niet voor het eerst zo te zien, en dat moet ik zelf maar allemaal regelen? Nou ja.. Maakt ook niet uit. Evert is nu even het belangrijkste.

Want ik kwam dus vrolijk bij jouw huisje.. En ik doe het konijnenhokje open.. En zie een wondje op Evert's oor. Leek me oppervlakkig. Ik geef ze het voer, neem het flesje mee naar binnen en ga op zoek naar ontsmettingsmiddel. (Excuses dat ik jullie keuken en badkamer heb doorzocht, maar ik ga niet helemaal naar huis fietsen voor een flesje ontsmettingsmiddel.. Kon alsnog twee keer fietsen en gelukkig ben ik op de badkamer geweest, daar kom ik zo op.) Vind dat niet, dus bel aan bij de buren, bij hun buren, en uit eindelijk deed nummer 9 open, die had gelukkig wat voor me. (Bedank ze nog maar even..) Kom ik weer bij het hok, haal ik Evert eruit.. Zet hem op die tafel van jullie.. Schrik me kapot, want dat is dus geen oppervlakkig wondje, duidelijk meerdere diepe wondjes. Evert in het hokje, ontsmettingsmiddel terug naar mevrouw van nummer 9, en snel naar huis. In overleg met mijn ouders Evert hier naar toe gehaalt, hij zit nu rustig in de bench, het gaat gelukkig prima met hem. Hij eet, lijkt geen pijn te hebben en is volgens mij heel blij dat ie van z'n dominante broer af is. Na overleg met mijn vader en mijn buurman besloten niet naar de dierenarts te gaan, want die hecht dat toch niet gezien ik geen idee heb wanneer het precies gebeurt is. (Moet binnen zes uur gehecht worden.) Ik hou hem nu goed in de gaten.

Ik wil dit natuurlijk nog wel even met jullie bespreken als jullie terug zijn, dit kan zo niet. Ik zeg nu alvast heel duidelijk dat Evert en Charlie NIET meer bij elkaar kunnen. Doe je dat wel, vermoorden ze elkaar nog. Stelt me echt teleur dat jullie zo met je dieren omgaan, aan hun oren te zien is dit sowieso niet de eerste keer, Evert zit over zijn hele lichaam onder de korstjes en zijn vacht ziet er niet uit. Eerlijk waar, toen ik net bij Evert zat te kijken, en hem zo zag zitten met zijn prachtige oogjes.. Tranen stroomden over mijn wangen. Dit kan écht niet.

Ik geloof dat jullie de 25ste terugkomen, dan kom ik niet meer langs die dag, als jullie zondag dan even bellen (naar mijn huisnummer? *******) kunnen we verder bespreken wanneer jullie Evert weer ophalen. Het is niet de bedoeling dat hij hier blijft, maar als jullie hem terug willen zetten bij Charlie zoek ik met plezier een ander huisje voor Evert.

Die verzend ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat ben ik dus vergeten. Kortgezegt: Ik hoefde niet voor Hamster te zorgen, kon Hamster ook niet vinden, Hamster bleek op badkamer te zitten, 'dronk toch nooit uit flesje', maar zat er wel aan te lurken toen ik binnenkwam. Ik voelen.. Kwam helemaal NIKS uit. Serieus, hij heeft volgens mij bijna een minuut gedronken uit het bakje waar ik mee aan kwam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, misschien kan je de hamster vermelden in boze mail deel 2?

Ik vind het een goed mailtje, hoor.. Ik ben inderdaad meer van het face to face, maar als jij dit fijner vind moet je het vooral zo doen.

Het kan ook echt niet, maar tja.. Als zij niet meewerken..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal trouwens. Hoewel ik gewoon WEET dat ik hier helemaal juist zitten en zij helemaal fout, is het wel fijn dat werkelijk iedereen die ik daar tot nu toe over gehoord heb, van mijn ouders tot mijn bejaarde buren tot heel BunnyBunch, het daar mee eens is..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap ook wel dat je het nu al wilt vertellen ;)

Ik ben het idd roerend met je eens, ik verwacht alleen niet zo heel veel van die vriendin (vriend) van jou.. Het is zoals je zei al eerder gebeurd..

Hopelijk boeit het ze zo weinig dat ze het konijn aan jou meegeven, zodat je een geschikt huisje kan zoeken.

Maar als ze echt dwars liggen.. Dan is er niets aan te doen, en daar zou ik idd slapeloze nachten van krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uh, vergeten dus. De badkamer. Daar zocht ik naar ontsmettingsmiddel en toen zag ik de hamster.. Die wanhopig aan zijn helemaal volle flesje aan het lurken was.. Even gevoelt en ja hoor. Dat flesje is gewoon kapot. Ik had het geen enkel probleem gevonden om voor hem te zorgen.. Nu heeft ie dagen zonder water gezeten.. Heb een bakje uit jullie kast gevist, klein plastic dingetje, hoop dat ie blijft staan, Hamster op mijn ene hand, bakje in de andere.. En Hamster heeft volgens mij wel bijna een minuut gedronken. Nu heb ik begrepen dat hamsters inderdaad wel een paar dagen alleen kunnen zijn, maar dan check je toch op z'n minst of het flesje werkt.. Hij werkt nu weer, kogeltje zat vast denk ik. Ik check het morgen uitgebreider, had toen Evert meer in m'n hoofd, en Hamster kon wel uit dat bakje drinken intussen tijd.

Die erachter aan gestuurd :yes: (grr net alles getypt, komt Billy bij me zitten en gaat op 'Backspace' staan...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .