Ga naar inhoud

SPOED! Twee rammetjes, oren kapot


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 218
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nee het is inderdaad een snede! Als ik nu een mesje in Evert's oor deed en dat twee cm naar beneden trok zou ik ongeveer hetzelfde effect geven. Kon het juiste woord niet vinden.

Water en eten neergezet, hetzelfde als dat hij daar krijgt. Straks krijgt hij een blaadje witlof, hij krijgt wel eens groente en is gras gewend, maar meer dan een blaadje doen we nog maar even niet. Kan wel een stukje wortel geven, dat heb ik al eens eerder gegeven. Hij begon direct uit het bakje water te drinken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

goed van je dat je je zo hebt ingezet voor Evert. Ik hoop voor je dat de eigenaren ook inzien dat je goed gehandeld hebt, en dat ze zich er voor in gaan zetten, dat er een oplossing gevonden wordt voor dit probleem.

Succes met alles!!!!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan ga ik bellen.

Evert zat midden in deb ench toen ik net aan kwam lopen, maar ging direct drinken, net alsof hij dacht dat hij moest drinken van mij ofzo, en zich betrapt voelde haha. Hij wou ook een hapje uit zijn bakje nemen maar deed dat vervolgens toch niet.. Hij wou wel een stukje wortelchips hebben.

Ik bel mijn ouders om te ze even bij te praten/overleggen. Daarna bel ik een dierenarts. Ik kan vast wel IEMAND bereiken die me kan brengen.

Webcam is trouwens geinstalleerd, maar eerst maar eens een dierenarts regelen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wou dat ik in de buurt woonde...dan had ik er al gestaan...

Leg het even duidelijk uit aan de DA en vraag of het echt nodig is dat je komt. Als hij zegt dat hij denkt dat hij het niet moet hechten, heeft langsgaan natuurlijk niet zo veel zin.

Leg ook uit dat het niet jouw konijn is enzo...maar dat doe je vast wel.

Succes ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je niet weet wanneer het gebeurd is dan zal de dierenarts het niet hechten. Zoals Loes eerder al aangaf moet hechten binnen zes uur gebeuren, daarna doe je meer kwaad dan goed met hechten. Sowieso denk ik dat hechten niet echt een optie is in dit geval. Zo'n snee in het oor, mits het niet blijft bloeden natuurlijk, heeft een konijn weinig last van. Maar als je het hecht en het konijn trekt de hechtingen weer open met zijn poten (of tanden als hij er bij kan) dan kan het best vervelend worden. Wondjes aan de oren genezen doorgaans erg makkelijk en snel, zeker wanneer je ontsmet hebt en het konijn in een schone omgeving verblijft.

Top gedaan van je dat je het konijn hebt gehaald. En je moeder had zeker wel gelijk, niet overleggen maar gewoon doen. Ze geven jou de verantwoordelijkheid over hun dieren en dan kunnen ze er moeilijk wat over zeggen als jij je verantwoordelijkheid neemt ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

In overleg met mijn vader en mijn buurman hebben we besloten geen dierenarts te bellen. Ik heb Evert in alle rust bekeken, het is een snee van een cm bij nader inzien. In principe zit het nog tegen elkaar aan, als je het oortje een klein beetje anders duwt helemaal. Hij zit lekker te eten, lijkt geen pijn te hebben, geniet eerder gewoon van zijn rust. Gelukkig staan mijn ouders gewoon helemaal achter me, ik had net dus mijn vader aan de lijn, hij heeft wel tien keer gezegt dat dit toch te asociaal voor woorden is.. Was net ook wel een beetje overstuur, 't is zo'n schatje.. Als je hem zo zit zitten breekt je hart gewoon. Als je hem vast hebt voel je op veel meer plekjes op zijn lichaam korstjes. Zijn vacht ziet er niet uit, dit zal misschien deels aan verharing te wijten zijn maar mijn konijnen hebben er nog nooit zo slecht uit gezien en die kunnen ook behoorlijk verharen. Dit is letterlijk gewoon om te janken. (En dat doe ik dan, ook alweer. Arme jongen..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die rare vacht, zou dat niet kunnen komen door mijt of iets dergelijks? Aangezien je zegt dat er ook korstjes op zijn hele lijfje zijn.

Hoewel... Dat zou ook door Charlie kunnen komen. Je zou hem morgen ook eens kunnen bekijken, of hij niet ook last van plekjes en een slechte vacht heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik zal dan ook foto's maken. Nu wil dat toch niet met die webcam.

Hm, ik heb dus gesmst.. Ik weet niet hoor, maar als jullie een smsje van je oppas zou krijgen.. Ik citeer: 'Groot probleem, komt er op neer konijn gaat met mij mee naar huis, ik kan uitgebreid mailen of je moet even bellen.'

Dan zou je toch op z'n minst terug smsen?!!!!! OOK als die konijnen je geen donder interesseren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je doet het echt super hoor meis, die konijnen mogen echt blij zijn dat jij hun vakantieoppas bent. :goed:En Lucas en zijn ouders zouden hun ogen uit hun kop moeten schamen dat ze zó met hun dieren omgaan! :frown:

Link naar reactie
Delen op andere sites

en dit is een goede vriend van je zei je?? jeetje

Ja.......... Niet te geloven hè.. Moet zeggen dat alleen al vanwege het feit dat ze zo'n tijdbom bij mij achter hebben gelaten en dat ze nu niet even reageren, die vriendschap een enorme deuk aan het oplopen is. Dat hij niet geweldig voor die konijnen was wist ik al..

Maar ik ben blij dat het nu gebeurt is. Was het vorige week gebeurt, dan hadden ze het gewoon zo gelaten. Aan de oren van beide konijnen te zien is dit écht niet de eerste keer geweest, en als Evert verder gezond is, is zijn vacht dus zo door stress en bijten enzo, hij is ook wel wat mager.. Dan was het vechten tot de dood erop volgt geworden.

Als ik ook maar een beetje het idee heb dat Evert weer bij Charlie komt, gaat Evert niet terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals in het smsje beloofd, stuur ik een uitgebreid mailtje.. Die is nu nog niet zo vriendelijk en ik ben lang niet klaar :$

Zoals gesms't.. Charlie heeft de oren van Evert totaal vernield. Aan oudere wondjes/littekens op de oren van beide konijnen te zien, hebben jullie dit gewoon laten gebeuren. Nou, sorry hoor, maar dat is niet normaal. Durf het haast niet te zeggen, maar voor mij valt dit onder dierenmishandeling. Ik heb Evert mee naar huis genomen, waar hij nu in de bench zit. Gewoon, lekker rustig. Zonder broertje dat hem direct aanvalt zodra ik hem terug zet in het hok. Hij lijkt geen pijn te hebben, in overleg met mijn vader en mijn buurman heb ik besloten (vandaag) niet naar de dierenarts te gaan, o.a. omdat ik niet weet wanneer het precies gebeurt is en de dierenarts dus toch niet zou hechten. Evert eet goed en lijkt geen pijn te hebben. Hij is wel mager, heeft over zijn hele lichaam korstjes en zijn vacht ziet er niet uit. Iets als mijt sluit ik niet uit. (Lekker, daar stel ik mijn konijntjes nu dus aan bloot! Super man.) Maar het zou net zo goed stress kunnen zijn.

Ik wil één ding heel duidelijk stellen: Evert en Charlie kunnen nu NIET meer bij elkaar gezet worden. Je hebt ontiegelijk veel geluk gehad dat ze beide nog leven en dat het bijna een jaar goed is gegaan met twee mannetjes, maar dat is nu dus gebeurt. Mocht je ze wel weer bij elkaar zetten, krijg je Evert niet meer mee. Vind ik wel een ander huisje, waar hij niet het risico loopt vermoordt te worden door broertjelief.

Dat laatste hè.. Dat ga ik dus wel echt doen en dat komen ze dan ook wel te weten. Maar als ik dat nu mail, denken ze denk ik oh hou maar.. Ik wil met alle plezier een nieuw huisje voor hem zoeken of hem naar de opvang brengen of via de opvang een huisje vinden, maar ik denk niet dat mijn ouders er blij mee zijn da tik het ze zo makkelijk maak en ik wil het eigenlijk ook niet zo makkelijk voor ze maken. Zo van, ik verknal het enorm en een ander ruimt de rommel wel weerop, lekker makkelijk! :D

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mocht je het nog niet verstuurd hebben, verander vermoordt dan even in vermoord. ;) Verder een duidelijke mail, ik vraag me alleen af of ze er zo van zullen schrikken als je wellicht hoopt, gezien hun interesse in hun dieren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .