Ga naar inhoud

SPOED! Twee rammetjes, oren kapot


Dollie

Aanbevolen berichten

Allereerst wil ik even héél duidelijk vermelden dat dit NIET om mijn rammetjes gaat!!!! Die zitten nog altijd gescheiden van elkaar.

Kortgezegt: Ik zorg voor de twee rammetjes van iemand anders, die zijn nu ongeveer een jaar en zitten dus bij elkaar. Beide hadden al ligt beschadigde (maar volledig geheelde) oren. Evert, het 'slachtoffer', had een paar dagen geleden een oppervlakkig wondje aan zijn oor. Charlie, het dominante konijn heeft verder niks.

Kom ik daar net, zie ik een vers wondje op Everts oor. Ik op zoek naar ontsmettingsmiddel, tref uiteindelijk de hamster aan (al net zo triest, maar irrelevant nu) maar geen ontsmettingsmiddel. Verderop aangebeld, mevrouw had wel wat. Ik ga er uitgebreid voor zitten met de niet zo tamme Evert.. Evert heeft geen oppervlakkig wondje zoals ik snel dacht te zien, zijn oren zijn gewoon aan flarden. Wat zou ík doen: Regelrecht naar de dierenarts en NOOIT meer bij elkaar. Het zijn niet mijn konijnen, wat zouden de eigenaren (die ik zo ga bellen) waarschijnlijk doen: Lekker bijelkaar laten zitten, we willen geen twee hokken, en dierenarts is te duur.

Verder zit ik met het probleem dat ik alleen thuis ben (t/m zaterdag nog, dan komen de eigenaren ook thuis) en dat eigenlijk de meeste mensen uit de familie/vriendenkring op vakantie zijn. Ik heb dus én waarschijnlijk geen toestemming, én geen mogelijkheid naar de dierenarts te gaan.

Maar ik laat deze konijnen geen minuut langer bij elkaar, ik vond het al verschrikkelijk dat ik zo dom was mijn telefoon te vergeten en dus eerst naar huis moest, waar ik nu ben. Mijn plan is dus: Mijn ouders bellen, vragen of konijn hier tot thuiskomst eigenaren mag blijven, zodat ik hem 'optimaal' kan verzorgen. Met toestemming (en zonder ook) eigenaren bellen, óf melden dat ik Evert mee naar huis neem en dat ze dus NOOIT meer bij elkaar kunnen (alsof het nu kan, maar goed) óf vragen wat ik hier in hemelsnaam mee moet.

Ik weet dat als ik Evert mee naar huis neem, dat inhoudt dat Evert en Charlie nooit meer gekoppelt kunnen worden. Echter gaat het nu ook niet goed dus wat dat betreft..

Vanwege de haast weet ik nu niet concreet wat mijn vraag is, alles is welkom.. Ik baal hier enorm van!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 218
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Sowieso geweldig dat je je voor de volle 100% inzet om de konijntjes van iemand anders te helpen!

Als je Evert mee naar huis neemt, zitten hij, én het andere konijntje in ieder geval veilig. Je kunt natuurlijk die mensen bellen met de mededeling dat het echt niet goed ging en dat je Evert mee naar huis hebt genomen. Wat zullen zij doen? Als ze zouden zeggen: "Laat ze bij elkaar zitten", en jij doet dat niet... Zullen zij acuut naar huis komen om twee konijnen bij elkaar te zetten die toch al amper de aandacht krijgen die ze verdienen? Vast niet! Doe nu vooral waar jij je goed bij voelt, wat jij het beste vindt voor het konijntje, niet wat de baasjes door de telefoon zeggen wat je moet doen, zoals ik al gelezen heb is dat niet veel nuttigs.

Zet 'm op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ojee, wat een vervelende situatie. Doen wat jou het beste lijkt! Ik neem toch aan dat de eigenaren jou als oppas hebben 'aangenomen' omdat jij er verstand van hebt en zelf ook 2 konijnen hebt.

Ik weet verder niet hoe de eigenaren met de nijnen omgaan? Is het gewoon voor de leuk? 2 lieve pluizige beestjes? Of zijn ze echt net zo toegewijd als de meesten hier op BB?

Ik zou ze nu uit elkaar halen en daarna bellen met de eigenaren. En dan het hele verhaal vertellen en zeggen dat je niet anders kon en dat dit de beste oplossing is. En natuurlijk uitleggen dat een bezoek aan de DA het beste is.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okay, die had ik even nodig. Ik ga hem nu direct halen, ik heb de baasjes een smsje gestuurd met de mededeling dat er een probleem is en dat het er op neerkomt dat konijn met mij mee naar huis gaat, ik wil een uitgebreide mail sturen of ze moeten bellen.

Mijn moeder was het er ook helemaal mee eens gelukkig. Ik baal zó, ik wist gewoon dat dit ging gebeuren. Ik durf te wedden dat zij het ook nog wel mee vinden vallen, aan die oren te zien (voordat dit gebeurde) was het ook niet de eerste keer. Maar dat gebeurt niet als ik er voor zorg.

Wordt even prutsen op de fiets, maar Evert gaat met mij mee naar huis, dat is zeker! Dierenarts overweeg ik morgen wel, ik bedenk me dat mijn buurman misschien mee zou willen gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben die konijnen gekregen van een collega van moeder, volgens mij leek het moeder wel leuk, kinderen (zoon is een goede vriend van mij) vinden er niks aan, Evert heeft niet eens een naam. (Ik heb 'm Evert genoemt..) Vader zorgt er normaal voor. Maar ik ga Evert nu halen, hoop dat ik binnen een uur terug ben..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Let wel, dat als ze de nijnen daar eigenlijk niet zo leuk vinden dat je nu misschien Evert "langdurig leent"? Verder goed bezig :) Het is dat ik zover weg woon (groningen is net niet naast de deur) anders had ik ook nog wel vervoer kunnen aanbieden.

Het hollandertje op mijn baby-foto's ging vaak ook op de fiets naar de DA (die had doorgroeiende tanden) en dan ging hij voor in de korf op de fiets :) Lekker over de rand kijkend, ze had toch geen springneigingen.

aangepast door Tuinkabouter
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed van je!

En wat onwijs fijn dat je moeder je voor de volle 100% steunt!

Jij bent aangenomen als oppas en daardoor zul jij zorgen voor het welzijn van de dieren. Dus jij hebt een uitstekende beslissing genomen, meid!

En ik snap niet dat mensen op zo'n manier dieren kunnen houden! Arme konijnen en arme hamster!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad betadine even verdunnen ongeveer 1 op 10 en dan kan je het prima daar mee ontsmetten.

Als het erger is kan je mss beter nog even spoelen... Wat heb je in huis?

Hoop dat je zo terug thuis bent.

Ondertussen al wat bijkomende vragen...

Hoe ernstig is het?

Heeft hij duidelijk pijn, knarsetanden ofzo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben weer thuis, samen met mijn (superlieve!) buurman de bench klaargemaakt. Zijn zoon, degene met rijbewijs, was helaas net weg. Op de fiets met vervoersmand ging écht niet, maar mijn moeder heeft een fiets met een mandje voorop. Dikke handdoek erin, handdoek erover, vastgezet en toen wou het wel.

Ik heb het al deels ontsmet met (geleende) betadine, had gelukkig laatst nog precies gelezen hoe dat zit, maar ik dacht dus dat het een oppervlakkig wondje was en dat viel tegen.. Al viel het wel weer mee toen ik terug kwam daar, en toen ik net goed heb gekeken met buurman.. Ik denk dat het opzich mee valt. Al had dit natuurlijk nooit moeten gebeuren. Ik baal enorm dat ik geen fototoestel heb.. En ik vrees dat ik zelf eigenlijk niks om te ontsmetten heb. Ik zet het direct op het boodschappenlijstje.

Hij lijkt gelukkig geen pijn te hebben, hij is duidelijk niet gewend opgepakt te worden en dat merk je, hoewel hij met het oppakken zelf minder moeite lijkt te hebben, meer met het contact met mensen. Toen ik hem uit het mandje haalde heb ik hem direct losjes in een handdoek gewikkelt, ben toen even bij mijn buren geweest met hem en hij zat rustig op de arm, we mochten zijn oren goed bekijken. Mijn buurman dacht dat het niet gehecht hoeft te worden? Ik zal zo even proberen uit te leggen hoe het eruit ziet. Intussen hebben we dus de bench klaargemaakt en ik heb hem daar net ingezet, hij snuffelde wat rond, eigenlijk was het geen enkel probleem.

Zijn oren: Het ene oor zit een wondje van een paar dagen geleden (waarom ik toen niet ingegrepen heb..) waar eigenlijk gewoon één keer 'hap' in is gedaan, het is een gaatje in de vorm van voortanden. In het midden van het oor zit, verticaal, een 'gat' van 2 cm. Het is dus niet een 'gat', maar je kunt er wel doorheen kijken, het is wel los. Snappen jullie wat ik bedoel? (Damn fototoestel..) Het andere oor zit waar het oor begint een plek die nog een beetje bloed. Ik heb er nooit goed op gelet of dit bij konijnen ook zo is, maar bij honden en katten zit daar zo'n stukje waar het lijkt alsof er een hapje uit is ofzo, dat iemand geknipt heeft en het dubbel is gegroeit. Daar komt bloed uit. Ik heb even gegoogled, kan het zo niet zien bij andere konijnenoren. Ook kapot gebeten dus. Ik weeet echt niet wanneer het gebeurt is, ik ben gisteren daar om kwart over zes geweest. Toen was er nog niks.

Zucht.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Tuinkabouter: Dat hou ik inderdaad in mijn achterhoofd, dat ze gewoon mij er mee laten zitten, maar eigenlijk zou ik daar blij mee zijn. Ik ben heel bang dat als hij volgende week weer terug gaat, dat ze hem gewoon weer bij Charlie zetten. Liever zoek ik dus een nieuw huisje voor hem, of breng ik hem naar de opvang in Gieten.

Ik heb op de fiets de hele tijd tegen hem gepraat, en hem eens goed uitgelegt dat hij een heel zielig konijntje is en dat mensen heel gemeen kunnen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .