Ga naar inhoud

Het algemene inentingen topic


_Danielle

Aanbevolen berichten

  • Reacties 974
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Zo wij hebben het er weer opzitten.

even ruzie maken om ze in en uit de rijskoffer te krijgen maar nu zitten ze weer veilig in hun eigen husje, met schone toiletjes, lekkere groentes en vers geknipte wilgentakken.

En als het weer zo goed blijft als nu gaatvanmiddag het hok open en krijgen ze de hele tuin tot hun beschikking.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, mijn nijnen hebben er vandaag ook aan moeten geloven.

Het was de 1e keer en het ging prima, ze stribbelden niet echt tegen..

EN.. ze kregen beiden een lekkere grote wortel (met loof) mee naar huis!

Buttons kwam heeeel voorzichtig aanlopen voor de wortel thuis in het hok met zo'n blik van : daar trap ik niet nog een x in..

Maar nu zijn ze weer helemaal zichzelf :love:

@ Sascha, ik ga naar 2 da's, en van 1 van hen heb ik ook nog geen oproep, die hebben het ergens in april. Misschien moet je wat rondbellen in de buurt, misschien hebben de andere da's wel een konijnenspreekuur op een gunstige datum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemiddag, steeds heb ik gelezen dat de inenting tegen Mixomatose elke 6 maanden opnieuwe gedaan moet worden. Nu heb ik een dierenarts gesproken die me verteld heeft dat het slechts 6 weken werkzaam is. Een andere direnarts heeft me daarentegen verteld dta hij in staat is om de konijnen te vaccineren zodat ze een jaar lang beschermd zijn. Ik vind het verwarrend. Wat zijn jullie ervaringen? Zes maanden, zes weken of een jaar?

dank

Dag Paola

Link naar reactie
Delen op andere sites

wij krijgen 2 keer per jaar een oproep voor het entingsspreekuur... volgens onze dierenarts is het dan weer 6 maanden geldig?... weet natuurlijk niet of dit klopt.. wat betreft de prijs, volgens mij betaalde ik de vorige keer ook iets van 19 á 20 euries... dus, wat mij betreft klopt dat!

max moet er a.s. dinsdag voor het eerst aan geloven.. ben benieuwd hoe hij zich houdt,,,... is ook direct de eerste check-up bij onze dierenarts sinds we hem hebben... we zullen zien!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben onze Stoffel sinds maandag en volgens de verkoopster was ze 8 weken. Nu heb ik zelf ervaring met konijnen verkopen in de dierenwinkel en bij ons was het vaak een béétje gokwerk wat betreft de leeftijd. Ze is wel nog echt een kleintje.

Nu is mijn vraag: Wanneer moet ik haar laten enten? Over 4 weken omdat ze dan 12 weken is?

Want de entperiode is in april toch? Loopt ze tot die 4 á 5 weken voorbij zijn dan niet een groot risico? Misschien ben ik ook wel een beetje overbezorgd hoor...

Heeft iemand advies voor mij?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Loes, die antwoorden had je al kunnen vinden in dit topic. ;)

Ze moeten in het voorjaar (dus nu, meestal maart of april) en aan het eind van de zomer geënt worden (augustus/september).

Konijntjes mogen vanaf ongeveer 12 weken geënt worden.

aangepast door _Danielle
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .