Ga naar inhoud

Automatische voerbak


Aanbevolen berichten

Automatische voerbak is mogelijk bij konijnen alleen wel een honden bench als kooi. Voor de mensen die twijfelen of het wel veilig is dat is het totnu toe wel samen

Met vader en zoon.

 

Zodra de voerbak aangaat stieren ze erop af

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk kan het, je kan het er neerzetten en zolang ze het niet te veel slopen, zal het gaan.

 

Maar verstandig is het niet. Juist die voermomenten zijn een  belangrijk controle moment voor de gezondheid van je konijnen. 

Daarbij zijn de bakken niet gemaakt voor slopende konijnentandjes. Stel dat ding werkt niet goed en ze slopen het, dan is dat elektrisch en of batterij, hard kunststof wat als ze het opeten net glas is zo scherp. Ik zou het risico bij mijn konijnen absoluut niet nemen en zie de noodzaak ook niet voor konijnen. Liever een uurtje later eten met wel menselijk toezicht en controle, dan een onbeheerde automatische voerbak.

 

Je kan konijnen niet een weekend alleen laten, niet eens een dag. Als het mis gaat, ben je dan te laat om nog iets te redden. Regel gewoon vakantieopvang of een oppas aan huis die 2x per dag controleert en voert. En in je normale dagelijkse leven maakt het echt niet uit als de voertijd een beetje wisselt, omdat je bijvoorbeeld onregelmatige werktijden hebt. Zolang je maar zorgt dat er altijd hooi en vers drinkwater staat. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ben ik het helemaal mee eens! De zorg voor de gezondheid van onze huisdieren moet voorop staan. Het is beter om geen risico's te nemen en te zorgen voor gecontroleerde voeding en verzorging.

aangepast door Ann09
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben op zoek naar een geschikte automatische voerbak die niet direct wordt gesloopt.

 

3x per jaar gaan wij een lang weekend weg en komt mijn moeder 1x per dag even langs om te controleren of alles nog in orde is. Echter voeren wij de buns 2x per dag en ik wil dat patroon graag vast houden vandaar dat we een automatische voerbak zoeken.

 

Hebben jullie aanbevelingen welke bak geschikt is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je echt niet regelen dat er twee keer per dag iemand langskomt? Als een konijn ziek wordt of om een andere reden stopt met eten is het wel belangrijk om snel te handelen. Een konijn dat 24 uur niet eet is namelijk meestal niet meer te redden. Daarom vind ik dat je wel een risico loopt door maar een keer per dag iemand te laten kijken. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .