Ga naar inhoud

Kunnen konijnen zwemmen?


Aanbevolen berichten

Kan een konijn zwemmen? Ja. Konijnen kunnen zwemmen. Ze doen dat echter niet voor hun plezier. Konijnen zwemmen alleen als het een kwestie is van zwemmen of doodgaan. En soms sterven ze door die keuze alsnog. 

 

Als een konijn in het water gaat, raakt het konijn helemaal nat, ook de ondervacht. Het duurt erg lang voor dat goed droog is. Tot dat zo is, werkt de natuurlijke bescherming tegen kou en tocht die de vacht bied niet. Dus zelfs als het nemen van een duik in een sloot, vijver of meertje ze red van hetgeen ze achterna zit, is er een kans dat ze nadien alsnog sterven aan een infectie. 

 

Laat een konijn dus ook nooit zwemmen omdat je denkt dat ze dat leuk vinden of omdat je denkt dat het verkoeling bied op een warme dag. Konijnen vinden het namelijk absoluut niet fijn om te zwemmen. 

 

Op sociale media en youtube zijn er helaas heel wat filmpjes te vinden van mensen die hun konijn wel laten zwemmen. Filmpjes waar konijnen uit vrije wil zwemmen, zijn echter heel schaars. Je kan een konijn wel trainen om te zwemmen, maar uit vrije wil en vrije keuze zal een konijn er nooit zelf voor kiezen. 

 

Heel af en toe wordt zwemmen ingezet als revalidatietraining bij konijnen. We raden wel aan om heel goed na te denken of dit wel een goede keuze is voor konijnen. Als er alternatieven zijn, raden we zwemmen niet aan als revalidatietraining. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee plaatste dit topic in de spotlight
16 minuten geleden, Forsa zei:

Een badje / bodem water met een hittegolf wel een goed idee?
Niet echt zwemmen, maar dat ze er bv in kunnen als ze willen afkoelen.

Net als wij de intex hebben 😉

Nee, dat is ook geen goed idee. Door de vacht nat te maken haal je eigenlijk de natuurlijke isolatie weg, en die helpt ook op warme dagen om koel te blijven. Daarbij, op vochtige vacht komen sneller vliegen (myiasis) af. Dus dan heb je daar ook weer extra risico op. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .