Ga naar inhoud

Forsa

Members
  • Items

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Forsa

  1. Dat zou ik niet durven. Ik zou bang dat hij weg rent of door de auto slingert bij hard remmen of ongeluk. Denk dat een reismandje ook best veilig kan zijn ter beschutting. Als je de juiste hebt en de spulletjes er in. Water en bakje en eten meenemen zal ik sowieso doen. En drinken aan een flesje doen ze denk ik niet snel door de angst. Maar goed, stel ze hebben wel dorst kunnen ze zich niet melden. Ik las dat je van die spray hebt die kalmerend werkt. Als je dit nu in de kooi spuit ... zou dat helpen? Of is dat verkooppraat?
  2. Excuus voor de nog late reactie: Maar wat bedoel je met de helften zijn in elkaar op te bergen? En past bv aan het deurtje ook een klein waterflesje of voerbakje met wat groenvoer oid voor als de trip net wat langer duurt / kans op file onderweg etc?
  3. Door trekken in de zin van kooi onder overkapping en dan een ren naar buiten? Met glas open?
  4. De plek waar ze nu de kooi ga maken en waar ik een buitenren aan ga maken staat een paar cm van het glas van de overkapping. Dit glas kun je open schuiven. Ik dacht als het in de winter te koud is of eens heel veel regent dan kunnen ze daar zitten ter beschutting. Maar ik hoor dat beschutting voor regen etc niet zo nodig is. Plexiglas is in die zin ook een goeie voor in de winter.
  5. Helder verhaal. Opzich jammer dat je ze niet even in huis kan nemen kortdurend. Maar als het niet goed is voor de konijntjes moeten we dat niet doen. Ik had eigenlijk het volgende idee; In de zomer een kooi en daar om heen een grote ren. In de winter onder de overkapping, gesloten met glaswanden, en dan hier de ren opbouwen. Onder de overkapping is het dan niet heel veel warmer. Maar dan zitten ze wat meer uit de tocht. Kan dit wel?
  6. En geldt dit dan ook voor een korte tijd? Bijvoorbeeld uurtje binnen
  7. Ik lees dat als je konijnen buiten houdt je deze niet binnen kunt houden. Als ik het goed heb begrepen? Dus of buiten, of binnen. Maar als je buiten twee konijntjes hebt en je wilt die 's avonds eens binnen laten lopen door het huis. Kan dat wel? Niet langdurig. Dan heb ik het bv meer over een uurtje of paar uurtjes. En dan weer terug naar buiten.
  8. Verblijf iets op verhoging zetten scheelt wellicht dat er veel gespuis binnen komt. Bij de ren wordt dat moeilijk, maar bij het verblijf achter het gaas. Of onderaan afdekken met hard plastic, paar cm.
  9. Hoe ziet de schoonmaak van het konijnenhok / kooi bij jou uit? Wat doe je dagelijks, wekelijks, eens in de X tijd? Doel van de vraag; inzicht krijgen in wat er qua materiaal zorg bij een konijn hoort. Ter indicatie.
  10. Helder. Dankjewel. Voor de konijnen dus niet persé nodig. En voor controle, voeder, aandacht momenten in het donker volstaat inderdaad een lamp op een accu.
  11. Is het voor de konijntjes nodig dat er in het buitenhok een lampje is? Zoja: Welke heb jij? Mij lijkt een op accu of batterijen handig. Gezien geen stroompunt in het hok
  12. Dank voor alle reacties. Denk dat de goedkoopste, meest te verkrijgen en goede oplossing 19x19 maaswijdte en 1.45 draaddikte is. Ook wel overal te koop bij bouwmarken.
  13. Hebben kleine konijntjes / dwergen er dan ook meer last van? Gezien hun smalle postuur
  14. Kan voldoende knaaghout voorkomen dat ze haakjes krijgen? Als ik de poll zo zie ljkt het een veel voorkomend probleem, en zou mooi zijn als we dat voor onze beestjes kunnen voorkomen
  15. In mijn geval is de vraag gesteld op basis van OK van een van de kids. Maar gaan jullie konijnenbaasjes ook wel eens een weekendje weg? En wat doen jullie dan met het konijn?
  16. Als er geen brokjes liggen zal het inderdaad al een stuk minder aantrekkelijk voor muizen worden. Of eten die ook hooi?
  17. Ik moet nog op zoek naar een plek. Maar denk in de schuur in een luchtdichte emmer. Ik ben alleen nog in dubio of dit dan echt geen muizen aantrekt.
  18. Afmetingen en dikte perfect. Dank voor de link @To van de Veluwe Maar 25 meter is voor mij veel te veel. Gezien ik maar drie kanten open wil laten. Bodem wordt steen. Achterkant maak ik dicht met hout. Heb jij een kleinere rol gevonden @Evee? Bv 10 meter. Inderdaad, daar kom ik ook achter. Volgens mij is 19x19 wel klein genoeg voor een marter en rat. Met 1.45 zit het qua knagen ook wel veilig. En ik denk inderdaad dat als je het voerbakje op tijd opruimt dat muizen dan ook niet zomaar zullen komen. Tenzij ze ook hooi eten?
  19. Ja ook dat qua zicht inderdaad. Je wilt ze natuurlijk ook zien. Ik lees dat een rat 2 bij 2 nodig heeft om binnen te komen. Dan kunnen die zich toch echt wel heel dun opvouwen. Maar misschien zitten we dan wel safe met 1,9 cm bij 1,9 cm 😉 Een muis van kan geloof ik zelfs door een paar milimeter. Maar een muis valt een konijn denk ik ook niet aan. Die eet wellicht alleen mee.
  20. Waar heb je die gekocht? Ik zie overal max 1.45 draaddikte bij 19x19 cm Daar loop ik idd tegen aan. Wat moet je dan kiezen. Kleinere maaswijdte is iets dunnere draaddikte. Kies je dan voor volledig gesloten met kans op doorknagen, of kies je dan voor niet doorbijtbaar maar wel dat een rat of muis er door kan
  21. Mijn zus heeft in een grijs verleden een trimsalon gehad. Heb haar eens gevraagd voor je. Zij zegt dat dit een topper is: Aesculap Favorita 2 GT 104
  22. Excuus. Bedoel niet standaard plexiglas. Bedoelde dit ervoor zetten meer in geval van noodweer zoals storm, onweer, harde regen. Of met vuurwerk 31 december. Of misschien in de nachtelijke uren.
  23. Ik heb net dit artikel gelezen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok Ik denk dat we inderdaad kunnen concluderen dat je dan met 19x19 cm en 1,45 mm draaddikte safe zit. Zeker omdat die draaddikte toch ook belangrijk is. Ga je meer naar de kleinere maaswijdtes dan voorkom je misschien dat een kleiner soort marter erin komt. Maar anderzijds kunnen alle marters ook 1,2 draaddikte doorknagen, en dat is vaak de max bij kleiner maaswijdte.
  24. Dat plexiglas op maat is wel een uitvinding voor als het echt guur weer is. Denk aan een storm oid. Maar is het dan verantwoord om de gehele kooi te sluiten met plexiglas? (Uiteraard wel met ventilatiegaten erin). Of komt een konijn dan in ademnood?
  25. Die zag ik daar ook staan op hun site. Vast en zeker nog op meer plekken te koop. Maar twijfelde door die online gaasleverancier of 19x19 klein genoeg was om bv een rat tegen te houden. Die zei dat ze door een gat konden van 2 bij 2 cm. Lijkt wel stug eerlijk gezegd, maar goed ik weet niet hoe plat ze zich kunnen maken. Je kan wel lager gaan in maaswijdte, maar dan kom je niet aan de minimale 1.45 draaddikte (als ik goed kijk)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .