Ga naar inhoud

CindyK

Members
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door CindyK

  1. Wat ontzettend verdrietig, heel veel sterkte met het verlies.
  2. Ik heb een konijn voor elke optie: Milo vindt het echt niet fijn om geaaid te worden, ik kan dit alleen doen als hij aan het eten is (dan laat hij het toe) maar als hij niet eet is hij weg zo gauw ik één aaitje gegeven heb haha. Nu denk ik dat dit ook met zijn verleden te maken heeft, de afgelopen maanden was op en neer rijden naar de dierenarts en veel medicatie geven (wat hij écht niet leuk vindt) Ik denk dat hij hierdoor niet meer zo blij wordt van mensenhanden helaas. Milly daarintegen vindt het (over het algemeen) heerlijk om geaaid te worden! Vooral in de middag of als ze zelf in een ''relaxte'' bui is, ze kan er echt voor gaan liggen met haar kinnetje op de grond zo van ''aai mij'' het liefste over haar voorhoofdje, wangetjes of achter haar oortjes. En als ik dan zelf iets te dicht in de buurt kom met mijn hoofd krijg ik er zelf nog een uitgebreide was/kusjes beurt voor terug, superlief 😊
  3. Goed om te horen van jullie! Dan weet ik dat dit normale prijzen zijn, bedankt voor jullie reacties. Nu duimen dat de ingreep helemaal goed gaat verlopen 🤞
  4. Hoi allemaal, mijn konijntje Milo heeft last van snijtanden die langs elkaar heen groeien, waardoor ze elkaar niet afslijten. Ondertussen al meerdere keren naar de DA geweest om ze te laten slijpen, maar ze adviseren toch echt om ze helemaal, alle 4 te laten verwijderen. Nu vroeg ik om een kostenschatting en de DA gaf aan dat de prijs hiervoor tussen de €250 en €400 euro zal liggen. Afhankelijk van hoe lang ze bezig zijn en inclusief de medicatie. Maar toch vond ik dit erg prijzig klinken. Ik heb het zeker over voor Milo, maar toch ben ik benieuwd naar jullie ervaringen hiermee, zijn er andere mensen op Bunnybunch die dit ook hebben laten doen? Wat waren de kosten bij jullie? Milo is nog geen jaar oud en een echte ukkie, hij weegt ongeveer 800 gram. (Na zoeken vond ik een ander topic hierover uit 2013, waar iedereen een stuk lagere prijzen aangaf, nu zal alles in 2024 natuurlijk een stuk duurder zijn verwacht ik, vandaar dat ik een nieuwe topic ben gestart)
  5. Bedankt voor jullie reacties! Ik heb nog even rondgevraagd aan wat konijnenvrienden en het blijken inderdaad verschijnselen te zijn van een schijnzwangerschap. De afgelopen dagen is het gelukkig bijna niet/een stuk minder geweest. Maar ik merk nu ik erover nadenk de afgelopen dagen indd wel dat de hormoontjes lekker zijn ding aan het doen zijn bij Milly haha. Voorjaar!
  6. Hallo allemaal! Daar ben ik weer met een topic, ik heb het gevoel dat ik veel te veel topics open, maar deze keer ben ik toch echt weer benieuwd naar jullie ervaringen 😅 Sinds vanmiddag zie ik namelijk mijn voedster Milly ineens allemaal met haar hoofdje op en neer bewegen, het is heel gek, ze pakt een sprietje hooi in haar mond en loopt vervolgens door mijn hele huis op en neer. Op sommige plekken gaat ze dan even stil staan en gaat ze zo raar met haar hoofd bewegen. Ze beweegt niet continu zo met haar hoofd, dit is echt op sommige momenten en het valt me op dat ze dit alleen doet als ze hooi in haar mond heeft. Verder heeft ze net wel normaal haar brokjes en groenten gegeten. Ook kwispelt ze soms met haar staartje wat ze normaal ook niet doet. Verder heb ik vandaag op de camera ook gezien dat ze extra ''sloperig'' leek, ik zag haar namelijk de hele dag plukken van een fluffy kussen dat op mijn bank ligt. Bij deze een filmpje van wat ze doet: https://drive.google.com/file/d/13ByCKA1pUMagOK3nsOXrvxf-qR-Anvoa/view?usp=sharing (Op dit filmpje lijkt het heel heftig, maar ze doet dit dus niet de hele tijd, op dit moment zit ze gewoon normaal zichzelf te wassen, ze lijkt het echt alleen te doen met hooi in haar mond, aan het eind van het filmpje zie je haar ook een plukje haar uit trekken lijkt wel) Nu heb ik een aantal gedachtes en vraag ik mij af of dit normaal is; - Is dit normaal gedrag en bijvoorbeeld een schijnzwangerschap? Aangezien ik haar met sprietjes hooi rond zie lopen, en ze deze rare beweging alleen maakt met hooi in haar mond en ze van mijn kussen plukt? (ik zie verder nergens de beginselen van een nest) Zo gauw ik het mooi uit haar mond haal lijkt ze ook te stoppen met de beweging. - Is dit niet normaal en bijvoorbeeld EC? Mijn andere konijntje kreeg namelijk afgelopen December ineens last van EC, ik heb Milly op advies van de DA niet meebehandeld destijds. - Kan het ooronsteking zijn? Omdat ze geen rollende oogjes heeft of moeite met haar evenwicht. - Ik neem aan dat het niet met haar tanden te maken heeft omdat ze haar brokjes en hooi wel op eet? Ik vindt het er erg gek uit zien en weet niet helemaal wat ik ervan moet denken, ben benieuwd naar jullie gedachtes! (Als het niet beter wordt ga ik morgenochtend meteen naar de dierenarts bellen)
  7. Mijn konijntje Milo heeft momenteel last voor doorgroeiende voortanden, afgelopen tijd elke 4 weken naar DA Wilhelminapark geweest om ze bij te laten slijpen. Uiteindelijk adviseren ze om ze helemaal te laten verwijderen dmv een operatie (wat ik erg spannend vindt), maar helaas kon dat de afgelopen tijd nog niet omdat hij eerst nog EC en een castratie voor de kiezen kreeg. Ondertussen heeft hij de EC en de castratie supergoed doorstaan en is hij van beide helemaal opgeknapt! Maar de tandjes groeien nog steeds door, morgen weer naar de DA om ze te laten slijpen en om een verder behandelplan te maken. Wanneer de 4 weken naderen en de tandjes weer lang zijn merk ook echt dat hij er last van heeft bij het eten, erg sneu.. Ik moet wel zeggen dat ik het een erg spannende ingreep vindt, de voortanden verwijderen.. hopelijk gaat dat allemaal goed! 😅 Goed om te horen dat er hier op het forum mensen zijn met konijntjes waarbij dit allemaal goed is verlopen. Verder heeft mijn andere konijntje Milly gelukkig nergens last van!
  8. Wat vervelend, ik ben redelijk nieuw in de konijnenwereld en er meteen achter gekomen dat EC echt een akelige rotziekte is! Ik had er met mijn konijntje afgelopen kerst ook last van, zelfde symptomen als Snow, echt schrikken. Ben toen meteen naar de DA gegaan en panacur gaan geven en ik zag ook de volgende dag meteen verbetering! Na 2 dagen waren de klachten helemaal weg (DA Wilhelminapark zij dat ik er erg vroeg bij was gelukkig) en ze zijn sindsdien gelukkig niet meer terug gekomen. Er kan dus snel verbetering in zitten. Momenteel staat die van mij blijvend op dagelijks 1x panacur, wegens maandelijkse behandeling voor zijn tandafwijking. Voor spannende momenten, zoals de castratie vorige maand, moet ik een aantal dagen vantevoren de dosering verhogen naar 2x daags om de parasiet te onderdrukken. Ik wens je ontzettend veel sterkte met Snow, hopelijk blijft het allemaal goed gaan! Hoe gaat het vandaag?
  9. Ik snap je helemaal, beter te voorzichtig dan te snel. Het is verder wel een ruimte die ze beide al goed kennen, en waar ze voorheen ook als koppeltje samen hebben gezeten. Ik heb goede hoop dat dat het allemaal wat minder spannend maakt voor Milo. (Maar misschien heb ik het verkeerd en werkt dit niet zo bij konijnen). Ik ga het in ieder geval rustig aan doen allemaal. Milo is verder indd wel een stuk minder angstig, hij durft ondertussen zelfs al naar Milly toe te gaan om om een likje te vragen, die hij dan vaak ook krijgt 😊 Als Milly veel energie heeft en ze rondjes aan het rennen is (of als ze gefrustreerd is omdat ze nu in de ren zit en daardoor druk is) dan vindt hij het nog wel een beetje spannend.
  10. Verder lijkt zeker alles rustig, ook geen gekke dingen zoals rijden of knorren etc wanneer ik ga voeren. Goede tip om ze langzaam aan mijn studio te laten wennen, ik denk dat ik ze voor de zekerheid zoals @bunnyempress ook voorstelde nog een weekje op neutraal terrein laat en daarna langzaam overga naar mijn hele studio. Hier hetzelfde indd, eerst achter elkaar aan rennen en daarna zitten ze gezellig samen neus aan neus te eten haha.
  11. Ik heb net eventjes via de Petcam gegluurd en dit is hoe ze er op dit moment samen bij zitten, zo schattig om te zien 🥰 (Plaatjes invoegen lukt me niet, dus bij deze een linkje naar de foto: https://drive.google.com/file/d/14UU21TzrIhUV3OcQbNLA5uHdMvIKzgit/view?usp=sharing)
  12. Bij deze weer even een update 😊 Morgen zitten ze alweer een week samen op neutraal terrein en de herkoppeling lijkt in mijn ogen erg goed te gaan! Milo is ondertussen wat minder angstig, ze liggen lekker zij aan zij te slapen en er worden wederzijdse likjes/wasbeurtjes uitgedeeld. Wel zie ik Milly nog een paar rondjes achter Milo aan rennen als ik ze eten ga geven, dit vooral wanneer ze in de gaten hebben dat ik het eten aan het klaarmaken ben, maar dit is dan meteen weer over zo gauw ze beiden lekker aan het eten zijn. Denken dat jullie dat dit een goed genoege basis is om rustig aan naar het eindverblijf (mijn gehele studio) over te gaan?
  13. Even een update😊: Het lijkt vooruit te gaan, gisteren op de camera gezien dat Milly Milo maarliefst 20 minuten heeft zitten wassen, ze hebben zelfs eventjes zij aan zij liggen slapen. Verder merk ik dat Milo iets minder angstig begint te worden en dat hij dus makkelijker bij Milly in de buurt komt. Verder zijn er nog wel wat momenten dat Milly 1 of 2 rondjes achter Milo aan jaagt, maar dat stopt dan ook snel weer.
  14. Ahh interessant! Ik ben benieuwd wanneer de rangorde bepaald gaat worden, voor nu is het vooral nog elkaar ontlopen en negeren. Hopelijk doen ze dat een beetje rustig aan 🙈 Ik heb ze momenteel in de gang zitten, daar waren ze beide nog nooit geweest. Ik gok dat dat 5 à 6 vierkante meter is, zou dat te groot zijn voor het koppelen?
  15. Ondertussen 3 weken geleden heb ik mijn rammetje Milo laten castreren, hierdoor heeft hij een hele poos apart moeten zitten van mijn voedster Milly. Gisteren ben ik begonnen met de herkoppeling, ik heb ze in een neutrale ruimte gezet. In eerste instantie werd er wel wat gejaagd er zijn een paar plukjes haar in het rond gevlogen, maar de grootste onrust was na 5 minuten alweer over. Ook werd Milo (met lichtelijke tegenzin) wel wat gewassen door Milly, en heb ik ze langs elkaar zien liggen. Hierdoor had ik de keuze gemaakt om ze vannacht samen in de neutrale ruimte te laten, in de hoop dat ze deze ochtend nog wat closer zouden zijn. Deze ochtend ben ik weer even bij ze gaan zitten en op zich oogt alles redelijk rustig, er word (bijna) niet meer gejaagd, en ze eten normaal. Echter voel ik wel een grote afstand tussen de 2. Het lijkt dat Milly erg nieuwsgierig is naar Milo en hem graag wil wassen, echter wanneer ze dit probeert rent Milo vrijwel meteen weg zo gauw ze in de buurt komt, of hij staat het een paar seconden toe en stampt dan en rent dan alsnog weg. Het lijkt dus alsof Milo erg angstig is voor Milly, terwijl Milly alleen maar nieuwsgierig is en hem graag wil wassen. Milo trekt zich het liefste terug in het hoekje dat het verste vandaan is van Milly. Nu is mijn vraag of dat dit normaal is voor een herkoppeling, en of dat dit een teken in de richting van een succesvolle herkoppeling is? Ik heb goede hoop dat ze snel weer wat closer worden, maar Milo ziet er wel erg angstig uit, hij lijkt het wassen deze ochtend ook wel minder leuk te vinden dan gisteren. Maar verder is er zeker geen grote onrust/gevechten of dergelijke. Ook konden ze vanochtend wel gewoon neus aan neus brokjes eten. Is het verstandig om ze nog een poosje in de neutrale ruimte te houden? of kan ik rustig aan naar het definitieve verblijf overschakelen? (dat is freeroam in mijn gehele studio, waar Milly de afgelopen maanden zelf heeft doorgebracht). (Ik realiseer me dat ik niet op de ideale methode aan konijntjes ben begonnen, door 2 jonge konijntjes te nemen, echter is het nu eenmaal niet anders en wil ik er graag het beste van maken, ik heb goede hoop dat ze toch een succesvol koppeltje kunnen worden😅)
  16. Ik dacht ik geef jullie even een update. Het leek vandaag wat beter te gaan met Milo, geen draaiende oogjes meer. Wel nog lichtjes wat moeite met zijn evenwicht. Ook heeft hij voor het eerst uit zichzelf wat sprietjes hooi en een klein beetje gedroogde weegbree gegeten. Wel viel het met op dat hij sinds gisteren minimaal gekeuteld heeft, en de keutels die er zijn zijn écht mini keutels. Toch maar even naar Wilhelminapark gebeld en ga voor nu naast de panacur en dwangvoeding ook metacam, cisaral en laxatract bijgeven, totdat hij weer normaal eet én keutelt. Hopelijk komt het allemaal snel goed!😥 Ik heb overigens ook gecheckt of dat ik Milly ook uit voorzorg moet behandelen voor de EC, maar zij geven aan dit niet te doen tenzij ik symptomen zie.
  17. kruiden heeft hij ook geen zin in helaas, hij is gewend aan peterselie en dille maar wil beide niet eten. Ik denk dat ik zo ga starten met dwangvoeding, om hem de nacht door te helpen. Hoevaak per dag moet dit? En op welke tijden doen jullie dat? Ze hebben wel nog gesnuffeld met elkaar binnen de afgelopen 7 dagen dus ik ga morgen zeker nog even naar de da bellen of dat het verstandig is om Milly ook nog even te behandelen.
  18. Ze zijn ondertussen al een tijdje uit elkaar, ze zijn in ieder geval niet samen geweest in de tijd dat Milo symptomen heeft (die zijn vanochtend pas begonnen). DA vroeg indd wel naar Milly maar heeft niet gezegd dat ik haar ook moet behandelen. Misschien dat ik morgen nog even bel om dit nog een keertje na te vragen voor de zekerheid. Goede tips, bedankt! Ik merk momenteel dat hij helaas geen interesse heeft in het lekkers dat hij normaal krijgt (Selective naturals loops of gedroogde banaan). Hij heeft vandaag wel een aantal sprietjes hooi en een beetje groente gegeten, maar zijn eetlust is duidelijk niet zoals normaal..
  19. Hoi allemaal, Helaas is dit in een korte tijd weer een nieuw topic dat ik start... Vanochtend ging ik namelijk mijn konijntje Milo eten geven en ik schrok een beetje van wat ik aan trof, hij zat sip voor zich uit te kijken, zijn oogjes gingen ongecontroleerd heen en weer en hij had moeite met zijn evenwicht houden. Uiteraard heb ik meteen mijn da gebeld (Wilhelminapark), waar ik na een uurtje al terecht kon. Eenmaal bij de da liet hij niets van de klachten zien, waarschijnlijk te veel spanning. Wel had ik het sochtends gefilmd en aan de da laten zien. Da gaf vrijwel meteen aan dat het hoogst waarschijnlijk ec is. Ik heb een flesje Panacur meegekregen die ik voor de komende tijd 2x daags moet gaan geven + elke week even aan de Da laten weten hoe dat het gaat. In mijn vorige topic schreef ik erover dat ik mijn 2 konijntjes recent uit elkaar heb gehaald omdat Milo ook binnenkort gecastreerd moet worden, misschien dat dit zo'n grote verandering voor hem was dat hierdoor nu ook de ec is opgetreden? In nog een ander topic óók over Milo vroeg ik om ervaring met het verwijderen van de snijtanden, dit omdat Milo een gebitsafwijking heeft en hierdoor ook nog in het vooruitzicht heeft dat zijn snijtandjes verwijderd moeten worden. Kort samengevat heeft hij dus best wel wat voor de boeg; éérst (hopelijk) herstellen van ec, daarna zijn castratie en daarna ook nog het verwijderen van zijn voortanden... Ik vind het allemaal zo sneu voor hem en hoop dat het een konijnwaardig bestaan zal blijven. Voor nu was ik gelukkig erg vroeg bij de ec, waardoor de da het nog geen ''alarmerend'' stadium vond, ,we gaan voor nu even wachten met de castratie en eerst even kijken of we de ec onder de knie kunnen krijgen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en gedachtes. Ik hoop maar dat hij met zijn ec onder de leden ook de andere 2 ingrepen allemaal gaat redden. Maar we doen het voor nu stap voor stap. Hier een filmpje waarop Milo zijn ec symptomen te zien zijn (dit was vanochtend, het gaat om zijn ogen): https://drive.google.com/file/d/10ksau67E9mXh43pqC4YPeh_7CaeqSQcu/view?usp=share_link Ps. heeft er iemand tips voor het toedienen van de Panacur? Hij moet 2x daag 0,7ml maar hij vindt het echt verschrikkelijk..
  20. Bedankt voor jullie reacties allemaal! Dit geeft me al zeker een beter gevoel over de ingreep. Ik denk dat we dit dan inderdaad, als hij er klaar voor is, gaan laten doen.
  21. Hallo Allemaal, Vanochtend ben ik met mijn 2 konijntjes naar de dierenarts geweest voor een gezondheidscheck. Milly was helemaal gezond, en mijn ander konijntje Milo ook, alleen kwamen we erachter dat hij een enorme onderbeet heeft. Hierdoor komen zijn tanden niet op elkaar en zullen ze, indien ze niet elke 4 weken geslepen worden, in zijn tandvlees groeien, erg pijnlijk. Nu hebben ze vanochtend meteen zijn tandjes geslepen, alleen de DA adviseerde mij om over een tijdje, als hij wat ouder en groter is (hij is nu 4 maanden) zijn voortanden helemaal te laten verwijderen. Dit omdat 1 grote ingreep minder stressvol en risicovol is dan elke 4 weken terug naar de DA om zijn tandjes weer te laten slijpen. Nu vroeg ik mij af of dat hier op het forum mensen zijn met ervaring met het verwijderen van de voortanden? Hoe gaat het eten jullie konijntjes af na deze ingreep? Ik vindt het zelf allemaal wel spannend, en hoop dat het allemaal goed gaat. Ps. Ik ben bij dierenarts Wilhelminapark in Utrecht geweest waar ze gespecialiseerd zijn in konijntjes.
  22. Hoi allemaal, Ik vroeg me af of dat er iemand hier suggesties heeft voor een goede dierenarts, gespecialiseerd in konijnen omgeving Utrecht (Meer specifiek Nieuwegein). Ik ben recent verhuisd en heb er helaas nog geen gevonden. Ik zou namelijk graag even naar de tandjes van één van mijn konijntjes laten kijken en ook moet hij binnenkort gecastreerd worden. Iemand tips?😊
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .