Ga naar inhoud

mystique

Members
 • Items

  6.301
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Berichten die geplaatst zijn door mystique

 1. 35 minuten geleden, bobbyonthefloor zei:

  Nee vind het ook jammer maar ik lees het vaak nog een keer of 2/3 voor ik het verstuur, daarna nog een keer en kan het nog veranderen, ik geloof de eerste 5 min. Maar dat weet je wel. Tja en als er dan nog iets verkeerd staat baal ik ook inderdaad.

   

  Ben ik de enige die nu naar "almost cut my hair" luistert van Crosby, Still, Nash & Young. (Goh nu moet ik aan ineens aan @mystique denken)

  Ik ken dat nummer niet, maar ga 't straks zeker eens opzoeken. 😄 Dus: ja. 

   

  Ben ik de enige die is opgestaan voor de hond, uitlaten en voeren, maar nog even naar bed terug gaat zometeen? ☺️☺️

 2. Het is een vraag waarop geen antwoord komt, en mocht er al een antwoord op komen, wil ik het dan wel horen? Het is menselijk, denk ik, om op zoek te gaan naar de oorzaak van iets. Het is gewoon pijnlijk het gevoel te hebben een dier gefaald te hebben. Maar ik moét mezelf voorhouden dat ik gedaan heb wat ik dacht dat het juiste was, en dat het nu verkeerd is afgelopen, doet niets af aan mijn inzet, ik heb mijn best gedaan. 😌 

   

  Jij ook veel sterkte, Evelien, met het afscheid van je Joris. ❤️

 3. 5 uren geleden, BaasjevanBrownie zei:

  Ik had wel echt verantwoordelijkheid. Dat waren echt mijn konijnen die ik verzorgde. Ik las ieder konijnenboek dat er was en ging voor en na school meteen naar ze toe om eten te geven, hok schoonmaken etc. Ik had alle konijnenboeken toen van de bieb geleend waar ik een samenvatting van had gemaakt 😂 (als een ijverige leerling).  🙈 🙈 🙈

   

  Ik krijg de aapjes niet weg. 😂

  Ik had nog niet veel te lezen, of verzorgen, ik was toen amper een paar maanden oud, tot pakweg 3 jaar. 😄 Letterlijk opgegroeid tussen de konijnen. 😄

  • Vind ik leuk 1
 4. Ik zou ik niet zijn, mocht ik niet op zoek gaan naar een verklaring. Niet dat ik er iets aan kan veranderen, maar zo werkt het nu eenmaal. 

  Zou het van de koude kunnen zijn, dat er gestorven is? Ik bedoel, ze zat op haar eentje, op een handdoek, want strooisel mocht niet ivm de wonde, in een onverwarmde schuur. Want ... ze zat met allevier de pootjes onder zich gevouwen, terwijl de meeste gestorven konijnen uitgestrekt op hun zijde liggen. Ik had de dierenarts nog gevraagd of ze een lamp moest, maar dat was absoluut niet nodig. Vooral omdat ze gisteren nog helemaal fit was. 

  Het andere wat onverklaard blijft, is de oorzaak van de wonde. Ik heb het nachthok inmiddels goed nagekeken, met m'n handen overal overheen gegaan, niets gevonden. Dus waar kwam die wonde vandaan? Hopelijk niet uit het hooi, denk aan grasaren, want dan ga ik nooit meer gerust zijn. 

   

  Hoe dan ook, ik heb Lilou deze namiddag voorbereid op haar reis naar de eeuwige wortelvelden. Een schoendoos met strooisel, voor comfort, nog wat restjes voer die ze over had, voor de honger, en dan de rest van de schoendoos gevuld met stro, voor de warmte. Ik heb dit altijd al zo gedaan, als kind al. 😌 Nu is ze begraven in mijn vaders weide, waar ook Fleur, Tulli en Coquille liggen. 

   

  Ik heb Miel naar binnen gehaald, ik vond het zo zielig om hem in zijn eentje buiten te zien zitten, en hij heeft van gisteren op vandaag ook niet vet veel gegeten. Binnen kan ik hem toch beter in de gaten houden. 

 5. Ik ben, letterlijk, opgegroeid met konijnen. Vlaamse Reuzen. Maar dat kan je niet meetellen als 'konijnen hébben', vind ik, ik had immers geen enkele verantwoordelijkheid. Toch heb ik doorheen de jaren tussen de 20 en 25 konijnenjaren verzameld. 😊 Eerst jaren op 'de oude manier', toen jaren geen konijnen meer, vanaf 2009 opnieuw konijnen, deze keer op de juiste manier. 

 6. Vanmorgen, zoals elke ochtend, ging ik, voor de werkdag begint, even bij Lilou kijken. Leeft ze nog? Heeft ze nog voer? Water? Is haar hokje nog proper? 

  Vanmorgen was het antwoord op de eerste vraag 'nee'. Toch wel onverwacht, ondanks dat ze ziek was, want het ging écht de goede kant op. Dinsdag was alle vocht uit haar liezen verdwenen en gisteren kwam er nog amper pus uit de wondes. Dus ik was ervan overtuigd dat het nu enkel nog een kwestie van tijd zou zijn tot de wondes dicht waren en ze terug bij Miel in de ren kon. Maar het heeft niet mogen zijn. 

  Veel tijd om erbij stil te staan, had ik niet, de werkdag wachtte, maar ik vind het ook wel goed zo. Uiteraard had ik haar nog een rustig pensioentje met Miel gegund, of op zijn minst te kunnen sterven in de vrijheid van haar ren, met Miel aan haar zijde, ipv op haar eentje in een draadkooi. Maar het is gelopen zoals het is, en de jaren bij mij heeft ze het hartstikke goed gehad, nooit ziek geweest, behalve één keer vachtmijt, met een vriendje, een ruime ren en de vrijheid om te doen en laten wat ze zelf wou. 

  Ze was 14 januari 9 jaar geworden. 

   

  Dag lieve, stoicijnse Lilou. ❤️ 

  • Verdrietig 10
 7. Dus, daarnet op controle geweest bij de dierenarts.

  De wondes op haar rug zien er, naar omstandigheden, goed uit. De kleine wondjes zien er correct uit, de grote wonde was dicht inmiddels, met veel pus eronder, dus daar heeft de dierenarts de korst afgehaald zodat de pus eruit kon. Ik heb nu ook goed gekeken hoe en hoe hard je kan knijpen om de pus eruit te halen, want tot nu toe deed ik dat wel, maar te zacht. 

  Het vocht in haar liezen is al minder, maar nog niet wat het moet zijn, uiteraard. De dierenarts heeft geprobeerd om met een naaldje vocht eruit te halen, maar dit ging heel moeizaam, dus daar kan niet veel anders aan gedaan worden dan wachten en hopen dat haar lichaam het zelf oplost. 

  Conclusie is dat het herstel op schema zit, dus we mogen nog wat verder doen zoals we bezig zijn. 

  Wat wel fijn was, was het gesprek dat ik met een ander baasje had, in de wachtzaal. Ze zag dat ik een konijntje mee had, dus begon te vertellen over haar konijnen. En toen, zo terloops vroeg ze 'En, heb je er nog of is zij het enige? Want konijnen zijn groepsdieren en hebben een vriendje nodig en castreren en koppelen en ... ' 😊

  • Vind ik leuk 6
 8. 'k Heb de indruk dat Lil deugd heeft van 't badje. Tíjdens het badje is ze niet zo blij, maar wel flink, maar zodra ze daarna terug in haar hokje zit, leeft ze helemaal op, en duikt meteen met haar kopje in de eetbak.

  Een paar kleine wondjes zijn aan het genezen, maar naast haar staart is er wel een gaatje bijgekomen waar pus uit komt. Ik vind dit niet zo'n drama, de pus moét eruit, maar zal wel blij zijn wanneer ze maandag is nagekeken. Maar ze doet het goed. 

  Miel doet het op het eerste zicht best goed op zijn eentje, hij heeft flink gegeten en toen ik daarnet ging kijken zat hij buiten, maar hij rekte zich wel gelukzalig uit, voorwaarts en achterwaarts met een grote gaap. 

  Weer een dag voorbij. 

  • Vind ik leuk 1
 9. 12 minuten geleden, Bunny566 zei:

  Mmm, ik heb normaal geen probleem met wonden maar ik kan niet echt zeggen dat het me trekt 😅 Zeker niet na het lezen van To's commentaar ☺️ Lilou boft dat jij er goed mee om weet te gaan.

  Dank je wel, en weet je, volgens de dierenarts stinkt zoiets geweldig, en de assistente zei ook meteen toen ze binnenkwam 'Is het dat konijntje dat zo stinkt? Oef!', en ik stond daar van lalala, niks aan de hand. 😂 En nochtans is mijn reukzin best scherp, maar blijkbaar hoe meer stank, hoe minder het binnenkomt. 😂 Soms zegt mijn moeder dat een van de honden een stinkwind gelaten heeft en dan ruik ik oprecht niets, maar heeft er eentje binnengeplast, dan ruik ik het al vanop de overloop. 😁

  • Haha 1
 10. 54 minuten geleden, Mitty zei:

  Mijn hond heeft vroeger vaak ontstekingen gehad als gevolg van een grasaar. Dit is een zaad met een weerhaak die zich in de vacht klemt en in de huid kruipt. Hij kan zo heel diep doordringen. Ik vind soms in het hooi grasaren, misschien is dit de oorzaak. Ze zijn vaak niet meer zichtbaar als je de vacht bekijkt, omdat ze onder de huid kruipen.

   

  https://www.dierenkliniekcoppelmans.nl/nieuws/10/grasaar-hond

   

  Heel veel beterschap!

   

  Grasaren, wat een miserie kunnen die dingen veroorzaken. Kan heel goed zijn dat die de oorzaak zijn, en dat de harde stukjes, de splinters, die de dierenarts vond, er niets mee te maken hebben. Ik hoop dan enkel dat de 'dader' inmiddels verwijderd is en de ontsteking kan opgelost worden. 

  Maar voorlopig ziet het daar naar uit. 🤞 Een paar kleinere gaatjes zijn aan het genezen, de grootste wonde ziet er al aardig uit en de twee belangrijkste pus-afvoer-kanaaltjes doen hun werk. Gelukkig ben ik nogal dr. Pimple Popper-ig aangelegd. 🤭

 11. 3 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Ah wat een narigheid met Lilou! Gelukkig ziet het er vandaag beter uit dan gisteren, dat geeft goede hoop. Dat ze lekker eet en keutelt is natuurlijk een goed teken. Krijgt ze eigenlijk ook pijnstiller?

  Ja hoor, ze krijgt ... geen metacam, maar iets met hetzelfde actieve bestanddeel, de naam ervan ontsnapt me volledig. Elke avond 1ml, met een spuitje. 🙂

 12.  

  5 uren geleden, Bunny566 zei:

  Klinkt goed! Ik vind het lastig me voor te stellen dat al dat vocht door een ontsteking of de wondjes zou komen maar het lijkt er wel op. Ik zie het ook niet dus bedenk je er zelf een beeld bij. Wel raar dat die wonden door gras en/of stro zouden zijn ontstaan. Als het vocht nou van binnenuit komt dan kan ik me daar nog iets bij voorstellen.

  Je hebt denk ik geen contact meer gezocht met de dierenarts?

  Ik had eigenlijk een foto moeten maken, maar stel je voor dat je je konijntje op de rug legt, dan zag je haar dijbenen, de botten, niet meer, het was één doorlopende bubbel, van de ene achterpoot naar de andere, over het buikje heen. Nu is er alweer een aardig putje. 😊 De dierenarts zei dat het vocht in haar liezen een reactie was op de ontsteking erboven. Misschien een poging van het lichaam om de ontsteking weg te spoelen? Maar ja, dat vocht moet ergens heen, hé. 

  Volgens de dierenarts was het plantaardig materiaal, lange, scherpe, harde splinters, en, gezien de afwezigheid van planten in de ren, kon het niet anders of het kwam uit het hooi of stro. Ik vind dat zelf ook best raar. Dat een strootje in een oog of tong prikt, akkoord, maar een konijnenhuid is zo dik, daar gaat een strootje toch niet doorheen? Daarom dat ik het nachthok nog eens heb nagekeken, maar dat is netjes en glad. Ik heb geen flauw idee wat er gebeurd is. En ik weet zeker dat er, zichtbaar aan de buitenkant althans, de eerste januari nog niets aan de hand was. Het is dus vlug gegaan. 

  Ik heb inderdaad geen contact meer opgenomen met de dierenarts, omdat Lil zich zo goed voelt en het vocht zichtbaar verdwijnt. Ik heb er wel vertrouwen in. 🤞

 13. 2 uren geleden, Bunny566 zei:

  Ik denk dat het inderdaad van binnenuit komt. Je ziet dit soms ook bij mensen die veel vocht vasthouden in de benen. Door de druk in de bloedvaten wordt het naar buiten geperst. Ik vraag me wel af of dat vocht vanzelf weggaat of dat er meer moet gebeuren.

  Gisteren waren Lilou's dijen nog twee waterballonnetjes, helemaal flubberig en pafferig, maar, supergoed nieuws, vanmiddag waren ze zo goed als helemaal ontzonken. Nog niet perfect, maar wàt een verschil. Haar handdoek weer helemaal doorweekt, dus het vocht gaat goed weg. 😄 Haar rug ziet er ook al heel wat netter uit en ze voelt zich goed, ze eet, ze keutelt. Wel iéts kleiner en donkerder, maar mooi stevig en een serieuze hoeveelheid. 😄

  • Vind ik leuk 2
 14. 43 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  Zou dat van zweten komen? Koorts? 

  Lilou heeft veel vocht in haar buik en liezen, een reactie op de ontsteking op haar rug, ik denk dat het dàt vocht is dat naar buiten komt. Want de huid is klam, maar wanneer ik zachtjes druk uitoefen, zie je het vocht er zo uit parelen. Ik weet ook niet of konijnen kunnen zweten, eigenlijk. Ik kan morgen wel een berichtje sturen naar de dierenarts, om te vragen wat dit kan zijn. 

  Ik ga nu Lilou haar antibiotica en pijnstiller geven. Elke dag om 9 uur en 21 uur. 

 15. Vanochtend begonnen/verdergegaan met het scheren van Lilou. Het was gisteren druk bij de dierenarts en konijnenvacht scheert moeilijk, zeker wanneer ze nat is, dus had ik haar verteld dat ik wel verder zou scheren. Daarna haar eerste dosis Baytril gegeven en een traliekooi voor haar klaargemaakt. 

  Na de werkdag Lilou gewassen en gedroogd, wat is ze toch een chill konijn 🥰, en haar open wondes ingesmeerd met honingzalf. 

  Wat ik wel bijzonder vreemd vind is dat ze een stuk huid heeft, zonder wondes, waar constant vocht uit komt. Eerst dacht ik dat die plek gewoon nog niet opgedroogd was van het badje, maar daarnet viel me op dat die huid ... 'zweet', als het ware. Je knijpt erin en het vocht komt eruit, net zoals je ziet bij een natte zeemlap. Nou ja, wat eruit is qua vocht, is eruit, hé. De handdoek die in haar draadkooi ligt, was op 9 uur tijd doornat, dus niet enkel van plas. Vermoedelijk ook vocht uit haar buik. 

  Lilou voelt zich wel al heel wat beter, ze heeft vandaag heel goed gegeten en gekeuteld en zit nu bij te komen van haar badje. Straks nog een tweede dosis Baytril en een pijnstiller en dan kan ze de nacht in. 😌

  • Verdrietig 1
 16. 2 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Is een heel goed idee om te proberen, maar blijf er wel even goed bij. Sommige konijnen reageren er geel heftig op. Mijn Dunya was heel close met haar vriendje, maar met split cage beet ze hem helemaal verrot (zo ongeveer dan).

   

  Miel lijkt het vandaag goed gedaan te hebben, maar om goed in de gaten te kunnen houden of hij goed eet en drinkt vind ik het precies een goed idee om hem naar binnen te brengen. Maar dan wel op een dag die minder druk is zodat ik een oogje in het zeil kan houden. Je weet inderdaad maar nooit. 

 17. 3 uren geleden, Evee zei:

  Ik heb er nog niet eerder van gehoord bij een konijn. Eigenlijk alleen dat er ontstoken huid was na madenbesmettingen, niet van gras. Het klinkt echt pijnlijk en vervelend. Veel beterschap! 

  Ik ben alleszins erg blij dat dit op zijn minst gebeurd is nu er geen vliegen zijn. Anders was de schade niet te overzien geweest. 

 18. 12 uren geleden, Marjoleink zei:

  Ik weet dat het niet gebruikelijk is, maar toen Blackie een tijd apart moest zitten omdat hij Bunny zwanger had gemaakt, kwijnde hij helemaal weg. Toen ik de rennen tegen elkaar aan had gezet kwam hij helemaal bij. Ze lagen vaak allebei op dezelfde plaats tegen het gaas, dus zo dicht mogelijk bij elkaar.

  Je kunt misschien even aankijken hoe ze het allebei alleen doen, gaat dat niet goed dan zou je dit kunnen overwegen. 

  Dat ga ik inderdaad doen. Lilou kan best makkelijk alleen, maar Miel ga ik extra in de gaten houden, mocht hij het niet trekken, is dit plan zeker een mogelijkheid. 

 19. 12 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Je had het toch over hooi en gras dat in de huid zat? Bizar zoiets. 

  Klopt, dat was het enige dat de dierenarts kon bedenken. Maar ze krijgen al hun hele leven hooi en stro, net als alle andere konijnen in België en Nederland, dus of dàt de échte reden is ... ? Daarom dat ik andere opties probeer te bedenken. 🤷

 20. @Marjoleink, zou dat helpen, denk je, om hen naast elkaar te zetten? Ik kan het zeker overwegen, ik heb de hokken en de plaats. 

   

  Daarnet nog eens bij Lilou gaan kijken, ze leeft nog en heeft een halve witloof op. 't Arme dier. Dit is het eerste wat haar mankeert op negen jaar, we gaan ons best doen haar hier doorheen te helpen. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .