Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.126
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Berichten die geplaatst zijn door Miekmoek

 1. 2 uren geleden, Gijs9 zei:

  Mijn konijn is 9 en niet gevaccineerd en nog nooit ziek geweest.

  Mijn opa is 85 geworden en heeft zijn hele leven gerookt. Roken is dus niet slecht? 

   

  Natuurlijk niet. Vaccineren helpt wel degelijk tegen de ziektes waar ze anders dood van gaan. Jouw konijn heeft geluk dat hij niet ziek is geworden. Als hij de ziekte wel zou hebben gekregen was hij er nu niet meer. Als je eenmaal een konijntje hebt verloren aan één de ziektes, dan twijfel je er niet meer aan om je volgende konijn wel te laten vaccineren. 

  • Mee eens! 4
 2. 6 uren geleden, Gijs9 zei:

  En hebben jullie tips welk hooi wel goed gegeten word.

  Voor hooi is het echt gewoon uitproberen. Je kan eens in je dierenwinkel kijken welke hooizakken ze allemaal verkopen en van elke eentje meenemen. Dan kan je kijken welke Gijs het beste eet. 

   

  Meestal eten ze het liefst hooi dat los in een zak zit en niet helemaal vacuüm gezogen pakken. Ook als het mooie stevige stengels zijn in plaats van heel kleine stengels en stoffig hooi. Kruidenhooi wordt ook vaak goed gegeten. 

  • Bedankt 1
 3. 2 minuten geleden, bunnyempress zei:

  Hoewel ik geen fan ben van het voer, ze eten het wel goed en ze zijn beide nog jonge konijnen, dus ik denk dat het netjes uitspreiden van alle veranderingen over 2-3 maanden slimmer is dan nu aanpakken.

  Mee eens, klinkt als een goede oplossing! Was gewoon benieuwd 😅

 4. Een maatje geven is dus al wel geprobeerd? Konijnen kiezen graag zelf hun eigen vriendje, dus het beste kan je naar een goede konijnenopvang en dan laat je je konijn daar een paar dagen achter zodat zij hem kunnen koppelen. Na een paar dagen mag je je konijn met het nieuwe vriendje weer ophalen 😊

   

  Ik denk dat je beter kan overstappen op een iets betere brok dan het huismerk van je dierenwinkel. Science Selective is bijvoorbeeld een goede optie, die verkopen ze ook in de meeste dierenwinkels en is niet zo heel duur. Waarschijnlijk wel iets duurder dan de brok die je nu geeft. Overstappen doe je langzaam om je konijn eraan te wennen. Dus je mixt eerst een klein beetje nieuwe brokjes toe aan de oude, dan iets meer nieuwe, totdat je alleen maar nieuwe brokjes geeft. Doe dit niet in één keer, want dan krijgt je konijn last van zijn darmen!

   

  Als je een betere brok geeft (ook al kunnen we nu niet weten hoe goed of slecht je huidige brok is) dan kan je ook minder brokjes geven. Zeker omdat je konijn ook groente en kruiden krijgt, dan is 25 gr per kilo te veel. Een konijn moet echt goed hooi eten. Hooi is het belangrijkste voer van een konijn! Je hebt kans dat als je minder brokjes voert, je konijn beter hooi gaat eten. Daarnaast kan je ook verschillende soorten hooi uitproberen om te kijken welke het beste wordt gegeten.

   

  Een hele lange tekst, maar ik hoop dat je er iets aan hebt! Mocht je vragen hebben, stel ze dan zeker! Er bestaan geen slechte vragen 😊

  • Bedankt 1
 5. Wat een gek advies. Vlinderen en op elkaar rijden is prima gedrag tijdens een koppeling. Hier moet je niet tussen komen en ook een hek er tussen is geen goed idee. Ze moeten echt even bepalen onderling wie de baas is. Pas als ze echt vechten (als één bolletje rollen of elkaar verwonden) dan moet je ze uit elkaar halen.

   

  Knorren is volgens mij hormonaal. Maar dit weet ik niet zeker.

   

  Heb je het Bunnybunch artikel over koppelen gelezen?

  • Mee eens! 1
 6. 6 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Het is vooral de voedster die kieskeurig is.

  Heb ik ook met mijn voedster,  ze wilde in het begin niets anders dan witlof, andijvie en wortel(loof). Nu is gelukkig haar repertoire ook uitgebreid. Bleekselderij eet ze nu ook, maar dat heeft ze leren eten door eerst een blaadje ervan te proeven. Toen ze dat lekker vind ging de rest ook op. 

 7. Op aandringen van de dierenarts? Om welke reden? Hoe oud is jullie konijn?

   

  Voor een maatje kan je het beste naar een goede konijnenopvang. Ze hebben een heleboel konijnen waar jij ook je voorkeur over mag geven en dan kan je konijn zelf (uit jouw voorkeuren) een maatje kiezen 😊 Ze kunnen daar ook het hele koppelen uit handen nemen, wat echt super fijn is als je dat nog nooit hebt gedaan. 

  • Mee eens! 1
 8. 3 uren geleden, SpookyPumpkin zei:

  Alsnog de hayfeeder heb gevuld, is deze binnen een half uur helemaal leeg getrokken in de wc. Maar het is dus niet “op”. Als ik het meteen weer bijvul, dan ligt het nieuwe hooi ook gewoon binnen een half uur weer in de wc. 

  Ik vind het nu heel lastig te bepalen hoeveel hooi ik geef en wanneer ik het weer bijvul. 

  Dat was bij mij dus ook. Ze trokken het heel snel eruit om de allerlekkerste sprieten er tussen uit te pikken waardoor al het andere prima te eten hooi in het toilet viel. Omdat ze hier gelijk overheen plasten en keutelden aten ze er verder weinig meer van. Daarom zou ik als ik jou was toch ook een tweede hooiruif kopen en alleen "oud" hooi in de ruif boven het toilet doen. 

   

  Ik vul het 2 tot 3x per dag met nieuw hooi.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .