Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.565
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Berichten die geplaatst zijn door Miekmoek

 1. Op 29-1-2024 om 13:22, Evee zei:

  Een gewoon consult is al 55 euro tegenwoordig bij mijn dierenarts. Dat vind ik eigenlijk ook echt al een te hoog bedrag.

  En dat is dan wel een praktijk die samenwerkt, maar geen internationale keten. 

   

  Dit zijn de nieuwe tarieven bij mijn dierenarts: 😨

   

   

  Consulten
  Consult €55,00
  Gezondheidscontrole bij vaccinatie (2e dier €2,50 korting) €52,50
  Consult avond/weekend €160,00
  Consult nacht (na 23:00 uur) €250,00

   

   

  Dat is dus alleen het consult, geen behandeling.... 

   

   

  Gelukkig krijg je wel €2,50 korting bij 2e vaccinatie 🤣 Is dan toch ook de moeite niet?! 

   

  Ik vind zelf de spoedprijzen wel buitensporig duur...

  • Haha 1
 2. 19 uren geleden, simongek zei:

  Ik ben bang dat mijn konijn het niet gaat redden.

  Echt nog niet de hoop opgeven hoor! Ik denk bij je klachten ook gelijk aan EC, mijn konijn heeft dit ook 3 maanden terug helaas gehad. We zijn echt 2 dikke weken bezig geweest met haar er weer een beetje bovenop brengen en hebben ook het hele scala aan medicatie moeten geven. Ze kreeg elke dag emeprid voor haar maag, cisaral voor haar darmen, pijnstilling, dwangvoer en meranox/panacur tegen EC. 

   

  Wij waren dus 2 weken bezig voordat ze zowat klachtenvrij was en weer goed zelfstandig at, maar het kan ook zeker langer duren. Geef jezelf en je konijn zeker een maand de tijd en kijk dan verder.

   

  Sterkte!

 3. 11 uren geleden, Miranda95 zei:

  heb ik misschien toch niet goed genoeg alles gereinigd

  Over het reinigen zou ik me niet zo zorgen maken hoor, er is niet bekend dat het ontzettend lang besmettelijk blijft. Ik heb toen mijn konijn het had alleen een normale schoonmaak ronde gedaan. Verder weet je het niet waarom het terug gekomen is, en ja het is onzeker, maar je doet je best en meer kan je niet doen! 

   

  2 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Kolino zou zeggen: weegbree geven om de weerstand te verhogen. Er zijn nog meer goede kruiden hoor.

  Als je een @ ervoor zet, dan weet @Kolino ook dat ze genoemd is in je bericht, wel zo handig 😉

  • Bedankt 1
 4. Ah, EC is echt rot... Het beste behandelplan voor EC is van dierenpraktijk Wilhelminapark, daar adviseren ze om 2 maanden te behandelen. Dan zou die 28 dagen dus eigenlijk te kort zijn.

   

  Ook is het advies om het maatje in ieder geval 2 weken mee te behandelen. Heel veel konijnen zijn drager van de parasiet en krijgen zelf geen symptomen. Het zou dus kunnen zijn dat het bij Mikky weer is teruggekomen vanwege Sammy.

   

  Helaas blijft EC een ziekte die nooit helemaal weggaat. Ze kunnen het onder controle houden, maar er hoeft maar iets met de weerstand te gebeuren en het kan opvlammen. Goed in de gaten houden blijft dus helaas wel nodig. Put er wel troost uit dat Mikky zo goed op de medicatie reageert en dat ze altijd binnen een paar dagen weer symptoomvrij is.

   

  Hopelijk kan dat je angst laten zakken en kan je ermee leren omgaan. Er zijn ook verhalen van konijnen hier waarbij het echt meerdere weken duurt voordat baasjes verbetering zien in hun konijn na het starten van medicatie waarbij het konijn ook echt veel heftigere symptomen heeft. Je zorgt goed voor Sammy en meer kan je niet doen!

 5. Ik zal eens opletten met groente en kruiden, wat we geven en wanneer we bdks zien. We hebben namelijk totaal geen schema oid. Mijn man doet 's ochtends een portie en ik 's avonds een portie groente waarin we allebei random een paar soorten uitkiezen 😅 Ook met boodschappen ligt het eraan wie van ons de boodschappen doet en pakken we gewoon wat we zien liggen 😂 Al zijn andijvie en witlof altijd standaard. 

   

  Ze zijn sowieso niet te dik nee. Altijd mooi op gezond gewicht geweest. 

 6. Kruiden zijn wisselend, we kopen gewoon wat bosjes bij de groenteboer. Vaak combinaties van tijm, salie, peterselie, oregano, selderij, koriander, soms basilicum of rozemarijn. Qua groente vaak witlof, andijvie, wortelloof, venkel, bleekselderij, rucola en af en toe aangevuld met broccoli, taugé, bloemkoolblad en vast een hoop wat ik nu vergeet (zoals pastinaak, knolselderij om maar op te noemen dat ik idd groente vergeet). Verder hebben we daar niet recent een grote verandering in gemaakt.

   

  Maar ze kunnen de keutels laten liggen als ze te veel verse kruiden krijgen? Misschien kunnen we de hoeveelheid iets terugschroeven? 

   

  Ik ga denk ik nog geen onderzoek laten doen en even wat dingen met voeding uitproberen. Misschien lost t dan vanzelf wel op. Kan altijd extra naar de dierenarts gaan met een keutel. Zal de dierenarts wel vragen extra secuur de gezondheidscontrole te doen vrijdag bij de vaccinaties.

 7. Toch weer even een topic, want ik zie de laatste paar dagen ineens wat blindedarmkeutels liggen 😑 Soms is het maar een mini beetje, dus waarvan het grootste gedeelte gewoon is opgegeten, maar 2x echt een trosje gevonden helaas.

   

  Ik weet niet welke van de twee het doet. Nu heeft mijn voedster Saar EC gehad en hebben we haar de afgelopen 2 maanden met Meranox behandeld. Ik deed dit met geprakte brokjes (ochtend), mijn man met een plakje banaan erdoor (avond). Sinds vandaag is de kuur gelukkig afgelopen. Kunnen de blindedarmkeutels van haar komen ivm de medicatie of banaan? Of is het dan gek dat we dit nu pas helemaal aan 't einde van de kuur zien?

   

  Wat ze verder te eten krijgen: 30 gram science selective (ze zijn 1,3 en 1,6 kg, dus ong 10gr/kilo konijn), 150 gram groente en verse kruiden, en onbeperkt kruidenhooi. Ze krijgen ook regelmatig knaaghout van mijn mam, variërend van wilg tot appelhout en andere soorten. Verder krijgen ze eigenlijk nooit snacks, heel soms een lijnzaadbrokje of hooiloop. En wordt goed gedronken en hooi gegeten. Andere keutels zien er ook gewoon goed uit. 

   

  Komende vrijdag hebben we hun jaarlijkse vaccinatie. Mocht ik die dag een verse blindedarmkeutel vinden, is het slim die sowieso mee te nemen naar de dierenarts? Of kan ik beter even afwachten?

 8. Wij hebben ook de pet paste gehad en moesten ook minder geven dan 1 klikje per keer, maar we konden dat in een nieuw ander spuitje spuiten en vanuit daar dan berekenen hoeveel ze wel moest. Ik weet niet meer precies hoe het bij ons was, maar iets in de trant van: anderhalf klikje is 0,6 ml (kan je in het andere spuitje aflezen) en daar gaven we dan 0,3 ml van. De rest even met wat plasticfolie afdekken en dat kan je dan bewaren voor diezelfde of de volgende dag. Misschien is er zo'n handige berekening voor jou ook te maken? 

  • Vind ik leuk 2
 9.  

  2 uren geleden, Vlaamse Reusjes Fan zei:

  Bij wormbesmetting zou ik denk ik bij haar maatje ook wat moeten zien? Maar die heeft nergens last van. Hopelijk heb ik morgen meer duidelijkheid!

  Ik had bij mijn konijnen ook een wormbesmetting wat maar leidde tot klachten bij één van hen (stoppen met eten). Wel allebei behandeld en daarna nergens last meer van gehad. Dus wat je zegt hoeft niet per se zo te zijn. 

 10. Ja hoor dat doen ze hier ook 😅 Ik vul de hooiruif 2x per dag, want dat is de hoeveelheid hooi die ze zouden moeten eten (2x hun formaat). Als ik de ruif vaker vul heb ik niet het idee dat ze meer hooi eten, dan vullen ze inderdaad alleen het toilet meer zodat ik die sneller moet verschonen 😅 

   

  Ik zou dus zelf even op zoek gaan naar de goede hoeveelheid bijvullen, dat ze wel altijd genoeg hooi eten.

  • Vind ik leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .