Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.482
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Berichten die geplaatst zijn door Miekmoek

 1. Ja hij heeft niet dat psychologisch onderzoek afgerond dus mocht hij z'n artsenbul niet ophalen. Wel goed dat de universiteit de waarschuwing van het OM niet heeft genegeerd, je zou er niet aan moeten denken dat een persoon die tot zoiets in staat is, arts zou zijn geworden. 

 2. Thanks allen 😊 

   

  Toch nog een kort vraagje, tot hoe lang zouden jullie de Meranox sowieso nog blijven geven? Ze heeft nu 2 weken dubbele dosis en halve week enkele dosis achter de rug. We hebben al nieuw flesje bij de dierenarts opgehaald, dus we kunnen nog even door. Maar voor hoe lang? Nog een maand of nog langer?

 3. Tijdje niet meer gereageerd maar het gaat heel goed met Saar! Je ziet niet meer aan haar dat ze EC heeft en ze eet sinds een week weer alles helemaal zelfstandig. Meranox gaven we eerst door geprakte banaan, en nu met de enkele dosis die nu alleen maar hoeft eet ze dat ook gewoon door wat geprakte brokjes. 

   

  Ik heb hoop voor de toekomst dat ze zo snel is opgeknapt! We zullen vanaf nu alleen altijd in stressvolle situaties met Meranox preventief behandelen. Maar nu maar verder niet aan denken, we hebben weer 2 vrolijke konijntjes terug 😊 

  • Vind ik leuk 3
 4. 23 uren geleden, Kolino zei:

  Hier had mijn vader het vandaag ook al over. Wij zeiden, moet je ook voor katten doen dan, want die laten veel meer kak liggen. Hondenbaasjes zijn melkkoeien maar kattenbaasjes gaan altijd vrijuit, zo oneerlijk!

  Helemaal mee eens, en kattenbaasjes betalen ook nog geen eens kattenbelasting, terwijl er wel gewoon hondenbelasting is. Snap dat verschil echt niet.... 🤷🏼‍♀️

 5. 14 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  De kat van ons doet dat ook het liefste. Water ergens buiten vandaan.

  Onze honden ook altijd gedaan 😄 Ze mochten bij ons altijd zelf aangeven wanneer ze de tuin in wilden, soms was het dan alleen maar even om vers regenwater te drinken en wilden ze alweer naar binnen 😅

 6. 2 uren geleden, bunniesarebunnies zei:

  Ik probeer me best te doen om veel met hem te spelen en knuffelen

  Zijn er nog dingen die ik voor Teun zou kunnen doen

  Daar kan je beter even een eigen topic voor openen. 

 7. 19 minuten geleden, bunniesarebunnies zei:

  Ik weet nu dat hij het wel genoeg eet want hij doet er gewoon langer over

  Gister had hij z'n bakje op zn kop gegooit

   

  Hoe snel zouden die medicijnen gaan

  Werken, ik merk nog niks bij z'n oog ik ben ook zoooooo ongeduldig

  Dat kan zo maar eens 2 weken tot 4 weken gaan duren... EC duurt helaas lang..

 8. Ik gebruik al tijden back2nature, dat zijn papier korrels. Heerlijk zacht en geurloos. Niet stoffig en neemt goed vocht op.

   

  Ik maak de bak maar 1x in de 2 weken grondig schoon met azijn trouwens. Dan gooi ik er wat verdund azijn in een kat het even weken, dan is ie daarna weer schoon. Tussendoor gooi ik hem gewoon leeg, evt keukenpapiertje erdoorheen en weer nieuwe korrels erin..

 9. Tja, mijn konijnen hebben altijd binnen gewoond en weet niet hoe ze het buiten zouden vinden. Ik vind het erg gezellig met ze binnen, maar snap dat dat misschien niet handig is als jullie allergisch zijn. Nu zitten ze bij ons in de woonkamer, maar er ligt altijd wel wat hooi en haar door de kamer 🤷🏼‍♀️

 10. 20 uren geleden, bunniesarebunnies zei:

  De meranox moet in een spuitje

  Het hoeft niet per se in een spuitje. Ik geef nu zelf ook meranox aan mijn konijn vanwege EC. Ik haal de juiste hoeveelheid meranox uit het flesje met het spuitje en dan kan je dat inderdaad door wat geprakte brokjes mengen. Als dat niet werkt kan je ook proberen om het door wat geprakte banaan te mengen. Het scheelt een hoop tijd en stress als Teun het zelf eet in plaats van dat spuitje.

 11. Ja twijfel dus ook om weer met metacam te beginnen. Weet ook niet waarom de dierenarts zei dat we daar mee moesten stoppen. Maar gister at ze redelijk, alleen vandaag ineens weer echt slecht.

   

  Kan verder totaal geen patroon vinden. We hebben geprobeerd om haar te laten eten vóór medicatie, zodat ze niet bang is maar rustig de tijd kan nemen, of een tijdje na de medicatie zodat die kan inwerken. Maar verschilt heel erg per dag..

 12. Pfff, ze wil nog steeds niet echt zelfstandig eten... We raken er een beetje wanhopig door. Vanochtend liet ze weer al haar groente staan. Brokjes en hooi loops gaan er wel in, maar ook middelmatig. 

   

  Bij de dierenarts heeft ze weer metacam en emeprid injectie gekregen en we zijn begonnen met cisaral. Metacam moesten we verder mee stoppen. We proberen zo vaak mogelijk eten aan te bieden. 

   

  Wat kunnen we nu nog doen? 

  • Verdrietig 1
 13. 16 uren geleden, Kolino zei:

   

  Ik zou wel zorgen dat ze wat extra binnen krijgt, dus niet denken, 3/4 is ook aardig wat, want als je naar het filmpje kijkt zie je dat alles haar nog extra moeite en dus energie kost. Ze kan ieder brokje gebruiken, om het maar zo te zeggen

  Dat is goed om te weten. Ze is inderdaad nog niet stabiel, dus we gaan denk ik weer over op dwangvoeren. We proberen meerdere keren per dag eten aan te bieden, maar soms negeert ze ons en het eten compleet. En als je haar er te veel mee plaagt dan staat ze op en loopt ze gewoon naar een ander schuilhuisje. 

   

  Vandaag is m'n man naar de dierenarts geweest. We hebben ook cisaral meegekregen. 

   

  16 uren geleden, Kolino zei:

  Kan ze eigenlijk alweer zelfstandig drinken?

  Ik heb haar 2x betrapt op drinken uit het bakje, dus dat is fijn 🥰 We gaven ook al extra water (3-5 ml) tijdens de medicatie toedienen. 

  • Vind ik leuk 2
 14. 4 uren geleden, Kolino zei:

  Ik geef als ik twijfel 2 keer een spuit, verdeelt over de dag. Met inderdaad die 10ml. Dat geeft alle ruimte om ook nog zelf brokjes en dergelijke te eten. Ik vind wel dat, op het moment dat de brokjes er goed in gaan, dus binnen 2 uur alles op, dat je dan kunt stoppen met dwangvoeren.

  Ja, we hebben vanochtend nog bijgevoerd. Vanavond weet ik nog niet wat we doen. Ze heeft zo'n 3/4 van een normale portie brokjes op, kan de rest niet laten liggen, die worden dan door Billy verorberd. Twijfel 🤪 Gun haar ook rust van al dat gedwang.. Panacur en medicatie ging er gelukkig vanavond in met geprakte brokjes. 

   

  2 uren geleden, JokeC zei:

  Merk je aan Billy iets dat hij Saar maar raar vindt/vond?

  Haha ja, hij mist echt zijn vriendinnetje. Saar is altijd heel zelfstandig en Billy volgt haar normaal gesproken op de voet. Je merkt aan hem dat hij energie te veel heeft, maar niet zo goed weet wat hij dan in z'n eentje moet doen 😅

   

  1 uur terug, Lappie2 zei:

  En zo mooi staan🥰.

  Haha ja, maar ze valt ook nog regelmatig om 🙈

 15. Ook lastig om in te schatten wanneer we moeten stoppen met dwangvoeding. Bij een gasaanval stopten we altijd gelijk zodra er ook maar iets zelfstandig in ging. Nu twijfel ik, ook al eet ze mondjesmaat groenvoer en brokjes. Ik wil wel dat ze genoeg energie heeft om echt tegen de parasiet te kunnen vechten.

   

  We hebben vanochtend nog dwangvoer gegeven, maar gaan nu toch proberen om haar elke paar uur een takje wortelloof, peterselie en basilicum te geven (gaat er het beste in). Hopelijk eet ze zo genoeg en zal ze vanavond ook gewoon brokjes eten. Als dat vandaag zo goed zal gaan stoppen we met dwangvoeding. Anders zullen we toch vanavond vlak voor het slapen nog 10 tot 15 ml geven.

 16. Net tijdens de avond dwangvoeding heeft ze gelukkig 4 keutels achter gelaten. Denk dus dat de andere die we vonden ook van haar waren. Zijn idd iets kleiner en donkerder dan normaal, maar vind ze er zelf nog redelijk goed uit zien;

  Screenshot_20230913_220402_Gallery.thumb.jpg.d8ef1270aa37338ca7c3e773d5319dc2.jpg

   

  Ook is ze nu normaal brokjes aan 't eten met Billy 🥰

   

  Ogen staan echt helemaal normaal weer, kopje nog lichtjes scheef. Ze is niet meer makkelijk op te pakken en gaat ervandoor als ze de kans krijgt, ook stribbelt ze erg tegen bij dwangvoeren en medicatie. Eigenlijk gaat he dus gewoon super goed met haar. Hopelijk snel weer helemaal zelfstandig eten 🤞🏻

  • Vind ik leuk 6
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .