Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Items

  3.077
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  48

Berichten die geplaatst zijn door BaasjevanBrownie

 1. 13 uren geleden, Lappie2 zei:

  Dat bruggetje kan nog mis gaan. Linde on the floor😜

  Haha nou breng je d’r nog verder in verwarring, want Linde komt dus niet bij Bobby on the floor 😂

   

  Linde is wel erg baasje van Brownie geworden 😉 ze bepaalt het allemaal wel voor hem. Als hij een brokje pakt die voor Ukkie was wurmt ze het zelfs uit z’n bek. En de goedzak staat het nog allemaal toe ook, wat een lieverdje is Brownie toch 🥰

   

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 2
 2. Op 26-5-2024 om 11:24, MandyArmanda zei:

  Hoi,

   

  Wat fijn dat het weer goed gaat met je konijn! Hoe lang heeft het uiteindelijk geduurd totdat ze weer volledig zelf at, zonder dwangvoeding erbij?

   

  Ik zit namelijk momenteel met hetzelfde probleem, mijn konijn Norman (6,5) heeft regelmatig een gasbuik (2 keer per jaar denk ik), maar dit keer is het compleet anders. Hij eet sinds maandag 20 mei niet meer/ extreem weinig nadat ik ben begonnen met medicatie (Cisaral, Metacam, laxeermiddel op een gegeven moment, maar dat laat ik nu even zitten). Inmiddels zijn z'n darmen wel in beweging, want hij poept vaak op een dag maar het zijn echt minuscule bolletjes en ontzettend droog. Dus ik ben sinds donderdag aan het dwangvoeren. Vrijdag is ie naar de dierenarts geweest, maar behalve paraffine erbij geven en dwangvoeren en drinken hebben ze niets gedaan.

   

  Hij zou dit weekend weer uit zichzelf moeten gaan eten, en dat doet ie ook: een half blaadje sla, 2 korrels en 5 hooistengels per dag.... 😛 zo ontzettend niet genoeg! dus ik blijf kleine beetjes dwangvoeren en vooral ook water geven, want hij drinkt extreem weinig.

   

  Ik vroeg me dus af hoe lang zoiets kan duren volgens jullie ervaring. Normaal is ie er na 1 dag weer bovenop, dus ik maak me zorgen en vraag me af hoeveel ik bij de dierenarts moet aankloppen, omdat ik het idee hebben dat ze niet super veel verstand ervan hebben en het Norman veel stress oplevert.

   

  Terwijl ik dit typ eet ie best wel wat stengels peterselie, dus ik hoop echt van harte dat het vanaf hier uphill is! 

   

  overigens is ie sinds dat dit aan de gang is best zichzelf. Hij is alert, actief op bepaalde momenten (gisteren liep hij de hele tijd rond in de kamer toen ik verhuisdozen aan het inpakken was) en hij laat zich graag aaien, springt op de bank... het is allemaal zo moeilijk te rijmen met elkaar.

  Oh wat rot en tegelijkertijd herkenbaar om te lezen zeg. Normaal is Ukkie er eigenlijk ook altijd met 1 a 2 dagen bovenop, maar deze x heeft het een week geduurd, wat ik extreem lang vond. Pas toen at ze weer voldoende uit zichzelf. En idd al wel na een paar dagen weer tierig, maar niet eten. Nu eet Ukkie bij mij ook slecht uit stress en al helemaal niet in mijn bijzijn. Weet niet of een webcam een idee ook is bij jou? Zat ook alles uit te tellen, zodat ik na kon gaan wat ze op had 🙈

  Peterselie en basilicum zijn vaak hier ook het eerste wat ze eet naast wortel. Kruidenbrokjes volgen meestal daarna als ze nog geen echte brokjes wilt, dat is ook nog het proberen waard. Ik zat ook maar met allerlei groentes in haar gezicht te porren iedere paar uur zodat ze uit frustratie kwaad wat weg at, zo kon ik wat keren dwangvoeren uitsparen. Echt zo frustrerend hè? Bij mij gaf haar maatje erbij zetten na 5 dagen het laatste zetje, toen ging ze mee-eten. Maar het blijft lastig, want dan zie je niet meer wat ze op heeft. 
   

  Ukkie had trouwens de laatste keren steeds onderkoeling. Dan kreeg ze een warmte infuus bij de da en knapte daarna heel snel op. Kreeg ook de tip van iemand op BB om een thermometer voor de konijnen aan te schaffen en dan met wat vaseline steeds te temperaturen. Zo zag ik haar temp van rond de 37 naar 38,5 gaan in de loop der dagen en weet je dat het i.i.g. beter gaat.  Deze x was hij al omhoog dankzij naar binnen halen en de snuggle safe toen ik bij de da kwam. 
   

  Hoe gaat het nu? Sterkte ermee, wat een stress kun je ervan hebben als ze niet eten hè?

 3. Gisteravond al volle bak meegegeten met de groenten en kwam vanmorgen weer aanrennen voor de brokjes, zelfs in mijn bijzijn weer. Al eten ze allebei niet echt veel brokjes, dat blijft toch vreemd. 
  In het voorjaar eet Brownie ook minder dan in de winter, hebben jullie dat ook? En Ukkie is nog niet helemaal de oude natuurlijk..

   

  Ik heb ze net weer naar buiten gedaan samen, hopelijk geeft dat haar het laatste duwtje in de rug.

  Brownie is nu Ukkie flink aan het verkrachten om te laten weten dat hij de baas nog steeds is, mocht ze zich iets in haar hoofd halen, maar ze liggen gelukkig ook lekker tegen elkaar aan en lebberen elkaar flink af. 

  • Vind ik leuk 3
 4. 34 minuten geleden, bunnyempress zei:

   

  Het is vooral teveel azijn. Dus als het niet goed genoeg weg gespoeld is, dan doen ze het hier altijd. Ik vraag mijn man dus ook altijd om goed na te spoelen. Alleen lukt dat niet altijd even goed, vooral als hij 's avonds aan het opruimen is of als hij dacht heel grondig bezig te zijn geweest. Als ik het nog kan ruiken, dan ruiken zij het ook.
   

  Vooral Lodewijk wil er dan over heen plassen in de eerste instantie. Maar Scarlett is dominant, dus als ik Lodewijks plas niet op tijd opruim, dan plast Mw. dus over zijn plas heen. Zo van: "Nee, het mag niet naar jou ruiken, het ruikt nu naar MIJ".

   

  Lekker stel heb ik namelijk. 🫣

  En ik dacht juist als het flink naar azijn rook, ruiken ze hun plas niet en stoppen ze met naast de bak pissen 🙈

  Ook eens proberen dan: flink naspoelen.

  Eigenwijze dondertjes 

  • Haha 1
 5. Op 28-3-2024 om 13:31, bunnyempress zei:

  Nieuw verblijf - nieuwe pret

   

  Afgelopen dagen ben ik helemaal total-loss geweest, want we deden de tuinverbouwing. Die zou eigenlijk vorig jaar komen maar door omstandigheden met de tuinman, zijn we er nu. Het was behoorlijk wat werk en we hebben ook gelijk een flink stuk lente-schoonmaak doorgemaakt.

   

  Oude situatie:

   

  OudeSituatie.jpg

   

  Problemen:

  1. ze konden met hun neuzen door het gaas heen. We hebben later er wel extra hekjes ingezet, maar alsnog konden ze er enigszins doorheen. Ze drukten er ook op zodat ze konden 'winnen', omdat het tijdelijk zou zijn (dus niet zo stevig).
  2. het hek had geen plek voor water eronder door
  3. dit was de begin ruimte en klein voor ze

  Het idee was natuurlijk dat ze de hele tuin zouden krijgen, dus voor een tijdelijke oplossing was dit prima. Alleen moesten we naar een echte blijvende oplossing voor ze. Helaas zijn ze echte vraathazen, dus ze kunnen de tuin niet krijgen.

   

  Nieuwe situatie:

   

  links.jpg

   

  Nieuwe stevige palen die 30cm de grond in zitten met de grondboor, en veel beter gaas. Het deurtje is wel van hout. Ik had mijn man gevraagd om het gaas aan de buitenkant te doen, maar hij vond het te scherp en onhandig. Er moet nog een extra slot in, er zit bovenin een schuifslot, maar hij vond het niet stevig genoeg. Dus extra konijnveilig gemaakt door de tie-wrap. Dit is mijn snoei in of uitgang.

   

  midden.jpg

  Overzicht, de hekken zijn een flink stuk dieper de tuin in. We moesten het grondspotje ook ff verplaatsen, want die kwam anders onder het hek te zitten. Beide kanten kunnen open, maar wij hebben vooral rechts die open gaat. Met een schuif en extra haak. Rechts ook weer een snoei uitgang/ingang voor mij en de toegang tot de konijnen-border.

   

  Het plan was om ook de achterkant van de borders veilig te maken. Gaas moet daar nog vastgemaakt worden en mijn man heeft daar nog 2 hekjes die gefixt worden. Dan is alles veilig, ook als ze uit het hek zouden ontsnappen.

   

  rechts.jpg

   

  Hun opnieuw schoongeboende hok, een de afscheiding tussen de konijnenborder en de rest van de border. Mijn man zou het hekje de andere kant op doen, maar dat was toch mis gegaan. Hij is half/half gemaakt, zodat er dus nog planten konden staan aan beide kanten. Ik kan er makkelijk overheen stappen. Alleen staan in de konijnen border alleen lage planten, dus dat was handiger geweest de andere kant op.


  Wij wilden geen 24/7 toegang tot de konijnenborder, want dan kan ik niet in de gaten houden hoeveel ze eten/graven. Ik wil ze niet in een modderpoel én ondanks dat er dus een hele gevlochten gaasmand gemaakt is (die weer vast zit aan de hekken voor de stevigheid), vind ik het niet relaxt om niet te zien hoe diep ze graven.

   

  De reactie:

   

  Scarlett: leuk hoor dit, maar ik ben net terug van vakantie. Ff chillen in de zon. Eindelijk weer buitenlucht.

   

  ScarlettChill.jpeg

  Foto van 10 minuten na binnenkomst.


  Later heeft ze wel vakkundig alles wat toch nog uitstak, als spaghetti door het gaas heen getrokken. Komisch om te zien.

  En ze was heel blij, want ik heb weer 2 binkies gezien en normaal gesproken is er 0,0 binkies van Mw. Dit zijn binky 2 en 3. Binky 1 was de eerste keer terug van vakantie.

   

  Lodewijk: *yay* leuk. Zoomies/binkies, rennen, alles! Daarna ook kijken naar de narcissen, want die kende hij nog niet. Tegen het gaas en en wel jammer dat hij die mooie gele dingen niet te pakken kreeg.

   

  Verder wilde meneer wel laten zien dat hij kan graven. Filmpje

  Inmiddels is dat stuk gedeeltelijk beplant. Als het weer goed blijft dit paasweekend en mijn man de dubbele sluiting fixt, mogen ze lekker dollen terwijl ik in de tuin zit.

   

  Inmiddels staan de boomstronken en de tunnels ook weer in de ren. Ze zijn duidelijk blij met meer ruimte. Ik wilde het extra schuilhok er ook inzetten, maar dat is nog niet gelukt, want dat zit nog vol met wilgenhout. Dat hoop ik dit weekend ook te doen om te kijken of ze er in plassen of niet.

   

  Al met al vinden we het een stuk veiliger, sjieker en hopelijk ook bestendiger voor de toekomst. We zullen wel zien met vraathaas 1 en vraathaas 2.

  Hoop gemist, denk even op je forum kijken 😂

  Wow ze hebben echt zo’n beetje de hele tuin! Bofkonten! 

  • Vind ik leuk 1
 6. Op 8-4-2024 om 14:33, bunnyempress zei:

  Bunny Rock - oftewel Simba Lodewijk en Scarlett kontondersteuning

   

  Mijn man had de ren begin van het jaar opgeruimd. Hij had natuurlijk ook gehoord dat het heel goed was om alles weer een keertje anders neer te zetten. Dus hij had de boomstronken heen en weer gezet. Lodewijk vond echter dat hij teveel azijn had gebruikt en plastte de halve ren onder 🤣.

   

  Oh dit klinkt herkenbaar! Bij mij plassen ze af en toe naast de wc en als ik het dan grondig reinig met azijn gaan ze daarna helemaal los over de azijn! Ik had ook al het idee dat de azijn meer plassen uitlokte! Terwijl het juist neutraal zou moeten worden waardoor ze het niet meer doen. Bizar dat jij dat ook zo ervaart

 7. Heb vandaag besloten om Brownie erbij te zetten, ze hebben elkaar een half uur lang afgelebberd zo blij waren ze om elkaar weer te zien, zo schattig 🥰 Geloof dat Brownie liever bij haar in een kleine ruimte zit, dan in z’n eentje buiten. Het bewijs dat konijnen niet alleen horen. 
  En heb de babyfoon geplaatst bij ze. Ukkie weigert eten aan te pakken of te komen. Maar zodra ik m’n hielen licht zie ik haar dus op de webcam gewoon vrolijk meeeten. Kom ik even gluren, duikt ze weer gauw weg. Dus wat ik al dacht, is ze weer stiekem aan het eten en zich zieker aan het voordoen dan ze is (of gewoon extreem schuw 😉). Zelfde gedrag weer als ze ooit in de opvang had. Zo lastig met haar dat ze daarin steeds terugvalt, dat maakt het echt lastig inschatten wanneer ze opgeknapt is. Of wellicht hielp Brownie zien eten mee. Gaat iig weer de goede kant op 👍🏻

  • Vind ik leuk 6
 8. 4 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Ha, jullie dochtertje praat nu dus ook al. We hebben een poos niets gehoord. Ik weet nog dat je het geboortekaartje plaatste. Het was toch Linde?

  Klopt goed onthouden. Ja kom niet echt meer op het forum. Alleen als ik in de rats zit met de konijnen, eigenlijk heel slecht 🫢 Gewoon heel druk nu aan het genieten van het moederschap. Ze kletst al een poosje, 2,5 alweer. Tijd vliegt. En inmiddels ook een kleine konijnengek 😉 

  Afgelopen week naar Landal geweest en toen zag ze op de kinderboerderij konijnen en riep uit: “oooh konijntjes, wat schàttig!”

   

  • Haha 2
 9. 51 minuten geleden, bunnyempress zei:

   

  Je hebt nooit garanties natuurlijk, maar ik vertrouw onze dierenarts wel. Zij vindt dat ik ze uitmuntend verzorg, ze hebben ruimte/gezonde voeding en dat ik goed en snel ingrijp als er iets niet klopt. Meer kan je niet doen als baasje om en je konijnen lang gezond en gelukkig houden. Ik ben idd gek op ze en zij ook op mij. ❤️ Dierenarts is ook fan, trouwens, haha. Mijn konijnen blijven fans houden/maken ❤️

   

  De dierenarts hield vroeger heel erg van hangoren, maar sinds ze dierenarts is niet meer. Ze ziet er veel met abcessen en dat is vaak ook een gebed zonder einde of andere nare oorproblemen. Dwergjes is ze geen fan van i.v.m. vaker darmproblemen (te weinig ruimte voor het darmstelsel) en doorgefokte platte snoetjes niet vanwege tand/kies problemen en/of neusproblemen. Zij vindt het ook onverantwoord hoe er doorgefokt wordt. Met Vlamen gaat het soms ook om de grootste/zwaarste en dat vind ze ook totale dierenmishandeling.

  Ik vind het zo sneu voor iedereen. Het kost jullie zo enorm veel energie elke keer als ze ziek is en voor het konijn zelf is het ook heel naar.

  Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op, maar we blijven door duimen.

  Mooi uiteen gezet, niet bij stil gestaan, maar hangoren zijn als je erover nadenkt ook onnatuurlijk. Krijgen ze dan abcessen vanwege hun oren? Bizar joh

   

  Te weinig ruimte voor het darmstelsel, zo had ik het nog niet bekeken, eigenlijk logisch. Ik dacht dat ze “gewoon” wat zwakker waren. Maar ze ziet ook slecht omdat haar ogen te wijd uit elkaar staan en kan minder goed diepte inschatten, daardoor is ze wat stuntelig. Echt superzielig alles bij elkaar opgeteld. Had vroeger een Pooltje, die gedroeg zich net als Ukkie en idd ook altijd diarree of verstopping. Ben er nu wel klaar mee 🤪 Ga de volgende keer om een maatje groter vragen bij de opvang 😉

 10. 4 uren geleden, bunnyempress zei:

   

  Oh, dat had ik niet verwacht. Maar misschien wel beter dat Brownie de baas is. 

   

   


  Super super fijn dat ze weer stiekem eet en zoveel meer nu, de gluiperd. Hoop dat het vannacht ook goed is gegaan. 
   

  Onze joekels zijn geen joekels 😅. Verbaasde mij ook, maar ze vallen onder de middel grote konijnen en niet de grote konijnen. Dat is namelijk 5+ kg. Ze hebben niet genoeg Vlaam in zich. De kans is dus heel groot dat we lang van ze mogen genieten, want ze vallen onder de langstlevenden categorie. Scarlett met 4,5kg en Lodewijk met 3,7kg. 
   

  Onze dierenarts vind ook dat ze flink gezond zijn en niet doorgefokt. Ze zei: ze hebben van die mooie spitse snoetjes, waardoor kans op tandproblemen flink minder is. Ze ziet darmproblemen heel vaak bij dwergjes. Alleen die aangeboren heupdysplasie was heel jammer, maar ja, we hopen dit jaar op de scan weinig achteruitgang te zien. Dat blijft nog even gissen. Maar het is een lichte vorm en Lodewijk is zo actief dat ik goede hoop heb. 

  Oh dat is fijn zeg! Zeker ook omdat jij zo’n band met ze hebt en overduidelijk van ze geniet. Extra fijn als ze dan lang bij jullie mogen zijn.

  Het is sneu hoor met die Ukkies dat ze zo ver doorfokken. M’n dochtertje zei net: “oh mama, het babykonijn is weer ziek” 

  Dat vat het wel aardig samen 🙈 en ze weet gewoon dat ze Ukkie heet. 

  • Vind ik leuk 1
 11. 32 minuten geleden, bunnyempress zei:

   

  Ze zijn al best lang bij elkaar, dus ik zou me niet super veel zorgen maken over een herkoppeling. ik dacht meer: och, die arme ziel zit nu alleen. Hopen dat hij dat trekt. Gelukkig is het niet koud.

   

  Ik herinner me idd dat Ukkie toen opeens stiekem ging eten. Fijn om te horen dat er wel verbetering in zit. Temperatuur houden en tieriger zijn. Wel heel jammer dat ze nog steeds zo weinig eet en dat het al zo lang duurt. En natuurlijk dat het zo vaak voorkomt. Ik wist niet dat dwergjes ook een kortere levensverwachting hebben. Wat rottig ook dat ze zichzelf niet schoon kan houden soms. Je wordt er al met al best wel sip van zo. Ik blijf gewoon duimen dat ze snel verder opknapt en dat die darmen wat stabieler blijven.

  Nou met haar sterilisatie was het een drama en kon ik weer herkoppelen op neutraal terrein. En ze zijn van machtsverhouding gewisseld, tegenwoordig is Brownie de baas 😉

   

  Heb je goed onthouden!
  Ze is weer stiekem aan het eten hoor, toen we van huis waren en terugkwamen was er van alles op. Brokjes, groenten. En hoe langer ik wegblijf hoe meer ze eet. De gluiperd. Ga het nu even gokken door alleen medicijnen te geven en verder weg te blijven, kijken wat er gebeurt. Krijg weer hoop dat ze er gaat komen. Wat een stress steeds. 
   

  Is dat met die joekels van jou ook niet trouwens? Die zijn natuurlijk de andere kant op doorgefokt. Ik weet wel dat ik nooit meer aan zo’n echt dwergje ga beginnen. 
   

 12. 3 uren geleden, Kolino zei:

  Op zich vervang je met 3 eetlepels poeder niet heel veel meer dan de brok en wat water drinken. Het is 27 gram poedee. Als ze wel hooi pakt en genoeg groente kun je er voor kiezen om zoveel gram geven als je normaal brokken doet op een dag. Maar voor mij klinkt het als dat je die 3 eetlepels nog wel nodig hebt, zeg het niet om je te pesten natuurlijk. Geloof me, ze eten echt zelfstandig ondanks dwangvoeding (mits je ze genoeg rust tussendoor geeft). Ik maakte 3 porties groen per dag wat ik tussen de dwangvoermomenten door gaf, qua hoeveelheid een flinke hand vol per keer. Het meeste daarvan ging ook echt op. Ik ben zelfs nog wel midden in de nacht paardenbloembladeren gaan plukken in de tuin omdat hij alles op had en echt graag zelf wat wilde eten. Kijk vooral naar groene bladgroenten (spinazie uitgezonderd). Andijvie (of witlof) en venkel zijn in de supermarkt de beste opties voor nu, vind ik dan. Wat kruiden als selderij, oregano, tijm, peterselie, munt etc mag je natuurlijk ook geven. Ik vind dat wat meer verse kruiden in zo'n situatie als deze nooit een probleem. Als je het vers doet is calcium ook geen probleem, kies wel dingen die ze gewend is. Wortelloof zou ik ook geen gekke keuze vinden trouwens.

   

  De hele situatie roept wat vragen bij me op voor je. Merk je verschil in herstel ten opzichte van de vorige gasaanvallen? Als je naar het borrelen kijkt is dat meer of minder geworden, harder of zachter? Hoelang duurt het voor de eerste voeding zelfstandig wordt aangeraakt? Zijn er oplevingen?

   

  Helaas is er een groep konijnen die steeds maar terugkerende darmproblemen heeft, ik hoorde over een theorie dat het bij bepaalde kleurslagen en vachttekeningen vaker wordt gezien dan bij andere konijnen. Maar hoe het nou precies zat... Je konijnkundige dierenarts heeft hier mogelijk meer over gehoord. Voor ik er verkeerde dingen over zeg en het halve forum in paniek raakt, is het handiger om de dierenarts te vragen.

   

  Helaas zie je bij de konijnen met steeds terugkerende problemen uiteindelijk wel een punt dat het ineens niet meer gaat. Wanneer dat is, dat is niet te voorspellen. Vandaar ook mijn vragen over het herstel en of je verschillen ziet. Ik hoop natuurlijk dat je haar er weer doorheen krijgt, maar 2 keer kort achter elkaar baart mij wel zorgen. Hoe oud is Ukkie nu?

   

  Hoe meer klappen de darmen krijgen in korte tijd hoe lastiger het wordt. Oplossingen zijn daar volgens mij ook nog niet voor. Dat is een beetje het nadeel van konijnen, ze blijven een ondergeschoven kindje wat betreft de diergeneeskunde.

  Dankjewel dat je iedere x weer zo de tijd neemt om uitgebreid te reageren! Heel fijn! 
  Vorig jaar had ze in het voorjaar ook iets van 5 gasbuiken, tussendoor Brownie ook nog een x, werd er niet goed van. En dit voorjaar lijkt niet anders te worden. Meestal herstelt Ukkie de volgende dag al, maar ben er normaal heel vroeg bij. En wat ik nu begreep heeft ze dagenlang heel weinig gegeten, 4 dagen geen brokjes en hooi op, eerste 2 dagen wel een klein beetje groente daarna ook niet of nauwelijks. Ook Brownie eet anders in het voorjaar, veel minder brokjes en groentes, maar hij eet echt veel hooi, dus maak me daar niet zo’n zorgen om. Ukkie is ook niet echt een hooieter. 
  Vorig jaar gebit laten nakijken en van allebei de keutels onderzocht waar niks uitkwam. 
  Het borrelt nu veel minder. Ze is ook weer tieriger, loopt weer rond, staat op haar achterpootjes, het is geen zielig hoopje meer. Al schiet ze wel weg als ik kom natuurlijk. Alleen het gekke is dat ze nog niet echt eet. Uit zichzelf heeft ze gisteren 6 brokjes op en vanmorgen 3. Verder irriteer ik haar iedere 3 uur met wortel en andere groente waar ze dan wat hapjes kwaad van weg eet, maar ook net zo hard weggooit. Gisteravond en vanmorgen nog gedwangvoerd, probeer het verder zoveel mogelijk met eten aanbieden. Maar uit zichzelf doet ze weinig en dat duurt nu wel erg lang vind ik. Vorige x ging ze opeens wel eten met haar maatje erbij en zonder dat wij erbij waren. Dat maakt het ook zo lastig inschatten dat ze uit protest en icm dwangvoeren niet eet, maar stiekem of in haar oude omgeving wel weer. Alleen ik vind haar daar niet stabiel genoeg voor om dat te gokken. Maar haar gedrag is wel weer normaal, dus dat maakt het vreemd. Temp 38,2

  En het is gewoon raar, als ik haar straks weer op de rit heb, heeft ze het rustig over 2 weken weer, dat begint me ook wel op te breken. Ik heb Ukkie nu 4 jaar en ze was al volwassen, dus ze is min 5. Zo’n raszuiver dwergje wordt vaak maar een jaar of 6 is mijn ervaring, dus dat heb ik ook in m’n achterhoofd. En ze zijn ook vaak zwakker vind ik. Het is ook voortdurend zoeken naar een balans, want naast verstopping heeft ze ook heel snel diarree en kan ik de ren weer uitsoppen. Haar kont is ook altijd vies en onder de klitten, ze krijgt zichzelf niet goed schoon. Knip de klitten er af en toe uit en voor de vakantie zelfs haar kont maar even gewassen. Echt een verschil met Brownie, die houdt zichzelf brandschoon. 

   

  • Verdrietig 1
 13. 18 uren geleden, bunnyempress zei:

  Fijn dat er wel vrijwillig weer wat in gaat. Zo zielig dat blijven tobben zo. Duimen dat ze ook meer dwangvoer accepteert zo meteen. 
   

  Hoe is het met haar maatje? 

  Ik heb ze nu voor het eerst apart, meest houd ik ze samen. Hij is wel relaxed, maar vind het wel vreemd en is wat minder actief heb ik het idee. Hoop vooral dat ik straks ze niet hoef te herkoppelen nu het zolang duurt.

 14. 1 uur terug, Kolino zei:

  Dat ze haar blindedarm keutels niet opeet is nog wel verklaarbaar op zich. Denk je dat je 50ml aan dwangvoeding haalt die echt effectief in haar maag belandt? Ukkie is ongeveer een kilo qua gewicht, toch? Uiteraard over 24 uur bekeken, niet in 1 keer.

   

  De dierenarts vertelde me dat konijnen in de nacht normaal ook niet zoveel eten. Toch zorg ik wel dat ze altijd de optie hebben om te eten (bij ziekte ook een portie groen/kruiden) en waar nodig sta ik ook op om dwangvoer te geven, het is wel weer een x aantal ml die je er bij kan stoppen. Soms heb je die extra keer gewoon nodig. Hoe minder je er in krijgt hoe vaker je moet dwangvoeren, kleine porties zijn eigenlijk beter, maar je moet ook realistisch blijven qua stress. Qua schema incl medicatie is iedere 4 uur het handigste in dit soort extreme situaties. Dus in 5 keer proberen te geven wat nodig is op een dag, die 6e keer kun je dan of overslaan om zelf wat te slapen of gebruiken om er genoeg in te krijgen als het toch niet goed is gelukt. Feit is wel, er moet wel echt wat in gaan. Zo niet, dan moet je toch meer momenten inlassen.

   

  Als het nou echt niet lukt en je naar medicatiemomenten kijkt, kun je vanaf een half uur na maag-darmmedicatie en een uur na pijnstilling proberen of het wel lukt. Qua stress natuurlijk wel een dingetje, dus dat is een kwestie van uitproberen of je nog genoeg rust kunt geven tussendoor.

   

  Iedere 3 uur dwangvoeren kan ook, zodat je minder ml per keer kunt doen, maar omdat dit niet synchroon loopt met medicatie zal je ook dan vaker met haar in de weer zijn. Of je bouwt 8 momenten in op een dag en schuift bij medicatiemomenten wat met de tijd.

   

  Probeer wel een aantal keer 3 a 4 uur rust in te bouwen. In ieder geval 3 van die momenten dat je haar echt helemaal met rust laat. Dan hoef je je minder schuldig te voelen als je het na een uur nog eens probeert met dwangvoeren.

  Ik geef maar 2x per dag medicatie, om de 12 uur op advies van de da. Wel vrij hoge dosering voor haar gewicht. En iedere 4/5 uur dwangvoer. Ik geef 20 ml dwangvoer, maar de helft loopt er wel uit ongeveer. Met heel veel irriteren eet ze nu steeds wat mini hapjes wortel en komkommer, dus dat ben ik nu iedere paar uur aan het doen en dwangvoeren even overgeslagen, 12 uur voor het laatst. Ga het vanavond met de medicatie nog wel doen, want ze eet erg weinig. 

 15. 5 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

  Hè wat een ellende. Hoe is de nacht verlopen? 

  Eigenlijk nog hetzelfde, alleen heb ik nu wel geslapen 🤪 wekker gezet om te dwangvoeren, ze heeft niks meer gegeten na die paar snippertjes wortel. Had gehoopt dat dat het begin was. Er is niks aan eten weg. Word hier zo moedeloos van en dat iedere keer weer. Twee weken terug ook al gehad pfff. Was eerst vooral boos dat ze de signalen gemist hebben, maar nu heb ik ook steeds meer het gevoel dat ik wel heel veel moeite moet doen om haar in leven te houden. Maar ben ook oververmoeid, dus dan is alles even wat somberder 😉

  • Verdrietig 1
 16. Afgelopen avond/ nacht zat ze rond de 37,2. Vanmorgen 37,8, vanmiddag 38. 
  Meer dan een half uur rijden naar een dierenarts vind ik te gek en de kosten zijn niet mals nu met Pinksteren en heb gelukkig alles in huis: pijnstilling, emeprid en ciceral. Heb echt veel dwangvoer gedaan en vocht vannacht en vandaag, omdat er steeds maar ietsepietsie ingaat. Maar ik krijg nu toch een beetje hoop, want ze is van de snugglesafe af uit de catcube gekomen en er liggen eindelijk weer wat keuteltjes (zij het niet veel en zo klein dat ze voor pluisjes doorkunnen). Met heel veel irriteren heeft ze een paar hapjes wortel op en stiekem toch een paar takjes peterselie, dus ik word voorzichtig hoopvol dat ze er toch weer doorheen komt. Man, man wat een stress steeds. Ben doodop van vermoeidheid. 
  Zal straks weer even temperaturen, maar ze lijkt ook warmer te voelen. Wil haar nu even met rust laten zodat ze misschien wat gaat eten.

 17. Ukkie blijft maar kwakkelen. Alweer 2 gasbuiken gehad dit voorjaar. Was “blij” dat het 2 weken voor m’n vakantie was, met het idee beter nu, dan als ik er niet ben. 
  Kom gisteravond laat terug van vakantie, Ukkie schoot meteen weg toen ik aankwam. Foute boel. Wilde niet eten, lag in een hoekje te knarsen helemaal angstig. M’n moeder gevraagd of ze gegeten had. Zegt ze doodleuk: eergisteren wilde ze niks, met heel veel klieren wat peterselie op en gister heeft ze het m’n stiefvader laten doen en die heeft er alleen wat eten ingegooid en niet opgelet 🤦🏼‍♀️ dus in het beste geval zat ze 24 uur zonder eten, maar waarschijnlijker is dat ze al langer niet of nauwelijks heeft gegeten.
   

  Alle alarmbellen af en ben zo boos op ze. Had het hele stappenplan aan medicatie klaargezet en doorgenomen en ze laten beloven te checken op komen eten en anders mij bellen. En dan dit 😞

  Ukkie meteen naar binnen. Hele nacht opgebleven, medicatie erin, om de paar uur dwangvoeren. Het is een wonder dat ze überhaupt nog leeft, maar vraag me af hoelang nog 😱 getemperatuurd: 37,2, binnen gehouden met snugger safe en is nu langzaam aan het oplopen, inmiddels 38 graden, maar nog steeds niks gegeten. Blijf dwangvoeren, maar dat laat ze nu ook uit haar bek lopen, enige dat ze nog binnenkrijgt is wat ze aflikt van haar vacht. Ben inmiddels doodop van de slaap, maar vrees het ergste. Vaste konijnkundige dierenarts is gesloten en hebben ook geen Spoeddienst, dus dan moet ik echt al een eind met haar gaan rijden naar een vervangende praktijk en de vorige keren konden ze ook niet echt meer doen dan wat ik nu zelf doe. Je hoort haar buikje ook echt borrelen zo erg nu. Meestal hou ik ze samen, maar nu voor het eerst maar apart, zodat ik kan zien of ze iets eet. Maar vind het een lastige, als ze overlijdt is ze helemaal alleen 😢

  • Verdrietig 3
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .