Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Items

  3.049
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

Berichten die geplaatst zijn door BaasjevanBrownie

 1. 20 minuten geleden, Lio en Leia zei:

  Ik zou het zalfje al gaan halen. Best niet te lang wachten. Rond de feestdagen had Leia ook een gesloten oogje. Ik reinigde het toen ook goed maar na een paar dagen bleef haar oogje ook dicht. Ik heb toen gebeld met de dierenarts (op dat moment geen konijnkundige omdat zij verlof hadden ) en deze had mij terramycine aangeraden wat ik gewoon bij apotheek kon halen . Tweede kerstdag ben ik toch naar mijn dierenarts kunnen gaan en haar oogje had op dat moment al heel wat schade. Het zag er echt niet uit... Ik werd doorverwezen naar een oogarts en na behandeling van 4 weken 3 keer per dag met 3 verschillende druppels en zalfjes is haar oogje echt heel mooi genezen. 

  Het kan dus echt wel snel gaan met een oogje. De oorzaak bij Leia is vermoedelijk hooi of stro in haar oogje maar dat kon tijdens consult niet meer gezien worden.

  Heel veel succes!

  Ik vind alleen een oogzalf met vitamines meer klinken als homeopathisch en heb m’n bedenkingen of dat gaat helpen. In het weekend naar de da doe ik ook liever alleen bij nood, dus neig er steeds meer naar om er maandag naar te laten kijken en dan een goede behandeling ervoor te krijgen. 
  Of zou zo’n zalfje met vitamines nog iets kunnen doen?

  Ze is gelukkig wel tierig en eet goed, dus geen acute nood. 

 2. Ik heb foto’s naar de da gestuurd vanmiddag en krijg nu net reactie:

   

   

  Goedenavond, mijn excuses voor het verlate antwoord.
  Het spreekuur was erg druk...

  De dierenarts heeft net gekeken.
  Het zou toch een beschadiging kunnen zijn. We weten het niet zeker.
  Om hier wel achter te komen is controle nodig.

  Wat kunnen we doen zonder controle?
  - Blijven schoonmaken
  - Een pijnstiller/ontstekingsremmer erbij geven (Metacam/Novacam, etc)
  - Een oogzalfje met vitamines (dit is het enige zalfje wat ik mag voorschrijven zonder Ukkie gezien te hebben).

  Wenst u het zalfje of pijnstiller/ontstekingsremmer, dan zorg ik dat we een afspraak maken om het toch in het weekend af te halen op de praktijk.
  Indien u enkel doorgaat met schoonmaken in het weekend, dan horen we graag na het weekend een update.

 3. Sinds een aantal dagen loopt Ukkie met een gesloten oog rond. Eerst zat er wat vuil, dus halen we het weg met een doek afgekoeld gekookt water iedere dag. Maar nu zie ik niets eraan, maar ze heeft haar oog nog steeds nagenoeg gesloten. Moet ik hier iets mee? Kan helaas geen foto meer uploaden nu.

 4. Op 3-1-2024 om 21:04, Evee zei:

  Dat is maar net hoe je het bedoelt 😂

   

  Ik had Joris en Brenda en Harold en Sofie. Twee koppeltjes dus. 

  Sofie is er het laatst bijgekomen, nadat de eerdere vriendin van Harold (Charlie) was overleden.

  Maar omdat Joris wat later ook overleed en ik graag terug wil naar één koppeltje, heb ik Brenda na het overlijden van Joris gekoppeld aan Harold en Sofie. 

  Brenda heeft een goede klik met Harold. Harold ook met Sofie. Maar Sofie en Brenda hebben niet zo veel met elkaar. Op zich was dat niet erg, want Harold zat veel bij Brenda en ook veel bij Sofie. Hij had het altijd maar druk met zijn dames. Maar nu valt het dus op dat Brenda meer alleen zit. 

  Ja ik weet dat je na het overlijden van Joris van 2 naar 1 koppel/ groep bent gegaan. Maar wist niet meer of het nu Brenda of Sofie was die bij je bijstaande koppel was gezet. Maar Brenda dus. 
  Vroeg me af of de “nieuweling” in de groep buiten de boot zou vallen of juist het dametje dat al bij Harold zat.

  Lijkt me ook lastig hoor een man moeten delen 😉

  Trekken Brenda en Harold nog wel naar elkaar of hangt ze er echt helemaal bij? 

 5. Op 2-1-2024 om 12:42, Evee zei:

  Sofie en Harold waren best bang toen het echt los ging. Brenda eigenlijk niet echt. Die was lekker met het sloop project bezig dat ik oudjaarsdag in de ren had gelegd 's middags. Ik heb wel het idee dat ze nu wel weer ietsje meer buiten de groep valt. Dat is wel jammer. Harold en Sofie zaten met het vuurwerk samen weggekropen en lijken nu meer naar elkaar toe te trekken. Brenda zit wat meer alleen. Geen ruzie of onrust hoor, dat zeker niet. Hopelijk gaan de verhoudingen de komende dagen weer terug naar normaal. 

  En Brenda was erbij gekomen toch? Of was dat Sofie, weet het eff niet meer 

 6. Op 29-12-2023 om 12:44, Evee zei:

  Bij deze alvast een preview van hoe het er straks uit gaat zien 😉 

   

   

  image.png

  Wel veel overzichtelijker zo idd en een hoop onderdelen kunnen we natuurlijk ook gewoon missen 😉 goede zet zo, als hiermee BB blijft. 

  • Mee eens! 2
 7. 2 uren geleden, Kolino zei:

  Ik heb toevallig iets anders op moeten slaan wat ik mee moet nemen, dat kon op de telefoon opgeslagen worden door te printen en dan als pdf opslaan. Deze truc kan dus ook op de telefoon.

  Zo heb ik het ook gedaan, maar wel op de laptop. Kwam er ook niet uit, tot ik idd op afdrukken drukte en dan kun je het veranderen in opslaan als pdf

 8. Gelukkig weer achter de rug, blij dat ik ze naar binnen heb gehaald, ze zijn het goed doorgekomen, maar de herrie was niet te doen. Bach druppels gegeven en een mooi knaagproject, alleen om 12 uur had Brownie echt stress, gelukkig niet zo erg als buiten en kon hem redelijk kalmeren. 
  Vandaag weer naar buiten gedaan, we hebben het weer gehad 😅

  Fijn dat jullie konijnen het ook allemaal goed doorgekomen zijn weer

  • Vind ik leuk 1
 9. Het is hier weer losgebarsten hoor. Nog snel de afgelopen maand onze ramen en ventilatieroosters laten vervangen voor een geluidsdempende variant, hopelijk scheelt dat iets vanavond. Maar als ik het nu al hoor vrees ik van niet. De konijnen hebben we gisteravond naar binnen gehaald, was toen al zo erg dat ze al behoorlijk gestresst buiten zaten en dan hebben we het ergste nog te gaan. Eenmaal binnen leken ze het wel te herkennen, dat is dan een voordeel na al die gasbuiken van het voorjaar. Ze pakten gewoon de draad op alsof ze nooit elders waren geweest. Zijn zelfs helemaal ontspannen. Dus ik ben blij dat ik deze leuze heb gemaakt. De bijkeuken is ook de stilste plek in huis, dus denk dat ik er vanavond ook zit 😂 

  • Vind ik leuk 3
 10. Zojuist, BaasjevanBrownie zei:
  2 uren geleden, bunnyempress zei:

  Jammer dat Ukkie de klaver niet lekker vond. Ik geef alles altijd een keertje of 2-3. Soms weigert 1 van beide konijnen de eerste keer om er de tweede keer op aan te vallen. Ik vraag me ook weleens af of dat komt omdat ze weten dat er niets beters komt 😉 Of omdat ze hebben gezien dat de ander het wel eet.

  Op de een op of andere vreemde manier kon ik net niet onder je quote typen, dus dan maar zo:

  Heel herkenbaar weer. Ik doe dat ook vaak. Meestal kiest ze daarna wel eieren voor haar geld en dan vraag me dan altijd hetzelfde af. En soms weet ik ook niet of ze het op heeft, omdat ze maar bij me blijft bedelen om iets anders zolang ik er ben en dus maar wegga op de hoop dat ze dan toch wat mee-eet.

 11. Ik ken je gevoel, het is bij mij thuis na een koppeling ook weleens fout gegaan. En ook al doe je het beste in het belang van de konijnen voelt dat toch naar en gek genoeg, en geheel onterecht, als falen. Maar soms is het nu eenmaal geen match tussen 2 konijnen, als ze elkaar echt zo hard bijten kun je ze gewoon niet samen laten. Dan heb je straks pas een reden om je schuldig te voelen. Ik blijf het heel vreemd vinden hoe verwijtend die opvang reageert naar jou. Ze weten het leuk te vertellen, maar geven wel een koppel mee naar huis dat toen ook al geen match was. 
  Zal niet leuk zijn voor je om hem terug te moeten brengen en de confrontatie met dat asiel, succes ermee! Ik zou denk elders (uit de opvang van de lijst) een koppeling laten doen, maar dat is natuurlijk aan jou. 

 12. 3 uren geleden, bunnyempress zei:

  Gisteren de konijnen brokjes geven, ging Lodewijk helemaal over de rooie.

  Ik nog eerst wat lachen dat hij mijn man niet zag zitten, weg rende en stampte, maar na een paar minuten had ik medelijden met beide. Als ik hem riep kwam hij wel en at hij brokjes uit mijn hand. Zodra mijn man bewoog zat hij of buiten of in de hoek te stampen. Ik had echt zoiets van: wat is jouw probleem, konijn, en waarom ben je zo overstuur. Echt sneu.

  Mijn man had ook zoiets van: 🥲, waarom vind je me opeens eng.

   

  Toen dacht ik ff 10 minuten na en zei ik: je ging toch vandaag hooi halen.

  HIj: Ja, maar het regende zo hard dat ze die hooibalen niet wilden pakken, dus ik ga morgen terug hoor.

  Ik: Ja, ok, maar die mensen hebben toch een hond!

  Man: Ja? OH, ooooooh, maar ik heb mijn handen enzo wel gewassen.

  Ik: en je kleding dan?

  Man: Ja, hond is idd tegen me aan gaan staan.

  Ik: Nou, Lodewijk moet geen honden.

   

  Scarlett heeft echt 0,0 problemen met honden of hondenlucht, die gaat gewoon door eten. Toen er ooit een hond op bezoek was, vond ze het wel interessant, maar hij moest niet te dichtbij komen. Lodewijk was door het dolle met rennen, stampen en helemaal bang zijn.

  Hihi herkenbaar, hier hetzelfde, ook als we katten hebben aangehaald of langs ons benen zijn gegaan. 

 13. 4 uren geleden, Kolino zei:

  Lijnzaad is ook niet zaligmakend. De meeste goede brok bevat ook al lijnzaad, dus misschien is de hoeveelheid bij elkaar teveel? Ukkie is klein, dus als ze gevoelig is...

   

  Wat ik het effectiefste vind is gewoon water geven met een spuitje. Als het te erg is zou ik een onderhuidsvochtinfuus bij de dierenarts gaan halen. Vocht is echt het allerbelangrijkste.

   

  Ik heb ook al wel vaker verteld dat lactulose in principe kan werken, maar dat daar een maar aan is. Het kan ook gebeuren dat het de boel erger maakt op het moment dat de lactulose zelf een laagje om de brei heen legt en er dus geen water meer bij die massa kan komen. Het hele idee van meer water naar de darm trekken en zo de massa weer zachter maken werkt dan niet meer.

   

  Er zijn wel adviezen om olie te geven, zonnebloemolie, olijfolie... ik vraag me alleen af, als ze zo heftig op lijnzaad reageert, gaat dat wel goed komen?

   

  Wat wel beter te doseren is, is een oliezaad voeren, hennepzaad is misschien een optie.

   

  Andere zaden die voor de spijsvertering werken: anijs, dille, venkel, koriander, zwarte komijn, komijn en karwij. Het gros hiervan is ook oliezaad. Ik zeg hier altijd, een theelepel totaal per dag is zat, maar in haar geval zul je denk ik met minder moeten beginnen. 

   

  Jij geeft wel groenvoer toch? Want eigenlijk is gewoon voldoende groenvoer geven (weinig brok) ook een goede manier om de boel draaiende te houden. Nog wat kruiden die je in zou kunnen zetten: munt, peterselie, tijm, basilicum, melisse, dille, salie, oregano, lavas, brandnetel, wilde cichorei, paardenbloem, duizendblad, kamille.

   

  Maar ik blijf er bij, vocht is het allerallerbelangrijkste.

  Dankjewel voor je uitgebreide toelichting en ideeën aan kruiden. In de winter gaat het hier gelukkig goed, maar handig voor van het voorjaar. Ja ze krijgen ook groenten. Het lastige aan Ukkie is dat ze een behoorlijk verwende eter is. Ik heb gelukkig hooi gevonden dat ze eet, maar dan nog maar matig. Qua groenten haalt ze voor een hoop dingen ook haar neus op, (gedroogde) kruiden idem. Ze wilt eigenlijk alleen haar brokjes en fruit, wortel, pastinaak. Soort dieet van snoep zegmaar 😉 Zelfs van aardbeien laat ze de kroontjes liggen. Verwend nestje is het. Maar mijn vroegere dwergje was ook zo, en hoorde van @Jamesthebunnybutler dat er meer van die dwergjes zo zijn 🙄 Wat het juist lastig maakt, want ze zijn al zo kwetsbaar en dan verhaart ze ook nog extreem. Ukkie doet niet echt aan normale poep. Het is of verstopping of diarree, lijkt het wel. Dus je moet ook weer oppassen met dingen tegen het een of het ander geven, omdat het zo weer omslaat. Brownie is wat dat betreft een stuk makkelijker, die eet echt goed hooi en vindt zo’n beetje alles lekker. 
  Gisteravond ging ik wat klaver dat ik van @bunnyempress had gekregen voor secret santa brengen. Brownie viel er meteen dankbaar op aan. Ukkie snuffelde even kritisch, ging op haar achterpootjes staan om oogcontact te maken en leek te zeggen: “echt serieus? Dìt is mijn snack voor de avond?” Daarna probeerde ze nog een charme offensief van kusjes geven (dat trucje vergeet ze niet snel) en toen ze toen nog niks anders kreeg ging ze uit protest stro knagen. 

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 3
 14. Slordig dan dat de da het me aanraadde en dat er niet bij vertelde. Best lastig, Ukkie had zo vaak verstoppingen van het voorjaar, maar van ook maar 1 lijnzaadbrokje heeft ze dan weer diarree 🙄 dus dacht dit in te zetten. Maarja straks geef het dan bij een beginnende verstopping en doe je meer kwaad dan goed…

  Brownie verdraagt lijnzaad goed, dat is toch een stuk handiger 

 15. 2 minuten geleden, Kolino zei:

  Ja, moet het wel verse ananas zijn, bij mij eet de een het wel, de ander niet. Verse ananas bevat een stofje (bromelaïne) dat eiwitten afbreekt en daarom is het dus geschikt in dat soort gevallen.

  Wat gek, ik hoorde dat gedroogd ook kon, dat heb ik bij bb gekocht. Maar als dat waar is wat je zegt helpt dat dus helemaal niet 🤦🏼‍♀️

 16. 10 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

  Die kregen ze standaard maar nu niet meer. Begin er maar weer mee.

   

  Bij Bobby laat het gewoon makkelijk los ik hoef niets te doen. Bij Meike lijk je het bijna niet te zien maar na een kritische blik zie ik dat ook zij weer in de rui zit.

   

  Awwww schattig!

  Of ananas, schijnt ook te helpen om verstoppingen te voorkomen. Vertelde de da toen we er van het voorjaar met Ukkie waren. 

  • Vind ik leuk 1
 17. Wat gaat dat er raar aan toe bij het asiel waar je geweest bent. De meeste opvangen koppelen de konijnen en geven ze pas mee bij een match. Bij mij hebben ze een koppelvakantie van 5 dagen gedaan. En dan kreeg ik nog de belofte dat als het thuis fout ging ik terug mocht komen. Ik vind het heel gek dat ze je thuis laten koppelen en als het dan misgaat, wat een reeële kans is, dat zouden zij toch moeten weten, ze allerlei verwijten maken. Dat vind ik niet terecht, je hebt het toch een eerlijke kans gegeven op een neutraal gebied. Zeker als er zo gebeten wordt, zouden ze toch moeten schrikken. Het kan toch niet zo zijn dat er straks iets misgaat omdat zij het konijn niet terug willen nemen? En begrijp het probleem ook niet, want dan koppel je met een ander konijn bij hen en krijgt die een fijn plekje bij jou, dus ze raken hoe dan ook een konijntje kwijt.

  Hoewel ik nu eerlijk gezegd wel liever naar een andere konijnenopvang zou gaan, want ik vind dit zowel naar jou als de konijnen niet erg netjes. Waar ben je geweest als ik vragen mag?

  • Mee eens! 1
 18. 50 minuten geleden, Kolino zei:

  😍 Waar heb je die gezien? Zoooo cute! Nu ben ik dus benieuwd wat jouw kleine telg daar van vond he 😉 Moet echt in haar straatje passen.

  Bij de DA drogisterij. Haha Linde was er niet bij, die sliep en moest even wat pakjes wegbrengen. Maar Linde haar liefde voor konijnen is aardig over gegaan in een paarden obsessie 🙈 wat we totaal niet delen of stimuleren 😂

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 3
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .