Ga naar inhoud

Joachimdk444

Members
  • Items

    157
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Joachimdk444

  1. Op 29-11-2020 at 22:55 zei JacinthaBrehler:

    Ik lees het ook regelmatig in FB groepen dat je beter geen groenten en biks tegelijk kan voeren en vooral geen kool en biks omdat dit voor gas kan zorgen. Ik doe echter al jaren niks anders en heb nog nooit wat gemerkt. Het zal dus wel loslopen. Misschien als je een halve kool voert of zo... 

    Oke dan zitten we goed!

  2. 2 minuten geleden zei Bambi&Fendi:

    Dat het giftig is in combinatie met biks heb ik nog nooit van gehoord... Mijne krijgen af en toe de blaadjes die aan een stronk broccoli zitten. Het kan wel zijn dat ze bedoelen dat teveel broccoli voor gasvorming kan zorgen, dus dat het altijd met mate en niet te vaak moet worden gegeven. Kan zijn dat sommige konijnen er iets gevoeliger voor zijn dan anderen, maar mijne hebben daar nog nooit last van gehad.

    Maar giftig...? Dat denk ik niet.

    Dat dacht ik ook al, zijn mensne die volgens dat Duits principe zijn, biks is slecht en enkel groenten zijn goed, heb zelf gelezen bij hen dat biks in combinatie met groenten gevaarlijk zou zijn😅

  3. 1 uur geleden zei Jilo:

    Vaak worden medicijnen voor honden of katten aan konijnen gegeven, omdat er geen medicijnen speciaal voor konijnen op de markt zijn. Uiteraard kunnen niet alle medicijnen die voor honden/katten gemaakt zijn bij konijnen gebruikt worden, maar zo lang het door de dierenarts geadviseerd wordt en de dosering op konijnen aangepast is kan het waarschijnlijk geen kwaad. Het medicijn heeft denk ik gewoon even tijd nodig om volledig te gaan werken.

     

     

    Ik heb wel altijd stress dat ze der in gaat blijven ofzo, begrijp je? Dat ze haar gelijk dood niest ofzo... het klinkt ook luider als het was, maar ja..

  4. Beste mensen

    men 2 jonge konijntjes zitten met het snot, we zijn al langs de DA geweest, die heeft pilletjes meegegeven(voor karten&kleine honden, omdat dat goedkoper is & dat er niet was voor konijnen), die moesten we 1 week geven, nu de eerste 3 dagen leek het beter en ze niesten minder vaak, maar nu vanmiddag niesten ze vaker en had de ene zelf een niesbui van 30 keer niezen ofzo... wat moet ik doen, vind het zo *krulspinazie* om te zien dat ze zo vaak moet niezen, verder eet en ademen ze normaal en gezond.

    iemand tips aub?

  5. Hoi allemaal

    ten eerste, ik legde strokorrels in de kattenbak van men konijnen(die stillaan zindelijk worden).

    maar het ene konijntje lijkt er gek op, ik heb alles geprobeerd, stro erover, kranten erover , hij zoekt ze tot het laatste korreltje. Ik weet dat dit tot verstopping kan leiden, maar wat kan ik nog doen en waarom is ze er zo gek op?

    2de vraag is ik vond buiten op 2 meter van men konijnen enkele bloedluizen op een vensterbankje, maar daar zitten geen kippen ofzo, kan het dat ze bij konijnen voorkomen?

    ik zie ze wel niet op men konijnen ofzo...

    mvg

  6. Hoi

    men voedster maakt regelmatig dit geluidje bij het eten, ze heeft wel het snot(geen idee of dat er mee te maken heeft).

    het geluid is versterkt, en als je goed luistert hoor je het soms wel, zet wel je geluid maximaal.

    wat is dit? Is er iets fout of is het een knorrend geluidje van blijdschap(ze eet bijzonder graag🤣)

    groetjes!

    https://youtu.be/q3nSlxKhsWk

     

  7. Hoi

    ik heb al vele konijntjes gehad in men leven, en het viel me steeds op dat rammetjes vaak stampen(ik weet wat stampen betekent hoor) maar ik zie men voedster het niet doen.

    doen enkel rammetjes dit of hebben jullie voedster die het wel doen?

    groetjes

    Joachim

  8. Geef ze wc rollen, kartonnen dozen, knaagspeelgoed uit de dierenwinkel of de online shop van bunnybunch, hooi, Knaaghout, wilgenhout(wel afwassen en zien dat er geen uitwerpselen van vogels aanhangen)

    zo hou je ze lang bezig hoor, gewoon zien wat je konijn leuk vind want elk konijn is anders natuurlijk..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .