Spring naar bijdragen

Jilo

Members
 • Aantal bijdragen

  41
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

14 Goed

Over Jilo

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Lilo & Jack

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Er was een actie van 1+1 gratis bij 15kg zakken. Maar met 30 kg kan ik met mijn twee dwergjes erg lang doenπŸ˜‚ En gelukkig waren ze ook zo lang nog goed (net nog maar even gecheckt, voor de zekerheid, omdat in het topic een andere datum stond) Dan ga ik toch maar ander voer kiezen. Dat wordt lastig, want mijn voedster is niet zo makkelijk... Zelfs Science Selective vindt ze niks πŸ˜… Maar bedankt voor de informatie in ieder geval!!
 2. Hallo allemaal! Ik was (online) aan het shoppen voor mijn konijnen en zag dat het voer Rabbit SuperTrio van Hope Farms niet meer word verkocht 😞 Ik zie wel een nieuw soort voer van Hope Farms, de Hobby First Rabbit Complete. Ik kan nergens vinden of dit hetzelfde/vergelijkbaar voer is, maar het lijkt er wel op. Weet iemand dit? Alvast bedankt!!
 3. Ik heb ook twee voedsters en een ram gehad. De voedsters waren moeder en dochter. De één een luilak en de ander een dominante bol energieπŸ˜…, maar dat is altijd goed gegaan met de ram. Je kunt het altijd proberen, misschien geeft het ze wel heel veel rust, omdat ze niet meer zo erg de rangorde hoeven te bepalen. In ieder geval heel veel succes!
 4. De juiste informatie vinden was inderdaad heel erg moeilijk! Ik kreeg mijn eerste konijntje toen ik 7 was (alweer een hele tijd geleden πŸ˜‚). Ik was gek op konijnen, maar wist niet meer dan de basis. Samen met zijn cavia-vriendje in een (achteraf gezien) te klein verblijf. Wist ik veel, de verkoopster, als ik het me goed herinner een hobbyfokker, zei dat dat prima kon (ook slecht voer van meegekregen, trouwens). Toen ik wat ouder was begon ik informatie op te internet op te zoeken, gewoon toevallig, uit eigen interesse. Bunnybunch was er toen nog niet, helaas, maar wel wat andere sites 😁Toen heb ik meteen een mooi groot buitenverblijf geregeld. Vervolgens ook een konijnenvriendje gehaald. Meneer de verkoper verzekerde ons ervan dat twee rammetjes wel samen konden, dus het werd een ram. Het ging inderdaad heel goed samen, maar het was ook een voedster!πŸ™„ En daar kwamen wij pas achter toen er een nestje in het nachthok lag... Natuurlijk enorm schattig, maar dat hadden we niet gewild. Uiteindelijk voor alle babykonijntjes een fijn huisje kunnen vinden en eentje gehouden (en het rammetje gecastreerd). Ze hebben nog heel wat jaartjes met z'n drietjes genoten van hun luxe leventjes. πŸ˜‚ Maargoed, helaas weten ook veel dierenwinkels en (hobby)fokkers echt niet waar ze het over hebben... En dat terwijl je van hen verwacht de juiste info te krijgen.
 5. Jilo

  Konijnentekort?

  Inderdaad, klinkt op het eerste gezicht als goed nieuws, maar een konijn (of welk ander huisdier dan ook) is geen tijdelijk leuk gezelschap voor tijdens de lockdown. Ik kreeg bij de adoptie van mijn opvangkonijn heel veel informatie over de ''misverstanden'' die er zijn over het houden van konijnen, zoals over vachtverzorging en kosten. En dat is heel erg nodig, want niet iedereen verdiept zich in konijnen voordat ze er eentje (of eigenlijk twee!) adopteren. Ik hoop dat de opvangen mensen zeker nu blijven informeren over dit soort dingen. Het zou wel heel triest zijn als al die konijntjes weer in opvangen terecht komen...
 6. In mijn appartement op de hoogste verdieping wordt het ook snel warm. Mijn konijntjes hebben er bij 25 graden nog weinig last van, zo lang ze niet in direct zonlicht zitten. Daarom heb ik nu verduisterende gordijnen, dat scheelt al een hele hoop. Buitenzonwering werkt beter tegen de warmte zelf, maar dat kan niet bij alle (huur)appartementen. Je kan natuurlijk ook op andere manieren voor schaduw zorgen. Ook heb ik altijd een icepod in de vriezer liggen, die werkt super. Bevroren plastic flesjes water werken ook, maar minder. Toen het vorig jaar heel erg heet was (>40 graden binnen) hadden mijn konijntjes er echt last van. De oortjes aan de buitenkant koelen met een beetje water kan dan werken. Ik maak ze nooit echt nat, omdat dat niet goed voor ze is ivm vliegen en maden in de vacht. Zomers knip ik mijn langharige konijn ook korter, dus als je een langharig konijn neemt is dat een tip πŸ™‚
 7. Jilo

  Konijn plast binnen

  Bij mij doen ze dat ook wel eens als ze iets te enthousiast zijnπŸ˜… Zolang ze het verder altijd netjes op de goede plek doet denk ik niet dat het een gewoonte zal worden. Als dat wel zo is kan je proberen haar wc (of misschien een extra wc?) te plaatsen op de plek waar ze het nu doet. Als ze het dan weer in het wctje doet kan je hem weer verplaatsen. Dan maak je haar eigenlijk opnieuw zindelijk πŸ™‚ Ik heb ook wel eens gehoord dat het werkt als je het doekje waarmee je het plasje opveegt even in het wctje dept. Dan breng je de geur van het plasje in het toiletje. Mocht ze ineens overal door het hok gaan plassen (geen vaste plek dus) zou ik wel gaan opletten; dan zou het ook iets met haar blaas kunnen zijn. Dat hoeft natuurlijk niet, het kan ook territoriaal gedrag zijn. Maar een keertje op de verkeerde plek plassen is volgens mij heel normaal (voor konijntjes dan πŸ˜‰)
 8. Mijn konijntjes zijn maar klein πŸ™‚ Jack is iets forser gebouwd (niet dik, maar bredere poten, oren en kop). Hij is langharig en heeft dus iets weg van een teddy. Hij is 1500 gram (inclusief lange vacht). Lilo is erg klein, geen idee welk ras ze zou kunnen zijn. Zij is 1200 gram. Beide zijn keurig op gewicht 😊
 9. Ik gebruik houtvezelkorrels. Ik doe dat alleen in het toiletje, maar t zou natuurlijk ook in het hele verblijf kunnen. Je zou ze ook al zindelijk kunnen maken, als je dat wil. Bij mijn jonge konijntje lukte dat ook vrij snel. Dan hoef je ook niet zo veel te verschonen πŸ˜‰ Ik heb in het hok zelf alleen het toiletje, hooiruif, waterbakje en een schuilhokje staan. In de ren staat het voederbakje en liggen speeltjes en knaagspul. Ik maak zelf het toiletje regelmatig schoon met alleen water. Als het erg vies is doe ik het met kokend water.
 10. Misschien zou je, voor je naar de da gaat, nog even kunnen checken of er geen klitten, wondjes o.i.d. in de vacht zit bij de poot (als ze dat toelaat). Bij een Hollander acht ik de kans op klitten klein, maar het zou kunnen. Doe dat wel heel voorzichtig, want als het gebroken is moet je het natuurlijk niet verder gaan belasten! Succes πŸ™‚
 11. Jilo

  Obsessief likken

  Mijn gecastreerde rammetje doet dit ook, maar dan alleen bij ons en zijn vriendinnetje. Hij is helemaal gezond en doet het al sinds we hem hebben. Hij houdt heel veel van aandacht en lijkt het likken ook leuk te vinden, dus ik maak me er weinig zorgen over πŸ˜„ Maar het hoeft dus niet per se over te gaan bij castratie.
 12. @iedereen: Bedankt voor de antwoorden. Ik ga eens op zoek naar een goede dierenarts, etc.
 13. @Pablo&Lola Heb jij binnenkonijntjes of buitenkonijntjes? Ik heb namelijk wel eens gehoord dat plukken vaak kan helpen bij het verliezen van de (winter)vacht. Of doe jij het gewoon voor de loszittende haartjes? @Mira11 en @eefjelien bedankt! Ik ga eens kijken naar zo'n borstel. Jack bijt gelukkig niet en dus kan ik hem gelukkig zelf doen. πŸ˜„
 14. Ik heb een driehoekige tunnel (donkergroen met wit), ook gekocht bij de action. Er zit een krakende folie in verwerkt (kunnen ze niet bij) en dat vinden ze bij mij erg leuk. Hij is eigenlijk voor katten. Omdat hij wat steviger is gaat hij een stuk langer mee. Ze zullen hem uiteindelijk wel slopen, maar dat mag natuurlijk πŸ™‚
 15. Jilo

  Het snot

  Natuurlijk begrijp ik je zorgen, we willen allemaal het beste voor onze konijntjes. πŸ™‚ Maar ik denk niet dat wij van het forum je hier verder mee kunnen helpen. Als je echt denkt dat het niet goed gaat raad ik je toch aan om contact op te nemen met een dierenarts, die zijn ervoor opgeleid en kunnen professioneel advies geven πŸ˜‰ Hopelijk worden je konijntjes snel beter!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .