Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  1.076
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Berichten die geplaatst zijn door Newby1981

 1. Nou, ik dacht dat Monky en Bram niet in hun nachthok zitten maar aan de hoeveelheid keutels te zien is dat wel het geval😂 Ze hebben besloten om het hele nachthok maar als toilet te gebruiken en het toilet in het hoekje wordt genegeerd🙄

   

  Maar goed, ik vind het wel een fijn idee dat ze weten waar ze warm en droog kunnen zitten.

 2. Ik heb vandaag het hok schoon gemaakt en er extra veel stro in gedaan. (Niet dat ze ooit in het nachthok zitten 🙁) De plexi’s zitten er al een tijdje op. 
  Voor ik ga slapen controleer ik het water nog een keer. 
  Ik weet dat konijnen goed tegen de kou kunnen maar toch heb ik altijd medelijden met ze en als ik dan warm in m’n bed lig heb ik er toch moeite mee 😬 

   

 3. Ik heb 4 toilet bakken en altijd 2 in gebruik. Dus ‘s ochtends zet ik 2 schone bakken neer met B2N en daarop hooi. De vuile bakken kieper ik leeg, zet ik even in de week met water en azijn en eind van de middag spoel ik ze uit en zet ik ze in de garage zodat ze de volgende morgen weer droog zijn. 
   

  Ik verschoon de bakken dus wel dagelijks en dan ook echt met water en azijn en goed uitspoelen. Als ik zie hoe vuil ze soms al zijn na 24 uur is dat ook echt wel nodig.

   

  Ik gooi altijd alles in de groene container (gelukkig hebben we er 2)

 4. Ik baal nu wel even. Ik gaf dus iedere dag 5 dagen lang die Baycox. 0,4 ml per konijn staat er op het etiket van de DA. Nu zoek ik nog wat informatie op omdat ik met m'n instructie bezig ben voor de oppas en toch even wil kijken wat ik vaker tegenkom; na 5 dagen kuur herhalen of toch na 2 weken. Maar nu lees ik ergens 0,4 ml per kg per konijn. Dat zou dus betekenen dat ik het eerste deel van de kuur te weinig heb gegeven 🤬

  Ik nog eens kijken op het etiket of ik toch niet er over heen heb gelezen maar nee het staat er echt; 0,4 ml per konijn.

  Morgenochtend even bellen naar de DA of ze mis zijn geweest maar ik vermoed dus van wel 😡 😡 Ik ben hier echt zo niet blij mee he en dan druk ik me nog zwak uit. 

  Ook maar gelijk vragen of ik dan evengoed na 15 dagen moet herhalen of nu gelijk weer met 5 dagen moet beginnen. (nou ja, de oppas dan)

 5. @bunnyempress, he wat vervelend dat het opeens zo onrustig is tussen Scarlett en Lodewijk. Is er misschien iets veranderd of heb je een idee waardoor dit komt?

  Ik zag dit bij Binky en Monky ook heel vaak. Dan was Monky Binky aan het wassen (meestal was het andersom maar een enkele keer kreeg Binky wat likjes van Monky en opeens was het foute boel en ging Binky op Monky's hoofd rijden, Monky er weer achter aan en de relatie was weer om zeep. 

  Ik hoop dat de reu snel wederkeert in je koppeltje!

 6. 7 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

  Een dagtaak is het geworden. Sterkte ermee @Newby1981

  Fijne vakantie en geniet er van.

  Bedankt, dit verpest wel een beetje m’n vakantie voorpret. Niet al dat werk want dat vind ik het ergste niet maar dat ik nu de konijnen moet weg brengen terwijl ze iets mankeren en ik extra bang ben dat ze ziekteverschijnselen krijgen als ze daar zitten. Ik zal het woensdag toch los moeten maken. Morgen iig een hele instructie schrijven 😬

 7. Was nog wat aan het lezen en nu kwam ik tegen dat baycox eigenlijk verdund gegeven moet worden omdat het kan branden en ik heb het bij Bram in z’n bekje gespoten onverdund 0,4 ml 😱 Ik hoop niet dat dit verder gevolgen kan hebben. 
  Bij Monky had ik het over andijvie gedaan. Bij Bram uiteraard ook geprobeerd maar die moest er niks van hebben. 
   

 8. 2 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  Misschien ook vragen of ze de keutels buiten het toilet op willen vegen?

  Dat ga ik zeker vragen. Ik zal haar morgen al appen zodat ze op de hoogte is.

   

  Zij heeft zelf trouwens ook konijnen maar die zitten ergens anders (heel ergens anders, aan de andere kant van de stallen in de tuin). Dat zal voor haar konijnen toch wel geen risico zijn?

 9. Na je laatste berichtje Kolino ben ik een beetje doorgeslagen 😂 Ik ben meteen de ren gaan schoonmaken; tegelgedeelte schoongemaakt met water en ammoniak, overgoten met kokend water, toiletbakken verschoont, waterbakje en eetbakje overgoten met kokend water, een stukje grond waar ook vaak keutels liggen het toplaagje weggehaald en overgoten met kokend water, tunnels (die plastic dingen) uit de ren gehaald en weggegooid (die vallen niet schoon te maken), de catcubes eruit gehaald en schoon gemaakt waarvan 1 terug gezet (heb geen zin om 2 van die dingen iedere dag te doen). Ik ga dit nu 2x op een dag doen t/m dinsdag en woensdag breng ik ze naar de oppas. Ze komen daar in een soort stal te zitten maar ik kan dit echt niet van haar gaan verlangen om dit iedere dag zo te doen. Ik hoop dus dat als ze daar woensdag naar toe gaan dat ze al voor een groot deel van die besmetting af zijn na 5 dagen medicijnen en grondige schoonmaak. Dan vraag ik aan haar of ze wel iedere dag 2x de toiletbakken wilt schoonmaken / verversen en iedere dag (2x) een schoon  waterbakje en eetbakje en de keutels wat wilt opvegen maar dat is daar niet makkelijk omdat de hele vloer vol ligt met stro en daaronder zit een soort stenen vloer. Ik hoop dat dit voldoende gaat zijn?

  Ik ben daarna zelf ook gaan douchen, alles in de was gegooid omdat ik me vies voelde en heb m'n slippers (de zool) overgoten met kokend water. Dat bedoel ik met doorgeslagen 🤣

  Mijn god, moet ik dit 2x op een dag zo gaan doen, ik hoef niet meer naar de sportschool 😱

  • Verdrietig 1
 10. Jemig ik wist niet dat het zo erg is. Ze leven buiten maar ik kan toch moeilijk iedere dag de grond weghalen, dat is onmogelijk. 
  Woensdag gaan ze naar iemand toe maar dan kan ik dat toch niet gaan vragen. Wel dat iedere dag de wc’s, water en eetbakje verschoont maar alles volledig reinigen gaat zij niet doen 4 weken lang. 
  Ik zie nergens % staan, wel 50 mg/ml suspensie en dan: per ml: 50 mg toltrazuril 
   

 11. Jeetje, dat is wel verwarrend zo. Ik zal het morgen nog eens navragen bij de DA maar ik merkte wel dat hun er niet heel veel ervaring mee hadden want ze moesten het zelf ook allemaal opzoeken. 
  Ik ga sowieso nu 5 dagen geven en dan even goed navragen of ik na 5 dagen moet herhalen of toch na 2 weken.

  En dus alles iedere dag goed schoonmaken begrijp ik. Gaat het dan echt om de keutels die besmettelijk zijn of ook waterbakjes (via speeksel)

  De keutels veeg ik sowieso een paar x per dag op en de toiletbakken verschoon ik iedere dag.

  Natuurlijk weer net vlak voor ik op vakantie ga😬

 12. Dat is altijd schrikken als je afwijkende urine (of keutels) ziet maar best kans dat het van de wortel is? Dan ben je zeker weer extra alert! Hopelijk is het morgen weer over!
   

  Nu heeft Monky nog coccidiose ook (en Bram dan misschien ook) Omdat ze nog steeds diarree had met vlagen en het enorm stonk heb ik de keutels laten onderzoeken. Ik moet nu baycox geven, 2 tot 3 dagen en dan over 2 weken herhalen. Alleen op internet lees ik weer over 5 dagen. Zijn er hier nog mensen die baycox hebben gegeven of die ervaring hebben met coccidiose?
   

  • Verdrietig 2
 13. Fijn dat Merien nu ook geadopteerd is! Dat was jouw konijntje toch? Toevallig zat ik van de week wat oude topics te lezen en las ik dat van Merien. 
   

  Klopt, Binky en Jan Joris zijn aan elkaar gekoppeld. Ik denk mensen die een koppeltje zochten.

   

  Zeker lief van Happy☺️

  • Vind ik leuk 1
 14. Het gaat allemaal goed met Bram en Monky! Nog steeds weet ik niet wie de baas is. Wasbeurten worden er nog niet gegeven, Monky probeert het soms wel af te dwingen maar Bram vertikt het (oké, af en toe een beetje) 

  Bram lijkt ook iets meer op z’n gemak, is nog steeds alert als Dizzy in de buurt van de ren komt en schiet soms weg maar niet meer zoals eerst. 
   

  Ik hoorde van Happy woensdag dat Binky geadopteerd is samen met Jan-Joris wat mijn 2e keus voor Monky was. Ze staat nog wel op de site zag ik (als Kita) maar ik weet niet hoe snel ze die aanpassen. Ik ben zo benieuwd hoe het met haar is en ik hooooop zo dat ze nu gelukkig is. En dat de nieuwe baasjes haar de zorg kunnen bieden die ze nodig heeft mocht ze een gasaanval bijvoorbeeld hebben.

   

   

  IMG_3714.jpeg

  • Vind ik leuk 6
 15. 6 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Als je bij me in de buurt zou wonen, zou ik ze wel over willen nemen.

  Ik woon in Zeeuws Vlaanderen (Zeeland) Maar ik heb gisteren de Suprème fibafirst en konijnendroom binnen gehad en Monky lust de konijnendroom niet en Bram de suprème niet🙈 Ik geloof dat ik dus toch nog aan de gewone suprème graanvrij vast zit😬 De konijnendroom en fibafirst gebruik ik dan maar als snoepjes.

 16. De afgelopen jaren heb ik helaas best al veel katten ‘gevangen’. Voornamelijk katten die hier aan komen lopen zijn en om de 1 of andere reden hier blijven plakken. Ik geef ze geen eten maar er staat hier wel altijd egelvoer in de tuin. Als de buurtapp, rondvragen en Amivedi niets oplevert en ze hebben geen chip breng ik ze naar het asiel. 
  Wij wonen hier tegen de polder met helaas veel zwerfkatten dus dat zal ook de reden zijn. Soms zou je ze allemaal willen opnemen maar dat gaat nou eenmaal niet.

  Ook al vaker katten in de polder gevangen, de laatste keer een hoogzwangere poes die ik naar Scheldekat heb gebracht. Een week later is ze bevallen van 3 gezonde kittens maar helaas is moederpoes overleden😢

  Ik blijf me boos maken om mensen die katten fokken (ook eenmalige nestjes) of mensen die naar fokkers gaan terwijl de asiels en opvangen uitpuilen😭 (net als bij konijnen dus)

 17. Ik denk dat ik dan toch voor konijnendroom ga. Wat ik me wel afvraag; Monky eet al bijna 6 jaar graanvrij. (Hier was geen reden voor, graanvrij klonk gezonder 😬) Zou het kwaad kunnen als ik dan overstap op niet graanvrij? Uiteraard heel langzaam opbouwend. 
  De suprème fibafirst ga ik ook bestellen en geef ik als tussendoortje (ipv snoep)

  Heb ik natuurlijk wel net 2 weken geleden 2 zakken SS besteld🙈 

  Pfff, je zou een studie kunnen doen over konijnenvoeding.

 18. Zucht, nu heeft Monky toch echt diarree. Had het al eerder gezien maar toen ik haar vanochtend oppakte was haar kontje helemaal vies.

  Ik heb de DA gebeld en die zei dat het door de panacur kan komen.

  Maar daar heb ik hier toch niemand over gehoord als bijwerking bij hun konijnen. Maar het is wel toevallig dat de diarree begonnen is nadat ik panacur ben gaan geven.

  Ik twijfel nu even wat te doen. Ze terug binnen halen zodat ik Monky beter in de gaten kan houden. Zeker als haar kontje steeds vies is en dan met die warmte. Ik weet niet of anti myasis spray voldoende is. En ik kan moeilijk ieder uur haar oppakken en kontje schoonmaken. 
  Binnen wordt er ook iets beter hooi gegeten en dat lijkt me nu ook wel het belangrijkste.

  • Verdrietig 1
 19. Mag ik ook even inhaken op dit topic🙂 ? Ik heb nu namelijk ook een moeilijke hooi eter en overweeg ook een andere brok die meer geschikt is voor de moeilijke hooi eters. (Uiteraard blijf ik dingen uitproberen met hooi / kruiden) 

   

  Die van mij krijgen nu graanvrij van supreme selective met 22% vezel.

  Ik zie hierboven dat Konijnendroom voorbij komt maar die heeft weer ietsjes minder vezel  (21%) Of moet je niet alleen naar de vezels kijken? @Kolino, jij hebt er wel veel verstand volgens mij en je hier in verdiept? 
  Ik zat ook aan Suprème fibafirst met 30% vezel te denken. 
  Op internet zie ik door de bomen het bos niet meer😬 Zo veel tegenstrijdige dingen lees je daar. 
   

 20. Ik kan het navragen bij de opvang maar ik denk dat hij daar wel goed at, hier at hij namelijk ook goed binnen. Het is echt vanaf dat hij naar buiten ging. Hooi at hij binnen ook maar weinig tot matig dus het is duidelijk geen hooi eter. Ik heb nu meerdere plekken met hooi maar ik kan er nog wel wat bij maken. 

  Ik doe er al kruiden doorheen zoals gedroogd gras, bloemenmix en nog wat dingetjes.

  Ik zal nog eens wat andere merken hooi proberen. Ik geef nu een merk (Mucki bergwei hooi) wat Binky en Monky het liefst aten. Ook is er altijd Timothy hooi van Versele-laga beschikbaar.


  Het is nu extra lastig omdat ik de panacur ook niet binnen krijg. Door groenten gaat niet meer want hij heeft geen geduld om het in 1x op te eten en op snoep trapt hij niet in. Hij ruikt/proeft die panacur direct en hoeft het niet meer. (Monky trapt er gelukkig wel in) 

  Sinds ze buiten zitten heb ik ook al een paar keer diarree gezien. (Kan door wormen komen maar binnen hadden ze het niet) Misschien een bijwerking van de panacur? Wormen zie ik nu dus weer niet. Dat ik het donderdagavond zag was puur toeval, anders had ik het nooit geweten. 


  Hij loopt volgens mij niet weg omdat hij bang is dat Monky het afpakt, dat deed hij binnen ook niet en ik zie dat hij echt afgeleid is. 


  Ik heb toevallig vanmorgen een bouwzeil op het dak gelegd, tegen de zon maar misschien zorgt dat ook voor kamergevoel. De zijkanten kan ik misschien wat karton tegen zetten maar nu met die warmte doe ik dat liever niet overdag. Hoewel ik wel de kopkant kan doen, dit zal ik vanmiddag doen als ik thuis ben van werk. Hopelijk scheelt dat ook wat.
   

 21. Ik doe nu idd uit de hand geven en dan eet hij wel wat maar loopt na 2 biks weer weg. Ik kan de biks niet neerleggen want dan eet Monky alles op. Ik ben dit zo niet gewend, Binky en Monky zijn obsessief met eten. Als ik nog maar aan kwam lopen stonden ze al rechtop tegen het gaas en als ze aan het eten waren ging dat super geconcentreerd.

  Ook hooi eet Bram heel slecht. Af en toe pakt hij een sprietje mee maar niet net als Binky en Monky dat ze hele hooisessies hielden. Ik hoop toch dat het bijtrekt hoor. 

 22. Ik maak me eigenlijk wel een beetje zorgen om Bram. Sinds hij buiten zit sinds gisteren eet hij niet goed. Niet omdat hij ziek is of ziek oogt maar gewoon omdat hij zo snel afgeleid is en geen tijd heeft ofzo. Hij is steeds super alert en ziet of hoort wat en loopt dan weer weg. Ik ben dan bang dat dit op termijn voor problemen gaat zorgen.

  Of zou dit tijdelijk kunnen zijn? Alles is tenslotte nieuw, hij heeft nog nooit buiten gewoond. Binnen ging het wel allemaal goed.

  Zijn er hier meer van die constant afgeleide konijnen? Hoe doen jullie dit?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .