Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  979
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Berichten die geplaatst zijn door Newby1981

 1. Hier hebben ze het hele jaar door een graafgedeelte. De helft van de ren ongeveer is circa 50 cm diep en hele tunnels en zelfs 3-hoekts tunnels worden gegraven door Monky. Binky is niet zo van het graven maar Monky daarentegen graaft het hele jaar door. Zodra ze ziet dat je een tunnel dicht gooit komt ze zich er mee bemoeien, in de weg lopen en als je klaar bent begint ze weer gelijk opnieuw 🙂

  • Vind ik leuk 1
 2. 32 minuten geleden, BaasjevanBrownie zei:

  Waren ze heel gestresst dan van de overgang naar binnen?

  Volgens mij niet echt. Ze herkennen de studeerkamer wel en waren ook allebei direct op hun gemak en onderzoekend. Ook super veel hooi gegeten (nog meer dan wanneer ze buiten zitten) en ze waren vrolijk. Maar altijd als ze even uit hun doen zijn geweest (binnen gehaald, dierenartsbezoek, etc) gaat Monky Binky opjagen. Geen idee of dat gister ook was want Binky zat de hele dag in haar nachthok (wat niet vreemd is want dat gebeurt 9 van de 10x overdag) Het snoepje 's middags en de kruiden gingen er in als koek. Maar om 8 uur was het opeens foute boel. Kan natuurlijk toeval zijn want het gebeurt helaas wel vaker dat Binky een gasaanval heeft. (vroeger had Monky juist regelmatig last van gasaanvallen maar dat gaat gelukkig goed. Afkloppen 😬)

  Binky is nog niet de oude en omdat ik ze niet te lang uit elkaar wil halen heb ik Monky ook binnen gehaald. Het vreemde is dat er binnen nooit gejaagd of geklierd wordt. Vreemde konijnen heb ik😉

 3. Ik was niet van plan om Binky en Monky binnen te halen met Oud&Nieuw maar toen ik om 6 uur even ging kijken zag ik dat er allemaal jongelui in het leegstaande huis naast ons waren, 3 busjes op de oprit en nog 2 auto's. (het huis staat leeg maar is nog wel in eigendom en ze houden het huis aan voor de kleindochter die daar waarschijnlijk gaat wonen als ze klaar is met haar studie) Dus ik dacht o jee, dat wordt natuurlijk kweet niet hoe veel vuurwerk en misschien wel carbid schieten in de tuin (die tuin is megagroot en grenst aan de weilanden) Dus heb ze binnen gehaald. Toen ik om 9 uur weg ging waren alle busjes en auto's weer weg 😂 Volgens mij is het ook reuze meegevallen met vuurwerk bij ons. Heb vrijwel niks gehoord of gezien op de camerabeelden. Dus voor niks binnen gehaald.

  Ik heb ze gisterochtend terug naar buiten gedaan, Binky zat de hele dag in het nachthok. Om 8 uur ging ik biks geven en wou ze niks en nam ze rare houdingen aan. (om 5 uur pakte ze nog wel gretig de verse kruiden aan)  Ik vermoed gas. Dus binnen gehaald  en meloxidyl, cisaral en infacol + buikmassage gegeven. Vanmorgen had ze wel al haar biks en snoep op. Maar ik voel me wel schuldig nu en ben bang dat die gasaanval door het binnen halen komt. 

  Ik hou haar nog even in de gaten en zet haar dan vanmiddag terug maar dan gaat Monky weer klieren ☹️ (dat is altijd als er iets afwijkends is gebeurd) Pfff, je ziet er soms maar mee af...

  • Verdrietig 2
 4. Op de buiten is voor mij in de polder of een gehucht met een paar huizen. Een dorp met 1000 inwonders is voor mij niet op de buiten. Ik woon aan de rand van een gehucht, het op 1 na laatste huis van de "straat". De paar huizen in de buurt staan ver weg en schuin achter ons huis beginnen de weilanden. 

   

  Ik ben ook voor het verplicht castreren en chippen. Ik snap sowieso niet waarom je je kat niet zou laten castreren (ongeacht of ze buiten komen of niet) Zelfs fokkers mogen ze van mij aan banden leggen en ik heb ook geen begrip voor mensen die een kat bij een fokker halen. De asiels en opvangen puilen uit, er is een groot overschot aan katten, waarom dan die fokkers in stand houden? Omdat je een bepaald ras wilt of omdat je een kitten wilt? Is een huis-tuin en keukenkat dan niet goed genoeg en kittens worden ook groot. Ik kan me daar zo boos om maken!!!

  • Mee eens! 2
 5. Ik heb 2 meningen over het loslopen van katten. In een woonwijk zou ik zeggen nee maar op de buiten ja.

  Mijn 2 katten komen wel buiten. Hoewel je Ukkie niet kan meetellen want die is heel bang en blijft uitsluitend in de tuin. Dizzy zit hoofdzakelijk in de tuin maar loopt ook wel de weilanden achter ons huis in en komt soms bij de buren maar die vinden het leuk (zeggen ze toch) Poepen doet hij binnen want die komt braaf naar binnen, gaat naar de kattenbak en gaat daarna weer naar buiten. 

  's nachts zou ik ze nooit buiten laten.

   

  Als wij nu zouden verhuizen naar een woonwijk zou ik wel een probleem hebben. Ukkie kan ik binnen houden maar Dizzy niet. Een kat die al jaren buiten komt kun je niet in 1x binnen houden. Je kan een ren maken maar dat is toch niet te vergelijken voor een kat met vrij in de weilanden spelen / speuren.

   

  Helaas komt hij soms wel met een muis thuis 😞 Vogels gelukkig niet. (een belletje krijgt hij niet want ik ben doodsbang dat hij ergens achter blijft hangen)

   

  Ik zou iig nooit willen dat een ander last heeft van mijn kat, dan zou ik toch een oplossing moeten verzinnen. (een megagrote ren in de tuin??) Maar gelukkig sta ik niet voor dat dilemma en hopelijk blijft dat zo. 

  • Mee eens! 4
 6. 14 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Ze hoeven niet op het dak te springen!!! Prikkeldraad zijn ook puntjes net als puntjes op een heining. En overal liggen hier bij boeren rollen prikkeldraad en een kat laat het echt wel. Ze zijn niet gek. Onze kat zou er echt niet op springen. Een kat loopt elke dag  vaste patronen. Dat patroon moet je dus onderbreken.

  Wat heeft een buitenkat op het platteland het dan fijn. 

  Ik zou dan eerder voor de kunststof puntjes gaan. Als ze in echt prikkeldraad springen kunnen ze zich lelijk verwonden (en dat zal dan inderdaad maar 1 keer zijn want de 2e keer laten ze het wel). Schrikdraad zou ook een optie zijn. 

  Het lijkt mij inderdaad ook echt niet fijn als je in een woonwijk woont en een buitenkat hebt. Ik heb ook 2 katten waarvan 1 binnenkat en 1 buitenkat maar wij wonen gelukkig tegen de rand van de polder dus Dizzy vermaakt zich wel. Maar als 1 van de buren zou komen klagen over Dizzy zou ik echt in een lastig parket zitten want je wilt niet dat jouw kat voor overlast zorgt maar een kat die al jaren buiten komt kun je echt niet zo maar binnen houden. Maar goed, is gelukkig niet aan de orde. 

   

 7. 8 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Rol prikkeldraad op het dak leggen?  Ik denk als je er een bak of bakken water opzet, de kat ook niet meer op het hok springt.

  Dit vind ik wel erg dieronvriendelijk hoor. 

  Ik snap eerlijk gezegd wel dat dit voor beide kanten een heel lastige situatie is. Maar katten mogen nou eenmaal vrij buiten lopen hoe krom of oneerlijk dit misschien is. Je begint hier echt niks tegen. 

  Ik zou wel echt de ren overdekt maken. Niet alleen vanwege de buurkat maar er kunnen ook andere katten bij komen of marters en roofvogels? 

  Succes!

 8. Ik doe helemaal niets aan dierendag. Heel afgezaagd maar in principe is het hier ierdere dag dierendag.

  Sowieso heb ik niets met die commerciele dagen zoals dierendag, vader/moederdag, Valentijnsdag etc. 

   

  Vlees eet ik  nooit 🙂 

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 1
 9. Ik heb sinds vorig jaar iemand gevonden waar ik mijn konijnen naar toe breng en ben hier super blij mee. Zij heeft een honden-en kattenpension, konijnen doet ze niet maar voor Binky en Monky maakt ze een uitzondering (ik moet er wel bij zeggen dat mijn man en haar man collega's zijn) Ze heeft een leegstaande stal waar Binky en Monky mogen logeren. Die ruimte is iets van 4 bij 4 en uiteraard hermetisch afgesloten. Ook is het er superkoel dus op hete dagen hoef ik me geen zorgen te maken.

  En ze heeft zelf ook konijnen dus dat is wel super fijn (en geruststellend)

  Ik moet er niet aan denken om de konijnen een paar weken in een standaard hok te laten.

  Vroeger gingen ze naar mijn zus waar ze in een ren in de garage bleven maar aangezien ze zijn verhuisd gaat dit niet meer maar sowieso zat ik er nooit gerust op want mijn zus heeft geen enkele ervaring met konijnen.

  • Vind ik leuk 1
 10. Hier zijn Binky en Monky daarnet weer naar buiten gegaan. Heb vannacht het raam wagenwijd open gezet op hun kamer zodat ze al wat konden wennen aan eventueel temperatuurverschil. Het is hier momenteel 21 graden en het zou max 23 graden worden vandaag. Morgen zelfs maar 17 graden zag ik. Hopelijk blijft alles goed gaan, ze zien er in ieder geval een stuk vrolijker uit buiten!

 11. Ik heb Binky en Monky vanmorgen om 9 uur naar binnen gehaald. Ze zitten nu in de studeerkamer waar het tussen de 24 en 25 graden is. Ik verwacht niet dat het daar veel warmer wordt omdat die kamer aan de noordkant van het huis is. Naast de voordeur hebben we 2 ramen en die heb ik afgeplakt met aluminiumfolie zodat de warmte via daar niet naar de studeerkamer gaat.

  In de ren is het denk ik wel 40 graden nu. Toch wel een nadeel in de zomer een tuin op het zuiden en dan geen bomen in de tuin. Ik denk serieus dat ze het niet zouden overleven nu buiten. (aangezien ze het van de week al zo zwaar hadden)

  • Vind ik leuk 1
 12. 14 uren geleden, Jonna zei:

  Ik kijk net op het weerbericht en zie dat het dinsdag 36 graden word😱 is het dan wel verstandig om de konijnen buiten te laten? Of beter die dag binnen een ruimte klaarzetten?

   

  Volgens mij laten de meeste bunnybunchers ze wel buiten (?) maar zelf haal ik ze altijd binnen vanaf 30 graden. Het ligt er uiteraard ook wel wat aan hoe je konijnen er buiten bij zitten. Hebben ze voldoende schaduw bij voorkeur door bomen en struiken? (schaduw van bomen is volgens mij koeler als schaduw van een parasol) Zijn ze al oud of andere mankementen?

   

  Die van mij hebben voldoende schaduw  maar ik merk echt wel dat ze last hebben en net als maandag hadden ze het behoorlijk zwaar. Dus ik neem liever geen risico en haal ze binnen bij 30+.

   

  Als je ze binnen haalt zou ik dit wel direct 's morgens doen en niet als het al erg heet is. Ook zou ik ze binnen houden tot ze weer definitief naar buiten kunnen (dus niet 's avonds buiten brengen en s'morgens weer binnen halen) 

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .