Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  1.094
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Berichten die geplaatst zijn door Newby1981

 1. Ik heb het nog niet gewogen maar ik geef per konijn 2x per dag ongeveer 2 eetlepels. (4 in totaal dus) En dan 50/50 fibafirst van Supreme en graanvrije biks ook van Supreme. 
   

  Onbeperkt hooi uiteraard waar ik gedroogde kruiden door doe.

   

  1x per dag verse groenten en kruiden en soms een 2e x enkel groenten.

   

  En 1x per dag een snoepje. 

 2. Monky en/of Bram hebben ook coccidiose gehad deze zomer. Ze zijn allebei aan de Baycox gegaan, volgens mij had ik ze 5 dgn gegeven, toen gestopt maar weet niet meer hoe lang en toen nog een keer 5 dagen. Ik ging kort daarna een maand op vakantie en ik had de opvang wel instructies gegeven maar toen ze terug thuis waren merkte ik toch nog dagelijks diarree op dus heb de kuur weer gedaan. Alles iedere dag goed schoongemaakt maar de ren zelf was onmogelijk want die is best groot en bestaat alleen uit grond/zand. Gelukkig zijn ze zindelijk dus moest alleen de losse keutels opruimen. 
  Ik heb de keutels daarna niet meer laten testen maar ik zie nooit geen diarree meer dus ik denk / hoop dat het goed is. 
  Ik had ook gelezen dat het grootste deel van de volwassen konijnen deze parasiet bij zich draagt maar dat het normaal geen probleem is zolang hun weerstand goed is. Bram kwam wel net uit de opvang en Monky van koppelvakantie met Bram dus wellicht dat het daardoor kwam dat de coccidiose de kop op stak?

  Veel succes iig! Het is echt een kl*te parasiet!

 3. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb nog liever dat slechte weer dan dit😂 Ik maak me steeds zo’n zorgen over dat ze het te koud hebben. In het nachthok en in de cubes heel veel stro maar ze zitten de hele tijd op de koudste plekken. Er zit plexiglas op de oostkant van de ren maar omdat dit niet helemaal afsluit heb ik er ook nog een bouw zeil over gedaan zodat ze echt geen last hebben van die snijdende wind.

  En wat een gedoe met die waterbakjes. Heb er gisteravond een snuggle safe onder gezet maar het water was evengoed bevroren. In het bakje zonder snuggle safe zat wel een gat in de bevroren laag dus of ze dit nou zelf hadden gedaan? Ik zat serieus te denken om vannacht het water te gaan verversen maar ik zag het zo niet zitten en ik sta toch om half 6 op. Doe mij maar weer boven nul. 

 4. Vroeger stuurde ik trouw iedereen een kaartje maar daar ben ik mee gestopt. Enkel m’n schoonfamilie nog omdat zij daar veel waarde aan hechten (ze zijn nogal van de tradities en dingen doen omdat het zo hoort) en de buren omdat wij ook altijd kaartjes van hun krijgen en anders voel ik me *ananas*. Maar mijn familie en vrienden doen we al jaren niet meer. (Op 1 vriendin na die in Groningen woont)

  Ik heb dus meestal wel genoeg aan een stuk of 10 kaartjes en vind het ook leuk om de leukste kaartjes uit te zoeken ☺️

  Ik heb sowieso iets met kaartjes, moet altijd bij de kaartjes kijken in boekenwinkels en cadeaushops. Als ik iets zou moeten sparen zouden het kaartjes zijn. 

 5. Nou, ik dacht dat Monky en Bram niet in hun nachthok zitten maar aan de hoeveelheid keutels te zien is dat wel het geval😂 Ze hebben besloten om het hele nachthok maar als toilet te gebruiken en het toilet in het hoekje wordt genegeerd🙄

   

  Maar goed, ik vind het wel een fijn idee dat ze weten waar ze warm en droog kunnen zitten.

 6. Ik heb vandaag het hok schoon gemaakt en er extra veel stro in gedaan. (Niet dat ze ooit in het nachthok zitten 🙁) De plexi’s zitten er al een tijdje op. 
  Voor ik ga slapen controleer ik het water nog een keer. 
  Ik weet dat konijnen goed tegen de kou kunnen maar toch heb ik altijd medelijden met ze en als ik dan warm in m’n bed lig heb ik er toch moeite mee 😬 

   

 7. Ik heb 4 toilet bakken en altijd 2 in gebruik. Dus ‘s ochtends zet ik 2 schone bakken neer met B2N en daarop hooi. De vuile bakken kieper ik leeg, zet ik even in de week met water en azijn en eind van de middag spoel ik ze uit en zet ik ze in de garage zodat ze de volgende morgen weer droog zijn. 
   

  Ik verschoon de bakken dus wel dagelijks en dan ook echt met water en azijn en goed uitspoelen. Als ik zie hoe vuil ze soms al zijn na 24 uur is dat ook echt wel nodig.

   

  Ik gooi altijd alles in de groene container (gelukkig hebben we er 2)

 8. Ik baal nu wel even. Ik gaf dus iedere dag 5 dagen lang die Baycox. 0,4 ml per konijn staat er op het etiket van de DA. Nu zoek ik nog wat informatie op omdat ik met m'n instructie bezig ben voor de oppas en toch even wil kijken wat ik vaker tegenkom; na 5 dagen kuur herhalen of toch na 2 weken. Maar nu lees ik ergens 0,4 ml per kg per konijn. Dat zou dus betekenen dat ik het eerste deel van de kuur te weinig heb gegeven 🤬

  Ik nog eens kijken op het etiket of ik toch niet er over heen heb gelezen maar nee het staat er echt; 0,4 ml per konijn.

  Morgenochtend even bellen naar de DA of ze mis zijn geweest maar ik vermoed dus van wel 😡 😡 Ik ben hier echt zo niet blij mee he en dan druk ik me nog zwak uit. 

  Ook maar gelijk vragen of ik dan evengoed na 15 dagen moet herhalen of nu gelijk weer met 5 dagen moet beginnen. (nou ja, de oppas dan)

 9. @bunnyempress, he wat vervelend dat het opeens zo onrustig is tussen Scarlett en Lodewijk. Is er misschien iets veranderd of heb je een idee waardoor dit komt?

  Ik zag dit bij Binky en Monky ook heel vaak. Dan was Monky Binky aan het wassen (meestal was het andersom maar een enkele keer kreeg Binky wat likjes van Monky en opeens was het foute boel en ging Binky op Monky's hoofd rijden, Monky er weer achter aan en de relatie was weer om zeep. 

  Ik hoop dat de reu snel wederkeert in je koppeltje!

 10. 7 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

  Een dagtaak is het geworden. Sterkte ermee @Newby1981

  Fijne vakantie en geniet er van.

  Bedankt, dit verpest wel een beetje m’n vakantie voorpret. Niet al dat werk want dat vind ik het ergste niet maar dat ik nu de konijnen moet weg brengen terwijl ze iets mankeren en ik extra bang ben dat ze ziekteverschijnselen krijgen als ze daar zitten. Ik zal het woensdag toch los moeten maken. Morgen iig een hele instructie schrijven 😬

 11. Was nog wat aan het lezen en nu kwam ik tegen dat baycox eigenlijk verdund gegeven moet worden omdat het kan branden en ik heb het bij Bram in z’n bekje gespoten onverdund 0,4 ml 😱 Ik hoop niet dat dit verder gevolgen kan hebben. 
  Bij Monky had ik het over andijvie gedaan. Bij Bram uiteraard ook geprobeerd maar die moest er niks van hebben. 
   

 12. 2 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  Misschien ook vragen of ze de keutels buiten het toilet op willen vegen?

  Dat ga ik zeker vragen. Ik zal haar morgen al appen zodat ze op de hoogte is.

   

  Zij heeft zelf trouwens ook konijnen maar die zitten ergens anders (heel ergens anders, aan de andere kant van de stallen in de tuin). Dat zal voor haar konijnen toch wel geen risico zijn?

 13. Na je laatste berichtje Kolino ben ik een beetje doorgeslagen 😂 Ik ben meteen de ren gaan schoonmaken; tegelgedeelte schoongemaakt met water en ammoniak, overgoten met kokend water, toiletbakken verschoont, waterbakje en eetbakje overgoten met kokend water, een stukje grond waar ook vaak keutels liggen het toplaagje weggehaald en overgoten met kokend water, tunnels (die plastic dingen) uit de ren gehaald en weggegooid (die vallen niet schoon te maken), de catcubes eruit gehaald en schoon gemaakt waarvan 1 terug gezet (heb geen zin om 2 van die dingen iedere dag te doen). Ik ga dit nu 2x op een dag doen t/m dinsdag en woensdag breng ik ze naar de oppas. Ze komen daar in een soort stal te zitten maar ik kan dit echt niet van haar gaan verlangen om dit iedere dag zo te doen. Ik hoop dus dat als ze daar woensdag naar toe gaan dat ze al voor een groot deel van die besmetting af zijn na 5 dagen medicijnen en grondige schoonmaak. Dan vraag ik aan haar of ze wel iedere dag 2x de toiletbakken wilt schoonmaken / verversen en iedere dag (2x) een schoon  waterbakje en eetbakje en de keutels wat wilt opvegen maar dat is daar niet makkelijk omdat de hele vloer vol ligt met stro en daaronder zit een soort stenen vloer. Ik hoop dat dit voldoende gaat zijn?

  Ik ben daarna zelf ook gaan douchen, alles in de was gegooid omdat ik me vies voelde en heb m'n slippers (de zool) overgoten met kokend water. Dat bedoel ik met doorgeslagen 🤣

  Mijn god, moet ik dit 2x op een dag zo gaan doen, ik hoef niet meer naar de sportschool 😱

  • Verdrietig 1
 14. Jemig ik wist niet dat het zo erg is. Ze leven buiten maar ik kan toch moeilijk iedere dag de grond weghalen, dat is onmogelijk. 
  Woensdag gaan ze naar iemand toe maar dan kan ik dat toch niet gaan vragen. Wel dat iedere dag de wc’s, water en eetbakje verschoont maar alles volledig reinigen gaat zij niet doen 4 weken lang. 
  Ik zie nergens % staan, wel 50 mg/ml suspensie en dan: per ml: 50 mg toltrazuril 
   

 15. Jeetje, dat is wel verwarrend zo. Ik zal het morgen nog eens navragen bij de DA maar ik merkte wel dat hun er niet heel veel ervaring mee hadden want ze moesten het zelf ook allemaal opzoeken. 
  Ik ga sowieso nu 5 dagen geven en dan even goed navragen of ik na 5 dagen moet herhalen of toch na 2 weken.

  En dus alles iedere dag goed schoonmaken begrijp ik. Gaat het dan echt om de keutels die besmettelijk zijn of ook waterbakjes (via speeksel)

  De keutels veeg ik sowieso een paar x per dag op en de toiletbakken verschoon ik iedere dag.

  Natuurlijk weer net vlak voor ik op vakantie ga😬

 16. Dat is altijd schrikken als je afwijkende urine (of keutels) ziet maar best kans dat het van de wortel is? Dan ben je zeker weer extra alert! Hopelijk is het morgen weer over!
   

  Nu heeft Monky nog coccidiose ook (en Bram dan misschien ook) Omdat ze nog steeds diarree had met vlagen en het enorm stonk heb ik de keutels laten onderzoeken. Ik moet nu baycox geven, 2 tot 3 dagen en dan over 2 weken herhalen. Alleen op internet lees ik weer over 5 dagen. Zijn er hier nog mensen die baycox hebben gegeven of die ervaring hebben met coccidiose?
   

  • Verdrietig 2
 17. 6 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Als je bij me in de buurt zou wonen, zou ik ze wel over willen nemen.

  Ik woon in Zeeuws Vlaanderen (Zeeland) Maar ik heb gisteren de Suprème fibafirst en konijnendroom binnen gehad en Monky lust de konijnendroom niet en Bram de suprème niet🙈 Ik geloof dat ik dus toch nog aan de gewone suprème graanvrij vast zit😬 De konijnendroom en fibafirst gebruik ik dan maar als snoepjes.

 18. Ik denk dat ik dan toch voor konijnendroom ga. Wat ik me wel afvraag; Monky eet al bijna 6 jaar graanvrij. (Hier was geen reden voor, graanvrij klonk gezonder 😬) Zou het kwaad kunnen als ik dan overstap op niet graanvrij? Uiteraard heel langzaam opbouwend. 
  De suprème fibafirst ga ik ook bestellen en geef ik als tussendoortje (ipv snoep)

  Heb ik natuurlijk wel net 2 weken geleden 2 zakken SS besteld🙈 

  Pfff, je zou een studie kunnen doen over konijnenvoeding.

 19. Zucht, nu heeft Monky toch echt diarree. Had het al eerder gezien maar toen ik haar vanochtend oppakte was haar kontje helemaal vies.

  Ik heb de DA gebeld en die zei dat het door de panacur kan komen.

  Maar daar heb ik hier toch niemand over gehoord als bijwerking bij hun konijnen. Maar het is wel toevallig dat de diarree begonnen is nadat ik panacur ben gaan geven.

  Ik twijfel nu even wat te doen. Ze terug binnen halen zodat ik Monky beter in de gaten kan houden. Zeker als haar kontje steeds vies is en dan met die warmte. Ik weet niet of anti myasis spray voldoende is. En ik kan moeilijk ieder uur haar oppakken en kontje schoonmaken. 
  Binnen wordt er ook iets beter hooi gegeten en dat lijkt me nu ook wel het belangrijkste.

  • Verdrietig 1
 20. Mag ik ook even inhaken op dit topic🙂 ? Ik heb nu namelijk ook een moeilijke hooi eter en overweeg ook een andere brok die meer geschikt is voor de moeilijke hooi eters. (Uiteraard blijf ik dingen uitproberen met hooi / kruiden) 

   

  Die van mij krijgen nu graanvrij van supreme selective met 22% vezel.

  Ik zie hierboven dat Konijnendroom voorbij komt maar die heeft weer ietsjes minder vezel  (21%) Of moet je niet alleen naar de vezels kijken? @Kolino, jij hebt er wel veel verstand volgens mij en je hier in verdiept? 
  Ik zat ook aan Suprème fibafirst met 30% vezel te denken. 
  Op internet zie ik door de bomen het bos niet meer😬 Zo veel tegenstrijdige dingen lees je daar. 
   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .