Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  1.107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Berichten die geplaatst zijn door Newby1981

 1. Het is nu vnl dat geluid wat me zorgen maakt. Iedere keer als Bram haar aanraakt (dus zelfs bij snuffelen) doet ze dat. Ik heb het opgenomen maar helaas kan ik hier geen filmpjes plaatsen. Het lijkt op het geluid wat kippen maken (ik bedoel niet kakelen 😉

  Je hebt gelijk dat naar de DA gaan nog meer stress bezorgd. En het is dan meer voor m’n eigen rust dat ik ga dan dat het wat oplevert. 
   

  Ik zal zometeen nog wat pijnstiller geven, kwaad kan dat idd niet.

   

  Ik zet ze vanavond laat of morgenochtend weer in de ren. Spannend maar het is wel de plek waar ze allebei het gelukkigst zijn. Ze zitten nu in een te kleine ruimte waardoor ze natuurlijk ook allebei gefrustreerder zijn. 

 2. Ik heb geen weet van problemen met calcium, dat denk ik niet. 
   

  De snoepjes die ze krijgen, 2 op een dag, zijn de wat gezondere op basis van hooi zoals die loops van SS. Wel strooi ik altijd wat mix over het hooi waar volgens mij zaden in zitten. (Wel heel weinig) Is dat slecht?

   

  Verse kruiden krijgen ze iedere dag zoals dille, koriander, munt, peterselie en koriander. En als groenten vnl witlof en andijvie. 
   

  En verder om de dag gedroogde weegbree. 
   

  Ik weet niet of het zin heeft om nu al terug naar de DA te gaan. In principe doet ze het best goed maar de keutels zijn nog steeds niet optimaal en dat jammerende geluid doet ze ook nog maar wel alleen als Bram in de buurt is. (Als hij te dicht bij komt en zij denkt dat hij gaat klieren ook al doet hij verder niets) Als ik haar oppak doet ze niets dus je zou denken dat als ze toch ergens pijn heeft dat ze dat ook heeft als ik haar oppak. Het lijkt meer een soort frustratie of boosheid te komen maar dat is gissen
   

   

 3. Ik geef als brokjes de graanvrije van science selective en fibafirst ook van SS. Ik weet niet of dat geperst is geextruceerde brokken zijn. Die fibafirst geef ik er extra bij vanwege het hoge vezelgehalte maar die vinden ze minder lekker. 
   

  Monky heeft normaal eigenlijk nooit problemen, vroeger wel eens gas maar dat gaat al een paar jaar goed (afgelopen augustus nog een keer maar dat was waarschijnlijk van de stress van de koppelvakantie)

   

  Wel hadden ze van de zomer wormen en die kl*te parasiet waar je zo moeilijk vanaf komt (weet de naam niet meer) maar ze zijn behandeld en ze hebben nooit geen diarree meer (daarvoor wel, zo kwam ik er ook achter) 

   

  Mocht Monky problemen blijven houden ga ik dat uiteraard wel laten onderzoeken. 

   

 4. Kan een konijn eigenlijk pijn hebben maar toch eten en beweeglijk zijn? Ik dacht altijd dat ze bij pijn altijd stoppen met eten? Ik zat net bij Monky en Bram en Monky zat behoorlijk te knarsetanden. (Uit zichzelf, niet toen ik haar aaide) Ik pakte de snoepjestrommel en daar was ze wel fel op en ging erin als koek. Biks ook dus niet alleen snoep. Ben nu namelijk bang dat ze toch ergens pijn heeft

 5. Oei ja, dan is afbouwen zeker beter! Wel stom dat de DA daar niets van zegt. Wat dat betreft vind ik dat best een slechte zaak.
   

  In principe eet ze best goed maar ze maakt soms van die rare geluidjes als Bram opdringerig is, een soort jammerend knorren alsof ze pijn heeft wat op dat moment getriggerd wordt door Bram. 
   

  Keutels zijn er ook nog niet genoeg.

   

  Maak me toch wel zorgen, ze wordt nu natuurlijk ook een dagje ouder 😔 (7,5) 

   

  De DA sprak trouwens over een vrij volle maag, ik heb er overvolle maag van gemaakt maar dat was eigenlijk verkeerd gekozen. 
   

  Toch vind ik dat vreemd. Kan dat zo accuut optreden? Het ene moment is alles goed en het andere moment is het foute boel. Ik was er van overtuigd dat het gas was. Ook omdat haar buik/darmen heel veel lawaai maakte, echt heel hard rommelen. Ze zei dat ze niet echt gas voelde maar ik was toen wel al met infacol en massage in de weer geweest. 

 6. Ik heb geen afbouwschema gehad. Mag je niet zo maar stoppen? Op het potje staat: 2-3x per dag tot normaal keutelt. Idem voor de pijnstiller. Als het vandaag nog steeds goed gaat wou ik eigenlijk met beide stoppen. En dan kunnen ze hopelijk vrijdag naar buiten

 7. Het gaat ondertussen een stuk beter gelukkig! Ik heb vanmorgen een zakje dwangvoer open gemaakt met de verhoudingen die Kolino zei en 1x gegeven maar sindsdien eet ze zelf steeds beter. Ik heb vanmiddag Bram erbij gezet want die zat in z’n eentje en dan met die hitte en sindsdien lijkt het nog beter te gaan (afkloppen) Toch een raar iets, gas en verstopping kennen we allemaal wel maar overvolle maag… 

  • Vind ik leuk 2
 8. 6 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Dus jij at het zelf op en gaf het niet aan je konijn? 😉 

   

  Maar een wat apart verhaal van je konijn want nu weet je nog niet goed wat er aan de hand is (geweest)!

  😂 het was al laat (voor mijn doen dan)

   

  Ik heb nog niet moeten dwangvoeren gelukkig omdat ze zelf eet, al is het minimaal. Ze heeft iig gekeuteld en scharrelt af en toe wat rond

 9. Bedankt! Alleen heeft ze nu toch redelijk wat gegeten (paar blaadjes witlof, gedroogde kruiden en ze was weer aan hooi bezig)  dus ik moet eerlijk bekennen dat ik geen dwangvoer meer heb gegeten. Ik ga vannacht sowieso wel kijken en morgenochtend weer emeprid en pijnstiller. En hopelijk is dwangvoeren nog steeds niet nodig. Ze zit alleen wel constant op de toiletbak en scharrelt nog niet rond. Hoewel er wel een keutel op de grond lag dus ook al is het er maar 1, ik was er toch blij mee 😂

 10. Dat is idd een goede tip van dat dwangvoeren na emeprid en een snuggle safe. Ze zit sowieso binnen.

   

  Nou heeft ze daarnet wel een paar sprietjes hooi op en wat andijvie dus ik hoop dat ze nog wat meer eet zodat ik niet hoef te dwanvoeren. Ik ga wel sowieso wat water in haar bekje spuiten. 
   

  Er is 1 foto gemaakt, ze heeft niks gezegd over een 2e foto maar dat zullen ze denk ik ook niet zo snel doen, ook gezien de prijs.

   

  Monky is 1,8 kg

   

  in ieder geval al bedankt voor je info en tips!

 11. Ik heb ze daarnet opgehaald, ze zeiden dat het beter ging maar ik merk daar nog niks van. Haar temperatuur was weer goed en ze had daar sterke pijnstiller gehad en ik moet starten met emeprid en eventueel dwangvoeren. Maar nu heb ik er toch een slecht gevoel bij want dwangvoeren bij een volle maag is toch raar? Maar niet eten is ook niet goed. 
   

  het was nu ook belangrijk dat ze genoeg vocht binnen krijg.

   

  Ik had helaas niet m’n eigen dierenarts. Wel dezelfde praktijk maar de 2 dierenartsen die ik meestal had en tevreden over was werken er niet meer. Ik had nu een nieuwe en omdat je toch altijd “horror” verhalen lees over veel dierenartsen ten opzichte van konijnen krijg ik toch schrik. Ik ga ze iig goed in de gaten houden en als het morgen niet beter gaat ga ik terug

 12. Het gaat helaas even niet zo goed met Monky. Vanmorgen om 7 uur was er niks aan de hand, 1,5 uur later ging ik de biks brengen en foute boel, niet willen eten en wegstoppen. Ik dacht aan een gasbuik aangezien ze dat vaker heeft en dezelfde symptomen. Ik heb ze binnen gehaald en de gebruikelijke behandeling gestart maar ze knapte niet op (wat normaal wel snel het geval is) dus de DA gebeld en kon gelijk komen. Ze voelde niet echt gas maar wel een volle maag. Ze is daar gebleven zodat ze onder de warmtelamp kon (ze had ondertemperatuur) en ze hebben ook een foto gemaakt. Daar bleek uit geen verstopping in de darmen maar wel een erg volle maag. Ik heb hier zelf nog nooit van gehoord en was benieuwd of er hier baasjes zijn die dit hebben meegemaakt? En hoe de behandeling was. Ik word vanavond weer gebeld maar was al benieuwd 

 13. 17 uren geleden, Lienappelsien zei:

  @Newby1981 zat een tijd terug in hetzelfde schuitje (met 2 voedsters dan), het ging steeds op en af. Uiteindelijk heeft ze er 1 aan een opvang afgestaan en is de ander met een nieuwe partner weer naar haar thuis gegaan. Volgens mij is dat nu een gelukkig koppel. 

  Dat klopt inderdaad. Na 6 jaar een instabiel koppel te hebben gehad, waarbij de goede periodes de slechte overheerste en waarbij het na een slechte periode iedere keer weer goed kwam uiteindelijk toch de keus gemaakt om 1 konijn af te staan in een periode waarbij het niet meer goed kwam en ik om de haverklap met een ziek konijn zat door de stress. 
   

  Ik heb er nooit spijt van gehad maar ik ga niet ontkennen dat het nu na ruim 9 maanden geen pijn meer doet en het niet weten hoe het met Binky nu gaat vind ik verschrikkelijk. En het gemis zelf is er ook nog. 
   

  Ik heb nu een stabiel koppel (hoewel ze niet heel klef zijn en Bram blijft op Monky rijden maar ze zijn aan elkaar gewaagd zeg maar)

   

  Het was 1 van de moeilijkste keuzes die ik ooit heb moeten maken maar ik weet dat dit het beste was. 
  Heb ook lang getwijfeld om 2 koppels te houden maar financieel gezien zag ik dit niet zitten. En 2 konijnen meer is ook 2x zo veel stress.

   

  Mocht je de keuze maken om 1 konijntje in de opvang te laten zou ik wel je gegevens achter laten voor de nieuwe eigenaar zodat ze hopelijk jou nog een keer een update willen geven van hoe het gaat. (Hoewel dat geen garantie is natuurlijk) Ik heb nog altijd spijt dat ik dat niet heb gedaan. 
   

  Heel veel sterkte

  • Bedankt 1
 14. Ik heb het nog niet gewogen maar ik geef per konijn 2x per dag ongeveer 2 eetlepels. (4 in totaal dus) En dan 50/50 fibafirst van Supreme en graanvrije biks ook van Supreme. 
   

  Onbeperkt hooi uiteraard waar ik gedroogde kruiden door doe.

   

  1x per dag verse groenten en kruiden en soms een 2e x enkel groenten.

   

  En 1x per dag een snoepje. 

 15. Monky en/of Bram hebben ook coccidiose gehad deze zomer. Ze zijn allebei aan de Baycox gegaan, volgens mij had ik ze 5 dgn gegeven, toen gestopt maar weet niet meer hoe lang en toen nog een keer 5 dagen. Ik ging kort daarna een maand op vakantie en ik had de opvang wel instructies gegeven maar toen ze terug thuis waren merkte ik toch nog dagelijks diarree op dus heb de kuur weer gedaan. Alles iedere dag goed schoongemaakt maar de ren zelf was onmogelijk want die is best groot en bestaat alleen uit grond/zand. Gelukkig zijn ze zindelijk dus moest alleen de losse keutels opruimen. 
  Ik heb de keutels daarna niet meer laten testen maar ik zie nooit geen diarree meer dus ik denk / hoop dat het goed is. 
  Ik had ook gelezen dat het grootste deel van de volwassen konijnen deze parasiet bij zich draagt maar dat het normaal geen probleem is zolang hun weerstand goed is. Bram kwam wel net uit de opvang en Monky van koppelvakantie met Bram dus wellicht dat het daardoor kwam dat de coccidiose de kop op stak?

  Veel succes iig! Het is echt een kl*te parasiet!

 16. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb nog liever dat slechte weer dan dit😂 Ik maak me steeds zo’n zorgen over dat ze het te koud hebben. In het nachthok en in de cubes heel veel stro maar ze zitten de hele tijd op de koudste plekken. Er zit plexiglas op de oostkant van de ren maar omdat dit niet helemaal afsluit heb ik er ook nog een bouw zeil over gedaan zodat ze echt geen last hebben van die snijdende wind.

  En wat een gedoe met die waterbakjes. Heb er gisteravond een snuggle safe onder gezet maar het water was evengoed bevroren. In het bakje zonder snuggle safe zat wel een gat in de bevroren laag dus of ze dit nou zelf hadden gedaan? Ik zat serieus te denken om vannacht het water te gaan verversen maar ik zag het zo niet zitten en ik sta toch om half 6 op. Doe mij maar weer boven nul. 

 17. Joepie, het is gelukt met de pasta! Ik had een mix van witlof, wortelloof en kruiden gemaakt en de pasta er door gedaan. Hopelijk blijft dit zo werken. Nu nog maar een paar tubes op internet bestellen want dit schilt toch zo’n 4 euro per tube en aangezien ik er nog wel wat nodig heb.

   

  (had gister nog een papje van biks aangeboden maar nee hoor, Monky moest er niks van hebben. Bram had het wel netjes op)

  • Vind ik leuk 3
 18. 5 minuten geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Mee eens, de panacur suspensies zijn gewoon smerig en je moet er veel van geven, waardoor het steeds ellendiger wordt als het onder dwang moet. Vaak laten ze het uit hun bekkie lopen en moet je het echt ver in hun bekkie stoppen om het er nog een beetje in te krijgen. Die pasta is dan veel fijner en ook makkelijker om te verstoppen op/in iets lekkers.

  Dan ligt het toch niet alleen aan mij dat ik het smerig spul vind. Ik wist eerst niet wat je er mee bedoelde in je vorige berichtje maar nu snap ik het 😉 

 19. Nou, ondertussen heb ik de pasta in huis. Nog wat gegoogeld en 2 dierenartsen gebeld. Eerst m'n eigen dierenarts maar die hadden de pasta niet in huis en raadde het niet aan vanwege de dosering maar ik dacht ik ga toch eens m'n oude dierenarts bellen en die zei dat het kon. Per konijn inderdaad 1 streepje. 

  Ik hoop echt dat dit gaat lukken. Heb net de olvarit (zonder pasta) geprobeerd, Monky moest er niets van weten maar Bram vond het lekker.

  Vanavond ga ik brokjes weken en kijken of ze dat eten, wel eerst zonder pasta want als ze het niet moeten vind ik het zonde van die pasta. 

  En anders ga ik het nog proberen met appel, blaadjes basilicum, tussen 2 dunne schijfjes wortel. 

   

  Op de foto ziet het er lig niet zo veel uit Dollie. Een stuk minder dan die suspensie.

   

  Wel fijn dat jouw konijnen het zo opeten Anne!

   

  Het is net of die dieren bij mij (met de katten is dat ook altijd) alles wat afwijkend is ruiken en niet moeten. Dan ben ik toch een beetje jaloers als ik lees dat hier alles zonder problemen opgegeten wordt (wel fijn voor de diertjes en voor jullie natuurlijk 🙂 )

 20. Het is meranox 25 mg/ml suspensie (bevat 25 mg/ml fenbendazol, 20 mg benzyl alcohol en 12 ug azorubine) Het is roze van kleur. Weet niet of dit bekend is voor sommige? Ik moet 2 ml per konijn geven maar dat is best veel, dat gaat nooit lukken tussen 2 blaadjes basilicum. 
  Ik weet niet of ik 2x per dag 1 ml mag geven? Maar dan is het vast niet voldoende om de wormen te doden. 
  Moet je van die pasta minder geven? Ze wegen 2 kilo en 2,3 dus valt onder de kleine konijnen.

 21. Alleen vraag ik me nu opeens af, krijgen ze geen luie darmen van rodicare? (Als je dit een maand zou geven) Ik had namelijk zoiets gelezen ooit maar ik weet niet meer bij welk middel (volgens mij lijnzaadbrokjes, als je dit te lang zou geven) En als ik rodicare geef moet ik denk ik geen biks geven maar dat is misschien ook weer niet goed? Pfff, sorry voor m’n gezeur maar ik ben altijd zo’n piekeraar wat dit soort dingen betreft.

 22. 5 minuten geleden, Kolino zei:

  Ik heb even gekeken naar die rodicare instant gekeken, dit ziet er meer uit als een soort van probioticaachtig iets. Het kan geen kwaad om dat te geven en als ze het daar in zouden eten, prima.

  Dan ga ik dat bestellen voor de zekerheid 

 23. Bedoel je vliegenlarven van vliegen die ze op de keutels leggen? Dat gaat het niet zijn, er zitten geen vliegen op hun kamer 🙂 En het zijn echt van die dunne sliertjes. 
  Ik zie ze niet in alle keutels (de meeste juist niet) dus ik had de hoop dat het mee viel. Zag namelijk daarnet wat foto’s op internet dat ik dacht van ‘jeetje, nou daar kun je niet overheen kijken.’

  Ik was idd van plan om het een maand te geven aangezien panacur een veilig middel is. 
  Ik hoop echt dat ik iets vind om het door te doen. Over 2,5 week gaan ze naar een kennis en ik weet niet of haar dit gaat lukken met een spuitje 😬

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .