Spring naar bijdragen

fiep

Members
 • Aantal bijdragen

  556
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

fiep last won the day on August 4

fiep had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

231 Uitstekend

1 Volger

Over fiep

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

410 profielweergaven
 1. fiep

  Fotowedstrijd december 2018: 'Eten'

  Eerst een liedje zingen voor het eten...
 2. fiep

  2 kleine konijnen drinken veel (800 ml per dag)

  Ze doen nu ook niet veel moeite om te drinken, ik bedoel dat ze niet de hele dag aan het flesje hangen, dus ik denk niet dat ze veel waterbehoefte hebben. De twee flesjes zijn ook niet leeg na een dag. Ik denk eerder dat het verveling was. qua brokjes hebben ze cuni gehad en ze krijgen beaphar care plus, volgens mij nog minder dan aanbevolen. (Twee handjes per dag samen, dat hebben ze binnen 5 minuten op. Maar ik zal het nog eens proberen met een bakje en binnenkort moet ik ze weer laten enten, dus dan zal ik het eens bespreken. Heb het even gecheckt, we hebben hier de kwaliteit zacht water uit de kraan.
 3. fiep

  2 kleine konijnen drinken veel (800 ml per dag)

  Sorry voor mijn late reactie... ik denk niet dat ze iets aan hun nieren of urinewegen hebben, want dan zouden ze dat allebei hebben... zelf denk ik dat ze het water gewoon te lekker vinden om op te sloeberen, 😉 maar ik zal proefondervindelijk de bakjes eens terugzetten om te kijken of ze nu nog zoveel drinken. Oh enne, ze dronken uit bakjes 800 ml en nu ongeveer 400 ml. 800 ml voor een Hollander en dwergkonijn van 2kg en (ik gok) 1,5 kg is best veel toch?
 4. fiep

  Beestjes/wormpjes in voer

  ik had laatst dat er een soort motjes uit een maïskolf kwamen, ieks!
 5. fiep

  2 kleine konijnen drinken veel (800 ml per dag)

  Hier hadden we dit een paar maanden geleden ook, ik ben ook naar de dierenarts geweest, die kon niks vinden. Ander hooi, andere brokjes, geen verschil. Toen kreeg ik het lumineuze idee om de bakjes water te verwisselen voor flesjes en sindsdien drinken ze weer als vanouds (ongeveer 400 ml voor een Hollander en een dwergkonijn). de helft dus nog maar! Je zou kunnen proberen of het dan bij jou ook opgelost is, dan weet je waar het aan ligt. Hier drinken ze nu nog uit flesjes (helaas, want bakjes zijn vriendelijker voor ze, maar te veel drinken is ook niet goed).
 6. fiep

  Happen naar vriendje

  Misschien moet ik aan de achterkant ook maar een opening maken, thanks!
 7. fiep

  Happen naar vriendje

  “Fijn” om te horen dat het vaker voorkomt... lekkers geef ik meestal al in twee aparte handjes, zodat ze allebei zonder gedoe kunnen eten. Blijft nog over die tipi... 😉 even bedenken of ik die terug durf te zetten of maar beter van niet. 🙄
 8. fiep

  Happen naar vriendje

  Dankjewel voor je reactie! Wil het niet zeggen dat ze een poging doet naar de dominantste zijn? Ik ben bang dat ze misschien niet meer zo’n gezellig setje zijn als ze zo doorgaat. 🙁 Of is dat te negatief gedacht?
 9. fiep

  Happen naar vriendje

  Laatst had ik (voor het eerst) een maiskolf voor Jip en Fiep gekocht, maar toen ik ze ervan liet eten, ging Fiep happen naar Jip. Ze beet een pluk haar uit zijn kontje en hapte ook naar zijn neusje. Een week later was Fiep in de tipitent (klein tentje) aan het krabbelen en graven, toen Jip kwam kijken. Op het moment dat hij bij de tent was, ging Fiep weer naar zijn neus happen. Resultaat: geen maiskolf en geen tipitent meer. 😉 Doe ik er goed aan om proberen te voorkomen dat ze naar hem hapt, of moet ik het toestaan? Verder is Jip dominant, maar Fiep is het daar niet helemaal mee eens. Jip doet verder niks, die wil alleen gewassen worden. ik heb haar al streng toegesproken, dat wie ruzie maakt, ingeruild wordt. Maar dat maakt niet zo’n indruk. 😜😂 Alvast bedankt voor jullie wijsheid!
 10. fiep

  Konijnen hebbedingetjes

  Ah, jammer voor mij... 😉
 11. fiep

  Konijnen hebbedingetjes

  Whoei, leuk @Evee ! Weet je zo of het katoen is of bijv. polyester? Ik probeer morgen even te gaan, maar als het synthetisch is, hoef ik niet te gaan. 😉
 12. fiep

  Konijnen hebbedingetjes

  @LilyMarshall haha! Ik wil m ook! @Evee perfecte bedrijfskleding! 😇
 13. fiep

  Konijnen hebbedingetjes

  Op naar de Takko! 😄
 14. fiep

  welke spulletjes heb jij allemaal voor je konijn?

  Grappig he! 😍
 15. fiep

  welke spulletjes heb jij allemaal voor je konijn?

  Vandaag hebben ze een tipitent gekregen (eigenlijk voor katjes, maar ssst...) 😄
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .