Spring naar bijdragen

fiep

Members
 • Aantal bijdragen

  568
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  8

fiep last won the day on February 11

fiep had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

248 Uitstekend

1 Volger

Over fiep

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

466 profielweergaven
 1. Het staat nog wel, maar lijkt inmiddels meer op een kraakpand. 😂 Ze zijn er wel blij mee, want er ligt een vloer in van verticale stukjes karton, dus ze kunnen naar hartelust knagen.
 2. Leuke Action-tip! 😉 ze verkopen kartonnen kattenhuisjes voor drie-euro-nog-wat.
 3. fiep

  Goed hooi gezocht

  Of je belt ze even voordat je voor niks gaat. 😉 zou toch zonde zijn! ik heb Nature’s best bergweidehoog, 4 kg voor ongeveer 10 euro en Pet’s own choice premium hooi, ongeveer even duur, kwaliteit is ook vergelijkbaar en ze vinden het hier superlekker. paar weken geleden had ik dus 16 kg gehaald (ik hamster voor de konijnen 🤣), maar omdat ze het sneller eten dan ik berekend had, 😄 heb ik nog maar 16 kg bijgehaald (ze hadden het gelukkig nog), zo kunnen ze nog even vooruit.
 4. fiep

  Goed hooi gezocht

  Ik zag hier de bui ook al hangen met laleen nog geel hooi of heel duur kruidenhooi, maar gelukkig heb ik bij een boerenbond in de omgeving nog wat zakken groen premium hooi gevonden die ik heb ingeslagen. Bijtwee winkels was alles al op, maar bij de derde had ik geluk. Misschien een idee om rond te kijken bij de Boerenbond/pet’s place?
 5. fiep

  Annemoontje zoekt leuke speeltjes

  Het mannetje wil nu natuurlijk steeds naar het vrouwtje, vandaar dat hij aan het hok rammelt.. maar snel laten castreren dus! En dan nog 2 weken apart houden, anders komen er alsnog babies. 😉
 6. fiep

  Klaagtopic 2019

  @Domino Wat balen! 😞 je kunt ook vaatwastabletten alles in 1 gebruiken, dan hoef je niet apart zout en glansspoel te gebruiken. Wij hebben net een nieuwe vaatwasser en ze waarschuwden ons hier ook voor het zout wat invreet als je het op de bodem laat liggen. Ook kun je het best tabletjes zonder oplosbaar folie gebruiken, want dat kan voor verstopping zorgen. Tot zover mijn tips. 😉
 7. fiep

  Tips voor zindelijk maken?

  Als het een binnenkonijn is, kun je ook alleen bedekking in het toiletje doen en in de rest van zijn ruimte geen stro oid.
 8. Dankjewel! het vinyl heb ik vastgeplakt met dubbelzijdige tape op het hout. en het bedje is echt favoriet, ze liggen er best vaak in en ondertussen is het al half afgeknaagd. 😄
 9. Jip en Fiep hebben een halve kamer die aan de woonkamer grenst omgedoopt tot landgoed. 😉 (Ongeveer 7m2).
 10. Onder het hok ligt een houten plaat met vinyl erop, met houten latjes zodat ze het vinyl niet opeten aan de randen. Makkelijk schoon te maken. de ren is standaard konijnenren van de boerenbond, een stuk of 3. De stoffen overkapping heb ik trouwens met karabijnhaakjes vastgemaakt aan het dak, ren en bovenverdieping en ik kan, door 1 haakje los te maken, het dak gewoon openen. Links zit ook nog een uitbouw met houten ikeabedje en ook een stoffen overkapping, maar dat zie je net niet op de foto. Alles bij elkaar zo’n 7m2.
 11. Dit is het hok met de ren. Linksonder in het hok staat het toiletje. Als ik het dak rechts open doe, kan ik dat er makkelijk uithalen. de stof hangt er omdat ze anders op het dak kunnen springen, of althans, daar ben ik bang voor. 😉
 12. Ik heb een buitenkooi (wit hout) in de kamer staan met daarom een ren waar ze altijd los kunnen lopen. Ik merk dat ze het hok toch wel fijn vinden om zich in terug te trekken, bijv. als er wat engs is (de stofzuiger! 😉 ), dan gaan ze zelfs bovenin zitten. Ook slapen ze wel veel in de kooi. Het toiletje staat er ook. Hij kan van bovenaf open, ik ga er op een krukje bijzitten om hem schoon te maken en hooi bij te vullen. Werkt prima en staat ook wel gezellig.
 13. fiep

  Fotowedstrijd december 2018: 'Eten'

  Eerst een liedje zingen voor het eten...
 14. fiep

  2 kleine konijnen drinken veel (800 ml per dag)

  Ze doen nu ook niet veel moeite om te drinken, ik bedoel dat ze niet de hele dag aan het flesje hangen, dus ik denk niet dat ze veel waterbehoefte hebben. De twee flesjes zijn ook niet leeg na een dag. Ik denk eerder dat het verveling was. qua brokjes hebben ze cuni gehad en ze krijgen beaphar care plus, volgens mij nog minder dan aanbevolen. (Twee handjes per dag samen, dat hebben ze binnen 5 minuten op. Maar ik zal het nog eens proberen met een bakje en binnenkort moet ik ze weer laten enten, dus dan zal ik het eens bespreken. Heb het even gecheckt, we hebben hier de kwaliteit zacht water uit de kraan.
 15. fiep

  2 kleine konijnen drinken veel (800 ml per dag)

  Sorry voor mijn late reactie... ik denk niet dat ze iets aan hun nieren of urinewegen hebben, want dan zouden ze dat allebei hebben... zelf denk ik dat ze het water gewoon te lekker vinden om op te sloeberen, 😉 maar ik zal proefondervindelijk de bakjes eens terugzetten om te kijken of ze nu nog zoveel drinken. Oh enne, ze dronken uit bakjes 800 ml en nu ongeveer 400 ml. 800 ml voor een Hollander en dwergkonijn van 2kg en (ik gok) 1,5 kg is best veel toch?
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .