Ga naar inhoud

Teddybeer

Members
 • Items

  226
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Berichten die geplaatst zijn door Teddybeer

 1. @Evee nee hoor komt goed! we hebben alle tijd. In mijn ervaring herstellen konijn heel snel maar mocht het niet het geval zijn is dat natuurlijk ook prima. 

   

  Ik heb in ieder geval nog nooit een dame na sterilisatie zo snel zien opknappen. De ingreep van de bult viel gelukkig mee, was een kwestie van wegsnijden.. Ik denk sowieso dat het pas woensdag wordt voordat ik weer een koppelpoging ga doen. De DA vond het goed in ieder geval zolang hij niet aan de hechtingen in de nek gaat zitten, maar ze heeft een MPS aan dus daar kan hij als het goed is niet bij. 

   

  Nouja we bekijken het dag per dag 😁

   

  • Vind ik leuk 1
 2. Wij zijn woensdag naar de DA geweest voor een consult. De DA vond de bult een beetje vreemd en kon niet zo snel zeggen wat het is. De bult bleek wel op de huid te zitten en dus niet onderhuids. Daarom gekozen om deze operatief te verwijderen icm sterilisatie.

   

  Gisterenochtend kon ze al terecht 😀 In de baarmoeder bleek een flinke tumor te zitten.

  De bult was heel makkelijk te verwijderen. Ze hebben de bult doorgesneden en vermoedelijk was dat ook een tumor/gezwel. Ze hebben nog röntgenfoto's gemaakt om te kijken of er verder uitzaaiingen waren maar gelukkig hebben ze niks kunnen vinden 🙏

  Verder is ze in prima conditie, tandjes waren ondanks gebrek aan ruwvoer ook prima. Dus daar ben ik heel blij mee.

   

  Ze is echt een sterk konijntje, ze had het gisterenmiddag echt nog heel zwaar maar gisterenavond is ze echt flink gaan eten en vannacht ook veel gekeuteld. Medicijnen kan ik gewoon geven terwijl ze in haar hok zit. Ze is echt een stoere dame. Nu lekker herstellen en tot rust komen. Volgende week weer op gemak verder met de koppeling. 

   

  • Vind ik leuk 7
 3. @JokeCja zeker het hoort er helemaal bij. Al vind ik het lastig om te zien dat ze zo bang is. Zaterdag was ze de eerste 10 minuten ook op hem aan het rijden. Nu bevriest ze als het ware als hij op haar rijdt en piept/gromt ze. Ze moet er even doorheen en aan wennen wat volkomen logisch is gezien de situatie... Maar het is zo sneu om te zien dat ze nog schrikt van een soortgenootje😪 Maar het rijden zal snel minder gaan worden verwacht ik

   

  @Mira11ik hoop het ook! Verwacht idd ook dat het nog veel tijd gaat kosten, maar die krijgt ze! 

   

  @Marjoleinkbedankt! Leuk om te lezen, en ik herken zeker dingen. Vooral qua eten, ze eet hier ook geen brok en ze valt er al helemaal niet op aan, idd ook omdat ze gewend is om heel de dag eten tot haar beschikking te hebben. En dan ook nog eens gemengd voer. 

   

  Dat ze geen overgewicht heeft is voor mij ook een teken dat er zeker wat aan de hand is met haar lijfje. Haar wam is nauwelijks zichtbaar en ik kan de ruggengraat heel goed voelen. Een gezond konijn had wel overgewicht gehad met zulke slechte voeding.

  Wat echt heel lief is om te zien, is dat als ik haar wat groenvoer geef haar huid schokt/trilt, zo lekker vindt ze het. Ook dat is ze totaal niet gewend. Als ze gewend is aan groenvoer mag ze lekker af en toe het gras op, ze zal dan waarschijnlijk ook niet weten wat ze meemaakt.

   

  Kan me voorstellen dat het allemaal echt veel is voor haar. Altijd alleen gezeten in een klein hok, zonder aandacht en liefde. Nu opeens ruimte in overvloed, een hyperactief en vrolijk maatje, nieuw eten, aandacht van een baasje. Ik hoop dat de DA morgen niet teveel stress geeft voor haar, er gebeurt zoveel in korte tijd

   

   

  • Vind ik leuk 2
 4. Woensdag ga ik met Rosie naar de dierenarts! Ben heel benieuwd wat ze gaan zeggen

   

  De koppeling gaat verder wel oke. Ze wassen zich bij elkaar in de buurt en ze eten uit een bakje. Bunny blijft wel veel rijden op haar en dat vindt ze echt heel spannend. Ze piept/gromt dan maar blijft wel zitten. Vervolgens loopt hij weg en komt ze achter hem aan om bij hem te zitten 😅 Echt een kwestie van tijd.

   

  Ik zat haar gisteren een stukje wortel te voeren, ze stoot vervolgens zelf met haar neusje tegen de wortel en begint te grommen en rent weg. Mn hart breekt echt om dat soort dingen, ze zou nog schrikken van haar eigen schaduw. Ook zit ze alleen maar in de kooi en niet in de ren, niet zo gek aangezien ze dit jaren zo gewend is.

  Gelukkig hebben we alle tijd! Hopelijk ontdooit ze snel🤗

  Screenshot_20210322-215343_Gallery.thumb.jpg.8de93113935a8af18f990e366016a9ad.jpg

  • Vind ik leuk 5
 5. Ja echt heel fijn, net betrapte ik Bunny dat hij haar zat te wassen! 

  Ze vindt alles nog wel heel eng. De exacte leeftijd is niet bekend maar ze zal ongeveer 5 a 6 zijn. Je merkt echt dat ze verder niks kent, ze schrikt zelfs van de sprintjes van Bunny.

  Maar met die vrolijke jongen ernaast zal ze vast snel het leven waarderen. Ze verdient dit zo

   

  Maandag bel ik de DA en dan even kijken. Ik hoop dat ze van de week al behandeld kan worden eventueel icm een sterilisatie. Dan hebben we alles maar gelijk gehad 

  • Vind ik leuk 3
 6. @Mira11 nee echt hoor! Ze zat soms ook echt even in "shock". Maar het zal snel genoeg wennen. Qua eten nog wel even flink wennen ook, ze kreeg altijd gemengd voer en dan een volle bak. Hooi at ze niet dat was de bodembedekking. Toen ik haar een klein stukje witlof/sla gaf zat ze me ook echt aan te kijken van wat is dit.. 

  Haar gebit zal ook wel slecht zijn door gebrek aan ruwvoer... 

   

  @Miekmoek ze is idd een binnenkonijn. Op de foto zat ze even een halfuurtje buiten 😊 Ze zitten nu in onze verwarmde schuur daar is het rond de 10 a 12 graden. Dus mooie temp voor allebei, Bunny is nl een buitenkonijn. Bedoeling is op termijn naar buiten maar daar is het snachts te koud voor ja. Even afwachten maar, hopelijk kunnen ze over een paar weken definitief naar buiten!

   

   

  • Vind ik leuk 1
 7. Ze is er😍

  Wat een schat. De bult lijkt mee te vallen, hij is minder groot dan ik dacht. Ze is wel wat mager en de nagels waren vreselijk lang. Dus lekker geknipt. En ik heb ze maar meteen bij elkaar gezet. Het was weer even spannend maar oooh dit is liefde op het eerste gezicht! 

  Erg blij met de keuze 

  Screenshot_20210320-170336_Gallery.thumb.jpg.4319bdb339a8491a3056438d43075ff3.jpgScreenshot_20210320-170343_Gallery.thumb.jpg.114b9b36d7b8d322fc3247f15578ce5a.jpg

  • Vind ik leuk 10
 8. Ja ik ook 🙈 Heel de avond in tranen gezeten en opeens wist ik wat ik moest doen.

  Al kan het pittig worden en daar zie ik wel tegenop na een zware periode met het vorige kindje. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik het geen kans zou geven 🤗

  Maandag gelijk de DA bellen. Ze zien me weer aankomen 🤣 ik had donderdag gezegd dat ik voorlopig niet meer wilde komen

  • Vind ik leuk 1
 9. Inmiddels overlegd en ze willen geen hoge kosten betalen. Ze gaan zelf naar de dierenarts met haar en dan willen ze inslapen want behandelen vinden ze onzin. 

  Ze weten niet hoe oud ze is, maar waarschijnlijk wel minimaal 5 a 6 jaar. 

  Nogsteeds twijfel ik om haar niet te halen. Ik vind het zo erg dat zo'n dier zonder enige liefde gekend te hebben ingeslapen wordt. Maarja dan moet ik zelf of inslapen of hoge kosten betalen. Heel rationeel, wat als ze heel oud is en ondanks de operatie toch maar 6 maanden leeft. Dan is mijn kerel weer alleen en heb ik zoveel moeite gedaan. Sowieso zou ik eerst willen kijken of het een match is voordat ik haar zou laten behandelen. Mocht het geen match zijn is de keuze tot inslapen sneller gemaakt. Al zou het een match zijn dan wil ik zeker behandelen. Maar wat als ze dan net gekoppeld zijn, en ze de ingreep niet overleefd. Dan is hij weer alleen...

  Moeilijk moeilijk, mijn verstand zegt dat ik niet elk dier kan redden maar mijn hart huilt

 10. 5 minuten geleden zei Dollie:

  Waar woon je? Ik wil het konijn eventueel wel opvangen als de afstandsbijdrage (20 euro) betaald wordt. 

  Ik woon in Lekkerkerk, Zuid Holland. Jij in Groningen zie ik aan je opvang.. Echt heel lief aanbod

 11. Ja hier kan je toch om janken 😭

  en ik ben ook zo kwaad, hoe kan je een beestje hier mee laten lopen.

  We zijn nu in overleg of die mensen (mee) kunnen financieren.

  In 4 maanden heb ik voor mijn overleden meisje zo'n 700 euro betaald. Het houdt wel een keer op... 

  Zo in tweestrijd

 12. Bedankt allemaal voor het meedenken! Ik denk dat ik haar vanavond lekker meeneem. Wat jij zegt @Evee vind ik een goed idee. 

  Mocht het idd een lange weg gaan worden is inslapen een optie, dat zou beter zijn dan het leven nu. 

  En wellicht valt het mee en kan ik haar hopelijk nog jaren wel een fantastisch leven bieden, dat gun je elk konijn.

  En dan nog hopen dat het een match is! 

  • Vind ik leuk 2
 13. Dankje voor je reactie!

  Stel het is idd een ingekapselde abces of een tumor en ik laat behandelen. Moet ik dan denken aan honderden euro's of zou je met zo iets wel klaar zijn met 200 euro. 

  Ik heb (gelukkig) geen ervaring met zulke dingen dus geen idee wat ik zou kunnen verwachten. Ik ben wel bereid om e.e.a. te laten doen als het niet richting de 500 gaat. Maar ja dan weer de vraag of het een match is met mijn konijn. Ik kan haar natuurlijk ook niet afleveren bij de opvang met een heel medisch gedoe. Pffffff zo lastig 😢

   

  Ik ben wel goed met die kennis (het is mijn zwagertje). Hij woont nog thuis en het konijn is van zijn ouders. Zijn ouders heb ik niks mee maar om dan zo'n melding te maken... 

  Het zijn mensen die alles nog heel traditioneel bekijken. Die reageren van: een konijn niet alleen en een groot hok? Welnee het is maar een konijn joh

 14. Hoi allemaal!

   

  Ik zit met het volgende. Gisteren heb ik helaas een van mijn lieve konijnen moeten laten gaan. Ze had megacolon en de situatie was niet meer konijnwaardig.

  Nu kan ik een voedster van een kennis overnemen, konijn zit alleen in een kleine binnenkooi, krijgt nooit aandacht etc. De situatie is nogal schrijnend dus mijn hart zegt natuurlijk gelijk van overnemen en kijken of het een match is met mijn kereltje die nu alleen zit. Ik heb zelf veel ervaring met koppelen dus ik durf het risico wel aan. Mocht het geen match zijn zou ik haar afstaan aan de opvang en daar opzoek gaan voor een match die wel past. Ben al bereid om die kosten te betalen.

   

  Nu blijkt dus dat de dame in kwestie een bult heeft in de nek, beetje aan de zijkant naast het hoofd. Ik heb het zelf nog niet gezien maar ga vanavond kijken. 

  Het is een harde bult, zo'n 1,5 cm groot en ze heeft het al een jaar minimaal. Er zit vacht over. Het lijkt me dus geen abces. Iemand een idee wat zoiets zou kunnen zijn? 

  Al is het iets waar mee te leven valt maar wat op termijn wel behandeld moet worden zou ik het wel aandurven.

  Nou zit ik niet te wachten op iets wat erg veel geld gaat kosten en veel zorg nodig heeft, aangezien ik net uit zo'n situatie kom... 

  Al wil ik dit konijn zó graag een fijn leven bieden.. Als ik haar niet overneem blijft ze sowieso dit rotte leven houden en zal ze niet behandeld worden...

   

  Dus ben benieuwd, iemand eerder zo'n bult meegemaakt en viel het toen mee? 

   

  • Vind ik leuk 1
 15. Thanks @Kolino

  Het is begonnen na start met de cisaral dat ze niet meer wil🙈 

  Ik neem haar nu op schoot en houd haar koppie zacht vast en dan gaat het wel goed. Alleen wil ze natuurlijk liever niet eens op schoot. Ik wil zo graag dat ze gewoon in dr hok kan zitten en dat ik het zo kan geven maar dat is voor nu misschien ook te veel gevraagd. Wat lekkers neemt ze daarna niet aan, vgm is ze dan echt een beetje gepikeerd haha.

   

  Ik hoop wel echt dat dit makkelijker gaat worden want als ik dit de rest van haar leven moet doen? En als wij op vakantie zijn dan moet iemand het overnemen. Nouja niet te ver vooruit kijken.

   

  Wel heel goed nieuws: ze weegt 1525 gram!! Zo happy daarmee 😍😍 gewoon 275 gram aangekomen sinds vorige week

 16. Nou hier gelukkig niet het geval. Vorige week maandag toen we terug van de DA kwamen ging mevrouw recht op hem af en op hem zitten rijden 🤣 

  Bunny is echt een onwijs lief konijn en zodra ze weer bij elkaar mogen rent hij gelijk naar haar toe om te kroelen. Hij doet het nog geen binky. 

   

  Net het pakket van de webshop binnen gekregen! Ze eet tot nu toe het johannesbrood, weegbree, de haychunck en de wilde bloemenmix.

  Zo blij mee! Ze is ook zeker wel 150 gram aankomen tot nu toe. 

  Helaas gaat het medicijnen toedienen wel steeds moeilijker. Eerst nam ze het spuitje gewoon aan maar inmiddels moet ik haar wel goed vasthouden... iemand nog tips daarvoor? 

  • Vind ik leuk 2
 17. Ik was er inderdaad niet bekend mee dus nooit opgevallen. Sowieso heb ik nooit gekke keutels gezien en was ze eigenlijk altijd enorm levenslustig en druk. Ze was een van de fanatiekste konijnen 🙂 ik denk inderdaad nu ze ouder is de darm ook steeds minder gaat werken.

  Alleen is dit wel in hele korte termijn gebeurt voor mijn idee omdat ze ook in een paar weken tijd zo hard is afgevallen.

   

  Maarr, wel weer een paar lichtpuntjes! Ze blijft op temperatuur, zit rond de 39 graden waar ik superblij mee ben. Ondanks dat het vannacht heeft gevroren en het in de schuur dus ook ietsje kouder was. Verder is ze zo'n 130 gram aangekomen!! Sinds vrijdag. Echt zo onwijs blij. Speciale shoutout naar @Dollie omdat jij kwam met de Harrison Recovery. Ze krijgt nu 2x per dag een bakje met daarin een eetlepel aangelengt met water. Ik meng er gras doorheen zodat ze het zelf opeet en dat gaat super. Verder eet ze veel groenvoer en kruiden. Ook geef ik haar een beetje caviamuesli waar o.a. zonnebloempitten inzitten. Brokken en hooi eet ze nauwelijks. Af en toe wat SS brokken maar echt heel weinig.

  Ik zet ze 2x op een dag apart met het papje/brokken/groenvoer. Verder heb ik vriendje Bunny er zo veel mogelijk bij, ze missen elkaar echt enorm als ze apart moeten zitten. Gelukkig lijken die 2 voerbeurten genoeg te zijn omdat ze aankomt. Wel laat ik snachts wel extra brokken staan en daardoor eet Bunny helaas ook weinig hooi meer... Maar ik ben ook bang dat ze anders de hele nacht niks eet. Het is niet anders denk ik. Als ze straks richting de 2 kg gaat wil ik wel weer proberen ze allebei op een gezonder dieet te krijgen. Maar voor nu durf ik het niet aan 

  • Vind ik leuk 1
 18. Heel erg bedankt! Ik hoop zo dat het gaat helpen!

   

  Ik heb net wat gemaakt en ze eet/drinkt het zo op. Zo fijn. Ze had wel genoeg gaf ze aan dus ik heb het in het hok gezet. Hopelijk eet ze zelf nog een deel op. Anders toch via het spuitje. Erwtenvlokken hoefde ze nu niet. Maar ze trekt nu ook haar neus op voor brok. Ik heb ze sws nu even apart gezet zodat ze al het eten voor haar alleen heeft. Het enige wat nu helemaal op gaat is groenvoer.

  Net ook gewogen en ze woog 1240 gram. Betekent dat ze maar 10 gram is afgevallen ten opzichte van de 30 gram die ze gemiddeld afviel. Ook de temp blijft stabiel rond 38,5.

   

  Ik krijg een heel klein beetje hoop

   

   

 19. @Dollie ik kan je geen pb sturen... Dus even via deze weg:

   

  De Harrison Recovery is net binnengekomen. Ik neem aan dat jij ervaring hebt hiermee? Ik krijg namelijk een zak ervan in een doos zonder een gebruiksaanwijzing of iets... Ik mag onbeperkt geven maar wat raad jij me aan qua hoeveelheid? Hoe bereid ik het? Neem aan dat ik het in een spuitje moet voeren?

  Op de zak staat dat het opgewarmd moet worden tot 39 graden alleen geen idee hoe ik dat doe. Ik heb een waterkoker maar daar kan ik geen temp op instellen.

   

  Hoop dat je me kunt helpen! 

 20. Leuk topic! Ik heb er 6 waarvan 4 uit de opvang.

   

  Bonnie komt uit de opvang, is gedumpt en 2x teruggebracht na adoptie omdat ze zogenaamd niet lief was. Hier is ze een schat, een van de tamsten. Ik mag het koppie altijd aaien, lijf liever niet. Na een lange aaibeurt word ik per gratie ook wel eens gewassen😍

  Tommy is haar partner (in crime): hij is met 6 maanden bij een vuilcontainer gedumpt samen met een zwanger voedstertje. Hij komt dus ook uit de opvang en is ontzettend schuw. Als ik voer dan duikt hij al voor me weg, aaien is een totale no go. Ik laat dit lekker want dan toch niet 😉 ik kijk wel alleen naar hem

   

  Dan heb ik Teddy & Fien als koppel

  Fien heb ik sinds dat ze 4 maanden oud is. Het is een lekkere chagrijnige knorrepot af en toe maar ik mag haar altijd wel aaien en ze komt ook regelmatig bedelen om een aai. Maar wel alleen als zij er zin in heeft haha

  Teddy is echt een enorme schat. Hij is ergens in een park gevonden. Hij is vreselijk lief. Het is een langharig konijn dus moet regelmatig geborsteld worden en naar de trimmer. Ook al zijn die ervaringen niet altijd leuk, hij blijft altijd de vriendelijkheid zelve. Hij kan niet echt genieten van aaien.

   

  En als laatste Bunny & Floor.

  Bunny komt ook uit de opvang. Hij is erg lief en wordt ook graag geaaid. Ook bemoeit hij graag met het verschonen van het verblijf🤣 erg tam mannetje

  Floor heb ik sinds dat ze 3 maanden oud is. Zij was altijd vreselijk pittig, moest niks van me hebben. Wilde niet aangeraakt worden. Inmiddels is dat de laatste 1,5 week veranderd. Ze is helaas chronisch ziek waardoor ik haar 3x per dag medicatie moet toedienen. Daardoor is ze veel tammer geworden en zijn we eigenlijk wel maatjes. We hebben nu regelmatig een knuffelsessie en medicatie toedienen gaat gewoon los op schoot. Ik bied het spuitje aan en zij drinkt het zo op. 

   

  Grappig wel, want over het algemeen zijn de konijntjes uit de opvang tammer. Behalve Tommy dan

  • Vind ik leuk 2
 21. Inderdaad megacolon. Vanavond bij de DA geweest voor medicatie en toen een uitleg gehad. Het is inderdaad flink slikken. We hebben nog een hele weg te gaan. Maar 1 ding is heel duidelijk voor mij: al is dit geen kwaliteit van leven voor haar en al gaat het niet lekker dan is het einde verhaal en mag ze een ster zijn aan de hemel. Ze heeft al 4 jaar een onwijs prachtig leven. Uiteraard ga ik enorm mijn best doen dit met een aantal jaren te verlengen. Maar niet met enorme pijn en moeite. Als ze aangeeft dat het tijd is om te gaan, dan is het eerste wat ik doe de dierenarts bellen. Want dat vind ik wel zo eerlijk.

   

  Wat nu ons behandelplan is: 

  - elke dag dosis laxatract en cisaral

  - periode metacam geven

  - op aanraden van Wilhelminapark blijven behandelen voor E.C.

  - zoveel mogelijk voeding erin, o.a. dus de Harrison Recovery en we moeten ook SS brok gaan geven

   

  Ik gaf zelf altijd Kasper brok omdat dat een stuk goedkoper is met 6 nijnen. Bunny en Floor gaan over op de SS. Het idee is nu om haar een paar momenten op de dag apart te zetten met extra voer. Alleen vind ik haar eten erg lastig momenteel. Groenvoer eet ze in 1x op. Brok en kruiden daarentegen neemt ze een paar happen van en daarna loopt ze er van weg. Hooi gaat helemaal lastig. Maar goed alles wat ze eet is positief. Temp was net 39,3 waar ik ook heeeeeeel blij mee ben. We blijven ons focussen op de positieve punten. Ook al is dat moeilijk hoor 😔net even flink zitten janken want het is nogal wat. Maargoed voor nu gewoon aankomen en dan zien we wel verder

 22. Nou weer een update.  Ik blijf maar typen. De dierenarts heeft al gesproken met Wilhelminapark.

  Het eerste wat hij vroeg is: is het een wit konijn met vlekjes.

  Nou dat is zo... blijkt iets genetisch te zijn met konijnen met die vacht. Ze heeft een afwijking aan de dikke darm waardoor deze niet goed werkt en amper voedingsstoffen opneemt. 

  Ze moet heel haar leven laxatract en nog iets slikken waar ik even de naam niet van weet.

  Verder op dit moment al het eten erin wat je maar kan bedenken. Maakt niet uit of het ongezond is ja of nee. Met de Harrison ook. Hoef niet op te bouwen maar alles er in stoppen wat mogelijk is. Heftig wel om te horen dat dit voor altijd zal blijven. Zij moet alles eten wat ze maar kan, maar haar maatje niet. Dus allerlei vragen gaan door mijn hoofd. Moet ik ze apart houden enz. 

  Voor nu in ieder geval alleen de opdracht om haar op gewicht te krijgen en daarna zien we wel verder 

 23. Update DA:

   

  Ze heeft de laatste shot antibiotica gehad en de hechtingen zijn eruit. De wond is heel mooi genezen.

  Verder wel weer afgevallen. Maandag 1380 gram en nu 1250. Temp was wel netjes voor nu, 38,3.

  Ik heb nog gevraagd naar het ontlastingsonderzoek, dat hebben ze idd gedaan en daar kwam niks uit. Ze gaf aan dat ze alles gedaan heeft wat ze kon doen en nu verder gaat overleggen met Wilhelminapark. Volgende week donderdag weer op controle.

   

  Ze vond het idee van @Dollie van de Harrison's Recovery Formula heel goed. Dus bedankt daar voor! 

  Nou heeeel hard duimen voor mijn kleine vriendin

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .