Ga naar inhoud

Shivaya

Members
  • Items

    769
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Berichten die geplaatst zijn door Shivaya

  1. Hoi allemaal,

     

    Wij hebben een sundaville/mandevilla plant van vrienden gekregen. Een enorm mooie plant die goed groeit en tot nu toe uit het bereik van de konijnen wist te blijven maar nu hebben de konijnen er toch een weg naartoe gevonden. Ik had gelezen dat het sap giftig is en mijn gezond verstand zegt me dat ik deze plant bij de konijnen weg moet houden, maar ik kan nergens vinden of het ook giftig is voor konijnen of alleen voor mensen? Weet iemand toevallig of deze plant gevaarlijk is voor konijnen? Voor hetzelfde geld loop ik die plant voor niks te verplaatsen. Ik heb hem nu zo hoog geplaatst dat de konijnen er niet bij kunnen maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd en anders zal ik hem misschien helemaal uit de tuin moeten halen (Misschien dat ik hem gewoon voor de deur ga zetten).

     

    Dankje! 

  2. Ik ben naar een dierenarts gegaan van de lijst van konijnkundige dierenartsen. Had een veel beter gevoel over hem, hij had ook duidelijk ervaring met konijnenbaasjes (ging er vanuit dat ik wel pijnstillers in huis had :P). Hij zei dat hij niet denkt dat Loki E cuniculi heeft en als hij dat heeft, dat dat bovenop de andere problemen is die hij zag : Nierproblemen, bloedarmoede en nog wat moeilijke termen die ik niet begreep, wat nogal een contrast is met de andere dierenarts die helemaal niks vond en dacht dat het aan voeding of haakjes lag.

     

    Ik heb een beter dwangvoer recept gekregen en hij is veel beter bereikbaar dan mijn vorige dierenarts dus ik ga maandag overleggen. Maar ondanks het dwangvoeren (Moet nu 7 keer per dag) komt hij maar heel moeizaam aan. En de dierenarts hintte er ook naar dat de narcose van de haakjes van 2 maanden terug wellicht schade gedaan heeft en dat ik moet gaan nadenken hoe ver ik nog wil gaan proberen omdat Loki ook al oud is. Ik weet niet zeker of doorzetten het meest in het belang van Loki is, zolang hij geen stress heeft en geen pijn lijkt te hebben wil ik het proberen maar misschien is hij ook gewoon op. 

  3. Zojuist zei Evee:

    De lijst is er nog, die is hier te vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

     

    Gelukkig dat hij nog eet en levendig is, dat is een goed teken! Hopelijk valt het allemaal mee. Het ziektebeeld kan echt verschillen van vrij minimale klachten tot echt bijna doodziek. Er op tijd bij zijn helpt in ieder geval dus goed dat je nu voor het weekend de kuur nog op gaat halen en gaat starten!

     

    Ja ik hoop dat ik er nog op tijd bij ben maar het feit dat hij net dus al omviel terwijl hij hiervoor een prima evenwicht had + ondanks het bijvoeren toch weer begint af te vallen baart me enorm veel zorgen. Ik denk dat het ook goed is voor mij om het even te laten bezinken hoe nu verder met de dierenarts want nu ben ik gewoon boos dat ze dit niet bedacht hebben maarja ik heb het zelf ook niet meteen bedacht. 

  4. 1 minuut geleden zei Evee:

    De wormenkuur moet wel fenbendazol bevatten, er zijn wel verschillende merken/middelen met dat er in.

    EC veroorzaakt ontstekingen in het hele lijfje. Naast dat je de parasiet aanpakt is er dus meestal meer nodig om pijn en symptomen aan te pakken, vandaar de link naar het behandelplan. Ik denk dat een consult regelen bij deze (of een andere, konijnkundige) dierenarts wel aan te raden is. Voor nu is het inderdaad belangrijk in ieder geval met de fenbendazol te starten, want dan ga je de oorzaak bestrijden.

    ja ze noemde fenbendazol aan de telefoon. Ik ga het nog goed controleren als ik het zo ophaal, dan beginnen we in ieder geval met behandelen. Hij eet gelukkig nog wel en is levendig. Zodra ik dat heb ga ik rondkijken, ik denk niet dat ik deze dierenarts nog een kans durf te geven dus ik ga kijken naar een andere dierenarts op de lijst van konijnkundige dierenartsen (als die nog bestaat) en dat zal dan waarschijnlijk na dit weekend worden dat ik daarheen kan. 

  5. 3 minuten geleden zei Evee:

    Dit is het plan wat miekmoek bedoelt, van een in konijnen gespecialiseerde praktijk:

    https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html

    Dit plan kun je met je eigen dierenarts doornemen, het heeft al veel bunnybunch konijntjes geholpen (waaronder één van mijn konijnen). Maar het blijft een rotziekte, een hoop zorgen, en een onzekere uitkomst. Sterkte met alle zorg en veel beterschap!

     

    Ja ik baal flink. Ik moet het even laten bezinken, ik heb met moeite de dierenarts te pakken gekregen en ik heb gewoon gevraagd om een wormenkuur. Dus er is niet echt een behandelplan afgezien dat ik die kuur zo op mag halen. 

     

    Bedankt voor de link. Ik heb het doorgelezen en ik ga het later nog eens goed doornemen. 

  6. Op 15-7-2021 at 11:02 zei Evee:

    Ik zou voor de zekerheid met fenbendazol gaan behandelen om EC uit te sluiten. Plots afvallen kan een symptoom van EC zijn namelijk. 

    Ja ik begon daar ook steeds meer aan te denken. Toen ik de eerste keer naar de dierenarts kwam was ik zo in shock dat ik blind vertrouwde op haar oordeel (is dierenarts die we verder nog niet kennen). Sinds gisteren probeerde ik de dierenarts al te bereiken om dit te bespreken maar ik moest vanochtend terugbellen en vanochtend moest ik vanmiddag terugbellen. Ik ben net dus even boos geworden dat k niet langer wil wachten en gewoon EC preventief wil gaan behandelen want Loki viel net om ineens en had moeite met overeind komen. We gaan over een half uurtje de Fenbendazol ophalen. 

  7. Hoi allemaal,

     

    Ik wilde eigenlijk binnenkort een update schrijven met foto's van het enorm kleffe stel maar ik heb denk ik wat te vroeg gejuicht. Loki was goed op gewicht na de koppeling en leek alleen maar aan te komen (Ik had hem moeten wegen maar heel eerlijk dacht ik dat het ergste achter de rug was en Loki nu gewoon lekker van zijn oude dag kon genieten, ik hou er namelijk niet zo van om te erg aan mijn konijnen te plukken al vindt Loki het allemaal geen enkel probleem). Helaas begon Loki plots énorm af te vallen tot hij nog maar 860 gram woog (hij woog vroeger altijd 1500 gram en toen zijn haakjes weggehaald werden woog hij 1200 dus hij is écht graatmager ineens). Ik ben nu dus flink aan het bijvoeren, ik geef hem SS als 'dwangvoer' zodat ik controle heb over hoeveel bij binnenkrijgt. Daarnaast gaf ik ze altijd 1 handje brokken en 1 portie groente en als ik een keer per ongeluk geen groente in huis had een extra handje brokken. Nu ben ik sinds vrijdag druk bezig met bijvoeren, hij vindt de extra aandacht heerlijk gelukkig en de 'dwang' in dwangvoer komt echt geheel van zijn kant, hij vindt het niet leuk als ik stop :P. Kortom: Hij heeft nog een goede eetlust en is nog actief en hondsbrutaal. 

     

    Ik ben nu dus bovenop zijn normale voerschema extra SS gaan dwangvoeren, het voelt een beetje nutteloos maar ik merk wel dat hij meer aankomt op de dagen dat ik hem op deze manier voerde versus de dagen waarop ik hem een extra handje brokken gaf (dus dat bevestigt dat het misschien toch haakjes zijn, maar daar is hij 2 maanden terug ook al voor geholpen). Daarnaast ben ik kruiden/luzerne/erwtenvlokken gaan bijvoeren (een handje per dag). Op dit moment weegt hij 1008, nog niet goed dus maar hij komt wel echt al aan. Waarvan de afgelopen dagen 30-40 gram per dag was. En hij heeft voor mijn gevoel echt wel een flinke hoeveelheid extra voer nodig om aan te komen. 

     

    De dierenarts had 1 haakje gezien op een kies maar ze zei dat dat niet verklaart hoe hij in korte tijd zoveel afvalt want zijn eetlust is nog écht heel goed. Nu moet hij sowieso aankomen voordat we er iets aan kunnen doen dus ik wil jullie graag vragen om advies: Wat zijn nog dingen waar ik naar zou kunnen kijken of op moet letten? 

  8. Wat een leuk idee, een eigen wilg in de tuin. Toevallig heb ik nog een gigantische sierpot staan waarvan de plant die erin stond het niet meer overleefd heeft (Gelukkig heb ik nog wel stekjes weten te redden). Daar zou wel een mooi wilgenboompje in passen hoop ik, ik ga me binnenkort eens inlezen. 

    • Vind ik leuk 1
  9. 9 minuten geleden zei Punky punk:

    Ja, ik knip ze gewoon af. Ik ben het wel gaan vragen of dat mocht maar ze hadden er geen problemen mee.

    ohja, ik zal ook eens opletten wanneer de bomen hier gesnoeid worden. Ik denk dat ik daar nu al te laat voor ben. 

  10. 5 minuten geleden zei Punky punk:

    Van overal een beetje. Wel nooit bij de dierenwinkel. Ik kan ze verse en gratis takken geven. Waarom zou ik er uit de dierenwinkel halen?!

     

    Ik haal er bij de buren, bij vrienden van ons, van uit eigen tuin (daar ben je niet veel mee 😉), etc.

    Wij hebben in het dorp knotwilgen staan.

    Als de tijd er weer is worden die gesnoeid. Ze komen dan even langs om er te brengen. Dicht bij ons is er dus ook een wegje waar er een treurwilg staat. Daar ga ik er ook af en toe vanaf halen.

    Ahja ik dacht ook: ik kan best eens met mijn schaar op pad hahaha (zal goede indruk op de buurt maken). Maar je knipt die gewoon af?

     

    Slim, ik ben ook even rond gaan vragen bij vrienden. 

  11. Eerder had ik altijd een vast adres waar ik af en toe wat wilgentakken kon ophalen, maar nu we verhuisd zijn gaat dat niet meer.

    Waar halen jullie takken voor de konijnen vandaan? Het is niet dat ik een boom in mijn tuin heb staan die ik kan snoeien. 

     

     

  12. Als je konijn een hele kamer heeft, zou je dan niet een wctje op de plek waar hij plast neerzetten? Er zijn best wel veel manieren om een konijn enigszins zindelijk te krijgen maar ze zijn nooit 100% waterdicht en sommige konijnen worden gewoon niet zindelijk. Van mijn konijnen weet ik nog steeds niet of ik ze het nou geleerd heb of dat ze zelf besloten 'het juiste' te doen eerlijk gezegd.

  13. Interessant @Evee., ik ben bij de dierenarts geweest en die heeft zijn oog op beschadigingen nagekeken + uitgebreid zijn tanden bekeken (ik mocht ook nog even kijken). Ze zei dat dit ook simpelweg door iets kan komen als zand in zijn oog. Ik heb daarom besloten om zijn 'verleden' los te laten en er vanuit te gaan dat die paar keer dat het gebeurde gewoon toeval is, gewoon vuiltje in het oog en daarom een ontsteking. Mocht het vaker voorkomen dan ga ik verder zoeken, maar dit is in 2/3 jaar tijd pas de tweede keer dat hij echt een ontstoken oogje heeft. 

  14. Mijn rammetje (Loki) had toen ik hem bij de opvang vandaan haalde last van een 'chronisch' traanoog, maar eigenlijk heeft hij daar in de 3 jaar dat ik hem binnen heb gehad (of 2 , weet niet precies) geen last van gehad. Toen ik hem net had heb ik hem wel eens in de tuin gelaten in de zomer en dan begonnen zijn ogen vaak spontaan te tranen (witte vocht, niet doorzichtig). Een keer heeft hij daar een oogontsteking aan over gehouden en dit was na een antibioticakuur verholpen. Nu had hij al een jaar geen last van de traanoogjes en ik wist ook niet met zekerheid te zeggen of het écht lag aan die ene keer dat hij in de tuin kwam (al leek het daar wel echt op). Omdat ons voedstertje het in huis gewoon niet goed doet (is vrij bang voor mensen) en om nog wat andere redenen hebben we besloten de konijnen naar buiten te doen. Voordat ik dat deed heb ik Loki meerdere keren over een langere periode in de tuin gelaten (soms speelde hij uren lang in de tuin) en er was niks aan de hand! En nu zit hij twee weken in zijn buitenhok en ineens heeft hij weer een ontstoken oogje. Mijn moeder zei dat er de laatste dagen wat meer wind is dus dat het aan de wind kan liggen. Kan een konijn traanoogjes krijgen van de tocht? Hoe zou ik dit kunnen voorkomen? De hele ren tochtvrij maken? Hij heeft gewoon een hok waar hij in kan met nog een extra zeiltje voor het raampje tegen de tocht en hij kiest er voor om in de ren te gaan zitten steeds. Morgen gaan we naar de dierenarts, maar ik ben gewoon bang dat dit een terugkerend probleem gaat zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Het is overigens altijd hetzelfde oogje en het is nu in 3 jaar tijd een of twee keer voorgekomen dat het traande en dat was in dezelfde periode (en toen ik hem net had de eerste week maar daarna is het niet terug gekomen). 

  15. Mijn ervaring met haakjes verwijderen is over het algemeen gewoon eerste dag in de gaten houden of ze weer gaan eten en desnoods dwangvoeren, maar meestal gaan ze vrij snel vanzelf weer eten (uitzonderingen daargelaten). Verder heb ik altijd begrepen dat bij een slecht gebit de haakjes makkelijker terugkomen, maar hoe dit zit weet ik niet precies. Ik weet in het geval van mijn konijnen zijn bij beide konijnen de haakjes 1 keer weggehaald. Hoewel bij het mannetje de verwachting was dat de haakjes uiteindelijk ook weer weggehaald zouden moeten worden, is dat tot nu toe (ong. 3 jaar later) nog niet nodig geweest. Maar het kan wel terugkomen, dus altijd in de gaten houden of ze tekenen vertonen van langzamer eten/niet eten/pijn.

     

    Mijn dierenarts zei wel iets over dat voeding mee zou kunnen spelen en ze gaf aan dat science selective goed was maar waarom weet ik niet meer (3 jaar geleden). In ieder geval volgens mij helpt veel hooi eten het beste tegen haakjes. Ik voer onbeperkt hooi, 's avonds groente en een klein handje ss en tot nu toe zijn de haakjes bij meneer niet meer teruggekomen. Maarja, dat kan ook een toevalstreffer zijn want het vrouwtje had een paar maanden terug wel haakjes.

  16. Mijn konijn is overleden na de complicaties nadat ze haakjes had (lag niet aan de haakjes, ze was verzwakt, kapotte tong, kregen haar moeilijk aan het eten en toen het nét weer beter ging keelontsteking).

     

    Op dit moment heb ik een konijn (Loki) die altijd wel haakjes heeft maar nog niet zo erg dat ze weer bijgeslepen moeten worden, dat is in 3 jaar tijd nog maar 1 keer voorgekomen. En bij Juno heb ik ook een keer de haakjes moeten laten bijwerken omdat ze er last van begon te krijgen. Maar het valt wel mee dus, vooral omdat we na de eerste keer haakjes bij Loki wel hadden verwacht dat het een terugkerend iets zou zijn.

  17.  

    Op 6-2-2017 at 15:29 zei Bunseltje:

    Ik kwam er zaterdag ook achter dat Pets Place stopt met de verkoop van Nature's Best Mountain Hay. Ik heb een klacht naar ze gemaild. Misschien als meer dat doen, dat dat helpt? Dat andere hooi van hen is altijd geel en lijkt soms wel stro. Het zit zo vastgeperst in het pak dat het gewoon naar schimmel stinkt als je het los haalt. Dat geef ik niet aan een konijn. Ze hebben wel kruidenhooi, maar in de meeste kruiden zit te veel calcium (paardebloem, alfalfa) en het is hartstikke duur in verhouding.

    Ik ga het wel aangeven bij de winkel waar ik altijd kom, maar ik bedacht me net dat er een andere dierenwinkel naast zit dus daar ga ik eerst kijken of ze het daar hebben. Ik heb het alternatief nu geprobeerd en hoewel die op het eerste oog best wel op mountain hay lijkt, is het hooi vrij pijnlijk omdat ik constant splinters in mijn vingers krijg en de konijnen eten het ook niet echt. En inderdaad de andere merken zijn ook niet ideaal, dat probleem heb ik ook een beetje. Van mountain hay smullen ze echt. Ik zat er ook aan te denken gewoon een baal hooi van de boer in de schuur te  leggen, nu de schuur wat opgeruimd is zou dat op zich best mogelijk zijn. 

     

    Op 7-2-2017 at 13:45 zei Aniek:

    Gewoon online bestellen, als zij het niet meer willen leveren :) Daarnaast verkopen ze nog steeds konijnen in deze winkels, daarom koop ik er niet :)

    Ik overweeg het bestellen wel want zo'n pak op de fiets meeslepen is ook niet ideaal. Brokken heb ik al bij bunnybunch besteld en dat beviel goed. Het probleem is alleen dat ik overdag vaak niet thuis ben en juist dán komt de bezorger vaak..Bij kleine pakketjes vind ik het niet erg maar  van grotere pakketten vind ik het toch vervelend als de buren het voor mij moeten aannemen. Maar er is nog een dierenwinkel ergens verstopt die ik steeds over het hoofd zie maar die verder geen dieren verkoopt, dat zou wel goed alternatief zijn. 

  18. Hoi allemaal!

    Ik ben al een tijdje niet meer actief op dit forum, maar heb nu toch een vraagje. Ik haal altijd mountain hay van nature's best bij de dierenwinkel. 
    Vandaag kwam ik bij de dierenwinkel en daar zeiden ze dat ze dit merk niet meer verkopen omdat de fabrikant ermee ophoudt.
    Maar op internet staat er niks over en zie ik dat het nog overal verkocht wordt? Weet iemand hier toevallig meer over? 

    Ik heb nu een andere zak meegenomen maar dat vond ik helemaal niks. Het liefst zou ik op hooibalen van de boer overgaan maar 1) kan dat nergens echt kwijt 2) past niet op de fiets :P
     

  19. Toevallig is mijn konijn vorige week ook geholpen, ik had naast pijnstillers iets om de maag/darmstelsel op gang te brengen. De pijnstillers geef ik nu nog voor de zekerheid (moest 3 dagen volgens het recept, dus tot vanavond) en ik denk dat dat al een hoop helpt: dat ze geen pijn heeft. Bij mijn konijn was het dat ze bij de dierenarts nog dwangvoer kreeg maar eigenlijk thuis kon ik haar meteen de hand brokjes geven en at ze dus weer uit zichzelf (vertrouwde omgeving?). 

    Ze lustte in het begin nog niet meteen hele porties maar ik gaf haar gewoon meerdere keren op de dag kleine porties tot ze genoeg gehad heeft. Wat Sanne zegt over dat ze vol zit zou goed kunnen. En ze zal vast ook wel steun hebben aan haar vriendje. Ik vind met de hand voeren sowieso een handige truc om in de gaten te houden hoeveel ze binnen krijgen, maar dan moet je konijn wel durven uit je hand te eten. Verder wens ik je veel succes, hopelijk begint ze snel met eten! 

  20. Het klinkt bij mij als een combinatie van beide. Ik heb ook wel eens gezien dat een konijn op die manier achter een kat aan ging lopen en er zelfs op ging rijden. Dat stopte eigenlijk op het moment dat er een maatje bij kwam. De kat leek een beetje een vervangend konijn te zijn zegmaar. 

  21. Ik geef Loki minder dan de richtlijnen en toch vind ik hem wat te dik worden..dus ik denk dat je die richtlijnen zoals Christa al zegt niet heel nauw moet nemen. Ik weet dat onze dierenarts over de katten zeiden dat de producenten van kattenvoer expres een ruime hoeveelheid voer per kg op hun pak zetten. Die richtlijnen zijn dus vaak aan de ruime kant. Misschien dat het ook voor konijnen geldt, dat die 20/25 gram per kg (dat was het toch?) ruim gerekend is en voor de meeste konijnen te veel is. In ieder geval.. ik zou beginnen met minderen in de brokken, hoeft niet heel drastisch meteen want dat lijkt me ook nogal een overgang maar gewoon iets minder. 

  22. Ah wat een goede ideeën allemaal! Ik ga ook eens op marktplaats zoeken, wie weet dat ik daar wat zie. Eventueel is een vervelende deksel op een grotere emmer wel een optie als ik het voer gewoon over schep in een kleinere bak zodat ik gewoon eens in de zoveel tijd de deksel moet openen in plaats van elke dag

    14 uur geleden zei Domino:

    Of zoiets? (niet te vreten kappertjes.... maar goed) 

    http://link.marktplaats.nl/m1015881970

    Deze zijn niet echt goedkoop, maar goed.

    http://link.marktplaats.nl/m1015767640

     

    Ik heb er ooit een keer een voor 5 euro van marktplaats gehaald. Hadden plastic bolletjes in gezeten. Gewoon even marktplaats ofzo afstruinen ;) 

    Die tonnen van de tweede link heb ik ook op voertonnen.nl gezien, of nouja soortgelijk. Waren niet perse goedkope tonnen maar ook niet onbetaalbaar duur, het enige nadeel is dat nét het formaat dat ik wil een druk deksel met daaroverheen een draaistuk heeft..naast dat dat extra gedoe geeft heb ik dan weer dat drukdeksel probleem. Maar die van jou link lijken wel een enkele deksel te hebben, zal daar ook even naar kijken.

    13 uur geleden zei reusje1985:

    Bij van Cranenbroek verkopen ze voertonnen van Curver. Dit zijn zwarte tonnen met een losse deksel die je met 2 ijzerklemmen aan de zijkant vastzet ( klinkt ingewikkeld, maar is erg simpel ;) ). Ze zijn erg voordelig en er gaat iets meer dan 10KG in.

    image.gif

    Die curver opbergton is echt ideaal maar ik heb geen cranenbroek in de buurt :( Maar wie weet verkopen ze dat merk ook ergens anders? Enige nadeel wat ik kan bedenken is dat ik mijn vingers soms tussen zulke klemmen krijg, maar dat is enigszins te voorkomen :P (Ik denk echt dat er iets mis is met mijn techniek..)

    Mijn moeder heeft blijkbaar ook nog tonnen over (normaal zit er voer voor de kippen/geiten in) en dat zijn van die tonnen met een dubbele deksel dus een druk deksel en dan een draai deksel er overheen..Ik neem er dus daar eerst even eentje van mee om te proberen of het bevalt en of deze misschien fijner te openen zijn zodat ik niet steeds mijn vingers kapot trek. Bevalt het niet, dan ga ik toch voor een van de bovenstaande opties.

  23. 7 minuten geleden zei SuzanneKnuffel:

    Ja, dat hebben ze, maar das toch geen probleem? deksel eraf, voer erin scheppen, deksel erop klaar. 

    Nou ik vind die emmers juist heel vervelend , krijg ze nooit goed los en mijn vingers doen er altijd pijn van :p 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .