Ga naar inhoud

Shivaya

Members
 • Aantal items

  769
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Alles dat geplaatst werd door Shivaya

 1. Hoi allemaal, Wij hebben een sundaville/mandevilla plant van vrienden gekregen. Een enorm mooie plant die goed groeit en tot nu toe uit het bereik van de konijnen wist te blijven maar nu hebben de konijnen er toch een weg naartoe gevonden. Ik had gelezen dat het sap giftig is en mijn gezond verstand zegt me dat ik deze plant bij de konijnen weg moet houden, maar ik kan nergens vinden of het ook giftig is voor konijnen of alleen voor mensen? Weet iemand toevallig of deze plant gevaarlijk is voor konijnen? Voor hetzelfde geld loop ik die plant voor niks te verplaatsen. Ik heb hem nu zo hoog geplaatst dat de konijnen er niet bij kunnen maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd en anders zal ik hem misschien helemaal uit de tuin moeten halen (Misschien dat ik hem gewoon voor de deur ga zetten). Dankje!
 2. Ik ben naar een dierenarts gegaan van de lijst van konijnkundige dierenartsen. Had een veel beter gevoel over hem, hij had ook duidelijk ervaring met konijnenbaasjes (ging er vanuit dat ik wel pijnstillers in huis had :P). Hij zei dat hij niet denkt dat Loki E cuniculi heeft en als hij dat heeft, dat dat bovenop de andere problemen is die hij zag : Nierproblemen, bloedarmoede en nog wat moeilijke termen die ik niet begreep, wat nogal een contrast is met de andere dierenarts die helemaal niks vond en dacht dat het aan voeding of haakjes lag. Ik heb een beter dwangvoer recept gekregen en hij is veel beter bereikbaar dan mijn vorige dierenarts dus ik ga maandag overleggen. Maar ondanks het dwangvoeren (Moet nu 7 keer per dag) komt hij maar heel moeizaam aan. En de dierenarts hintte er ook naar dat de narcose van de haakjes van 2 maanden terug wellicht schade gedaan heeft en dat ik moet gaan nadenken hoe ver ik nog wil gaan proberen omdat Loki ook al oud is. Ik weet niet zeker of doorzetten het meest in het belang van Loki is, zolang hij geen stress heeft en geen pijn lijkt te hebben wil ik het proberen maar misschien is hij ook gewoon op.
 3. Ja ik hoop dat ik er nog op tijd bij ben maar het feit dat hij net dus al omviel terwijl hij hiervoor een prima evenwicht had + ondanks het bijvoeren toch weer begint af te vallen baart me enorm veel zorgen. Ik denk dat het ook goed is voor mij om het even te laten bezinken hoe nu verder met de dierenarts want nu ben ik gewoon boos dat ze dit niet bedacht hebben maarja ik heb het zelf ook niet meteen bedacht.
 4. ja ze noemde fenbendazol aan de telefoon. Ik ga het nog goed controleren als ik het zo ophaal, dan beginnen we in ieder geval met behandelen. Hij eet gelukkig nog wel en is levendig. Zodra ik dat heb ga ik rondkijken, ik denk niet dat ik deze dierenarts nog een kans durf te geven dus ik ga kijken naar een andere dierenarts op de lijst van konijnkundige dierenartsen (als die nog bestaat) en dat zal dan waarschijnlijk na dit weekend worden dat ik daarheen kan.
 5. Ja ik baal flink. Ik moet het even laten bezinken, ik heb met moeite de dierenarts te pakken gekregen en ik heb gewoon gevraagd om een wormenkuur. Dus er is niet echt een behandelplan afgezien dat ik die kuur zo op mag halen. Bedankt voor de link. Ik heb het doorgelezen en ik ga het later nog eens goed doornemen.
 6. Ja ik begon daar ook steeds meer aan te denken. Toen ik de eerste keer naar de dierenarts kwam was ik zo in shock dat ik blind vertrouwde op haar oordeel (is dierenarts die we verder nog niet kennen). Sinds gisteren probeerde ik de dierenarts al te bereiken om dit te bespreken maar ik moest vanochtend terugbellen en vanochtend moest ik vanmiddag terugbellen. Ik ben net dus even boos geworden dat k niet langer wil wachten en gewoon EC preventief wil gaan behandelen want Loki viel net om ineens en had moeite met overeind komen. We gaan over een half uurtje de Fenbendazol ophalen.
 7. Hoi allemaal, Ik wilde eigenlijk binnenkort een update schrijven met foto's van het enorm kleffe stel maar ik heb denk ik wat te vroeg gejuicht. Loki was goed op gewicht na de koppeling en leek alleen maar aan te komen (Ik had hem moeten wegen maar heel eerlijk dacht ik dat het ergste achter de rug was en Loki nu gewoon lekker van zijn oude dag kon genieten, ik hou er namelijk niet zo van om te erg aan mijn konijnen te plukken al vindt Loki het allemaal geen enkel probleem). Helaas begon Loki plots énorm af te vallen tot hij nog maar 860 gram woog (hij woog vroeger altijd 1500 gram en toen zijn haakjes weggehaald werden woog hij 1200 dus hij is écht graatmager ineens). Ik ben nu dus flink aan het bijvoeren, ik geef hem SS als 'dwangvoer' zodat ik controle heb over hoeveel bij binnenkrijgt. Daarnaast gaf ik ze altijd 1 handje brokken en 1 portie groente en als ik een keer per ongeluk geen groente in huis had een extra handje brokken. Nu ben ik sinds vrijdag druk bezig met bijvoeren, hij vindt de extra aandacht heerlijk gelukkig en de 'dwang' in dwangvoer komt echt geheel van zijn kant, hij vindt het niet leuk als ik stop :P. Kortom: Hij heeft nog een goede eetlust en is nog actief en hondsbrutaal. Ik ben nu dus bovenop zijn normale voerschema extra SS gaan dwangvoeren, het voelt een beetje nutteloos maar ik merk wel dat hij meer aankomt op de dagen dat ik hem op deze manier voerde versus de dagen waarop ik hem een extra handje brokken gaf (dus dat bevestigt dat het misschien toch haakjes zijn, maar daar is hij 2 maanden terug ook al voor geholpen). Daarnaast ben ik kruiden/luzerne/erwtenvlokken gaan bijvoeren (een handje per dag). Op dit moment weegt hij 1008, nog niet goed dus maar hij komt wel echt al aan. Waarvan de afgelopen dagen 30-40 gram per dag was. En hij heeft voor mijn gevoel echt wel een flinke hoeveelheid extra voer nodig om aan te komen. De dierenarts had 1 haakje gezien op een kies maar ze zei dat dat niet verklaart hoe hij in korte tijd zoveel afvalt want zijn eetlust is nog écht heel goed. Nu moet hij sowieso aankomen voordat we er iets aan kunnen doen dus ik wil jullie graag vragen om advies: Wat zijn nog dingen waar ik naar zou kunnen kijken of op moet letten?
 8. Nouja in het begin maakte ik me wat zorgen over het eten want Daja was gewoon te bang om te eten en als ik ook maar in de buurt van het hok kwam dan ging ze rennen. Als Loki ging drinken dan durfde ze nog wel met hem mee te lopen en ook te drinken, maar verder zat ze in een hoekje verstopt. Wel het hoekje het dichtst bij Loki dus ze zochten elkaar wel op. Inmiddels zit het wel goed, ik zie haar regelmatig door het hok wandelen en Loki en Daja liggen meestal tegen elkaar aangepropt. Net zag ik dat Loki éindelijk zijn zin gekregen heeft en dat Daja hem poetste, kortom ze zijn heel erg leuk samen al. Inmiddels eten ze ook wel goed genoeg en ik zie ze ook wel drinken. Ik heb nog geen foto kunnen maken want Daja is echt te bang, maar gisteren heeft ze al één brokje uit mijn hand gegeten dus dat was al heel wat. Het gaat dus steeds beter :).
 9. Dankje :). Nee twee weken wel, het was een koppelvakantie en het duurde even voordat het stabiel genoeg waren. Daja is vrij bang (kwart wild) en Loki was vrij dominant wel. Zodra Daja wat minder bang is ga ik een foto proberen te maken, ze zit nu nog best wel in een hoekje.
 10. Wat een leuk idee, een eigen wilg in de tuin. Toevallig heb ik nog een gigantische sierpot staan waarvan de plant die erin stond het niet meer overleefd heeft (Gelukkig heb ik nog wel stekjes weten te redden). Daar zou wel een mooi wilgenboompje in passen hoop ik, ik ga me binnenkort eens inlezen.
 11. Nou Loki was echt zijn brutale zelf bij de opvang zag ik al, telkens op zijn achterpoten de boel in de gaten houden. Ze zijn net thuis, hij is gekoppeld met Daja (van opvang konijnenparadijs). Ik had al wel verwacht dat dat zou klikken dus ben blij dat het zo gelukt is. Ze zijn allebei druk aan het verkennen, de cat cubes zijn een succes 😛 Loki vindt ze helemaal leuk. Ze jagen nog niet echt achter elkaar aan maar liggen nu wel gezellig tegen elkaar aan, dus al in al is het best vredig tot nu toe.
 12. ohja, ik zal ook eens opletten wanneer de bomen hier gesnoeid worden. Ik denk dat ik daar nu al te laat voor ben.
 13. Ahja ik dacht ook: ik kan best eens met mijn schaar op pad hahaha (zal goede indruk op de buurt maken). Maar je knipt die gewoon af? Slim, ik ben ook even rond gaan vragen bij vrienden.
 14. Eerder had ik altijd een vast adres waar ik af en toe wat wilgentakken kon ophalen, maar nu we verhuisd zijn gaat dat niet meer. Waar halen jullie takken voor de konijnen vandaan? Het is niet dat ik een boom in mijn tuin heb staan die ik kan snoeien.
 15. Oh leuk! Wat apart, ik ben wel benieuwd of het lukt met de sla. Ik heb het wel een keer met een lychee pit gedaan, ik had er uiteindelijk 1 plantje uit gekregen en die ben vervolgens vergeten water te geven 😰. Dus best wel balen, maar het was wel gelukt. Weet iemand toevallig hoe lang het duurt voor een sanseviera gaat groeien? Ik heb dus een paar 'cuttings' gemaakt, dus een blad in stukjes gesneden. En die stukjes hebben nu allemaal wortels en ik heb ze denk ik al wel zeker 2 maanden in een pot staan en ze groeien gewoon niet.
 16. Wat goed dat je zo goed voor jezelf zorgt en zo hard werkt aan deze uitdagingen.
 17. Ja hij knapte goed op en hij is nog enorm actief voor zijn leeftijd, dus ik gun hem die laatste jaren met een maatje gewoon (ondanks dat hij echt al wel wat ouderdomskwaaltjes begint te krijgen). Hij heeft namelijk echt nog niet door dat hij oud is.
 18. Nee, ik denk dat ik een mailtje krijg zodra ze stabiel zijn. Laatste nieuws was dat ze qua karakter en energie een goede match lijken, maar dat meneer nog wat te dominant is en haar nog geen rust gunt. Zodra hij wat kalmeert, denk ik dat ik wel bericht krijg.
 19. ooohhh valt het op dat ik Loki mis? 😛 Ik heb cat cubes van marktplaats gekocht en loop al dagen ideeën om het hok op te leuken te verzamelen. Geen nieuws is goed nieuws denk ik dan. Laatste wat ik hoorde, leek het een match te zijn met de voedster die ik ook al in gedachten had voor hem. Ik had lichte voorkeur uitgesproken omdat ik gewoon op basis van de beschrijving dacht dat het een match kon zijn, maar onder de streep maakte het mij vrij weinig uit wie hij uit zou kiezen. Het zou wel heel grappig geweest zijn als hij ineens met een gigantische dame thuis kwam 😛. Meneer is nog erg actief voor zijn leeftijd en schijnt goed te eten...ik ben blij als hij straks weer thuis is.
 20. Ja al die schattige foto's 😛
 21. Hm het lijkt me wel leuk om een beetje te stapelen, ik zal eens kijken of dat ook lukt en stevig genoeg staat.
 22. Oké ik ben ook overtuigd, ik wil ook een cat cube 😛. Wat is de ervaring in een ren buiten, zou het makkelijk omwaaien als je het opstapelt?
 23. Slim, dat zou ik ook moeten doen. IK ben enorm inconsequent in het water geven. Toen ik nog in een klein appartement woonde ging dat nog prima, want ik zat de hele dag naar mijn plantjes te staren maar nu raken ze toc hwel wat te droog.
 24. Wat leuk dat je zoveel ruimte hebt voor een groep konijnen. Toevallig had ik het er gisteren over met mijn vriend dat het toch altijd wel mijn droom was om een grote ren met een groep konijnen te hebben :). Zelf ga ik mee met het advies van Eefje, als je zoiets gaat proberen dan zou ik het via een goede opvang doen en je niet verkijken op het ras, het is belangrijker dat het klikt en stabiel is. Zelf zou ik er gewoon over nadenken dat je het verblijf eventueel kan scheiden mocht het toch niet goed gaan, dat risico is er wel altijd met een groep, dat zou mij persoonlijk rust geven. Zo'n groepje samen is natuurlijk niet zonder risico maar wel harstikke leuk als het lukt :).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .