Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  30426
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  477

Berichten geplaatst door Evee


 1. Vraagje! 

   

  Hiro is echt op een goed, mooi gewicht op het moment. Hij is lange tijd te dik geweest, maar ik heb hem op light brokken gehad en elektronische voerbakken gekocht die per kat op chip werken. Hij kon dus niets meer bij de katten jatten en kreeg light brokjes om wat gewicht kwijt te raken. Maar nu is hij dus op een prima eindgewicht.

   

  Wat zouden jullie doen, op de light brokken blijven, maar de hoeveelheid iets ophogen (als voordeel dat hij minder schooit en mauwt dan)

  Of toch overstappen naar een normale brok? Met als kans dat hij minder brokken moet hebben om op gewicht te blijven, en weer gigantisch gaat schooien? 😉 


 2. Ik ben nooit honden mens geweest. Ik ben er nooit mee opgegroeid. Niemand in de familie had honden. 

  Ik had katten en konijnen en toen ontmoette ik mijn man. Een van de eerste dingen die hij zei was dat hij sledehonden wilde, malamutes. Aangezien ik op dat punt 6 konijnen en 3 katten inbracht in onze relatie, terwijl hij allergisch is voor katten, dacht ik, tja dan kan ik moeilijk nee zeggen! 

   

  Ik had echt nooit gedacht dat ik zo een band zou krijgen met onze honden. Met Keiko was het echt ontzettend moeilijk, daar botste ik wel eens mee, maar die had een enorme klik met mijn man. Hij was niet makkelijk, maar we hebben zo veel van hem geleerd. 

  En toen kwam Qila.  Ik had echt niet gedacht dat ik zo een band met haar zou krijgen maar vanaf het begin af aan zijn wij echt een match. Hetzelfde maar toch verschillend. Het klikt gewoon. We zijn gewoon een soort op elkaar afgestemd, dezelfde frequentie. Ze kan prima zonder mij en ik zonder haar, maar samen zijn we op ons best 😉

   

  Het type hond past ook echt bij ons.  Sterke karakters, niet te volgzaam, actief, zelfstandig, sterke karakters. Dus wat dat betreft blijven we daar wel bij. 

   

  Malamutes worden helaas ook niet zo heel oud, meestal maximaal 10-14 jaar. Ze is nu 8.5. Ik moet er nog niet aan denken dat ze er een keer niet meer zal zijn, van mij mag ze 50 worden!


 3. Verstandig dat je je er zo goed in verdiept 🙂 

  Eén verschil wat huisvesting betreft tussen konijnen & chins is wel dat chinchilla's ook meer hebben aan ruimte de hoogte in, terwijl het voor konijnen echt vloeroppervlak moet zijn. Maar dan nog moet je wel voldoende ruimte kunnen bieden natuurlijk. 


 4. Het bestaat niet voor konijnen, gelukkig niet. Er zijn heel wat redenen waarom het niet geschikt is. Halsbandjes zijn -zonder dat ze schokken geven - al gevaarlijk voor konijnen, met helemaal.
  Er zijn in sommige winkels ook netten die je als omheining kan gebruiken en onder stroom kan zetten, een soort grof mazige schrikdraad netten, daar staat op de verpakking bij "geschikt voor konijnen", maar daarmee bedoelen ze dat je wilde konijnen er mee uit je tuin houd. Het is alles behalve diervriendelijk of veilig, en kan vrij snel de dood van een konijn betekenen.

   

  Ik ben blij om te lezen dat het geen concreet plan was en je er vanaf ziet. 

   

  Een veilige omheining maken als je ze ergens wil laten lopen, dat is de beste manier. Of nog beter: een voldoende groot, leuk, uitdagend permanent verblijf - zonder het loslopen. Dat is eigenlijk nog het meest veilig en prettig van al voor de konijnen (niet wisselen van ruimte is ook beter voor de onderlinge relaties in koppels). 


 5. 7 uur geleden zei Mira11:

  Je kan idd vanaf 2 weken na de castratie koppelen. 

  Na 2 weken pas 😉 Dat zeg ik er altijd heel duidelijk bij, om misverstanden te voorkomen.

   

  De eerste 14 dagen na de castratie is de ram nog vruchtbaar. Vanaf dag 15, de derde week na de castratie dus, kun je gaan koppelen.

   

  Het advies om langer te wachten heeft te maken met hormonaal gedrag, niet met de vruchtbaarheid. Het duurt namelijk wel langer voor het hormonale gedrag mindert na een castratie, dat kan soms wel 3 maanden duren. 


 6. Het is niet erg dat ze stro eten. Lekkere onverteerbare ruwvezels, goed voor de spijsvertering,  de tanden en kiezen slijten er op. Het bevat alleen weinig voedingsstoffen.  

  • Vind ik leuk 1

 7. Meer ruimte geven. 0,7x2 = 1.4 vierkante meter permanente leefruimte voor jouw koppel. Dat is te weinig. Het advies is voor een koppel 4 vierkante meter permanente leefruimte of meer aan te houden. Soms word tralieknagen al snel een gewoonte die ze niet snel afleren, maar meer permanente leefruimte kan het zeker verminderen! 


 8. Verschrikkelijk, op dat soort momenten staat je eigen wereld totaal op z'n kop, terwijl het leven wel doorgaat, je allerlei "grote mensendingen" moet regelen en beslissen, een draai moet zien te vinden om door te gaan terwijl je je partner/broer/zoon/vader mist. Ik hoop nooit zo een situatie door te hoeven komen.  Veel sterkte!

  • Bedankt 1

 9. Ik krijg op het moment veel vragen over wanneer en of er (rosewood) kerst spulletjes binnen gaan komen.

   

  Die komen weer binnen hoop ik, ik heb er in ieder geval wel op ingetekend! En ik maak ook kerstpakketten en diverse cadeau-tasjes. Alleen.. normaal komen de kerst spullen eind september binnen, maar ivm corona is alles vertraagd. De verwachting was half oktober dat het binnen zou komen, maar dat is nu dus al verschoven naar volgende week. Het is er dus nog niet, maar komt nog wel 🙂 Ik hou jullie op de hoogte!

   

  Alle kerst & sint producten vind je hier:

  https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/kerst-en-sinterklaas/

   

  Er staan al een aantal dingen in zoals "de zak van sinterklaas" met een roodborst hangertje, konijnenpepernootjes en een "roe" 😉 En natuurlijk de knaagklomp.  En de producten die standaard assortiment zijn, maar extra leuk met kerst om cadeau te doen of te krijgen, zoals de klokvormige snacks / speeltjes, de kransen (wilgen & alfalfa), i love hay cubes van rosewood enz.

  De zak van sinterklaas


 10. Genieten jullie ook zo van de gewone konijnendingen? 🙂 

  Als ik in de ochtend aan kom lopen, liggen de konijnen vaak bij de deurtjes van de rennen te relaxen, te wachten op hun ontbijtje.  Als ik er dan daadwerkelijk aankom en goedemorgen zeg, dan rekken ze zich één voor een heerlijk uit, met zo een enorme gaap, om vervolgens heel druk precies rond te rennen waar ik mijn voeten wil zetten 🤣

  • Haha 3

 11. Mijn oppaskonijn is bij een oogspecialist in België geweest voor uitgebreid onderzoek. Vooral om dat daar beter uitgezocht kon worden wat de oorzaak was, met meer specialistische apparatuur (zodat er oa. oogdrukmetingen gedaan konden worden) Een standaard dierenartspraktijk heeft dat meestal niet staan. Ik weet niet waar je woont, maar als het in het zuiden van het land is wil ik best navragen wie / waar het was voor je. Het uiteindelijke verwijderen van het oogje heeft de gewone dierenarts gedaan (is ook mijn dierenarts)


 12. Ik denk dat ik mij toch wel iets zorgen zou maken. Je zou denken dat er misschien toch iets van gewrichtsproblemen zijn. Maar 4 of 5 is inderdaad nog niet zo heel oud. Wel iets om de volgende keer bij de dierenarts te bespreken. 


 13. Haha ja, ik zeg altijd goedemorgen/middag/avond tegen ze, vooral ook voor Charlie, die kan soms zo schrikken omdat ze mij niet goed ziet. Maar ik was toch al een tijdje in de tuin bezig en volgens mij hadden ze best door dat ik het was 😉 

   

  Ik heb wel eens dat ik goedemorgen roep naar de konijnen en dat de achterbuurvrouw antwoord geeft 🤣

  • Haha 5

 14. Er zit wel verschil in activiteit in de verschillende seizoenen. Maar om te zeggen dat ze een herfstdip hebben? Nee, dat niet.

   

  In het voorjaar zijn ze het meest actief, ik merk ook dat mijn konijnen in het voorjaar het meeste graven.  In de zomer wisselt het gedrag wat meer aan de hand van de temperaturen, van lui op warme dagen, tot lekker actief op de dagen dat het wat koeler is. In de herfst zit je vaak wat meer met gezondheidskwaaltjes omdat het kouder word, nat is, en ze een wintervacht aanmaken. Toch merk ik op het moment niet dat mijn konijnen echt kalmer of rustiger zijn. Op hele regenachtige dagen zitten ze meer in de schuilhokken en beschutte plekjes, dat wel.

  En in een ander topic ging het over lighouding, ik merk dat ze nu vaker de bunnyloaf houding aannemen, in plaats van de bunnyflop en dan languit liggen. Ook liggen ze nu meer bij en tegen elkaar aan dan in de zomer. In de zomer liggen ze vaak bil aan hoofd, of bil aan bil, wel bij elkaar dus, maar niet vol tegen of op elkaar. En nu het wat kouder word liggen ze echt tegen en op elkaar.

   


 15. Ja hoor, voor groot formaat konijnen (van 6 kilo of zwaarder als uiteindelijk gewicht) zit het gewicht met een week of 14 als het goed is boven de 2500 gram. Is zijn conditie ook goed & eet hij goed? Want dat is natuurlijk belangerijker dan een aan een schematje voldoen. 


 16. Heh, balen!

   

  Niet om aan je dierenarts te twijfelen hoor, maar dexamethason mag toch niet samen met NSAID's zoals metacam? 

   

  Volgens mij mag je pas metacam geven als je klaar bent met de dexamethason kuur. Of is dat anders met oogdruppels (tov. injecties)?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .