Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  41.708
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  779

Berichten die geplaatst zijn door Evee

 1. 52 minuten geleden, bunnyempress zei:

  Weet dat heel veel konijnen wekelijks deze operatie nodig hebben en dat dit 100% goed gaat.

  En ik maar denken dat een konijn maar 1x in zijn of haar leven gecastreerd kan worden 😅 wekelijks is best heftig 🤣

   

  Hier zijn de ervaringen ook dat het goed gaat. De eerste dag / eerste twee dagen vind ik het fijn om thuis te zijn ivm medicijnen geven en letten op eten en keutelen. Maar daarna gaat het altijd weer goed, is mijn ervaring. 

  • Haha 1
 2. Vroeger waren de vaccinaties korter werkzaam, en was in het voorjaar vaccineren voor de beste bescherming wel echt belangrijk. Tegenwoordig is het een alles in één prik en bied het alles in één vaccin (nobivac myxo-rhd plus) wel echt langere bescherming, en is dus die bescherming van 1 jaar wel echt waar je op kan vertrouwen. Daardoor maakt het vaccinatiemoment niet uit. Als jij dus beide konijnen in juli wil laten vaccineren, is dat prima hoor!

  • Bedankt 1
 3. De konijnen zijn weer gecontroleerd en gevaccineerd. Het tarief is wel omhoog zeg 😅 66 euro per konijn dit keer. 💰

  Sofie had een klein beetje beginnende haakjes, dus iets om op te letten. Zij was ook iets aangekomen, weegt 1.9 kg. Harold was iets afgevallen, van hem heb ik het gewicht niet onthouden, de assistente was zo onder de indruk van zijn zachte vachtje dat dat afleidde haha. En ook Brenda was iets afgevallen, weegt 1.6 kg nu. maar prima qua conditie.

  • Vind ik leuk 1
 4. Ik zocht dit topic, maar kon het niet vinden. Ik denk dat ik het nog niet had aangemaakt! 

   

  Maar hierbij weer een vaccinatietopic. Heb je vragen over iets wat met de vaccinaties te maken heeft, of delen met de rest hoe het bij jouw konijnen is verlopen allemaal, dan is dit de plek! 

   

   

   

  Meer lezen over dit onderwerp? Deze artikelen zijn dan handig!

   

  Informatie over myxomatose en VHS / RHD 1 en 2
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/myxomatose-en-vhs-rhd-1-en-2-bij-konijnen

   

  Myxomatose en VHS meldingen van alle afgelopen jaren
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/myxomatose-vhs-meldingen

   

   

  Hoe vind je een goede dierenarts voor je konijnen?
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn

   

  Lijst met konijnkundige dierenartsen
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

 5. Daar is niet echt een vaste richtlijn voor.

   

  Wil je dat ze echt gangen kunnen graven? Dan toch wel goed diep, ik zou zeggen minstens 30+ cm diep.

   

  Wil je gewoon een  graafbak voor de graafbehoefte dan kan 5-10 cm zand al genoeg zijn. 

 6. Ja, daar zou ik mij zorgen om maken. Maak een afspraak bij een konijnkundige dierenarts om ze bij te laten slijpen en goed naar het gebit te laten kijken.

   

  Dit probleem kan vaak terugkomen als het niet door de dierenarts gecorrigeerd kan worden. Als dat zo is, is de snijtanden verwijderen een optie. Gelukkig kunnen ze daar over het algemeen, met wat kleine aanpassingen, wel goed mee leven. 

  • Mee eens! 2
 7. 3 uren geleden, Roosss zei:

  Dankjewel voor de tips, daar heb ik allemaal mee rekening gehouden, Wij hadden vroeger 2 konijnen en daar gaven we Supreme Science Selective Rabbit. En daar deden onze konijnen het goed. Misschien dat ik ze dat weer geeft. Hebben jullie ervaring met voedseldispenser?? Ik zit s'ochtends beetje krap met de tijd, als dat niet werkt ga ik gewoon eerder opstaan maar als iets anders of beter werkt dan hoor ik dat graag!

   

  Voedseldispensers zijn bij konijnen niet aan te raden, alleen al omdat ze zo een kwetsbare gezondheid hebben dat 2x per dag controleren of het goed gaat en vooral ook dat ze met enthousiasme op het eten afkomen echt noodzakelijk is. Je kan natuurlijk wel zorgen dat je vlot klaar bent in de ochtend met de verzorging, door het meeste 's avonds te doen. Brokjes zou je ook in de avond kunnen geven. Maar je kan niet voorkomen dat je toch echt even bij de konijnen moet gaan kijken en in ieder geval de gezondheid en het hooi en water controleert. 

  • Bedankt 1
 8. We zijn het alleen zijn weer opnieuw aan het oefenen met Namu, maar hebben de verlatingsangst training echt losgelaten.

   

  Ik had namelijk het idee dat al dat gedoe eromheen, juist al die stapjes, het erger maakten voor Namu. Ze ging daardoor namelijk ook bij de deur liggen als ik even ging douchen, maakte zich er eigenlijk alleen maar meer druk door.  Juist door al die stapjes, ging ze meer reageren op wat wij aan het doen waren. En dat was juist het tegenovergestelde van wat de bedoeling was.

   

  Even een paar weken niets gedaan dus, en nu terug naar de oude methode van heel rustig opbouwen. Ik ben er wel van overtuigd dat het echt geen angst is, maar dat het de behoefte aan aandacht is, wat het probleem is. Dat maakt dat je wel iets strenger durft te zijn.

   

  We laten haar nu zonder alle voorafgaande stapjes alleen in huis (of in de tuin) voor periodes die dagelijks wisselen. Wel alles onder de 10 minuten. Het kan dus zomaar een paar seconde zijn dat je buiten de deur stapt. Even de vuilnisbak gaat halen op de hoek van de straat. Eventjes naar de Spar tegenover ons. Korte momentjes dus. Wel dagelijks een keertje.
  En dat gaat heel goed. Ze blijft nu meestal gewoon liggen waar ze ligt, als ze in de tuin is scharrelt ze rustig wat rond of gaat in huis wel verliggen naar een plek waar ze de deur kan zien, maar dat is dan maar zo. Als dat het ergste is wat er is qua stress, kunnen we er mee leven.

  Het opbouwen daarvan gaan we ook gewoon heel rustig doen, want het probleem was als ze wat langer alleen was, dat ze ging zitten joelen als een wolfje. We nemen er de tijd voor. Kleine stapjes. We hebben gelukkig de "bus escape" zoals Eefje dat noemt 😉 Ze kan in de kennel in de bus 4 a 5 uur alleen zijn.

   

  • Vind ik leuk 1
 9. Wat jij wil. Als je denkt dat hij het verschrikkelijk vind om in een hokje te zitten vannacht zou ik hem lekker buiten doen. Als je denkt dat ze liever samen zijn, zou ik ze samen binnen houden. Ik denk dat jij ze wel goed genoeg kent om daar een keuze in te maken waar je ze het meest blij mee maakt 🙂 

 10. De reden dat je ze een nachtje binnenhouden is om te voorkomen dat ze vannacht onderkoeld raakt. Na narcose hebben ze daar toch vaak moeite mee. Ze kan morgen dus weer terug, als alles goed gaat. 

  Als je een heel warm lekker knus fijn plekje hebt zou je het ook nu kunnen doen, als je het idee hebt dat het echt goed gaat.

   

  Maar als er kans is dat ze bijv. in een koude ren op tegels in de regen gaat zitten sip zijn, zou ik het niet doen. 

   

 11. 50 minuten geleden, Mitty zei:

  Bij ons in de straat wordt er wel eens ingebroken. Nu heeft bijna iedereen een camera. Dat ze ook op de straat worden gericht is volgens mij niet helemaal de bedoeling, maar gebeurd hier wel. Heerlijk gevoel dat elk huis je filmt als je door de straat loopt...

  Een makkelijke oplossing voor het risico waar je het over hebt, is de camera onder het raam van de eerste verdieping plaatsen. Knappe inbreker die daar zonder het uithalen van kapriolen bijkomt. Wij hebben gelukkig geen camera nodig, want we hebben een hond🤭 Hele zware blaf, maar stiekem een schijtert. Zolang niemand dat weet is het prima bewaking!

  Je mag de openbare weg inderdaad niet filmen en moet een bordje of sticker ophangen dat er camera's hangen. 

  Je mag dus alleen eigen terrein filmen. Uitzondering kan bijv. wel zijn als jij een gehandicaptenparkeerplek voor de deur hebt met vast kenteken, waardoor je dus altijd daar je auto zet, dan mag je die plek wel mee filmen. 

  • Mee eens! 1
 12. 3 minuten geleden, bunnyempress zei:

   

  Ik vrees dat het forum mij een foutmelding gaf en ik dat niet heb gezien. Helaas is hij niet terug in mijn browser te vinden.

   

  Even in het kort opnieuw: wij zijn ook aan het nadenken over camera's, maar i.v.m. andere prioriteiten denk ik dat we dit pas na onze reis gaan regelen. Mijn man is degene die hier alles daarvoor uitzoekt, want hij is degene die helemaal van is smart home/home automation. Elke gek zijn gebrek, zullen we maar zeggen.

   

  Dit zijn de vragen waar wij over aan het nadenken zijn:

   

  1. Waterdichtheid (afhankelijk van waar je camara's hangen - zie eerder bericht)
  2. Draaibaarheid (vaste camera's zijn goedkoper, maar dan heb je evt. een dode hoek - wil je dat of niet. Soms kun beter uit met 1 draaibare camera ipv 2-3 vaste)
  3. Stroom/Batterij (Heb je stroom/wil je door je muur heen boren/wat voor batterij)
  4. Opslag van de beelden (zo ja, via SD-kaart, Cloud-opslag, NAS afhankelijk van wat je heb staan)
  5. IP Camera's of WiFi camera's (afhankelijk van of je opslag wil)
  6. Opslag gedurende 24 uur of juist opslag alleen bij beweging (dan moet je of een losse sensor kopen of een camera hebben met bewegingsmelder)
  7. Uitbreiding van het systeem (ivm andere mogelijkheden of bijv. later uitbreiden van de ren)
  8. Nacht opnames
  9. Wil je het systeem ook gebruiken als extra beveiliging? Dan moet je echt opletten, want een inbreker heeft een draadje natuurlijk zo doorgeknipt en dan is je dure camera niets waard, want die kan niets meer opnemen.

  Post is nu iets korter, want ik moet zo aan de slag. Heb je nog vragen, dan kan ik die altijd aan mijn man stellen.

   

  Ik ga op een paar van je punten reageren:

  2. Ik heb 2 camera's in de konijnen ren hangen. Beide hangen wel aan dezelfde wand. Ik zie het grootste gedeelte van de ren. Maar er blijven altijd punten dat je ze niet ziet, bijv. in de schuilhokjes of daar achter. Ik heb dat zelf nooit vervelend gevonden, zeker niet omdat ik nog één losse camera heb die ik extra bij kan plaatsen als er bijzonderheden zijn.

  6. De wat duurdere camera's hebben dit er in zitten, een sensor om beweging en/of geluid op te kunnen nemen. De arlo's en eufy's die wij hebben hebben het allemaal.

  9. Ik denk dat je als je camera's hebt voor beveiliging vooral inspeelt op het "afschrikken". Als iemand binnen wil, komt hij binnen. Overigens kun je wel een draadje doorknippen, maar als jouw opslag ergens extern staat zie je nog wel dat ze dat doen / de aanloop er naartoe. Maar heel eerlijk, herkenbaar op een camera staan is natuurlijk heel simpel te voorkomen. Als ze echt willen, gaat een camera ze niet tegen houden.

  Maar bijv. bij mijn bunnybunch loods is er zowel bij mij, als mijn directe buren 0x ingebroken sinds op ons pleintje cameratoezicht is. Ze gaan gewoon naar de andere buren, die het niet hebben. Op dit soort bedrijven terreintjes rijden eens in de paar weken van die "bendes" rond die alles wat makkelijk mee te pakken is inladen en stelen, en vervolgens rijden ze weer door, heel Europa door. Sinds ik camera's heb hangen, slaan ze mijn bedrijf over.

   

   

  • Bedankt 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .