Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  28383
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  447

Berichten geplaatst door Evee


 1. 49 minuten geleden zei Ot&Sien:

  Weet iemand ook hoe lang het duurt voor de wond helemaal weer dicht zit?

  Hoe lang moet ik bijvoorbeeld wachten met het terugplaatsen van de zandbak?

  10-14 dagen ongeveer. Als er niet-oplosbare hechtingen gebruikt zijn, is dat ook het moment dat die verwijderd kunnen worden. 

  • Bedankt 1

 2. 12 uur geleden zei Flip4:

   

  Ja, dit dacht ik ook inderdaad, ik heb een berging op de begane grond en dat scheelt echt enorm, maar ja, slepen met het beestje in warme tijden is ook niet goed voor de stress. 
  Helaas is inbouw airco geen optie. Woon in een nul op de meter - huurwoning, dus gaten in de buitenmuren voor afvoerslangen zijn een no go helaas. 

  Ik ga het denk ik voor nu uitstellen tot na de zomermaanden, dan weet ik wat er met de temperaturen gebeurt bij warm weer en of ik het binnen de perken zou kunnen houden voor konijnen, met of zonder mobiele airco / extra zonwering etc. Dus dan nog maar even een paar maanden wachten op mijn eventuele nieuwe huisgenoten. 

   

  Jammer dat een airco niet kan! Je hebt toch ook van die luchtkoelers, van die zuiltjes op wieltjes, waar geen afvoerslang voor nodig is? Misschien dat dat een optie is? Hoewel ik niet weet wat de capaciteit van zo een ding is. 

  Maar verstandig dat je het eerst eens een zomer afwacht. Dan weet je in ieder geval of het mee valt, of helemaal niet. 

   

  Mijn konijnen zitten buiten in de tuin. In de zomer span ik doeken voor extra schaduw en gebruik ik meerdere koelelementen. Wij wonen in Zeeland, niet ver van de kust, dus voordeel is hier wel dat het in de nachten toch nog wel redelijk afkoelt, en dat het ook eigenlijk altijd wel waait. Ook is het hier niet zo warm dan meer in het binnenland, scheelt toch altijd wel wat graden. 


 3.  

   

  19 minuten geleden zei JokeC:

  Overigens weet ik uit ervaring hoe moeilijk het is als je je inzet voor een zaak om telkens weer de juiste toon en woorden te vinden om iets wat jezelf wel kunt dromen aan de "niet-beseffende" medemens over te brengen. 

   

  Dit is zo waar! Ik voel mij echt wel eens de jehovasgetuige van de konijnenwereld wat dat betreft. Ongewenste boodschap, de ontvanger wil het eigenlijk niet horen, maar ik ben dan zo gemotiveerd dat ik toch een voet tussen de deur probeer  te houden. Misschien moeten we er een geloof van maken en dan als religieus hoofddeksel konijnenoortjes dragen, zodat je daar mee op je paspoortfoto mag. 🐰 Maar goed, ik dwaal af.

   

  Het is zo lastig als je ziet of hoort dat mensen heel erg veel fout doen, en je het liefst alles wil  bekritiseren. Dan gaan mensen echter in de verdediging en veranderd er helemaal niets. Je kan dus beter stapje voor stapje tips geven, of bij het belangrijkste beginnen. En ook benoemen wat er wel goed is gegaan, zodat je ze niet het gevoel geeft dat alles fout zit. Maar dat is soms best lastig.

   

  Ik had afgelopen week ook weer op de bunnybunch telefoon het zoveelste gesprek van iemand die bij een fokker een heel bijzonder konijnenras had gehaald (ze wist niet eens te noemen welk ras dan, klein en bruin?!), twee voedsters (als het goed is), net 12 weken en nu al flink vechten. Ja wat dan. Nou ja oplossingen genoemd. Twee koppels was geen optie. Maar ja dan moet er één weg en ze hadden twee kinderen en elk kind had nou net een eigen konijntje gekozen, dus ja, welk konijn doe je dan weg. Maar goed, ze ging er wel serieus over nadenken, maar er was zoveel bij hun wat niet goed aangepakt was. Ik kon overal wel op zeggen wat er anders moest. Ik hoop maar dat er wel iets is blijven hangen. En dat het niet twee eenzame konijntjes in elk een eigen hokje voor de rest van hun legen gaan worden. Maar ik dacht dus dat het best redelijk was gegaan, hoewel ik er soms wel moe van word, vind het zo jammer want mensen verwachten dat een winkel, fokker, of zelfs dierenarts goed advies geeft, dat ze dus voor aanschaf wel informatie hebben gevraagd bij een persoon met ervaring, en dat er dan helemaal niets van klopt. 
   
  Maar goed, toen ik ophing zei mn man dat ik het wel wat vriendelijker had mogen brengen 😅

  • Haha 3

 4. Ik weet niet of je zelf ervaring hebt met ingrepen bij de tandarts, maar meestal doet dat behoorlijk pijn. En pijn kan de reden zijn dat een konijn niet zelf gaat eten. Ik zou dus zeker even bellen en vragen of je pijnstillers kan ophalen. Best kans dat ze daarmee wel weer zelf lekker gaat eten.


 5. haha ik ken het gevoel wel!

   

  Mijn ervaring is dat het de eerste 2 dagen vaak wel een beetje spannend is, ze eten dan vaak nog niet heel veel zelf, en als baasje maak ik mij dan altijd wel wat zorgen. Hoe blij ben je dan met de eerste normale keutels en de eerste portie biks die op is 😉 Vandaar ook het advies om die dagen in ieder geval wel vrij te hebben / thuis te zijn. Zodat je in ieder geval regelmatig kan controleren hoe het gaat en lekker voedsel kan aanbieden. Maar er zijn inderdaad ook dames die dezelfde avond alweer lekker eten, en goed opknappen. Het verschilt per geval. Ik heb inmiddels denk ik 8 dames laten castreren ( alleen Charlie was in de opvang al gecastreerd). En ze zijn allemaal binnen een paar dagen gewoon goed opgeknapt van de ingreep. 

   

   


 6. Fijn dat het herstel goed gaat.

   

  Klinkt alsof de ingreep toch wat onrust geeft in de rangorde. Als je twijfelt, zou ik ze tcoh apart zetten van elkaar. Aan de ene kant helpt een maatje bij herstel, maar als er onrust is door rangordebepaling, kan het juist ook stress geven en dat helpt weer niet mee.

   

  Het is lastig om van afstand via een forum te zeggen waar de grens ligt. Maar boksen en vlinderen zou voor mij wel reden zijn haar toch apart te zetten voor rustig herstel.


 7. Op den duur euthanasie, als het konijn nu al sinds gisterochtend niet meer eet? Misschien bedoel jij het anders dan ik het opvat hoor, dat is het lastige van het forum. Voel je er absoluut niet door aangevallen. Maar op den duur vind ik klinken als "op termijn" en dat vind ik klinken als niet in de nabije toekomst. Dat klinkt alsof je het konijn nog dagen, weken wil laten rondlopen hier mee.

   

  Heel eerlijk, en ik weet dat dit geen makkelijke keuzes zijn. Het is hoe dan ook een rot beslissing, maar zou ik als je van plan bent haar in te laten slapen niet te lang wachten. Als het konijntje al gestopt is met eten, dan heeft ze er waarschijnlijk al behoorlijke pijn en ongemakken van. Als je de beslissing maakt niet voor operatie te kiezen, zou ik haar ook niet meer door laten lopen.  Voor mij zou niet meer zelfstandig eten + geen uitzicht op een betere toekomst voldoende zijn om dat niet uit te stellen.  

   

  Nogmaals veel sterkte. 


 8. Lastig. Gezien je aangeeft dat het vergevorderd is, en ze op leeftijd is. Hoe schatte de dierenarts haar kansen? 

   

  Is röntgenfoto's laten maken een optie? 

   

  Als het uitgezaaid is zou ik niet meer opereren. Als dat niet geval is, en het is dus wel alleen de baarmoeder, zou ik haar wel de kans geven. 

   

  Hoe dan ook, veel sterkte!


 9. Je overwoog volgens mij al om één van de twee af te staan als het niet zou slagen. Dus als je dat als plan B in gedachten houd, waarom zou je het niet proberen? Als je er tenminste wel genoeg plek voor hebt, voor een drietal. Hoe groot is de ren / het verblijf nu? Ik zou voor een drietal wel echt ruime huisvesting aanhouden. 

   

  Als je het spannend vind, zou ik wel vragen of ze in de opvang voor je kunnen koppelen, maar Knijn&ko heeft sinds een tijdje volgens mij toch standaard het beleid dat koppelingen altijd met minimaal 1 overnachting zijn.


 10. Die kleinere keutels zijn normaal hoor, ze worden vanzelf weer normaler. Dit zijn waarschijnlijk de eerste na-de-operatie-keutels. Als ze weer beter gaat eten worden de keutels ook weer de normale grootte, hoewel de medicijnen er soms ook wat invloed op kunnen hebben (ook op het laten liggen van blinde darmkeutels trouwens). 

   

  Vochtig groenvoer geven is prima, en het is goed dat ze ook al wat hooi knabbelt. Brokjes komen wel weer hoor!

  • Vind ik leuk 1

 11. Ik zou geen icepod geven, in ieder geval niet de dag van de operatie en de dag er na. Daarna kunnen ze zelf wel weer beslissen of ze het fijn vinden of niet. 

   

  Maar als het 25+ graden is, zou ik ook geen heatpad geven na de operatie. Of alleen in de nacht (dan is het als het goed is koeler) en dan wel de keuze er wel of niet gebruik van te maken.  

  • Bedankt 1

 12. Ras, grootte en leeftijd maakt niet uit voor konijnen onderling. Karakter is veel belangrijker. De konijnen moeten elkaar lief vinden, een klik hebben met elkaar. Net als mensen 😉 Ik wil ook niet met iemand samen wonen waar ik niet mee op kan schieten. Zo is het bij konijnen net zo.

   

  Je zou kunnen kijken of het gaat met jouw konijn samen, of ze elkaar leuk vinden, en als dat zo is, dan zou je het konijntje over kunnen nemen. Misschien dat je dus kan afspreken dat er een 14 dagen proefperiode is, waarin je kan koppelen. Loopt het binnen die periode mis, dat je het rammetje dan terug kan brengen. Klikt het wel, dan kun je hem houden. 

   

  Hier staat veel uitleg over het koppelen van konijnen:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen


 13. Ik wil eerst even zeggen dat ik het super goed vind dat je er voor de konijnen zijn goed overnadenkt! Complimenten daarvoor!

   

  Ik denk dat er wel oplossingen voor zijn, dat het niet een reden zou hoeven zijn om geen konijnen te nemen.

   

  Komen ze wel in huis te wonen? Of op een balkon? Als het in huis is, is misschien een airco aanschaffen een idee? Verder kun je natuurlijk ook zorgen dat er op andere manieren niet te veel warmte in huis komt, zoals juist in de avond / nacht luchten, overdag de ramen juist dicht doen. Zorgen dat de zon niet vol binnen schijnt maar er een zonnescherm/ schaduwdoek is. En natuurlijk de icepods en koelschijven gebruiken. 

   


 14. De dierenarts in Yerseke is mijn dierenarts 😉

   

  Je zou ook gewoon in de omgeving rond kunnen bellen naar de diernartsen en vragen stellen om achter de konijnkundigheid te komen.

   

  Ik heb twee konijnen rondhuppen van knijn&ko hier, en vind het een hele fijne opvang. Ze hebben zelfs een paar maanden terug nog geïnformeerd naar Charlie, terwijl die toch al 2 jaar? Of misschien zelfs al wel langer, hier woont 🙂


 15. 58 minuten geleden zei Newby1981:

  Het probleem is dat ik in een uithoek van Nederland woon en er geen dierenarts is die op de lijst staat van konijnkundig. Dan moet ik echt ver rijden en dat is voor mezelf geen probleem maar ik weet niet of Binky dat overleefd. Ik dacht gisteren zelfs dat ze er in bleef zo bang dat ze was in de auto. 

   

  Ik kan wel voor een second opinion gaan naar een andere DA.

  In welke regio woon je?

   

  58 minuten geleden zei Newby1981:

   

  Misschien een stomme vraag maar hoe weet je dat een konijn / koppeltje goed terecht komt? Want iedereen kan een koppeltje gaan halen in de opvang? En als je een konijn hebt afgestaan kun je dan op de hoogte gehouden worden van het verdere verloop en wat foto's ontvangen? Het idee dat ik bijvoorbeeld Binky naar de opvang zou brengen en niet wetende hoe het verder met haar gaat en er nooit meer iets over hoor kan ik niet verdragen eerlijk gezegd. 

   

  Dat verschilt denk ik per opvang. Je kan vaak wel op de website terug zien of een konijn geplaatst is, alleen soms is het druk in de opvangen en komt een konijn er niet eens op te staan, omdat hij al geplaatst is voor daar tijd voor was. En of je foto's kan ontvangen ligt denk ik ook aan het nieuwe baasje. Niet ieder nieuw baasje geeft na plaatsing een update met foto's, en wil dan ook dat die foto's met het oude baasje gedeeld worden. 

   

  50 minuten geleden zei Eefje:

  Opvangen stellen strenge eisen aan huisvesting, ik heb niet de ervaring dat iedereen zomaar een konijn uit een opvang kan halen zonder foto's van het verblijf en de garantie op een maatje. Bovendien zijn mensen die naar een opvang gaan voor een konijn niet de mensen die met een impulsaankoop uit de dierenwinkel thuis komen. Er is dan Sowieso over nagedacht en research gedaan.

   

  Er zit wel wat verschil in tussen de opvangen die er zijn. De meeste echt in konijnen gespecialiseerde opvangen zijn behoorlijk streng in de plaatsingseisen. Daar zou ik zelf eerder een konijn brengen dan bijv. een honden & kattenasiel dat er konijntjes bij opvangt, maar weinig kennis heeft en minder eisen stelt.


 16. Misschien dat het met een 2 persoons klamboe zou lukken? Maar dan moet je die wel zo snel ergens vandaan kunnen halen.

  Zo iets bedoel ik: https://www.xenos.nl/klamboe-met-bamboe-frame-2-persoons-64x250x1000-cm

   

  Ik zou haar niet opsluiten, niet omdat het toch een vrij warme dag gaat worden vandaag. Dan kan ze beter gewoon zelf een fijn plekje kiezen. Ik zou op beide verdiepingen eten en drinken zetten. Ik zou haar zelf onderin zetten zodat ze ook in de ren kan.

  • Bedankt 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .