Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  26157
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  389

Berichten geplaatst door Evee


 1. Wat is dat snel gegaan zeg, wat een verdriet, weer afscheid moeten nemen van één van je konijnen.

   

  Ik las dat je aan het koppelen was, een nieuw konijn had, en ik dacht die is er een koppel bij gaan halen, wat leuk!

  Maar toen las ik dat het om Jerry ging die gekoppeld werd. Wat zonde dat hij zijn vriendinnetje moet missen. Heel veel sterkte gewenst met het verlies.

   

   


 2. Oh jeetje ik heb wat gemist! Wat een verdriet, weer een konijntje moeten verliezen, het zit je niet mee wat dat betreft de laatste tijd. Veel sterkte.

   

   

  Dominique is een schatje om te zien! Wat fijn dat het zo goed klikt met Jerry!

   

  In de opvang nog geen 2e koppel erbij gekozen? 😉 Ik vind dat altijd zo moeilijk als ik daar sta, het liefst wil je alle konijnen mee naar huis nemen!


 3. Het was ook een super vakantie, argentinië, uruguay, falkland eilanden, zuidpool en chili. Van de zuidpool naar de droogste woestijn ter  wereld, Atacama woestijn in Chili. Een vakantie van uitersten, qua omgeving en qua temperaturen. Maar zoo mooi! Alsof we in BBC natuurdocumentaires hebben geleefd de afgelopen weken!

   

  De huisdieren zijn nu ook allemaal weer thuis. Qila, de hond, was naar het hondenresort en heeft vriendjes gemaakt, is flink geknuffeld en heeft het goed naar haar zin gehad. De katten zaten bij mijn ouders en zijn sinds zaterdag weer thuis. De konijnen zijn aan huis verzorgd door buren, leuk weetje: die vertrekken volgende week naar de noordpool 😂 Dan pas ik weer op hun konijnen.

   

  Fijne vakantie Eefje! Klinkt gaaf. Ik ben in Panama niet verder gekomen dan het vliegveld, toen wij naar Costa Rica gingen en er een tussenstop hadden. Maar het lijkt mij supermooi 🙂 Geniet er van!


 4. 52 minuten geleden zei Lienappelsien:

  Het klinkt alsof je al gestart bent 🤣 Maar als het voor jou beter voelt dat het morgen officieel is... 😉 

   

  Nu heb ik nog hulp van m'n man, morgen is die ook weer aan het werk 😂 Dus ja, eigenlijk ben ik al wel gestart, maar nog wel met een "tropen"rooster hoor 😉


 5. Ik heb het nog nooit een konijn zien doen..

   

  Zou ook niet direct weten wat de oorzaak zou zijn. Zou het een bepaald vitaminetekort kunnen zijn?

  Wat voor voeding krijgt ze? Welke brok, krijgt ze groenvoer? Wissel je dat groenvoer  en hoeveel? Hoeveel hooi? Extra kruiden?


 6. Ik ben weer terug van vakantie. Officieel start ik morgen weer. Dat wil niet zeggen dat alle bestellingen ook direct morgen verzonden zullen worden.


  Afgelopen vrijdag, zondag en vandaag heb ik toch alvast wat ingepakt en ook wat verzonden, want het is echt mega-mega-veel. Zo ben ik gelijk weer aan vakantie toe 😉

   

  De bestellingen zonder kruiden zijn bijna allemaal al verzonden/klaar voor verzending, ik ben nu bezig met de kruiden van december, dat gaat vandaag wel lukken. Die gaan dus ook vandaag of morgen weg.

   

  Morgen start ik dan met de kruidenbestellingen van januari. Dat gaat mij ook niet in één dag lukken.

   

  Verwacht dus geen spoed-leveringen op het moment, maar ik ben druk bezig weer bij te werken 🙂

   

  Er is ook veel niet op voorraad, dat is logisch als mensen wel bestellen en je bent er niet, voorraad word dan natuurlijk niet aangevuld 😉 Ik verwacht a.s. vrijdag de eerste leveringen weer binnen te krijgen.

   


 7. Ik wil wel even benadrukken dat groepen met meerdere rammen zeker slagingskans hebben, alleen.... je moet wel weten wat je doet.

   

  Je moet wel karakters van konijnen kunnen "lezen". Een groep maken van willekeurige konijnen is altijd een flinke uitdaging, vandaar dat daar wel echt koppelervaring voor aangeraden is. Je moet weten wat je doet, weten wanneer je moet ingrijpen, konijnengedrag begrijpen.  Niet tot het uiterste gaan, maar echt op karakter de konijnen bij elkaar zoeken. En als je de konijnen al hebt kun je zeker kijken of het kan, maar gaat het niet - dan niet. Forceer het niet. Karakter is namelijk belangrijker bij konijnen dan de groepssamenstelling. De klik, of zoals Rifca zegt, het juiste geurtje, dat moet er zijn.

   

  Verder zou ik het alleen aanraden als de dames ook gecastreerd zijn. Dus niet alleen de heren. Dan heb je veel minder hormonaal gedrag in de groep.

   

  En je moet de basis zeer goed op orde hebben: ruimte - ruimte - ruimte. Hoe groter het verblijf hoe beter.

   

  En er rekening mee houden dat als je gaat koppelen met bestaande koppels, je de onderlinge verhoudingen uit elkaar gooit. In het slechtste geval kun je dus niet eens terug naar je "oude" koppels, omdat die vechten en niet meer samen kunnen. Realiseer je dat ook.

   

  Hier staan tips / info's  / wat moet je je bedenken voor je begint

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnengroep-koppelen/

   

  Maar het is niet onmogelijk. Ik heb vroeger ook een super leuk drietal gehad van 2 rammen en 1 dame. 🙂 Nu heb ik geen groepen meer maar 2 koppels, met in één koppel een ram die zeker niet geschikt is om bij andere rammen te zitten, veel te onzeker. In het andere koppel zit dan weer een dame die totaal niet geschikt zou zijn voor in een groep. Vandaar dus dat ik het echt bij 2 aparte koppels hou, die zijn vaak toch rustiger en stabieler, mits ook op karakter gekoppeld. Maar met de juiste konijnen, de juiste karakters, zijn grotere groepen ook zeker mogelijk.

   


 8. Zojuist zei Eefje:

   

  Wauw! Ziet er geweldig uit! Wat een ervaring rijker weer zeg! 

  Ik ben over twee weekjes lekker aan de beurt, maar dan naar zon en palmbomen! En Betsy en Gijs lekker op vakantie bij tante Daisy 😊

  Alvast een fijne vakantie! Wat is de bestemming? De konijnen op vakantie bij Deeskuh klinkt ook goed, daar zitten ze vast prima! En met al die kamers voor konijnen die ze nu heeft, vast ook ruimte zat 😉 


 9. Na castratie houd ik konijntjes meestal een aantal dagen binnen, tot ze weer opgeknapt zijn. Binnen zitten ze wat kleiner gehuisvest dan buiten. Ook niet enorm krap hoor, ik probeer altijd de 2 vierkante meter per konijn te halen. Maar het gedrag wat jij omschrijft herken ik als het "ik ben weer beter en wil weer naar mijn normale verblijf" teken 😉 

   

  Dat ze dus weer lekker de ruimte willen, klaar en fit genoeg zijn om weer terug bij de partner te zitten. Soms zet ik die er na een paar daagjes binnen ook al bij, maar in dat soort situaties gaat het om de dames die gecastreerd worden en de ram die dan al gecastreerd is.  Dan zit je dus niet met wachttijd ivm vruchtbaarheid. 

   

  Ik weet niet of hij in een "ziekenboeg" zit, met minder ruimte ten opzichte van normaal? Zijn er plannen voor een partner op korte termijn? Zo ja, dan zou ik niet te lang wachten en hem gezellig een partner geven en genoeg ruimte. Dan zal de frustratie zo weer voorbij zijn 🙂 


 10. Ik gebruik zelf de biokat diamond care fresh of de biokat micro fresh voor mijn katten. Het wisselt soms een beetje, afhankelijk van welke in de aanbieding is. Ik vind het wel fijne kattenbakvulling, klontvormend, ik heb 3 binnenkatten en met deze soorten (zeker de diamond care fresh) heb je niet snel geuroverlast. Ik geef dan ook de voorkeur aan de diamond care fresh, maar die is wel zo een beetje het duurst. De micro fresh is een stuk goedkoper 🙂 


 11. Is er ergens in jouw omgeving een moestuin complex? Anders zou je daar altijd kunnen vragen of je restjes / buitenste bladeren / doorgeschoten groenten enz. mag hebben van de mensen daar. Mocht je iets als ruilmateriaal aan willen bieden, konijnenkeutels zijn hele goede meststof voor moestuintjes 😉  Als je het niet zomaar durft te vragen, dan kun je ook altijd een briefje ophangen op het prikbord van de AH met die vraag 😉 

   

  Nog een tip: voor paarden zijn b-keus wortelen in een grote (15-20 kg) verpakking te koop bij veel winkels die zich wat meer in paarden en landbouwhuisdieren specialiseren. Nou is wortel wel iets wat met mate gegeven moet worden, maar met zo een flinke zak kun je wel lang doen als je hem koel bewaart. Vaak kost het maar 5-7 euro. En mijn ervaring is dat de wortelen ook vaak nog goed genoeg zijn voor je eigen voedsel hoor, vaak zijn ze klein en/of raar van vorm, dus niet het perfecte materiaal voor supermarkt verkoop. Maar niets mis mee verder. 


 12. Kokos is wel veilig, het witte vruchtvlees mogen ze eten. Kokosnoten zijn op zich veilig materiaal voor in speeltjes, kokostouw, stukken van kokosnoot dat zit vaak in speeltjes verwerkt en is gewoon veilig, niet giftig. 

   

  Met een kokosnoot met gaten moet je inderdaad wel heel goed oppassen dat ze er niet met hun koppie klem in komen te zitten. 


 13. Een van mens op dier overdraagbare ziekte, en andersom, noemen ze een zoönose. Als je daar op zoekt, in combinatie met de naam van de ziekte, dan kom je dit tegen: 

   

  Bron:

  https://lci.rivm.nl/richtlijnen/norovirus

   

   

  Citaat


  Reservoir
  Vooralsnog geldt de mens als enig reservoir voor menselijke norovirusinfecties. Norovirussen zijn inmiddels ook gevonden in varkens, koeien, schapen, muizen, honden en katten, maar meestal gaat het om andere genogroepen (GIII en GV) of genotypen van GI of GII die niet de mens infecteren (Bank-Wolf 2010). Bij varkens en kalveren zijn wel eens GI en GII norovirussen gevonden die op basis van sequenties niet van de menselijke norovirussen te onderscheiden zijn (Bank-Wolf 2010). Toch zijn er geen duidelijke indicaties of bewijs voor zoönotische transmissie.

   

   


 14. Oh wat balen zeg, veel beterschap!

   

  Ik heb afgelopen jaar ook een konijntje met EC gehad, en die is er gelukkig goed doorgekomen, zonder restverschijnselen. Terwijl hij tijdens de ziekteperiode echt wel slecht was, ik heb echt momenten gedacht dat hij er niet door zou komen. Mocht je zijn verhaal willen lezen, is dit het topic er over: 

   

  • Vind ik leuk 1

 15. Citaat

  De konijnen gingen door de smalle tunnel. Ze hadden geknaagd aan het behang, maar hun baasjes stelden hun versiersels op in een ballenbak zonder ballen. Plotseling verscheen de behaarde kerstman en moesten de konijnen in de arrenslee naar Texel. Onderweg begon het te sneeuwen. De behaarde kerstman en de konijnen gingen uit de sneeuwstorm. "Laten we het gezellig maken" mompelde de kerstman in de emmer.  De konijnen vonden een kerstboom in het dichte oerwoud. Plotseling sprong er een kikker op de emmer en Santa volgde de voetsporen van de kikker nadat de kerstman uit interesse de lampjes dicht vouwde. Hij zong galmende sinterklaasliedjes over Texel. Gelukkig begonnen de capibara's luidkeels te gapen terwijl de afschuwelijke kamerplant pardoes knakte. Opgeruimd staat meestal netjes, grapte Bertus, die altijd kauwgom in prachtige vormen punnikte. "Wat is dat onnozele kikkertje daar aan de noordzijde aan het uitvreten?", vroeg Bertus aan de Kerstman. Waarop Bertus plotsklaps uitgleed in de roze sneeuwmassa.  Toen kwam er veel snot uit de zweetklieren van Bertus. De triomfantelijke banaan lachte sarcastisch naar de ijsbeer die een muisje als kerstbal ontleedde. De capibara's vluchten richting het snot, dat inmiddels tot ijspegels in water ontsprong. Toen halsoverkop de kerstboom begon te schudden, sprongen er wortels uit de rugzakjes van de konijnen. De konijnen schaatsten in het Texelse oerwoud op friese doorlopers. Toen er plotseling het grote klapstuk begon met dansen. Tijdens het spektakel weigerde Bertus alle hulp om te koekhappen. Beurtelings deden de angsthazen een duit in het collectezakje. Snoezelig gingen Bertus en Molly snurken, dromend over wortels en prachtige witlofstronken met peterselieblaadjes. Toen kwam Truus naar Texel om bloemkolensoep met dropveters te verdelen aan alle monsterlijk hongerige zeehondjes. Ze poetste ijverig de snorharen van de lokale toiletjuffrouw en glimlachte vriendelijk naar de 

   

  konijnen.

  • Vind ik leuk 1

 16. In Nederland kan het volgens mij alleen als je in de buurt van Utrecht woont, aangezien de dieren naar de universiteit in Utrecht gaan. en dan ook alleen als jouw dierenarts daarbij is aangesloten. Waar ik woon is het dus geen optie.  Een dierdonorcodicil heet het volgens mij in Nederland. 


 17. Klopt, we wijzigen alleen namen ivm privacy, als je bijvoorbeeld je eigen voornaam & achternaam hebt gebruikt en daardoor al je berichten in google te vinden zijn, of als je per ongeluk je emailadres als forumnaam hebt ingevuld, dat soort situaties. 

   

  We wijzigen namen niet op het moment dat er bijvoorbeeld een konijnennaam is gekozen, en dat konijn leeft niet meer. Als we dat zouden doen, zouden we zoveel naamwijzigingen hebben, dat het niet meer overzichtelijk is voor ons wie wie is. Zie je gebruikersnaam in zo een geval als een mooie herinnering, zou ik zeggen. En je kan je onderschrift (aan te passen via je profiel) altijd aanpassen, met daarin de namen van je konijnen van nu 🙂 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .