Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  44.314
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  909

Berichten die geplaatst zijn door Evee

 1. Ik heb dan wel geen webwinkel meer, maar kreeg bericht dat afgelopen interzoo beurs (vakbeurs) het merk supreme een nieuwe konijnenbrok gepresenteerd heeft, Supreme botanicals. Ik moest stiekem wel lachen want de mail begon met "thank you for visiting us at interzoo" terwijl ik daar dit jaar helemaal niet geweest ben 😂

   

  Maar goed, een nieuwe brok dus. Ik vind het best goed klinken: 

  Geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige kleurstoffen en smaakstoffen. Met timothy hooi en kruiden, zoals munt, tijm, peterselie en paardenbloem. Het zijn geperste brokjes en ze geven aan dat het zelfs voor kieskeurige eters een brok zal zijn die ze accepteren. 

  Ik kon de exacte samenstelling en analyse nog niet vinden, maar ben wel benieuwd. Of het ook graanvrij is bijvoorbeeld. 

   

  Wel fijn om te zien dat de producenten van konijnenbrokken wel de wens om natuurlijker te voeren volgen.  

  • Vind ik leuk 3
 2. Uit elkaar laten tot ze echt goed hersteld zijn en dan op neutraal terrein een nieuwe poging doen. 

  Na castratie zijn ze zwakker en dat kan echt wel een paar weken duren, 3-6 weken zeker wel.  Het is een flinke buikoperatie. 

  Tijdens die periode kan de rangorde uit balans raken. Geef ze dus echt goed de tijd te herstellen. Mijn advies zou zijn ze ook echt uit elkaar te houden, het liefst niet in dezelfde ruimte. Even uit elkaar, uit het zicht, even rustig herstellen. En dan op onbekend terrein weer terugkoppelen. 

   

  Twee dames is geen ideale combinatie en 7 maanden is een beginnende puberleeftijd. Geen garantie dus dat ze elkaar lief blijven vinden of dat de herkoppeling weer slaagt. 

   

   

  Hebben ze wel voldoende ruimte? Minstens 4 vierkante meter permanente leefruimte is nodig voor een koppel, als het een dames-stel is zou ik zelfs echt nog wel meer ruimte aanraden dan dat als permanente leefruimte. Verdiepingen tellen niet mee, dus op vlak terrein, waar ze altijd toegang toe hebben.  

  • Mee eens! 2
 3. Je schrijft minder keutelen, ik ging er eigenlijk vanuit dat er dus ook nog gewone keutels zijn? Zijn die er wel of niet?

   

  Prozyme werkt alleen preventief, niet als er al problemen zijn. In de gewone dierenwinkels is dat niet te koop. Als dit vaker is in verhaarperiodes kun je het in huis halen en in die periodes preventief inzetten om problemen te voorkomen.  

   

   

 4. Ik ben ook "team waterbak" 😂

   

  Alleen een fles is niet aan te raden. Ze raken verstopt, lekken leeg, het kost veel tijd en moeite om te drinken. Met als gevolg dat veel konijnen die alleen een drinkfles hebben te weinig drinken en dat zorgt er voor dat ze de afvalstoffen niet goed kunnen afvoeren uit hun lijfje. Op termijn kan dat problemen geven met de gezondheid.

   

  Het best is dus of één of meerdere drinkbakken, of de combinatie van een drinkbak en een drinkfles. 

   

  Ik heb zelf twee grote waterbakken staan. Als er in de één een brokje, speeltje of wat dan ook beland, is de ander nog beschikbaar.  

   

  Ververs het water ook echt elke dag. 

  • Vind ik leuk 2
 5. Daar is geen goed of fout in, het is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Als je voor plastic gaat let dan op dat het echt hard en veilig plastic is, dat ze er niet aan kunnen knagen.

   

  Ik heb geen voerbak voor brokvoer, dat strooi ik rond in de ren.

  Groenvoer geef ik in metalen bakken, klinkt lekker als ze er mee gooien, maar breken niet en goed schoon te maken.

  Water geef ik wel in stenen (keramiek) bakken, een grote maat, eigenlijk voor honden. Zodat ze tegelijk kunnen drinken en het niet om kunnen gooien. 

   

  Ik gebruik kattenbakken (zonder kap) als toiletbakken.

   

 6. Ik heb je nieuwe topic even samengevoegd met je eerdere topic.

   

  Wil je advies voor merken / soorten brokken die goed zijn? 

   

  Als je konijnen ophaalt bij een asiel krijg je meestal wat brokjes die ze kennen mee of geven ze aan welk merk/soort brok de konijnen gewend zijn. In het begin blijf je bij die brok, omdat je niet te veel wil veranderen in één keer. Als je wil kun je als de brok dan na een tijdje, als ze gewend zijn, wisselen. 

 7. Zojuist, Lappie2 zei:

  Voor onze Leeuw(zelfde verhaal als bij jou)  hebben we na verschillende kammen en borstels zo iets aangeschaft

   

  https://images.app.goo.gl/gPQo6Aw6UaP7CEHY6

   

  Niet een vriendelijke kam maar niks anders werkte goed genoeg om die onder vacht er uit te krijgen. Dit samen met een schaar een paar weken gedaan en sindsdien af en toe even de borstel erdoorheen. Super gezond en mooie vacht nu 😊

   

   

   

   

  Hiermee beschadig je wel echt de haren en de natuurlijke bescherming van het konijn. Voor buitenkonijnen absoluut geen optie. De kam van jouw plaatje snijd gewoon alle haren weg, ook jonge haren,  de ondervacht, de bovenvacht, het scheert compleet de natuurlijke bescherming weg. Je maakt de vacht er mee kapot. Je kan ook de huid er nog mee beschadigen. Ik zou het persoonlijk niet aanraden, het gebruik van dit soort kammen. 

 8. Beste Bunnybunchers!
   
  De Bunnybunch webwinkel is gesloten. Het tijd is voor een nieuwe uitdaging.
  Ik wil jullie allemaal enorm bedanken. Voor bestellingen, voor de steun, voor de betrokkenheid. Bedankt voor de donaties die dankzij jullie naar Konijnenopvang Joy gestuurd konden worden. Bedankt voor de lieve konijnenverhalen en de foto's van blije konijnen met de producten uit de webwinkel. En soms ook het gedeelde konijnenleed, als er vragen waren over zieke konijnen, als er een bestelling retour moest omdat het konijntje er niet meer was, of als iemand wilde laten weten niet meer te gaan bestellen om die reden. Ondanks dat het meeste contact op afstand was, heb ik altijd het gevoel gehad toch een band met jullie te hebben door de lieve berichten en door de hoeveelheid trouw geplaatste bestellingen door vaste klanten.
   
  Hoewel de webwinkel stopt, zal de website blijven bestaan. We tellen gewoon door, want volgend jaar bestaat Bunnybunch zelfs 20 jaar! Binnenkort krijgt de website wel een nieuw jasje. De konijnen informatie blijft en het forum ook. Jullie kunnen alle konijnenverhalen met elkaar blijven delen. Er komen binnenkort ook mogelijkheden om te adverteren op Bunnybunch, om de website ook in de toekomst te kunnen laten bestaan.
   
  Speciale dank ook voor alle trouwe klanten en degenen die lieve berichtjes hebben gestuurd naar aanleiding van het bericht dat de webwinkel gaat sluiten.
  Bedankt voor alles!
   
  Evelien
   
  gestopt met webwinkel.jpeg
   
   
  • Vind ik leuk 9
  • Haha 1
 9. En klaar!

   

  De webwinkel is gestopt. 

  De laatste konijnenproducten zijn offline gehaald. 

   

  Er is nu ook de mogelijkheid voor andere bedrijven om te adverteren. In eerste instantie alleen op het forum. Ik hoop op die manier de kosten van de website er ook in de toekomst uit te kunnen krijgen, zodat bunnybunch wel kan blijven bestaan. 

   

   

   

  • Vind ik leuk 2
  • Verdrietig 1
 10. Ik vind dit er niet echt spannend uit zien, ik kan van de foto's niet zeggen dat dit overtuigend snot is. Het neusje lijkt wel iets nat maar aan het pootje zie ik toch niet echt iets. 

   

  Het kan ook een nat neusje van drinken en/of wat stress zijn. Ik zou het even aankijken en ook opletten of je niesen hoort en/of ziet dat er echt snot uit de neus komt. 

   

  Bij witte konijntjes zie je wel snel viezigheid aan de pootjes, dat klopt. 

  • Vind ik leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .