Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  31881
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  499

Berichten geplaatst door Evee

 1. Ja de deur is inderdaad ook zwart-wit. 

   

  Het is ook echt druk behang, maar in de hal vind ik het toch leuk, je kijkt er niet hele dagen tegenaan maar ik word er elke keer als ik wegga of thuis kom vrolijk van 😄

   

 2. Ik zou niet te veel wisselen, maar als je koppelt ze echt dagen en nachten onafgebroken op neutraal terrein laten. Dus niet tussendoor weer ergens anders heen en dan weer terug. 

  Als ze echt goed gewend zijn op neutraal terrein, na een aantal dagen en nachten, of als het lastig gaat zelfs soms pas na 14 dagen. Dan wissel je ze naar het uiteindelijke verblijf.

   

  Zorg dat dat zo neutraal mogelijk gemaakt is: goed schoon, schone bodembedekking, als het kan een andere indeling en opstelling. Zet van (schuilhokken) deuren en dakjes open om echte dichte plekjes te voorkomen die ze kunnen verdedigen / waar ze zich klem kunnen voelen te zitten. En dan gaat de koppeling daar verder in de weken die volgen.

  Een koppeling is niet even in uurtjes of een paar dagen gedaan, maar duurt echt weken, vaak wel 2 a 3 maanden, voor het echt een goed op elkaar ingespeeld koppel is. 

  • Mee eens! 3
 3. Ik lees best een aantal niet zo handige dingen in dit verhaal:

   

  - konijnen koppel je op karakter, ze kiezen eigenlijk het liefst zelf hun partner uit, een partner waarmee ze qua karakter een match hebben. Net als wij mensen eigenlijk. Het is echt niet zo dat 1+1 = een gelukkig koppel. Helaas denken mensen dat vaak wel, winkels en fokkers zeggen dat vaak. Maar in de praktijk is het koppelen van konijnen echt heel erg lastig. 

  - De voedster is echt piepjong, te jong om te koppelen, en te jong om al echt een karakter ontwikkeld te hebben. Je hebt nu een peuter aan een volwassen vent uitgehuwelijkt, een kindhuwelijk dus, en dat is voor de dame heel erg eng, en niet zo handig. Als je niet oppast gaat de dame uit angst straks alles en iedereen, elk konijn dat in haar buurt komt, aanvallen. En dat is niet prettig voor het konijn, niet fijn voor jou als baasje, en ook niet handig om haar in de toekomst gelukkig te kunnen maken met een eigen vriendje of misschien zelfs een nieuw huisje. 

  - Zelfs als dit je nu lukt, ze over een aantal weken te koppelen, is de kans nog groot dat het uiteindelijk misloopt, de dame moet de hele puberteit nog door. 

  - Als je uiteindelijk koppelt, dan doe je dat niet af en toe een uurtje, je zet ze op neutraal terrein samen en laat ze samen zolang het goed gaat. Gaat het niet goed, dan is de koppeling mislukt. Dan moet je dus over op plan B, verderop daarover meer. 

  - Het verblijf is echt aan de krappe kant voor een koppel, 2,25 vierkante meter. Hoe groter de ruimte, hoe meer kans van slagen. Voor een koppel is minstens 4 vierkante meter aan te raden, groter als het kan. Dat is de ruimte waar ze altijd, 24/7 op lopen. Loslopen mag, is niet altijd even goed voor konijnenrelaties, maar telt niet mee voor de minimale permanente leefruimte. Ik zou dus zeker aanraden om het uiteindelijke verblijf groter  te maken dan het nu is. 

   

   

  Wat je nu zou moeten doen:

  - De konijnen uit elkaar halen en voorlopig uit elkaar laten. Als het kan echt uit het zicht / uit de geur, zodat er niet nog meer negatieve ervaringen met elkaar kunnen worden opgedaan. Laat de dame eerst nog een aantal weken kind zijn, rustig en veilig opgroeien tot aan de puberteit, voor je haar bij een volwassen ram gaat zetten. 

  - Bedenk een plan B. Het vechten is geen goed teken, je hebt grote kans dat dit gewoon echt geen match is. Dan heb je dus twee opties: Beide konijnen houden, maar voor elk konijn - in een konijnenopvang!! - een partner op karakter zoeken, maar dan moet je dus plek hebben en budget hebben voor twee aparte konijnenkoppels. Als je dat niet hebt is de andere optie om de voedster (of ram) af te staan bij een opvang, en voor het konijn wat je houd - op karakter! - een passende partner te vinden. 

  - lees je in over koppelen:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

  • Mee eens! 2
 4. Als ik in de winter een hondje met winterjas aan buiten zie ( of die nou roze met glitter is of een neutrale kleur heeft) vind ik daar niet veel van eigenlijk. Ik ga er dan vanuit dat ze niet van regen of kou houden en het nodig hebben. De onze heeft een prima wintervacht maar er zijn genoeg 'warm weer hondjes' die echt een jasje nodig hebben. Het is alleen maar fijn dat die ook gewoon te koop zijn. Zelf draag je toch ook een winterjas? 

   

  Ik heb wel wat meer moeite met de hippe zomertruitjes voor honden en de verkleedkleding die je op instagram enzo voorbij ziet komen. Dat is niet functioneel, en dan vind ik niet dat je dat je huisdier aan moet doen. Laat ze lekker hond/kat/konijn/egel/varken zijn, maak er geen pop of baby van. 

  • Mee eens! 3
 5. 10 uur geleden zei Okki:

  Heel traditioneel aardappels, rode bietjes en een speklapje.

   

  @Evee: rijst met witte kool? Dat klinkt heel...ehm...saai? Vast nog wel lekkere kruiden erdoor ofzoiets? 😉

  Haha ja hoor, er zit zeker nog meer doorheen, ook kruiden. En voor mijn man een gebakken eitje er bij.  Maar er zitvooral witte kool in 😉 vandaar dat we het zo noemen.

   

  • Haha 1
 6. Op 14-1-2021 at 15:17 zei Marjoleink:

  Ik ook, totdat ik uitlogde. Dus de instelling wordt vastgehouden totdat je uitlogt. En dat zou niet erg zijn, maar die optie is met de update dus verdwenen uit de instellingen.

   

  Ik heb gekeken of ik dit kon aanpassen in je rechten, of in de rechten van de moderators,  maar ik kan het nergens terug vinden. ik kan alleen heel globaal aan- of uit zetten of je wel of niets iets mag aanpassen in je voorkeuren, daar is geen nuance in wat je dan precies wel en niet kan aanpassen. En het staat aan.

 7. Haha nou we verdelen de huishouding al best eerlijk hoor, ik tref het wat dat betreft zeker met mijn man!

   

  Ik moet altijd wel heel specifiek uitleggen wat ik vraag. Als ik simpelweg zeg "wil jij als het kan tussen je werk door poetsen en opruimen vandaag" en ik vertrek vervolgens naar de loods.  Dan zegt hij ja. Maar dan brengt hij bijvoorbeeld puin uit de tuin naar stort en/of zet een wasje aan, en denkt dat dat is wat ik bedoelde 😅 Dat elk oppervlak dan in huis vol staat met laptops (ja, meervoud) van zijn werk, papieren, lege dozen van pakketjes die binnen gekomen zijn en er 4 paar van zijn schoenen door de woonkamer slingeren en nog natte handdoeken op de badkamervloer liggen, dat heeft hij dan echt serieus niet door. 🤣

   

  Voor corona had ik vaak makkelijk tijd om een middag in de week vrij te nemen en het huishouden te doen, maar dat is er het afgelopen jaar niet van gekomen. We hebben het allebei ook een stuk drukker dan vorig jaar en werken allebei meer uren. Ik denk dat dat vooral ook het probleem is. Dat je je weekend eigenlijk toch wel voor een groot deel lekker vrij wil houden, en niet uren met huishoudelijke klusjes bezig wil zijn. Ik krijg in de uren die ik werk mijn werk al niet af, dan frustreert het als er dan ook nog te veel huishoudelijke klusjes zijn blijven liggen.

   

  Toch de discussie over hulp nog eens aangaan dan maar 😉

   

 8. Ik heb vandaag al 2 telefoontjes gehad "verkopen jullie jonge konijnen" En in de hele week al 6! En één iemand die chinchilla's zocht. Is die tijd van het jaar weer begonnen 😭

   

  En je merkt ook al snel genoeg dat mensen vaak niet blij zijn als ik ze aanraad er bij een opvang te adopteren, in plaats van "jonge konijntjes" te kopen. Soms wel hoor, dan zijn ze wel oprecht geïnteresseerd omdat ze de optie niet hadden overwogen. Maar vaak is het meer zo een "bemoei je er niet mee ik wil nu een jong konijn" - reactie. Zucht.

   

  En dan over een paar maanden is het weer "kan ik mijn konijn bij u brengen, de kinderen kijken er niet meer naar om" of "hij bijt / sproeit / maakt lawaai. Of we zijn spontaan allemaal allergisch. Zucht.

   

  • Verward 3
  • Verdrietig 4
 9. Ik krijg nu overal reclame voor Poolse supermarkten, nu ik op Pieroggi  heb gegoogled. 🤣

   

  Wij halen vanavond weer Indiaase curry's op, maar die eten we morgen pas.

  Vanavond eten we rijst met witte kool

   

  • Haha 1
 10. Wat zijn jullie plannen voor het weekend?

   

  Wij gaan meestal vroeg op pad met de hond om bij de Oosterschelde of in het bos te wandelen, in de weekenden is het best druk overdag (vanaf een uur of 11), dus op tijd de wandeling maken zorgt niet alleen voor mooie zonsopkomsten, maar ook voor alle rust om ons heen.

   

  Verder overdag klussen & poetsen. Huishoudelijke taken oppakken waar we door de week geen tijd voor hebben. Ik vraag mij wel eens af hoe andere mensen dat doen die beide werken of alleen zijn, soms ben je er zo veel tijd aan kwijt om het huis op orde te houden, zeker met 3 katten en een hond in huis. En we moeten allebei leren en huiswerk maken in het weekend, omdat dat er door de week ook niet zo veel van komt als je moet werken.

   

  Mijn man is morgen jarig, maar daar kun je niet zo veel aan doen op het moment. Zijn ouders komen wel bij ons eten 's avonds. Dan eten wij aan het keukeneiland, en zij aan de bartafel die dezelfde hoogte heeft en die we er dan aan schuiven. Zo zitten we braaf op 1.5 meter afstand 😉 Zondag hebben we weer een spelletjes-date met mijn nichtjes, de kinderen van mijn zus, dat is via videobellen. Ook altijd gezellig.

 11. Ik zag net van vrienden van ons die hun huwelijksjubileum vierden dat ze een "private dining experience" gedaan hadden van een lokaal restaurant, dan komt dus een kok van je favoriete restaurant in jouw eigen keuken voor je koken 😄

  Dat vind ik nou echt een leuk idee, slim van die ondernemers!

   

  • Vind ik leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .