Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  41.402
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  767

Berichten die geplaatst zijn door Evee

 1. Is ze volwassen? Hoeveel weegt ze nu, en is dat haar ideale gewicht? En ze zit met een partner begrijp ik uit je verhaal? Hoeveel weegt die?

   

  Een goede start richtlijn is 20 gram brok per kg lichaamsgewicht, uitgaan van het gezonde volwassen gewicht. Maar die richtlijn is eigenlijk voor als je alleen maar brok en hooi zou geven. Meeste mensen geven er nog wat van vers groenvoer bij en verantwoorde snacks (zoals gedroogde groenten of kruiden) en dan minder je dus de brokken nog wat om dat te compenseren. Ik heb zelf ooit een vlaamse reus x franse hangoor gehad die als ideaal volwassen gewicht rond de 6 kilo zat, mocht je geen idee hebben help dat misschien wat. 

   

   

  Ik denk dat je in je hoofd misschien even de wissel moet maken dat hooi het hoofdvoedsel is voor konijnen, dat mogen ze onbeperkt altijd eten. Ze kunnen nooit honger hebben als je hooi hebt en tekort komen ze dan ook niet.  Liefst ongeveer hun eigen formaat in los hooi per dag.

  Brokjes moeten een kleine aanvulling zijn op dat dieet, een soort vitaminepilletjes die zorgen voor een goede basis en tekorten voorkomen.

 2. Dit is niet ok hoor! Er kan best eens iets mis gaan bij een dierenarts, het zijn ook maar mensen. Maar dit klinkt echt wel heftig.

  Ik zou hiervan overwegen een melding te maken, dat kan hier.

  En dat ze je dan met een ontstekingsremmer naar huis sturen.  Ik zou er toch op gestaan hebben dat er inderdaad een foto gemaakt zou worden, hoewel ik niet weet of ik dat bij deze dierenartspraktijk zou doen, of naar een ander was gegaan en de rekening vergoed had geëist van deze. 

   

  • Mee eens! 3
 3. In deze fase van een koppeling (ze zitten nu 2.5 week samen) zie je niet meer zo snel verschil in het gedrag, met de tijd zullen ze hopelijk meer naar elkaar toe trekken. Of hetblijft zoals het nu is, dat is even afwachten. Het gaat prima voor nu in ieder geval 🙂 Geen stress of onrust meer, en dat is het belangrijkste. 

  • Vind ik leuk 3
 4. Er is vanmiddag even een update gedaan omdat ik ergens problemen mee had op de website, dus het kan zijn dat er wat dingen veranderd zijn.

   

  Ik zag dat de foto's bij de informatieve artikelen allemaal waren uitgerekt, ik heb nu niet de tijd dat op te lossen maar zal proberen dat deze week alsnog te doen 😄 

 5. In dit artikel staan veel tips, ook over planten:

   

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnvriendelijke-tuin

   

  en in dit artikel staan welke planten veilig zijn (en gegeten mogen worden)

   

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

   

   

  Ohjee Brenda is in beide artikelen enorm uitgerekt 😂 Er is vanmiddag een update gedaan dus ik vermoed dat het daar door komt, ik heb nu geen tijd om het op te lossen haha, een uitgerekt konijn dan bovenaan de informatie. 

  • Haha 1
 6. Bedankt voor alle lieve berichtjes!

   

   

   

  Op 22-1-2023 om 20:03, BobPluis zei:

  Wat zielig dat Joris is overleden, zo zielig. Dappere beslissing heb je moeten maken. 
  heeft hij veel last gehad van de ziekte e-cuniculi? Mijn konijntje heeft net de diagnose gekregen, heeft nu medicijnen gekregen. Ik hoop dat hij nog lang bij me blijft. 
  sterkte met het verlies van Joris.

   

  Het was nu de derde keer dat het terug kwam. De eerste keer was voor hem het heftigst. Dat was al een paar jaar geleden (2019). Het is een tijd weggeweest daarna.

   

  De tweede keer was vorig jaar zomer, toen leek het gelukkig weer snel voorbij te zijn, na een paar weken behandelen met fenbendazol. Toen was het enige symptoom afvallen.

   

  Helaas kwam het in december terug. Eerst viel op dat hij hij weer was afgevallen. Daarna dat hij af en toe wat uit balans liep.  Hij zat veel sipjes in een dotje in de ren, wel lekker naast zijn vriendin, maar weinig leven er in. Dit keer was het dus toch weer heftiger, ook al was het aan de buitenkant niet allemaal goed te zien wat er precies was. Hij was inmiddels al wat ouder (9 jaar), en al sinds de eerste keer EC was hij niet helemaal meer de oude geworden. Het weekend voor ik hem in liet slapen ging hij opeens flink achteruit en de oogontsteking die hij er op het laatst bij kreeg was voor mij de grens. Zoveel ongemak, zo weinig uitzicht op echt een goed herstel. Zo mager en wankel. Het was tijd hem te laten gaan. 

  • Verdrietig 1
 7. Zo zie je maar dat je zorgen als konijnenbaasje dat er iets is, vaak wel terecht zijn. Arme Jerry, dat moet toch wel pijn doen?! 

  En dat hij overal tegenaan botst, arm ding.  

   

  Lastig, als je nu zijn plasgedrag ook niet kan zien maakt het inderdaad niet uit of hij wel of niet bij Do zit, en als ik het zo lees zou hij zich in de eigen omgeving met vriendinnetje wel fijner voelen. Andere optie is misschien om hem helemaal binnen in huis te halen, in ieder geval tot vrijdag, en dan zonder of met weinig bodembedekking zodat je wel zijn plasgedrag kan zien? 

   

  Veel beterschap!

  • Bedankt 1
 8. Het is inderdaad fijn of pijn 😉

  Lastig zeggen via een forum wat het in dit geval is. Het kan zijn dat ze het fijn vind, mijn konijnen smakken ook wel eens als ze van de blindedarmkeutels smullen 😂 En wassen is ook wel iets waarvan ik het idee heb dat konijnen het rustgevend en fijn vinden. Maar stel ze heeft bijvoorbeeld gewrichtspijn ofzo iets, dan kan ze ook knarsen van pijn tijdens deze bezigheden. Ik kan zo zonder het te zien en zonder jouw konijn te kennen niet zeggen welke van de twee het is. 

 9. Wat leuk dat de konijnen meer ruimte krijgen!

   

  Als ik ooit nog eens veel geld en een landgoed heb, dan ga ik van dit soort volières neerzetten voor de konijnen 😄

  Foto is van https://www.limaravolieres.eu/nl/ronde-volieres 

  Dit is natuurlijk voor vogeltjes, maar ik heb dit ook altijd wel wat voor konijnen gevonden. Een waterornament en een boom er in is dan misschien niet helemaal goed haalbaar, konijnen zijn nogal slopers 😄 Maar in het midden een leuk schuilhok met meerdere openingen. Wat avontuurlijk inrichten, betegelde vloer, zandbakgedeelte misschien netjes met stenen en boomstammen enzo aan de randen, maar zo dat ze toch ook lekker kunnen rondrennen. Hoewel de praktische kant ook wel is dat dit aan alle kanten doorwaait en weinig schaduw geeft, maar hey, altijd blijven dromen toch? 😄 

   

  Maar ik heb geen idee of dit is wat jij bedoeld met de ronde vormen 😂

   

  R0009 

  • Vind ik leuk 2
  • Haha 1
  • Mee eens! 2
 10. Haha ja dan zit ik inderdaad weer terug op twee koppels 😄 Ach ja, er zijn ergere dingen dan dat, de ruimte is flexibel genoeg en groot genoeg daarvoor. 

   

  Ze zoeken hun eigen kant op, maar zitten eigenlijk maar 15 cm van elkaar vandaan hoor 😄 Er zit alleen nog een tussenschot tussen in dat deel. 

 11. Minder schoonmaakwerk is het eigenlijk niet hoor, het oppervlak is gewoon hetzelfde. Ik heb niet minder toiletjes gezet en ze hebben gewoon nog twee grote schuilhokken staan. Dat laat ik voorlopig ook gewoon lekker zo. En ze keutelen nog her en der wat territoriaal op het moment, dus eigenlijk is het nu zelfs meer poetsen dan voor de koppeling 😄

   

 12. Het is eigenlijk best schattig. Sofie zit overdag veel aan "haar" kant in de toiletbak bij de deur en Brenda aan "haar" kant, dus de kant waar ze voorheen woonden toen het nog gescheiden was. Harold wisselt dan om de zoveel tijd van kant, dan weer wast en snoezelt hij bij de ene dame, dan weer bij de andere. Ik kan niet zeggen dat ze als drietal nou echt hecht zijn, maar ik heb ook niet het gevoel dat ik hier één konijn echt mee te kort doe. Het gaat denk ik wel lastig worden als Harold de eerste zou zijn die overlijd, maar ik hoop dat hij nog lang bij mij (en zijn harem) blijft 😄 

  • Vind ik leuk 2
  • Mee eens! 1
 13. Mijn man lacht altijd dat ik Namu heb geleerd te poseren voor haar instagram foto's, maar ik zie jou dat je konijnen dat ook wel aanleren 😂 Dat ze zitten of staan en naar de camera kijken en dan wat lekkers krijgen 😉

  • Haha 2
 14. Nee dit is niet normaal en mijn gevoel zegt gelijk dat dit EC is. Ik zou vragen of je met fenbendazol (een ontwormingsmiddel dat werkt tegen de parasiet) kan starten. Zeker niet iets om in de gaten te houden of aan te kijken, ik zou gelijk vandaag nog proberen te starten met medicijnen. Bij EC is het hoe eerder je er bij bent, hoe meer kans op herstel.

   

  Meer informatie over de ziekte:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
 15. Dat er niet genoeg onderzoek is wat bewijst dat konijnen een soortgenootje nodig hebben ben ik het niet helemaal eens. Er zijn echt al meerdere goede onderzoeken naar gedaan die dit uitwijzen. Wist je dat laboratoriumkonijnen en konijnen in de vleesindustrie tegenwoordig ook zoveel mogelijk samen met één of meerdere soortgenootjes moeten samenwonen in Nederland? Omdat bewezen is dat juist ook die konijnen minder stress hebben en sneller herstellen na ziekte met een soortgenootje erbij.

   

  Zo heel veel mensen die volledig zonder contact met andere mensen leven zijn er niet, de echte kluizenaars. Zelfs als je zonder relatie leeft heb je als mens vele contacten met andere mensen. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die geestelijk gezond blijven van een leven lang in eenzaamheid, zonder contact met andere mensen. Zelfs al heb je dan wel dieren.

   

  Wat de honden betreft, eens, het is voor de meeste honden beter als ze samen leven met meerdere honden. Maar honden hebben buiten op straat dan altijd nog wel contacten met andere soortgenoten. Helemaal alleen zonder soortgenoten is het dus ook niet.

   

  Overigens wel een leuke discussie: Zou je als mens geestelijk gezond blijven als je vanaf dat je 12 jaar oud bent weggehaald wordt uit het gezin waar je geboren bent en alleen wordt opgesloten in een ruime ruimte.  Een hond brengt je je eten en drinken en verschoont je toiletje, je krijgt wat speelgoed, maar je ziet nooit meer een ander mens? Volgens mij zijn er wel situaties geweest van kinderen die tussen wilde dieren opgroeiden (is mowgli daar niet op gebaseerd?). Wel interessant om eens in te verdiepen 🙂

   

  Maar goed, antwoorden op je vragen:

   

  1: Wanneer 1 van uw konijntjes ziek is, neemt u de andere konijn ook mee naar de dierenarts voor steun voor het zieke konijn?

  Dat ligt een beetje aan de situatie, hoe stabiel het koppel is en aan het karakter van de partner. Als ik denk dat ze het fijn vinden en steun geeft, vervoer ik ze inderdaad bij voorkeur samen, ook bij ziekte. Behalve als de partner heel stressig is over vervoer of dierenartsbezoeken, dan laat ik het konijn liever thuis omdat ik hem/haar dan niet onnodig stress aan wil doen. Ik denk dat je je konijntjes na een tijdje goed genoeg kent om een goede inschatting te maken in dit soort dingen, er is geen bepaalde keuze goed of fout.

   

  2: Wanneer 1 van uw konijntjes is overleden, wat doet u of hoe doet u het met het koppelen van een nieuw maatje?

  Ik koppel vrij snel aan een nieuwe partner, in ieder geval binnen een maand. Dan ga ik met het overgebleven konijntje naar een konijnenopvang waar hij/zij dan een maatje mag uitzoeken.

 16. Parketvloer

   

  Mijn man speelt piano. Toen hij vroeger op les zat waren zijn ouders zo enthousiast dat er een piano moest komen. Ze hadden echter net een nieuwe parketvloer laten leggen.. je raad het al... met het op de plek zetten maakte de piano een enorme kras over de hele breedte van de woonkamer in de nieuwe parketvloer 🤣 Die is er nooit meer helemaal uitgaan, ook niet na opnieuw schuren en lakken 😂

  • Haha 1
  • Verdrietig 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .