Ga naar inhoud

Evee

Administrators
  • Items

    45.654
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    996

Berichten die geplaatst zijn door Evee

  1. Hoe groot is het verblijf?

    Toch klinkt dit wel normaal, de rust en stabiliteit zou nog kunnen komen, na 2 weken is dat nog vroeg. Koppelen duurt vaak weken / maanden. Jagen en rijden in deze fase is nog wel normaal, zeker als je daarnaast ook wel ziet dat ze elkaar opzoeken en ook lief zijn voor elkaar.

     

    Niet wisselen van terrein,  voldoende ruimte, veilige plekjes, leuke eet en speelmomenten samen, dat kan helpen.

    Vooral geduld en zelf niet te veel stress hebben.

    • Mee eens! 1
  2. Vlinderen is iets wat je echt in de eerste periode rond een koppeling kan zien, maar wat je daarna eigenlijk niet meer zou moeten zien. Nou is dit volgens mij toch wel een stormachtige relatie en zijn ze niet zo heel lang geleden her-koppeld. Maar dat ze nu (een maand na koppeling) nog vlinderen vind ik wel wat zorgelijk, dit klinkt niet als een hele goede match. 

     

    Eigenlijk zou je nu, een maand na koppeling, af en toe nog wat knorrigheid verwachten, bijvoorbeeld rond voedertijd, wat jagen, af en toe rijden. Maar vlinderen is toch wel voorloper van vechten en geen goed teken. Het klinkt als een onstabiele konijnenrelatie. 

    • Verdrietig 1
  3. Ik verkocht ze vroeger in de webwinkel en hoorde er eigenlijk vooral positieve verhalen over.

     

    De brok is bijna graanvrij en bevat inderdaad meerdere kruidensoorten. Enige nadeel is dat niet alle konijnen ze lusten, ik zou dus niet gelijk enorme voorraad in huis halen en wel even kijken of jouw konijnen de brok lekker vinden. 

     

    Een ander nadeel is de beschikbaarheid. Het merk werkt met één vaste groothandel.  Als die het een tijdje niet heeft, is het in Nederland niet te krijgen. 

  4. Is het oog ook vies? Is het één oog? Heb je het al goed bekeken? Zo ja, wat viel er op?

     

     

    Het kan van alles zijn, van simpelweg iets van hooi in het oog dat irriteert tot complexere problemen, maar dit is meestal wel iets wat je even na moet laten kijken door een dierenarts. Geen echte spoed, maar ik zou wel proberen om voor deze week nog een afspraak te maken en niet af te wachten tot het moment van niet meer eten komt, want dan heb je er met wat pech nog spijsverteringsproblemen bij ook. Zeker met het paasweekend zou ik dat niet afwachten.

    • Vind ik leuk 1
  5. Dat nieuwe vaccin beschermt ook niet tegen myxomatose, dus dan is het een vaccin extra erbij, een tweede prik dus, een paar weken voor- of na het andere vaccin. 

     

    Maar heel eerlijk, denk ik dat het meer ophef is geweest dan daadwerkelijk nodig was en dat de konijnenbaasjes die gewoon een paar konijnen hebben zitten en geen opvang, fokkerij oid. hebben, dus geen hoge infectiedruk, voldoende hebben aan het gewone vaccin (myxo-rhd plus). 

     

    We wachten het gewoon af wat het advies gaat zijn. Het yurvac is op het moment inderdaad niet beschikbaar, dus zelfs als je dat ook zou willen voor je konijnen, moet je afwachten. 

    • Bedankt 1
  6. Bericht van konijnenbelangen van 12/4

     

    Quote
    RECTIFICATIE VACCINATIE
    Betreft ons bericht van 4 april jl.
    Gisteren is ons ter ore gekomen dat het achteraf toch niet bewezen is dat de konijnen overleden zijn aan een mutatie van het RHDV2 virus.
    Dat betekent dat het vaccin Nobivac Myxo-RHD PLUS vooralsnog voldoende bescherming zou bieden. Dit vaccin beschermt tegen RHDV1, RHDV2 en Myxomatose.
    Wij wachten nog berichten af wanneer het vaccin YURVAC in Nederland verkrijgbaar is, en wanneer het noodzaak is dit vaccin daadwerkelijk in te zetten.

     

    • Bedankt 1
  7. Als dat een automatische mail vanuit postNL is, dan krijg je bericht over het snelst mogelijke bezorgmoment. Daar heb je als webwinkel geen invloed op. 

    Nadeel van op deze manier werken, beter kun je als webwinkel het label aanmaken op het moment dat het ook echt de deur uit gaat, dat geeft minder verwarring. 

     

    PostNl had wel meer van die dingen, dan konden mensen een voorkeur moment voor bezorging aangeven.  Dan kon je bijv. ook  4 dagen vooruit je pakketje laten bezorgen. Leuk denk je, handig voor mensen die bijv. een vaste vrije dag hebben en dan hun pakje willen... Maar PostNL keek er niet naar, dat ging dus een paar keer mis.... bij navraag bleek dat ze vonden dat de webwinkels daar met het aanlevermoment rekening mee moesten houden 😅 Het was dus helemaal geen service vanuit postNL. Oh en ik kon het ook niet uitzetten!

  8. Hoe klein is het binnen? Als het ruimer is dan twee vierkante meter en het is echt een hecht en lief koppel, zou ik het persoonlijk wel durven. 

     

    Wat de bodem betreft, echt sloopveilig is niet heel makkelijk te bedenken maar ik heb vroeger wel bouwzeil met daarop een katoenen dekbedovertrek gebruikt als tijdelijke bodem voor in huis. Dat is toen prima gegaan. Wel als ziekenboeg.

    Een stukje vinyl kopen kan ook, zorg dat je de randen wel buiten zijn bereik doet.  Dat heb ik wel langer gehad bij oudjes die naar binnen verhuisd waren en ging ook prima. 

     

    Maar als ik het zo hoor, is jouw ram wel een sloper 😉 Wie weet hebben anderen nog tips voor een bodem. 

  9. Aangezien ze EC heeft zou ik er rekening mee houden dat ze zeker een week of 3-4 binnen zit. Hopelijk zie je tegen die tijd goede verbetering. Voor nu zou ik haar echt binnen vertroetelen en lekker warm houden. 

     

    Voordeel is wel dat je dan ook rond / na ijsheiligen zit, dus dat het ook wel makkelijker is tegen die tijd om van binnen naar buiten terug te wisselen (als de temperaturen een beetje meewerken dan). 

     

    Is het evt een optie het maatje ook binnen te houden bij haar? Of is hij niet lief en verzorgend voor haar? Soms raakt door ziekte de rangorde uit balans en kun je ze beter even alleen houden tot ze goed hersteld is, en dan pas terug samen zetten. Maar in andere gevallen hebben ze echt steun aan elkaar en verzorgt de partner het zieke konijn lief. Dat ligt dus een beetje aan de relatie, wat de beste keuze daarin is. 

  10.  

    Op 19-3-2025 om 18:44, Saar370 zei:

     

    Hoi, mijn partner en ik willen graag twee dwergkonijnen in huis nemen. Alleen weten wij niet of onze woonsituatie daar geschikt voor is, want we willen het alleen als het niet te klein of zielig voor ze zal zijn. 

     

    We hebben een balkon van 5,4m2 waar zij vrij kunnen rondlopen + een hok met twee verdiepingen. Op het balkon zelf willen we een lange bak met aarde/gras zetten om in te wroeten en het e.e.a. aan speelgoed. Ik lees overal wat anders qua ruimte benodigdheden, maar op zich wel dat het op een balkon kan. 

     

    Nu is mijn vraag: is het zielig op een balkon en is de ruimte groot genoeg?

     

     

     

    Misschien een late reactie, maar ik heb dit topic denk ik gemist. 

     

    Een verblijf van 5.4m2 is prima voor een koppeltje konijnen. Minimaal vier vierkante meter is aangeraden, dus dit is netjes. Een verdiepinghok is niet noodzakelijk, een goede schuilplek wel, een verdiepinghok kan prima als schuilplek gebruikt worden, let wel op dat het ook echt voldoende beschutting bied. 

    Een graafbak weten de meeste konijnen wel goed te waarderen. 

     

    Of het op een balkon kan ja, dat zou kunnen. Ik zou wel twee dingen willen toevoegen

    - Welke kant is het balkon? Denk goed na over hitte in de zomer, regen, wind en kou in de winter. Is het echt geschikt als huisvesting voor de konijnen in alle jaargetijden? 

    - Hoe veilig is het balkon? Wat voor rand heeft het balkon, is dit hoog genoeg? Zitten er openingen in? is dit veilig genoeg voor de konijnen, kunnen ze er niet af vallen? Kun je er eventueel nog gaas tegenaan zetten om het veiliger te maken? Is het ook veilig tegen roofdieren? Bij een balkon zijn dat vooral de roofvogels. 

     

    Extra tip: koop je konijnen niet, maar adopteer ze bij een opvang! Dwergkonijnen/kleine konijnen zitten volop in de konijnenopvangen, ook al op jonge leeftijd mocht je dat willen (hoewel dat ook nadelen kan hebben).  Mijn tip is om in de opvang een koppeltje te laten samenstellen zodat je als beginnend konijnenbaasje daar geen zorgen over hoeft te hebben. Koppelen is namelijk niet het makkelijkste aan konijnen houden. 

     

    Links naar leesvoer:

    https://www.bunnybunch.nl/tips-en-uitleg-voor-een-nieuw-konijn/

    https://www.bunnybunch.nl/10-veel-gemaakte-fouten-bij-het-houden-van-konijnen/

    • Mee eens! 1
  11. Ik controleer dagelijks even de kontjes op plakpoep, vliegen en maden. Ik denk dat ik dit jaar Harold en Brenda ook preventief ga sprayen tegen madenziekte. Dat doe ik eigenlijk alleen bij zieke / zwakke of oude konijnen, het insprayen. Verder maak ik regelmatig schoon, in de zomer verschoon ik de toiletbakken vaker dan in de winter.

     

    Ik heb ooit een konijntje met mijt gehad, maar dat is alweer lang geleden, zij had het toen ze bij ons kwam en heeft toen echt maanden injecties gehad om er vanaf te komen, het was bij haar heel hardnekkig. Ze heeft ook de rest van haar leven een verkleuring in haar vacht gehouden op de plekken die het ergst waren. 

     

    Teken heb ik bij de konijnen nooit gehad, de kans in de rennen die ik heb is ook wel klein, ze zijn namelijk overdekt en met fijnmazig gaas. Wormbesmettingen heb ik ook niet gehad bij de konijnen tot nu toe, kan natuurlijk ook komen omdat de rennen goed overdekt zijn en er bijv. geen vogelpoep in de ren komt. 

     

    Wel heb ik een konijn met EC gehad. 

  12. Ik heb nee ingevuld. In het verleden zag ik het echt wel, maar ik denk dat ze er inmiddels wat oud voor zijn. Dat alles gecastreerd is helpt ook wel mee.

     

    Graven hebben ze ook nog niet veel gedaan dit jaar. De zandbak staat in het stuk waar Brenda zit, dus heel gek is het niet. Ik wil hem dit weekend schoonmaken en naar het deel van Sofie en Harold verzetten. Ik denk dat Sofie meer zal graven. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .