Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  30932
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  482

Berichten geplaatst door Evee


 1. In een ander topic kwam het ter sprake, dus ik dacht ik zal het een eigen plekje geven. 

   

   

  Weten jullie life hacks voor konijnen?

   

  Voor de personen die niet bekend zijn met de term "life hack": Een life hack is een ongebruikelijke, ongewone oplossing voor een probleem. Een handigheidje, wat iets simpeler maakt. 


 2. Nee, in de natuur krijgen ze over het algemeen pas als ze 8 maanden of ouder zijn een eerste nest, de voortplanting van wilde konijnen is namelijk veel meer gestuurd door de seizoenen / de lengte van dagen / het aanwezige voedsel. Een konijn dat in het voorjaar geboren word, zal over het algemeen in de natuur pas in het voorjaar daarna gedekt worden voor de eerste keer.  In de periode dat het voortplantingsseizoen van wilde konijnen is, is een jonge voedster nog niet vruchtbaar. Als ze wel vruchtbaar is, is het als het goed is geen voortplantingsseizoen meer en zal ze dus nog niet gedekt worden tot het volgende voorjaar.  Het zal incidenteel wel eens jonger gebeuren, maar niet vaak. De natuur heeft dat best netjes geregeld.

   

  Onze tamme konijnen zitten opgesloten op kleiner oppervlak en hebben door kunstlicht, verwarming en altijd voldoende voedsel niet meer het normale voortplantingsseizoen. Daardoor kunnen bij tamme konijnen het hele jaar door nestjes geboren worden, ook als voedsters daar nog helemaal niet voldoende voor ontwikkeld zijn.

  Het probleem met jong een nest krijgen is dat het een enorme impact heeft op de ontwikkeling van het jonge voedstertje zelf als ze zo jong een nest krijgen. De zwangerschap, bevalling en het zogen van een nest zorgt er voor dat ze eigenlijk stil komt te staan in eigen ontwikkeling en groei. Als het allemaal al goed gaat, want vaak zie je dat de jongen niet voldoende ontwikkeld zijn en dood geboren worden, of dat de moeder niet goed voor het nest kan zorgen en de jongen na de geboorte alsnog sterven.

   

  Vergelijk het met een mensenkind van 12. Die kunnen ook zwanger worden en baby's krijgen. Toch is dat totaal niet geaccepteerd, omdat op die leeftijd het nog kinderen zijn die nog niet volledig ontwikkeld zijn.

  • Mee eens! 1

 3. Ik zou het niet weten, het kan van alles zijn. Een abces kan bijvoorbeeld altijd voorkomen bij konijnen, op elke plek op het lijf zo een beetje. Maar dat verdwijnt over het algemeen niet zomaar. Vetbultjes komen bij konijnen zelden voor, dat ligt dus niet zo voor de hand. Tumoren kan, hoop je natuurlijk niet op, maar ook die verdwijnen niet zomaar.

   

  Als hij niet gecastreerd was zou ik aan de hand van je omschrijving denken dat het zijn ballen waren 😅 Die kunnen ze wel intrekken.

   

  Tip: Als je het nog een keer ziet, maak dan een filmpje zodat je dat aan de dierenarts kan laten zien. Dan weet je de exacte locatie (die kun je aanwijzen op de film) en kun je vertellen wat je precies voelt op het fimpje, hoe groot het is etc. Als het dan niet te voelen is bij de dierenarts, kun je in ieder geval dat laten zien en horen.


 4. Hebben ze nu dan geen schuilhok? Of zoek je een extra plekje?

   

  Als je een extra plekje zoekt is een lekker (honden) lig kleedje of een mandje met lage rand met een snugglesafe er in misschien een idee. 

   

  Of als je zelf handig bent en echt een schuilhok zoekt, zelf iets maken. Zelf ben ik wel heel blij met de nachthokken waar gewoon een traliekooi-onderbak in staat. Als ze er in plassen dan is het geen probleem, want het is makkelijk schoon te houden. Maar in de praktijk gebruiken ze het hier totaal niet als toiletbak. Misschien dat je zo iets zou kunnen maken met een toiletbak met lage rand er in, zodat het opstapje geen probleem is. 

  Stro is voor buitenkonijnen in de winter eigenlijk wel onmisbaar voor warmte. Zeker als ze op leeftijd raken. 

   

  Hier staan ook veel tips in voor zorgen voor oudere konijntjes:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/oud-senior-konijn-verzorgen

   


 5. Had je dit topic al gezien? 

   

  Het is eigenlijk officieel niet toegestaan je eigen sociale media op bunnybunch te promoten. Dat is om te voorkomen dat mensen echt lid worden om reclame te maken voor eigen websites en accounts. In dit geval heb ik niet het idee dat jij echt een commercieel belang hebt,  je bent al langer lid voor je het plaatst, en het topic is vooral ook een vraag om tips, vandaar dat het voor nu wel ok is hoor 😉 

   

  • Bedankt 1

 6. Ik heb met Joris en Brenda ook gedoe gehad na de castratie van Brenda. Brenda is de baas, en na een dag of 3 wilde ik haar terug bij Joris zetten, maar die zag zijn kans om toch even duidelijk te maken dat hij dan wel de baas wilde zijn. Dat was dus flink jagen en rijden (niet vechten).

   

  Ik heb er toen voor gekozen om ze split-cage te huisvesten en een losse traliekooi met Brenda er in , in de ren te zetten. Even in de gaten gehouden hoe ze op elkaar reageerden, maar door de tralies heen was dat gewoon normaal en niet fel of territoriaal. Een week later heb ik ze samen gezet, eerst op neutraal terrein, in de ochtend, volgens mij dezelfde dag gelijk samen in de ren, en toen ging het weer in één keer prima.

   

  Ik heb toen voor split cage gekozen omdat Joris een enorme stresskip is die liever rustig aan dingen went & omdat ik merkte dat ze toch echt allebei wel een maatje misten. Ik heb het wel even aangekeken qua gedrag naar elkaar toe, omdat je ook niet wil dat er juist frustratie opbouwt. Maar dat was niet zo, ze waren dus gewoon lief met tralies er tussen, ze wasten elkaar gewoon door de tralies heen, lagen elk aan een kant te relaxen.


 7. Ik zou ze nog eventjes een weekje apart houden en het dan op neutraal terrein opnieuw proberen. Hopelijk is het inderdaad zwakte en andere geur van je voedster, omdat ze nog herstellende is en is het als ze weer wat beter is weer als vanouds. 

   

  Ik zou je ram wel even goed in de gaten houden, maar direct naar de dierenarts lijkt mij in dit geval nog niet direct nodig. Lekker verwennen met veel hooi voor de rest van de dag en hopelijk is het dan weer over. 

  • Vind ik leuk 1

 8. Leuke vraag!

   

  Alle vier zijn ze in zo verre tam dat ik ze uit de hand kan voeren en een gezondheidscheck op vier pootjes kan doen. Ik moet toegeven dat dat voor mij ook het minimale is wat ik probeer te bereiken qua tam maken. Dat de normale dagelijkse zorg zo min mogelijk stress geeft.  Verder zijn er best verschillen per karakter!

   

  Hier is Joris echt een blijf van mijn lijf konijn. Hij pakt lekkers aan uit de hand, ik mag mijn hand onder zijn billen doen als hij op vier pootjes staat voor een gezondheidscheck. Ik krijg de kans om één of twee losse plukjes haar uit te trekken, en dan is hij weg 😄 Hij is niet schuw, zeker niet, maar hij houd gewoon echt niet van aanraken en optillen. Helaas is het bij hem soms wel nodig, zijn vacht is niet zo goed. Joris heb ik van jongs af aan, hij komt van een fokker. Hij is al van klein af aan een enorme stresskip, vind alles spannend. 

   

  Brenda is wel aanhankelijk, maar eigenlijk veel te druk en zelfstandig om rustig te gaan zitten voor een uitgebreide knuffelbeurt. Een krabbeltje over haar bolletje, of bij haar wangetje vind ze lekker, en dan gaat ze weer verder met de orde van de dag. Ze lijk altijd maar kort haar aandacht bij één ding te kunnen houden en ziet dan weer wat anders wat interessant is waar ze op af gaat. Geen geduld, dat konijn haha. Brenda komt van een opvang, was 1.5 toen ze  hier kwam. 

   

  Harold is wat afwachtender van karakter. Hij vind aandacht wel ok, maar moet altijd eerst even wennen als ik in de ren zit, kijkt eventjes de kat uit de boom. En dan komt hij wel naar mij toe. Hij is heel rustig van karakter. Wil best even voor een krabbeltje zitten, maar ik moet dus niet gelijk op hem af gaan, hij wil gewoon even zelf wennen en naar mij toe komen, en dan vind hij veel best. In verhaarperiodes kan ik hem prima met zo een nopjes handschoen aaien en daar geniet hij dan ook lekker van. Harold komt van een opvang, zijn leeftijd is onbekend. Hij komt altijd wel op mij over als een wat ouder konijntje. 

   

  Charlie, het konijn dat zo pittig van gedrag was in de opvang, is echt de grootste kroelkont. Die gaat er echt voor liggen en dan kan ik er rustig 10-15 minuten naast zitten en haar lekker aaien en krabbelen. Ze geniet er echt van, knarsetand, oogjes dicht. Heerlijk om te zien 😄 Zie onderstaande foto. Eerst zit ze, dan ligt ze zoals op de foto, en na een tijdje ploft ze gerust met een bunnyflop om. Charlie komt van een opvang, maar was daar langzitter door agressief gedrag naar mensen en andere konijnen. Als je onderstaande foto ziet zou je het niet zeggen, toch? 😉 

   

  image.png

   

   

  • Vind ik leuk 4

 9. Ik lees eigenlijk niet veel vrijtijd-tijdschriften. Heel soms koop ik wel eens iets voor onderweg, als we op vakantie gaan, maar zelfs dat bijna nooit. Meestal lees ik gewoon boeken dan. Maar ik moest eerlijk gezegd al in google opzoeken wat &c voor tijdschrift was 😄 Ik vrees dus dat ik je in die categorie tijdschriften niet echt tips kan geven. 

   

  National geographic vind ik inderdaad ook leuk, Columbus is ook leuk als je van reizen houd. 

  Ik heb alleen een abonnement op de rabbiting on. Daar staat goede info in, dus die bewaar ik ook en pak ik best nog wel eens terug.

  Verder krijgen we vanzelf best wat tijdschriften van dingen waar we lid van zijn, vereniging eigen huis, anwb 😅, vakbonden , maar ook van de malamute club.

  Maar niets in de categorie bladen waar jij iets in zoekt, dat soort tijdschriften lees ik meestal alleen als ik zit te wachten bij de kapper, en daar ben ik al sinds februari niet geweest.  En ik lees als ik in de wachtkamer bij de internist zit vaak het tijdschrift voor "whisky liefhebbers" wat daar altijd ligt, ik vind het altijd alleen al hilarisch dat zo een blad in het ziekenhuis op een leestafel ligt. Hoe komt dat daar?! haha

   

  Misschien is het een idee om een boekwinkel met een uitgebreid assortiment tijdschriften binnen te stappen om te kijken wat je leuk vind? In Middelburg heb je bijvoorbeeld een grote boekwinkel, met echt iets van 15 meter aan tijdschriften staan, ingedeeld op onderwerp. Dat is dan altijd wel leuk om tussen te snuffelen naar leuke tijdschriften. Daar staan toch weer andere dingen dan bijv. in het tijdschriftenschap van de supermarkt. 

   

   

  • Vind ik leuk 1

 10. 2 uur geleden zei Okki:

  Oh, conditioner gebruik ik nooit. Mijn haar is al heel slap en dat wordt nog erger met conditioner. Zelfs als ik er één gebruik die je haar niet verzwaart. Ik was mijn haar nu af en toe met aleppozeep, daar wordt het iets stugger van.

   

  Allemaal van die uitspringende haartjes is ook niks inderdaad! 

   

  Ik gebruik wel eens een beetje conditioner in de puntjes van mijn haar. Ik heb heel stijl  en glad haar van mijzelf, dus het is niet heel erg nodig, maar soms toch wel fijn voor in de puntjes. Als ik het niet doe is het overigens ook geen probleem voor mij. Ik heb ook conditioner bars geprobeerd, maar dat vind ik ook niet echt een succes. Als ik het verder dan alleen in de puntjes gebruik krijg ik ook sneller vet haar, plus dat het ook gewoon niet nodig is dus van vind ik het altijd als verspilling voelen.

  Aleppozeep heb ik ook wel eens getest, maar dat vind ik niet zo lekker ruiken.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .