Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  44.133
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  896

Berichten die geplaatst zijn door Evee

 1. Alsof ze het er om doen, momenten dat het totaal niet handig is, ziek worden 😅 Dat is natuurlijk niet zo, maar soms zou het fijn zijn als ze er een vrije dag voor uitkiezen dat je er ook echt kan zijn voor ze 😉 

   

  Hopelijk valt het allemaal mee en is het met wat medicijnen die op de spijsvertering werken snel weer opgelost. Veel beterschap en hopelijk heb je nog wel een moment  om naar het feest te gaan!

  • Vind ik leuk 1
 2. Ik zou ze op een fijne beschutte plek zetten.

   

  Niet vol op de wind of regen. Niet te veel in de zon of op een manier waarop ze juist ook schaduw geven voor de konijnen om in te liggen. Hier liggen ze echt graag achter en naast de schuilhokken. Of zitten ze er bovenop. 

   

  En ik geef zelf de voorkeur om schuilhokken los van de muur te zetten zodat de konijnen buitenom een lekkere looproute hebben zonder allerlei obstakels. Ik hou de breedte van mijn bezem aan voor de afstand tussen de wand en schuilhokjes want dat vind ik zelf lekker praktisch met schoonmaken. 

   

  Hier staat ook veel info over konijnenverblijven en over schuilhokken in:

  Tips voor het maken of kopen van een konijnenhok (huisvesting algemeen)
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips

   

  Tips voor het zelf bouwen van een konijnenhok
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-zelf-maken


  Schuilhokken voor konijnen (oa tips voor formaat)
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/schuilhokken-nachthokken-voor-konijnen

   

 3. Hoe lang duurt de antibiotica kuur nog?

  Antibiotica is ook niet lekker voor de spijsvertering bij konijnen. In dit geval wel nodig ivm de wond aan het neusje, maar het kan dus wel verklaren dat hij niet lekker in zijn buik is. Maak de kuur wel af, of als de problemen te groot zijn, overleg dan echt met de dierenarts of er alternatieve mogelijkheden zijn. Eerder stoppen met antibiotica zonder overleg met een dierenarts is niet verstandig ivm resistentie.

   

 4. Wat kun je doen om te voorkomen dat jouw konijnen sproeien en overal plassen?

   

  Zeker nu het voorjaar is zijn er heel wat konijnen waarbij de hormonen opspelen.

   

  Voedsters worden rams en vervelend naar hun konijnenmaatjes. Er wordt meer gejaagd en gereden. Ze graven meer. Ze plassen en keutelen overal in het konijnenhok. Plukken soms haar uit tijdens schijnzwangerschappen en ook voedsters kunnen sproeien.

   

  Rammen willen in het voorjaar overal op rijden. Rijden op je voeten, op balletjes, knuffels en speeltjes in het verblijf. Maar ook op eventuele hokgenootjes en dat kan er soms best ruw aan toe gaan. Ook rammen keutelen en plassen veel in het voorjaar en zij sproeien de urine soms echt tegen de muren aan. Dat kan heel vervelend zijn.

   

  Wat kun je er tegen doen?

   

  Castreren (steriliseren)

  Het beste werkt castratie. Zowel voedsters kun je laten castreren (steriliseren) als rammen. Castratie haalt  de voortplantingsorganen weg waardoor er minder voortplantingshormonen in het konijnenlijfje worden aangemaakt. Na castratie kan het nog wel een maand of 3 duren voor de hormonen verminderd zijn en het hormoon gestuurde gedrag dus ook. Helemaal 100% niet, ook op andere plekken in het lichaam maakt een konijn hormonen aan.  Maar van alle oplossingen die er zijn, is dit de oplossing die in de praktijk het meest effect heeft.

   

  Voor rammen is castratie altijd aangeraden, anders kunnen ze niet samen leven met andere konijnen.

  Voor voedsters heeft castratie (sterilisatie) als voordeel dat het gedrag minder fel is, maar vooral ook dat er geen kans meer is op baarmoederkanker.

   

  Goede basiszorg

  Zorg dat de basiszorg voor jouw konijnen op orde is:

  • voldoende ruimte voor een koppel konijnen (minimaal 4 vierkante meter),
  • een gecastreerd konijnenmaatje om mee samen te leven,
  • voldoende te doen (speeltjes, zandbak, knaagmateriaal), 
  • voldoende schuilplekken voor een veilig gevoel.

   

  Niet wisselen van territorium

  Hebben jouw konijnen een verblijf waar ze 's nachts of als je weg bent in opgesloten zitten en laat je ze los in de tuin of huis lopen als je er wel bent? Dan zie je veel meer territoriaal gedrag. Dat kan flinke onrust zijn naar elkaar toe, omdat ze de rangorde willen bevestigen op het moment dat het territorium wisselt. Maar ze zullen ook meer keutelen en sproeien om het terrein eigen te maken.

   

  Op plekken waar veel mensengeur zit, zoals op een bed of bank, zie je vaak dat konijnen plassen. Dat doen ze omdat ze vinden dat ook die plek in huis "van hun" is. De enige oplossing om dat te voorkomen is zorgen dat ze daar niet bij kunnen komen maar een fijne leefruimte hebben van zichzelf.

 5. 20 uren geleden, Cheeta26 zei:

  Ik heb ook administratief-juridisch MBO gedaan maar dan studeer je af en dan vragen ze 5 jaar werkervaring of HBO. Tja. Paar maanden later gaan postbezorgen en daar zit ik nog steeds. Maar hoop dat je wat goeds vind waar je voldoening uithaalt.

   

  Ik heb er wel werkervaring in, maar ook dat is inmiddels wel al wat jaartjes geleden. We zien het wel, wat er op ons pad komt!

 6. Bedankt voor de moeite haha, meestal zijn schoolboeken toch vrij duur voedsel voor konijnen, hoor 😄 

   

   

  Een update van wat ik op het moment zoek: 

  • portretjes en close-ups van konijnen (voor bij algemene informatie)
  • Seizoenen (lente en herfst)
  • trainen / spelen met je konijn
  • gemengd konijnenvoer 
  • vachtverzorging
  • konijnenhokken / schuilhuisjes
  • gezondheid, diverse onderwerpen. Evt. kunnen het ook algemene foto's zijn. Maar denk aan foto's voor bij de info over myxomatose, zere hakjes, nazorg na operaties, konijnen ehbo, enz. 
  • Foto's van raskonijnen

   

  Voor alle foto's geldt, het liefst het onderwerp in het midden en een foto die in de breedte genomen is. 

  • Vind ik leuk 2
 7. Alvast ter info:

  Voor de mensen die in de buurt wonen of een keer een weekendje zeeland willen doen en dat nog willen combineren met een bezoekje bunnybunch..

  ik denk dat ik op zaterdag 11 mei een opheffingsuitverkoop ochtend hou in de bedrijfsloods in Wissenkerke, van 10-12 uur. 

  Dat wat er op dat punt nog is voor echt lage prijzen te koop zal zijn. Geen idee hoeveel spullen ik dan nog heb hoor! Maar mocht je het leuk vinden, zet het vooral in je agenda dan 🙂 

 8. Dat komt omdat er ook wel verschil zit in veilig en veilig 😉

   

  Zoek je een lijst met planten die veilig zijn om met regelmaat echt als eten aan te bieden, dan is dit de lijst:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

   

  Er zijn ook lijstjes met planten die je in je tuin zet, niet echt giftig zijn, maar ook geen voedsel zijn.

   

  En dan zijn er ook nog plantenlijsten van tuinliefhebbers die helemaal geen konijnen willen, maar juist konijnen uit de tuin willen weren, dat kunnen zelfs giftige planten zijn. 

 9. 1 uur terug, Majkiedekonijn zei:

  Ik vind het niet like om ze NON stop te gerbuiken:>😂

   

   

  We schrijven in het Nederlands met leestekens hier. We gaan echt geen punt maken van spel fouten en af en toe een afkorting of engels woord moet ook kunnen, maar het moet wel voor iedereen leesbaar en te begrijpen zijn. 

   

  In de algemene voorwaarden van het forum (dat vinkje dat je moest zetten bij het aanmaken van een account) staat dat je akkoord bent met het schrijven in duidelijke taal hier op het forum 😉.

 10. 3 uren geleden, Marcovka2 zei:

  Niet langer beschikbaar??

  Ik had er nog twee, maar één verkocht eind vorige week. Daar mist echter een klemmetje. Als het goed is stuurt de leverancier die nog na, maar zo niet, moet ik die van de andere mand pakken en is die dan onverkoopbaar. Het product is nu dus even offline in afwachting daar van. Ik bestel niets meer, het is opheffingsuitverkoop in de webwinkel. 

 11. Volgens mij ben je al best goed bezig hoor!

   

  Hoe oud zijn ze en wat is het geslacht? 
  Gecastreerde ram en voedster? 
  Als ze nog niet gecastreerd zijn, moeten ze met 10 weken uit elkaar om te voorkomen dat er een nestje komt. 

   

  Welke brokken van de welkoop heb je? Ik meen mij te herinneren dat die vrij slecht zijn van samenstelling. Maar misschien heb je een andere soort/merk. 

   

  En ik hoop dat je je realiseert dat konijnen schemerdieren zijn. Ze maken best wel herrie in de avond en ook in de vroege ochtend... Hopelijk ben je geen lichte slaper 😂

 12. Ik ben op zoek naar onderstaande foto's:

  • portretjes / close ups van konijnen het liefst foto's in de breedte (die kan ik bij diverse algemenere informatie gebruiken)
  • Optillen
  • tam maken (bijv. een konijn dat een brokje of iets aanpakt uit de hand)
  • oudere konijnen
  • Seizoenen (lente, zomer, herfst)
  • trainen / spelen met je konijn
  • hooi eten
  • Gemengd konijnenvoer 
  • vachtverzorging
  • konijnenhokken / schuilhuisjes
  • Gezondheid, diverse onderwerpen. Evt. kunnen het ook algemene foto's zijn. Maar denk aan foto's voor bij de info over myxomatose, zere hakjes, nazorg na operaties, konijnen ehbo, enz. 

   

   

  Toevallig iemand die een leuke foto heeft voor bij de informatie over het tam maken van een konijn? 

 13. Drinken zet ik nooit neer, ik neem dan nog eerder wat komkommer of witlof voor ze mee. Moeten ze natuurlijk wel gewend zijn, maar ze knabbelen eerder dan dat ze drinken en drinkflessen zijn ze  hier ook niet gewend.  Icepods neem ik wel mee in de zomer, vaak leg ik die dan onder de reismand, dus niet er in. Dat het ook niet te koud wordt. In de reismand zit ook een handdoek er tussen, ze zitten er dus indirect op dan. Mocht je geen icepod hebben maar koelelementen (voor mensen), kun je het ook op die manier doen. Die zijn namelijk niet veilig / knaagproof. Maar onder de bodem van de reismand leggen kan wel gewoon. 

  • Mee eens! 1
 14. Ja, wij hebben wel uitsparingen voor egeltjes in de schutting zitten. Wat mij betreft mogen ze ook wel in de tuin komen, meestal zijn ze toch weer weg als het ochtend is. Maar ja, nu was Namu er dus blijkbaar fel op. Dat is dan minder leuk, misschien de openingen toch weer dicht maken? 

 15. Ze geven aardige storm af vandaag en morgen, zijn alle konijnenverblijf daken goed vastgezet en alle bomen rond de konijnenrennen op stabiliteit gecontroleerd?

   

  Onze buren zijn aan het verbouwen en er stond een steiger, ook deels op ons terrein (was netjes gevraagd hoor) maar deze stond wel precies op de plek tussen onze huizen in waar de wind vaak echt doorheen suist, ik zei vanochtend al, zet de boel maar goed vast als het gaat waaien. Maar ze hebben hem zelfs helemaal afgebroken. Ben ik eigenlijk wel blij om. Het waait en regent al wel, maar echt storm is het nu nog niet te noemen. We gaan het zien. 

 16. Ik denk dat als je het goed bijhoud, de toiletbakken, dat het wel te doen is zonder ondergrond. Natuurlijk moet je wel een aantal toiletbakken zetten.

  Dat is wel te poetsen lijkt mij. Mijn ren bestaat ook gewoon uit stoeptegels, is overdekt, en ook dat is goed bij te houden. 

   

  Ik denk dat het meeste wat je aan ondergrond neerlegt inderdaad voor schimmel en vocht zorgt. En als je kiest voor van die klik-tegels die je op balkons wel eens ziet is dat niet ideaal voor de konijnenvoetjes en loopt urine daar toch ook tussen (en evt, keutels). 

   

 17. Hoe ziet het buitenverblijf er uit, ligt er toevallig gras in? Of andere planten? 

   

  Als konijnen geen gras gewend zijn, kunnen ze daar niet goed tegen. Dat moet je ze rustig aanwennen. Zeker in het voorjaar is het gras ook heel eiwitrijk en kan het snel voor spijsverteringsproblemen zorgen zoals diarree en gasbuiken. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .