Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Aantal items

  34409
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  524

Berichten die geplaatst zijn door Evee

 1. Ik heb je topic even verplaatst naar gedrag en de titel aangepast, zodat we weten waar het over gaat. 

   

  Er is hier op de website een artikel over trainen met je konijn: 

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/clickertraining-met-konijnen

   

  Maar niet alle konijnen vinden het leuk, en konijnen kunnen vaak ook niet lang de concentratie vast houden voor dit soort dingen. Er zijn overigens meer manieren waarop je samen met je konijn bezig kan zijn, behalve behendigheid. Dus als dat jouw konijn niet ligt, is er misschien wel iets anders wat je samen kan doen:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/spelen-met-je-konijn

 2. Goedemorgen! 

  Hebben jullie een vrije dag vandaag, of is het "gewoon" een werkdag? 

   

  Mijn man vroeg gisteravond "mag ik morgen lawaai maken, of is het net als een zondag?" Hij had eigenlijk moeten werken, maar dat ging last-minute niet door. Ook wel fijn. En op zondag mag hij van mij namelijk geen lawaai-klussen doen. Dus ik zei dat dat wel kon hoor, op hemelvaart klussen. Nou is hij al vanaf 8 uur vanochtend metaal aan het slijpen 🙈 Ik maakte nog de opmerking "denk je niet dat dat een beetje vroeg is voor een vrije dag" Maar hij vond het wel kunnen hahaha. Gelukkig zijn aan één kant de buren op vakantie 😅

  • Haha 2
 3. Ik denk dat als je zorgen maakt, je toch echt het best een plasje op kan zuigen met een schoon spuitje en kan laten onderzoeken door de dierenarts. 

  Het lijkt alsof het vocht ook wel voor de vloerbedekking geabsorbeerd kan zijn, dus ik vind het lastig oordelen of hier iets mis mee is of niet. Dat kan alleen een dierenarts. 

  • Vind ik leuk 1
 4. Er staat informatie over in dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels


   

  Citaat

   

  De kleur van urine van een konijn
  De kleur van urine van konijnen kan best verschillend zijn, van doorzichtig tot donkerbruin en allerlei kleuren er tussen. Urine kan verkleuren door antibiotica gebruik. Maar ook door voeding. En door medische aandoeningen. Eigenlijk is het echt heel lastig om alleen op basis van urine te zeggen of en wat een konijn mankeert. Bij twijfel dus altijd wat urine door de dierenarts laten onderzoeken. Dit kan door een plasje van het konijn op te zuigen in een schoon spuitje zonder naald en dat naar de dierenarts te brengen om te testen.


  Bruine, rode of oranje urine bij een konijn
  Bruine of rode urine kan verschillende redenen hebben. Het kan komen omdat er bloed bij zit, wat soms door flinke blaasontstekingen kan komen,  maar bij voedsters ook vaak wijst op baarmoederontstekingen of baarmoederkanker. Normaal gezien is bij een blaasontsteking niet direct de urine rood van bloed, maar kan de dierenarts door te testen wel zien of er bloed in de urine aanwezig is, het is dus niet altijd zo dat als de urine niet rood is, het ook geen blaasontsteking kan zijn. Maar ook bij sommige bodembedekkers kan de urine verkleuren door de stoffen uit de bodembedekking, en rood, bruin of oranje kleuren.

  Urine kan ook verkleuren kleuren door voedsel. Bijvoorbeeld als het konijn rode biet gegeten heeft, dan krijg je rode urine. Van het eten van producten met veel caroteen (paprika, wortel, spinazie, koolsoorten) kan urine ook oranje worden.

   

  Witte urine bij een konijn
  Wittige urine kan wijzen op veel calcium in de urine, dat hoeft geen probleem te zijn, gezonde konijnen plassen het te veel wat ze aan calcium binnen krijgen namelijk gewoon uit, calcium in de urine wil dus niet zeggen dat er ook te veel calcium in het konijnenlijfje achter blijft. Het kan ook gewoon betekenen dat het konijnenlijfje goed zijn werk doet en het overtollige calcium netjes bij de urine afvoert.

   

   

 5. Ik zou eerst eens met het konijn naar een dierenarts gaan, en dan gelijk alle jongen (&mama) meenemen voor goede gezondheids controle. Als het een erfelijke afwijking is, heb je kans dat meer jongen het hebben. En dan weet je tenminste hoe groot het probleem is, zijn het alleen afwijkende voortanden? Is het bij één of meer konijnen? Hoe is het met de rest van de gebitten, met de kiezen, gesteld? Ga wel echt naar een goede konijnkundige dierenarts met verstand van konijnengebitten zou ik zeggen, want anders dan schiet je er nog niets mee op.

   

  Afhankelijk van het probleem, kan als ze volgroeid zijn de voortanden verwijderen ook een optie zijn, dan heb je 1x een operatie, maar zijn ze er daarna als het mee zit vanaf. Konijnen kunnen zonder voortanden nog steeds prima eten. Maar het is inderdaad wel iets waar je nieuwe baasjes mee "opzadelt".

  • Mee eens! 8
 6. 1 minuut geleden zei Pablo&Lola:


  Die naam had ik niet moeten googlen. Oh wat naar zeg, maar ook intrigerend, maar bovenal naar. Bedankt hè! 😬😂

  haha graag gedaan! 😄 😂 Sorry als ik je nachtmerries heb bezorgd!

 7. Klinkt goed! Komt vast goed!

   

  Bij dwangvoer is het altijd een beetje zoeken naar wat handig is, in die kleine spuitjes komt het dwangvoer vaak niet door het tuitje heen en moet je mega veel kracht zetten. De grotere spuitjes werken daar fijner in, maar dan heb je inderdaad wel een grotere tuit, wat bij een klein konijntje ook niet altijd heel handig is haha.

  Je kan dwangvoer ook gewoon van een lepeltje of in een bakje aanbieden, maar dat doe je misschien ook al wel? 🙂

 8. Verse kruiden werken hier ook altijd goed na castraties, peterselie inderdaad ook. Vaak kriebel ik ze rond hun bekkie met zo een sprietje kruiden, tot ze er uit frustratie in bijten, en dan peuzelen ze het takje meestal helemaal op 😄 Scheelt dwangvoeren 😉

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .