Ga naar inhoud

Tips voor beginners op het forum


Evee

Aanbevolen berichten

Nieuw op het Bunnybunch forum, of misschien zelfs wel helemaal voor het eerst op een forum? Lees de tips voor beginners hieronder door!

 

1. Lees de regels

Misschien heb je snel op akkoord geklikt bij het aanmelden zonder ze te lezen, maar het is echt handig om toch even de regels door te lezen: https://www.bunnybunch.nl/info/algemene-voorwaarden-forum

 

2. Schrijf je eerste bericht!

Via "start een nieuw topic" kun je een eigen topic openen met bijvoorbeeld een vraag er in. Reageren op een bestaand topic kan ook. Je kan je bericht de eerste 5 minuten na het plaatsen aanpassen om taalfouten er uit te halen. 

 

3. Wees lief voor elkaar.

Op het forum gaat het vooral over konijnen, de schattige en zielige dingen, de lastige dingen en ook veel persoonlijke dingen. Maar we praten vaak ook over onderwerpen waar best een felle discussie over kan ontstaan omdat de verschillende mensen verschillende meningen hebben. Als je een discussie voert, verschil je van mening met iemand en meestal wil je die persoon overtuigen van jouw gelijk. De ander verdedigt meestal het eigen standpunt. Je zal het echt niet altijd met de ander eens zijn, en soms is de enige uitkomst dat je het alleen eens kan worden over het feit dat je het niet met elkaar eens bent.

Een discussie heeft wel een aantal regels, en dat is in de praktijk lastig:

- Bestrijd argumenten op inhoud, speel niet op de persoon.

- Haal er geen dingen bij die er niet bij horen.

- Sta open voor de kijk die een ander op zaken heeft. Luister naar elkaar.

- Een discussie kan ook prima informatief zijn, leren van elkaar en luisteren naar hoe andere mensen tegen iets aankijken, zonder dat je probeert het eens te worden met elkaar. 

- Lees je bericht na voor je het post. Wil je dit echt plaatsen? 

- Neem even een pauze van het forum als de gemoederen te hoog oplopen. 

 

4. Hoe plaats je een foto?

Het blijkt een lastig iets te zijn, een foto op ons forum plaatsen. We krijgen vaak de vraag of we het makkelijker kunnen maken. Dat kan, maar daar zijn echt enorme kosten aan verbonden. En dat is voor ons niet haalbaar. De optie om foto's in te voegen direct bij een bericht gaat om die reden ook verdwijnen in 2024.

1. Zorg dat de foto online staat, en openbaar te bekijken is. 
2. Dan kopieer je de link van de foto die online staat.
3. Je plakt de link dan in jouw forumbericht. Als het een directe link is naar de foto zorgt het forum er voor dat de link omgezet wordt en dat de foto zichtbaar wordt. Met filmpjes die op youtube staan werkt het hetzelfde, ook die kun je via de directe link invoegen. 

 

Lukt het niet? Dan is de kans groot dat je niet de juiste link hebt gebruikt. Het moet echt de link direct naar de foto zijn. Meestal eindigt de link op .jpg Ook kan het zijn dat je foto ergens geplaatst is waar het niet openbaar is en forumleden dus geen rechten hebben om jouw foto te zien via de link die je plaatst. Links naar facebook berichten of Instagram berichten werken ook niet altijd goed op het forum, dat heeft ook als reden dat er vaak beperkingen zitten in met wie je die foto's deelt. Alleen als ze openbaar staan, kun je ze op het forum delen. Spam je sociale media account niet, maar als je een dagboekje over je huisdieren bij houd mag je best af en toe linken naar je sociale media voor foto's of filmpjes.

 

Via welke websites of apps kun je foto's delen op het forum?
- Google Foto's Heb je een google account dan kun je bijvoorbeeld instellen dat jouw telefoon automatisch foto's opslaat in google foto's. Je kan ze er ook handmatig in zetten.  Een foto plaatsen op het forum via google foto's werkt als volgt: 
Open google foto's, ga naar de foto die je wil delen op het forum. Klik op het icoontje voor delen (stipjes met streepjes er tussen) Selecteer de optie "link maken"
Kopieer de link Plak de link in je forumbericht

- ImageShack https://imageshack.com/ Nadat je op "host it!" hebt geklikt moet je de onderste url hebben.

- Dropbox. https://www.dropbox.com/ Klik op de puntjes achter de foto, delen en vervolgens op link delen. 

- Post images https://postimages.org/   kies de grootte "for message boards".

- De fotogallerij van je telefoon. De meeste van deze apps hebben daarbij een optie om een afbeelding te delen. Per toestel / type van de fotogallerij kan dit verschillen. 

- Instagram of facebook. Een openbare post van instagram of facebook kun je linken op het forum. Ook instagram reels kun je linken. Story's niet. Wil je op die manier een foto plaatsen dan moeten andere leden wel op de link klikken om hem te zien, de afbeelding of het filmpje wordt niet opgenomen in de post. 

 

6. Wat is een schildje of handje bij je profielfoto?

Een handje bij de profielfoto krijgen nieuwe leden. Een schildje houd in dat iemand moderator is op het forum. Moderators hebben wat meer mogelijkheden dan gewone forumgebruikers. Zij kunnen berichten bewerken, topics verplaatsen en sluiten, maar ook "berispingen" uitdelen als het uit de hand loopt. Een overzicht van de moderators is op deze pagina te vinden. 

 

7. Waar zijn de worteltjes voor bij de profielfoto? 

Aan de hand van hoeveel berichten je plaatst op bunnybunch krijg je een titel en een aantal worteltjes. 
Hieronder een overzicht van de titels en het aantal berichten dat je er voor nodig hebt.
Titel - Aantal berichten
0 Groentje
25 Lamprei
250 Keutelaar
500 Burchtenbouwer
1000 Wortelexpert
2500 Konijnoloog

Na 2500 berichten mag je ook een eigen titel kiezen.

 

Het aantal worteltjes onder je naam benadrukt ook welke forumrang je hebt. Bij groentje heb je een opgegeten worteltje, bij konijnoloog heb je vijf hele worteltjes.

 

Op het forum kun je nog leden met andere namen tegenkomen, in de begintijd hadden deze rangen namelijk andere benamingen, en leden die zelf een titel mogen kiezen hebben ook allerlei verschillende namen kunnen instellen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, je kan geen topics verwijderen. Alleen moderators kunnen dat. Er kan eventueel wel een slotje op een topic gedaan worden, zodat mensen niet meer in dat topic kunnen reageren. Dat kun je simpelweg  vragen in het betreffende topic, of het topic via de drie puntjes bij het bericht rapporteren. Dan komt dat bij de moderator die het eerst online is terecht. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .