Spring naar bijdragen
TorviSiggy

Konijn niest en kokhalst (denken we?)

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ons konijn was op controle geweest omdat ze niet meer wou eten (is ondertussen in orde) en bij de dierenarts was een swab genomen. Het is normaal dan dat mijn konijn wat last heeft van het neusje of wat niest heb ik mij laten vertellen. Maar na 2 dagen is dit erger geworden en doet ze zoals in het filmpje (hierbij de we-transfer download link aangezien ik het niet kan uploaden: https://we.tl/t-3vLROty7Vj ). Onze konijnenspecialist is op verlof en onbereikbaar (zij had net voor haar vertrek de swab genomen) en mijn lokale dierenarts denkt aan allergie, maar dit vind ik zelf onwaarschijnlijk aangezien ze al een jaar in dezelfde omgeving zitten (zelfde soort hooi, stro). Is er iemand die weet wat ze hier aan het doen is? Alles dat wat verduidelijking geeft zou ons wat geruster maken.

 

Alvast bedankt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi! Het lijkt op hoe het met onze Frits begon. Ik heb er een topic over bijgehouden: 

 

Het ging beter met draxxin en spoelen, maar nu heeft hij stilliggende darmen en moeten we de antibioticakuur voortijdig afbreken. Als zijn darmen weer goed werken (gaat gelukkig de goede kant op) dan gaan we weer opnieuw een Draxxin kuur starten. Dat met zijn darmen heeft overigens niets met de behandeling voor het niezen te maken. Voor ons lijkt dit een never  ending story te worden, ons andere konijn niest nu ook. Waarschijnlijk een hele gore bacterie die er bijna niet onder te krijgen is. Mijn tip: ga zo snel mogelijk naar een hele goede dierenarts en laat je konijntje helemaal doorlichten, met kwakkeldiagnoses ben je uiteindelijk veel duurder uit en het kost veel tijd. 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Wie is hier

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .